Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 20-12-2006

 

 

 

 
Σε καλή κατάσταση η σήραγγα Αρτεμισίου
Κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ με επικεφαλής τον Καθηγητή Γεωτεχνικής ΕΜΠ κ. Μιχάλη Καββαδά, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) και η ΔΕΣΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου έκαναν κοινή αυτοψία στη Σήραγγα Αρτεμισίου, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή της από άποψη στατικής επάρκειας και λειτουργικότητας.

Συμπερασματικά και από την έκθεση αυτοψίας που συνέταξε ο Καθηγητής ΕΜΠ κ. Μιχάλης Καββαδάς, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της σήραγγας από την άποψη της στατικής επάρκειας είναι πολύ ικανοποιητική και δε συντρέχουν λόγοι τυχόν επεμβάσεων.

 

 

 
Εγκαίνια του κτιρίου του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου 'Αστρους
Τα εγκαίνια του κτιρίου του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου 'Αστρους θα γίνουν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 από τον κ. Ράμμα, ειδικό γραμματέα του ΥΠΕΠΘ, ως εκπρόσωπο της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, και το Δήμαρχο Β. Κυνουρίας κ. Ευστράτιο Δαλιάνη. Τα πιο πάνω κτίρια κατασκευάστηκαν σε οικόπεδα τα οποία έχει δωρίσει στο Δήμο η κ.Αναστασιάδου.

 

 

 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΑΡΙΘΜΗΤΙΣΜΟΣ
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Αρκαδίας αποτελεί μια καινοτομία στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της ισότητας των ευκαιριών στην εκπαίδευση. Μεταξύ των πολλών προγραμμάτων που προσφέρει δωρεάν στους ενήλικες, περιλαμβάνει και τον οικογενειακό γραμματισμό & αριθμητισμό. Πρόκειται για ευέλικτο πρόγραμμα, διάρκειας 50 ωρών, στο οποίο συμμετέχουν γονείς, που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων γραφής και ανάγνωσης των παιδιών με τη βοήθεια των ίδιων των γονέων. Τρόποι και μέθοδοι δηλαδή, με τους οποίους μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε το διάβασμα να γίνει αποτελεσματικό και αποδοτικό και όχι καταναγκαστικό έργο. Με λίγα λόγια, οι γονείς μαθαίνουν πώς να πλησιάζουν το παιδί, πώς να του κινούν το ενδιαφέρον για το διάβασμα, πώς να εκμεταλλεύονται την εικονογράφηση των βιβλίων, πώς να το βοηθούν στην ανάγνωση, τη γραφή, τους αριθμητικούς υπολογισμούς και πολλά άλλα. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα της γνωριμίας των γονέων με τα νέα σχολικά εγχειρίδια και η ευκολότερη μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατανόησή τους.
Έτσι λοιπόν αφενός μεν διευκολύνεται το παιδί στο διάβασμα, αφετέρου δε βελτιώνεται η σχέση γονέα – παιδιού.

Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δωρεάν τα συγκεκριμένα προγράμματα, που θα υλοποιηθούν στο Δήμο, να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, Ελευθερίου Βενιζέλου 22, Τρίπολη (1ος όροφος πάνω από το Κ.Ε.Π.), τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 – 20:00.

Πληροφορίες :
1 ) Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας
Σπυρόπουλος Ηλίας ( Υπεύθυνος Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας )
Λαμπροπούλου Φωτεινή ( Σύμβουλος Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας )
Παντελές Θεόδωρος ( Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης )
τηλ. γραφείου : 2710 – 232524
e-mail: kee–ark@sch.gr
ή
στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων

Υποσημείωση : Για τη δημιουργία των τμημάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία συμπληρώσεως της σχετικής αιτήσεως εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Στα προγράμματα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενήλικες (άνεργοι και εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, καταγωγή, θρησκεία κ.λπ. ) .
Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
- συμπλήρωση αίτησης (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου) , η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας .
- συνέντευξη - κατάταξη από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.

 

 

 
8ο Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ
Το 8ο Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 21 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 9.00 π.μ στην Καντίνα της 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγ/λης.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

- Απολογισμός - Προγραμματισμός δράσης του Σωματείου.
- Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


08:30 Προσέλευση συμβούλων – καλεσμένων
09:00 Άνοιγμα εργασιών
09:05 Εκλογή Προεδρείου
09:10 Εισήγηση Γενικές εξελίξεις – Ενεργειακά – Δ.Ε.Η.
09:25 Εισήγηση Απολογισμός δράσης
09:40 Εισήγηση Προγραμματισμός δράσης
10:00 Χαιρετισμοί καλεσμένων

10:45 Διάλειμμα

11:15 Οικονομικός Απολογισμός – Προϋπολογισμός
11:30 Έκθεση Εξελ. Επιτροπής
11:40 Ερωτήσεις – Απαντήσεις
12:00 Τοποθετήσεις Συμβούλων

14:00 Κλείσιμο εργασιών – Ψηφοφορίες

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα