Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 20-11-2006

 

 

 

 
Σεμινάριο από το φοιτητικό παράρτημα ACM ΠαΠελ
Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 12:00 - 14:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στην αίθουσα Υ6 της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας (Τρίπολη), με θέμα:

Java Graphic User Interface API
"Τα παράθυρα και η... κούνια"

Από καταβολής παραθυρικού περιβάλλοντος τα προγράμματα περάσαν σε μια καινούρια εποχή. Η διεπαφή με τον χρήστη έγινε πιο ελκυστική αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκη στον προγραμματισμό. Η μήπως όχι; Μέσα σε αυτό το χάος η Sun με την ανάπτυξη έτοιμων πακέτων για παραθυρικό περιβάλλον βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στα παρακάτω:

-Εισαγωγή στο GUI
-Common Beans
-Layout Managers
-Event Driven Programming
-AWT vs. Swing
-Custom Beans
-SWING beans
-JMines: An example
-SWING Demo
 

Φοιτητικό Παράρτημα ACM Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - http://acm.uop.gr/

 

 

 
Εθνικός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (0-1)
Συνεχίζει την αήττητη παράδοση

Ο Αστέρας Τρίπολης κερδίζοντας στη Ριζούπολη τον Εθνικό κατάφερε να συντηρήσει δύο παραδόσεις. Η πρώτη δε χάνει ποτέ από τον Εθνικό και η δεύτερη, ότι δε χάνει ποτέ στο γήπεδο της Ριζούπολης!
Ταυτόχρονα, ο Αστέρας κατάφερε να κερδίσει για τρίτη φορά (όσες και οι νίκες του) φέτος με το ίδιο σκορ (1-0) και να πανηγυρίσει την ιστορική νίκη στη Ριζούπολη, που δεν είναι απλά η πρώτη του φετινή εκτός έδρας, αλλά και η πρώτη στα παιχνίδια της ομάδας στη Β' Εθνική κατηγορία.
Ο Αστέρας παίζοντας δυνατά, πειθαρχημένα, μεθοδικά από την αρχή του αγώνα, με πάθος για τη νίκη, σιγουριά για το αποτέλεσμα και αυτοπεποίθηση πώς μπορεί να τα καταφέρει στη Ριζούπολη κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εθνικού με 1-0.

Το γκολ που έγραψε ιστορία ήρθε στο 41ο λεπτό όταν μετά από καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Εμεράν πέρασε καταπληκτική μπαλιά στον Κανακούδη που μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με άψογο αριστερό πλασέ πέτυχε το «χρυσό γκολ»
Ο Αστέρας είχε ξεκινήσει από την αρχή του αγώνα δυνατά, ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έλεγχε το ρυθμό του αγώνα και οι παίκτες του ήταν αυτοί που δημιούργησαν από νωρίς ευκαιρίες για γκολ.
Ο Ιωάννου στο 3' και στο 8' ανάγκασε τον Παριζιάνο τερματοφύλακα των γηπεδούχων να δείξει τα καλά αντανακλαστικά του και να παραχωρήσει κόρνερ, ενώ στο ενδιάμεσο η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Ο Εθνικός βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση στο 15' όταν «μαγική» μπαλιά του Τσιάρτα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα τον Καραμαλίκη. Ο σέντερ φορ των γηπεδούχων πρόλαβε την έξοδο του Συμεωνίδη, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Αστέρα άουτ. Η δεύτερη καλή στιγμή του Εθνικού ήταν στο 27' όταν απευθείας χτύπημα φάουλ του Τσιάρτα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιάννης Συμεωνίδης.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό, σε μερικές φάσεις έγινε τραχύ, ξεφεύγοντας ακόμα και από τα όρια του σκληρού, με τους 22 ποδοσφαιριστές να χαρίζουν εντυπωσιακές μονομαχίες σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Στο 78' ο Αστέρας έφτασε κοντά στο 2-0, με το οποίο θα έβαζε ασφαλιστική δικλείδα για το «τρίποντο» όταν ο Παπαδόπουλος ξεπερνώντας όλους τους αντιπάλους που βρήκε μπροστά του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Εθνικού από αριστερά, σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε και το νέο πλασέ του Αλαιν, που παρακολουθούσε τη φάση, απομακρύνθηκε από έναν αμυντικό του Εθνικού σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.
Στο 84' ο Πρίπου είχε προωθηθεί και μετά από σύγχυση στα καρέ του Αστέρα, προσπάθησε να ισοφαρίσει με ανάποδο ψαλίδι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Στο 87ο λεπτό ο Εθνικός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μπάσοφ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καραμαλίκης έπιασε την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ο Συμεωνίδης έδειξε τα καλά αντανακλαστικά του κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.
Στο φινάλε, ο Αστέρας είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο τέρμα και να μετατρέψει τη νίκη σε θρίαμβο. Ο Ροζάριο στο 90' έφυγε μόνος με τον τερματοφύλακα και αφού πρώτα είχε κάνει εντυπωσιακή ντρίμπλα στον «μουντιαλικό» Αμπαλό. Το πλασέ του Βραζιλιάνου που την Κυριακή είχε τα γενέθλια του, έστειλε τον Εμπολί στη μία γωνία και τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Εθνικού!

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αλαιν μπήκε μόνος στη μεγάλη περιοχή, αλλά καθυστέρησε και δε σούταρε όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τη μπάλα ο Γάλλος πορτιέρο του Εθνικού.
Με το τελευταίο σφύριγμα του Αθηναίου ρέφερι που σήμανε τη λήξη του αγώνα, ταυτόχρονα δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη των πανηγυρισμών. Οι παίκτες του Αστέρα αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν, έγιναν ένα κουβάρι με το προπονητικό τημ και πήγαν προς τη μεριά που κάθονταν οι περίπου 700 ηρωικοί φίλαθλοι του Αστέρα, που με τη σειρά τους αψήφησαν το κρύο και έδωσαν βροντερό παρόν στις κερκίδες της Ριζούπολης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Εθνικός: Εμπολί, Πρίπου, Αμπαλό, Ολιβέιρα, Ποπιέλα, Ντεσποτόφκσι (84' Ανθούλης), Γκαστίν (62' Μπάσοφ), Νταμιάνο, Τσιάρτας, Καραμαλίκης, Ράγιοβιτς (73' Στρατάκης).
Αστέρας: Συμεωνίδης, Μίχος, Καλογιαννίδης, Λαζαρίδης, Μασάρα, Τσουκαλίδης, Λαδάκης, Εμεράν, Ζουντί (69' Αλαιν), Ιωάννου (88' Ροζάριο), Κανακούδης (75' Παπαδόπουλος).

Β' Εθνική, Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Εθνικός-Αστέρας Τριπ. 0-1
Μεσσηνιακός-Χαιδάρι 0-1
Νίκη Βόλου-ΠΑΣ Γιάννενα 2-1
Αγροτικός Αστέρας-Καλαμάτα 0-1
Θρασύβουλος-Βέροια 1-1
Ηλυσιακός-Λεβαδειακός 1-0
Εθν. Αστέρας-Καλλιθέα 1-0
Προοδευτική-Πανσερραικός 2-1
Καστοριά-Πανθρακικός 0-0

Η Βαθμολογία

1. Λεβαδειακός 19
2. Ηλυσιακός 17
3. Χαϊδάρι 16
4. Αγρ. Αστέρας 15
5. Καλλιθέα 15
6. ΠΑΣ Γιάννενα 14
7. Αστέρας Τρίπολης 13
8. Βέροια 13
9. Καστοριά 12
10. Πανθρακικός 12
11. Πανσερραικός 11
12. Θρασύβουλος 11
13. Εθνικός 10
14. Εθν. Αστέρας 10
15. Προοδευτική 10
16. Μεσσηνιακός 9
17. Καλαμάτα 7
18. Νίκη Βόλου 7

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι στη Ριζούπολη

Γιάννης Παπακώστας (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Πρόκειται για μία σπουδαία νίκη, που τη χρειαζόμαστε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είμαστε οργανωμένοι, συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας. Τα παιδιά έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και με εξαίρεση τα τελευταία δέκα λεπτά δεν κινδυνεύσαμε στο παιχνίδι μας. Παράλληλα, είχαμε τις ευκαιρίες να σημειώσουμε και δεύτερο γκολ βάζοντας ασφαλιστική δικλείδα για τη νίκη.
Θα πρέπει να πούμε για άλλη μία φορά, πώς οι ομάδες δε κτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλω να ευχηθώ στον Εθνικό και τον κ. Γεωργαμλή καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα»

Λύσσανδρος Γεωργαμλής (προπονητής Εθνικού): «Ήταν ένα κακό απόγευμα για την ομάδα μου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές μου κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια, αλλά για ένα ακόμα παιχνίδι δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε. Αυτή η ομάδα αξίζει πολλά και αν μας εμπιστευθεί ο κόσμος και έρθει κοντά μας, θα κάνουμε σπουδαία πράγματα. Συγχαρητήρια στον Αστέρα για τη νίκη του και του εύχομαι καλή πορεία στη συνέχεια»

Πέτρος Κανακούδης (παίκτης Αστέρα): «Ήμασταν καλύτεροι και νομίζω πώς δίκαια κερδίσαμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει. Σήμερα ήμουν εγώ, αύριο θα είναι κάποιος από τους συμπαίκτες μου»

Σταύρος Κουκάκης

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

 

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΦΕ ΑΤΤΑΛΟΣ

63-79

  

Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΠΟΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

-

ΓΑΣ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

89-81

  

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (1Ος ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

62-79

ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

106-62

ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

-

ΑΕΚ ΠΗΓΑΣΟΣ

64 - 91

  

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΠΟΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

51-43

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

28-88

 

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

66-44

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΠΟΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

66-45

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ – Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

61-48

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

39-38

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

21-43

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ – Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ 2000

35-45

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ – Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

32-80

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ – Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

-

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

71-65

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

23-87

  

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ  Β΄ ΦΑΣΗ 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

44-60

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

77-45

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

81-73

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

20-0

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΕΩΝ)ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΣΠΑΡΤΗ

-

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

39-31

ΤΡΙΠΟΛΗ

-

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

28-43

 

Δες πρόγραμμα κυπέλλου ανδρών Β' φάση >>

 

 

 
17ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο
Σημαντικά στοιχεία για τις προοπτικές εφαρμογής εμβολίων στην αντιμετώπιση των κακοήθων λεμφωμάτων, τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα γύρω από τα εμβρυονικά αρχέγονα κύτταρα ( βλαστοκύτταρα), καθώς και για την αντιμετώπιση - θεραπεία των κακοήθων νόσων του αίματος θα παρουσιαστούν στο 17ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ από τις 22 – 26 Νοεμβρίου 2006.
Το Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία.

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα