Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 21-7-2006

 

 

Επειδή το ελεύθερο πρόγραμμα των νέων, που χρησιμοποιούσαμε έως σήμερα, δεχόταν συνεχώς επιθέσεις από χάκερ αναγκαστήκαμε και διακόψαμε τη λειτουργία του.

Λόγω και των θερινών διακοπών  θα δημοσιεύουμε έως 31 Αυγούστου, με διαφορετικό τρόπο, μόνο τα σημαντικότερα δελτία τύπου που φτάνουν σε μας.  Από 1 Σεπτεμβρίου θα είμαστε και πάλι μαζί με αναβαθμισμένο πρόγραμμα.

Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη χαθεί το αρχείο νέων, που είχαμε δημιουργήσει από 1-1-2003, με σχεδόν 5000 θέματα.

 

 
Ομιλία ΓΓΠΠ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση μιας συνεχούς προσπάθειας που ξεκινήσαμε από το 2004 για την προετοιμασία της Περιφέρειάς μας ενόψει της νέας εποχής που σηματοδοτεί η 4η Προγραμματική περίοδος. Η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει εκδώσει, εδώ και ένα μήνα περίπου, την 3η εγκύκλιο για την Κατάρτιση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

Περισσότερα...

 

 

 

 
«Καημένα Σπίρτα»
Ο Ακροβατικός Χώρος Εικαστικής Δημιουργίας Γεωργίου Σπίθα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων συνεχούς λειτουργίας στη Στεμνίτσα της ορεινής Γορτυνίας Αρκαδίας, ως ανοικτό εργαστήριο ζωγραφικής και γλυπτικής, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να επισκεφτείτε τον όμορφο και δροσερό αυτόν τόπο στην καρδιά της Πελοποννήσου, αν οι διαθέσεις εκδρομής σας βγάλουν προς τη Στεμνίτσα.

Μια αφορμή είναι και η παρουσίαση του έργου «Καημένα Σπίρτα» κατά τη διάρκεια των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2006.
Το εργαστήριο είναι ανοικτό για τους επισκέπτες του τόπου καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από 11:00΄ ως 14:00΄ και από 17:00΄ ως 21:00΄.
 

 

 

 
Σχετικά με το εργαστήριο «εξόρυξης γνώσης»
Με τη συμμετοχή των βουλευτών Θεόδωρου Πάγκαλου, Έλσας Παπαδημητρίου και Γιάννη Μανιάτη, πανεπιστημιακών, εμπειρογνωμόνων στα θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο «εξόρυξης γνώσης» στο κτίριο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου 2006.

Το «εργαστήριο» διοργανώθηκε από το Κ.Ε.Κ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, μέλος της Α.Σ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου CRESCENT που εντάσσεται στην κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL.
Το εργαστήριο του Ναυπλίου αποτέλεσε το τελικό στάδιο μιας μακράς διαδικασίας, στην οποία είχαν προηγηθεί ενέργειες όπως η διαμόρφωση ερωτηματολογίων και θεματικών πεδίων και η έρευνα μέσω συνεντεύξεων με κορυφαίους ειδικούς που κατέληξαν σε διαμόρφωση εισηγητικών εκθέσεων και υλικού αναφοράς.

Στο εργαστήριο του Ναυπλίου συμμετείχαν:
• Εμπειρογνώμονες σε θέματα πολιτισμού (διευθυντές αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, υπεύθυνοι πολιτιστικών ιδρυμάτων , μουσειολόγοι)
• Πολιτικοί με εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων πολιτισμού ή τουρισμού
• Εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, με έμφαση στην ισόρροπη αντιπροσώπευση όλου του φάσματος δράσης και μεγεθών
• Εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης
• Πανεπιστημιακοί, με δράση και άποψη στα οικεία θεματικά πεδία
• Ειδικοί για την απασχόληση και την κοινωνική οικονομία
• Ειδικοί για το περιβάλλον

Το εργαστήριο περιλάμβανε τρία κύρια μέρη:
• Κεντρικές ομιλίες,
• των βουλευτών Θεόδωρου Πάγκαλου και Έλσας Παπαδημητρίου
• του πρώην Υφυπουργού (και επί σειρά ετών ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού) Γιώργου Θωμά και
• του Εντεταλμένου Συμβούλου το Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. (ΟΠΕΠ) Νίκου Νικολακόπουλου,
• Ομάδες εργασίας σε στρογγυλές τράπεζες με θέματα:
• Σύγχρονη τουριστική ταυτότητα της Πελοποννήσου. Υφιστάμενη κατάσταση και στρατηγική ανάπτυξης
• Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον πολιτισμό και το περιβάλλον
• Αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου για τη ανάπτυξη του τουρισμού σε Περιφερειακό επίπεδο
• Ειδικές εισηγήσεις από τους:
 Ασπασία Λούβη, Διευθύντρια Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
 Γιάννη Μανιάτη, Μέλος Δ.Σ ΙΣΤΑΜΕ - Βουλευτή Αργολίδας
 Βασίλη Νικολετόπουλο, Εκπρόσωπο Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής - Μέλος Δ.Σ ΕΒΕΑ
 Άννα Μπανάκα - Δ/ντρια 4ης Εφορίας Αρχαιοτήτων
 Μιχάλη Βάρλα – Εκπρόσωπο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
 Γιώργο Σκούρα – Πρόεδρο Οινοποιίας Σκούρα
 Δημήτρη Προκοπίου – Εκπρόσωπο Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της δουλειάς και των συμπερασμάτων των ομάδων εργασίας και με συζήτηση των επόμενων βημάτων του έργου CRESCENT.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου αλλά και συνολικά η διαδικασία διαβούλευσης θα αποτελέσουν τη βάση για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση και προβολή του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσα από τη δημιουργία και δραστηριοποίηση κοινωνικών επιχειρήσεων.
 

 

 
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την προστασία της Caretta – caretta
Η Vodafone, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Είμαστε Κοντά», στηρίζει το Σύλλογο «Αρχέλων», για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τους βιότοπους της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα. Η Vodafone και ο «Αρχέλων» σας προσκαλούν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις παρακάτω περιοχές της Πελοποννήσου:

• 22/07 - παραλία Καλογριάς, Λάππα Αχαΐας
• 23/07 - παραλία Κυλλήνης
• 26/07 - παραλία Καλαμάτας - Ηotel Filoxenia
• 29/07 - λιμάνι Κορώνης
• 2/08 - παραλία Αη Λαγούδης, Κυπαρισσία
• 5/08 - πλατεία Δημαρχείου, Λιμάνι Γυθείου
• 12/08 - λιμάνι Ναυπλίου

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται 10:00 – 14:00 και 18:00 – 22:00

Ο Σύλλογος «Αρχέλων» έχει ως αντικείμενο τη μελέτη, την προστασία και την καταγραφή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας της Caretta – caretta καθώς και την προστασία των φωλιών της. Δραστηριοποιείται στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, τοποθεσίες που αποτελούν τις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας των χελωνών στην Ελλάδα.

Με κεντρικό μήνυμα «Μπορούμε να ζήσουμε μαζί», η Vodafone στηρίζει την συγκεκριμένη προσπάθεια για την προστασία του σπάνιου και πανάρχαιου αυτού είδους, συμμετέχοντας στη διατήρηση της φυσικής μας κληρονομιάς
 

 

 

 
4,4 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας σε ορεινές περιοχές στη Λακωνία και τη Μεσσηνία
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη εντάχθησαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου και στον άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη της Υπαίθρου» δύο σημαντικά έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ορεινών περιοχών, συνολικού προυπολογισμού 4.440.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο είναι ο «Δρόμος Αυλώνα-Πτέρη-Πανόραμα-Καρυές-Ελαία» συνολικού προυπολογισμού 3.955.000 ευρώ.

Το έργο χωροθετείται στα βόρεια του νομού Μεσσηνίας και αναπτύσσεται παράλληλα με τον ποταμό Νέδα. Η οδός ξεκινάει από τον Οικισμό Αυλώνα και αφού περάσει από τους Οικισμούς Πτέρη και Πανόραμα καταλήγει στην έξοδο του οικισμού Καρυές επί της ασφάλτινης οδού Καρυές-Ελαία.

Το έργο εξυπηρετεί τους κατοίκους των τεσσάρων οικισμών που συνδέει και διευκολύνει την επισκεψιμότητα του ποταμού Νέδα και της κοιλάδας του, από τους ενδιαφερόμενους και πολλούς επισκέπτες. Μετά την κατασκευή θα υπάρχει ασφαλή και εύκολη πρόσβαση του δρόμου, αφού, λόγω της υπάρχουσας κατάστασής του δεν προσφέρει ασφάλεια και άνεση στην κυκλοφορία. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας.

Το δεύτερο έργο είναι η «Βελτίωση οδικού άξονα από Εθνική Οδό Τρίπολης-Σπάρτης προς Βασαρά-Βέρια», συνολικού προυπολογισμού 485.000 ευρώ. Το έργο αφορά το τμήμα του άξονα από τη διασταύρωση Βρεσθένων-Βασάρα έως τον οικισμό Βασαρά. Πρόκειται για υφιστάμενο δρόμο και δε μεταβάλλονται ουσιαστικά τα στοιχεία του με την κατασκευή του έργου.

Για τον οδικό αυτό άξονα και ειδικότερα για το τμήμα του, από τη διασταύρωση Βρεσθένων-Βασαρά έως Βασαρά μήκους 6.038 μέτρων, έχουν εκπονηθεί τεχνική μελέτη οδοποιίας και υποστηρικτικές μελέτες. Προβλέπεται, η βελτίωση της χάραξης με διάνοιξη νέων τμημάτων και διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού στα 6 μέτρα.

Ο οδικός αυτός άξονας, είναι ο κύριος άξονας που εξυπηρετεί τις ανάγκες επικοινωνίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Βασσαρά με την έδρα και τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Οινούντος και επιπλέον είναι ο βασικός άξονας διαδημοτικής σύνδεσης του Δήμου Οινούντος με τον όμορο Δήμο Θεραπνών.

Το έργο αυτό αναμένεται να δημιουργήσει τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά οφέλη (δηλ. διευκόλυνση της παραγωγικής διαδικασίας με τη διευκόλυνση της διάθεσης των προϊόντων, την προσέλκυση τουριστών, τη σύνδεση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων της περιοχής, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την επακόλουθη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα