Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 21-8-2006

 

 

 

 
Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Ελληνικό
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές το μεσημέρι σε δασική περιοχή του Ελληνικού Μεγαλόπολης.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδιναν μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Εχθές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Περισσότερα...
 

Πηγή: www.ert.gr

 

 

 

 
Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Μποροβήλος
Παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ο Δημήτρης Μποροβήλος, μετά την τοποθέτηση του αδερφού του Γιώργου στη θέση του αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Σε δηλώσεις του ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μποροβήλος τόνισε «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, στην ομάδα γι αυτά τα δύο χρόνια συνεργασίας και ιδιαίτερα τους δύο ιδιοκτήτες κ.κ. Γιάννη Καυμενάκη, Δημήτρη Μπάκο που μου εμπιστεύθηκαν από αυτή τη θέση»

Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης ενόψει των φετινών επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στη Β’ Εθνική και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Μετά την αναβολή του Κυριακάτικου φιλικού στο Αγρίνιο, ο Αστέρας επιστρέφει στη… δράση την Τετάρτη 23 Αυγούστου, όπου θα υποδεχθεί στην Τρίπολη τη νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική Ηλιούπολη.
Η φιλική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 6.15 μ.μ. και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Παπακώστας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

 

 

 
Δηλώσεις κ. Παυλόπουλου
 Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, από τη μια πλευρά, για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την αντιμετώπιση του καύσωνα, καθώς επίσης και για την πορεία προετοιμασίας των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα του κρατικού μηχανισμού, είναι γνωστό ότι έχουμε κάνει όλα εκείνα που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα είναι η τελευταία μέρα – ίσως και κάποιες ώρες αύριο – που θα έχουμε τις δυσκολίες. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε ετοιμότητα. Η εμπειρία αυτών των ημερών μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ελέγχουμε, κάθε φορά, πώς λειτουργεί και η Πολιτική Προστασία και το σύστημα γενικά για την αντιμετώπιση τέτοιων έκτακτων καταστάσεων. Θα’ θελα να τονίσω επίσης ότι, βέβαια, τέτοιου είδους καταστάσεις όπως αυτή της ζέστης που έχουμε τώρα είναι συνηθισμένες. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Απλά, ο κρατικός μηχανισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να είναι πάντα έτοιμος.
Επίσης ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και για την πορεία της προετοιμασίας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που πηγαίνει πολύ ομαλά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να έχουμε τις εκλογές όπως πρέπει για να μπορέσουν οι πολίτες να ψηφίσουν χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει τόσο νωρίς».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Συμφωνείτε με την πρόταση Πολύδωρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων; Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε σχετική επιστολή του κ. Σημίτη, ο οποίος ζητούσε κάτι παρόμοιο και αυτός.

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Η πρόταση του κ. Πολύδωρα είναι μια πρόταση για διάλογο. Και δεν μπορείς να απορρίπτεις προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να γίνει ένας διάλογος που ως μόνο στόχο έχει και τον απόλυτο σεβασμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και, από την άλλη πλευρά, τη διευκόλυνση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Δεν υπήρξε καμία πρόταση η οποία να περιορίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι πρόταση για διάλογο. Και νομίζω πως εκείνοι οι οποίοι σήμερα ξεχνούν τι έλεγαν στο παρελθόν - και μιλάω για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - πρέπει να αντιληφθούν ότι τουλάχιστον αυτή η Κυβέρνηση, ό,τι κάνει το κάνει δημόσια, όχι εν κρυπτώ και παραβύστω.
Και, το τονίζω: Η άποψη του κ. Πολύδωρα το να θέσει σε διάλογο ένα τέτοιο ζήτημα είναι σωστή και δημοκρατική. Εκεί θα εκφρασθούν οι απόψεις και όποιος έχει να διατυπώσει κάτι διαφορετικό, ας το πει. Αλλά να αποκλείσεις εκ των προτέρων το διάλογο σε ένα θέμα το οποίο είναι υπαρκτό, νομίζω ότι αυτό σημαίνει υπεκφυγή και τίποτε παραπάνω. Ιδίως για ένα Κόμμα, όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που όταν κυβερνούσε φαίνεται ότι είχε διαφορετικές απόψεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
…..φαίνεται να συμφωνούσε, να προσανατολιζόταν κι αυτός προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Σας είπα και πάλι, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. φαίνεται ότι έχει και τούτο το χαρακτηριστικό: Κάθε φορά που βρίσκεται στην Αντιπολίτευση ξεχνάει εκείνα που έκανε ως Κυβέρνηση. Εμείς ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και το θέτουμε σε δημοκρατικό διάλογο. Γιατί αυτό απαιτεί η ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Ευχαριστώ πολύ.
 

Πηγή: Δ.Τ. Υπ. Εσ.
 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα