Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 20-9-2006

 

 

 

 
Οικογενειακά επιδόματα από ΟΑΕΔ
Συνεχίζεται ομαλά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (Δ.ΛΟ.Ε.Μ.) που ξεκίνησε τον Απρίλιο στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Από τους περίπου 355.000 εργαζόμενους που δικαιούνται της επιδότησης έχουν ήδη ασκήσει το δικαίωμά τους οι 200.000 δικαιούχοι.

Επειδή, από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006 θα αρχίσει και η διαδικασία καταβολής των εποχικών βοηθημάτων στους εργαζόμενους που υπάγονται στο άρθρο 22 του νόμου 1836/89 (εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί σχετική ανακοίνωση), οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα εξυπηρετηθούν ταχύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δικαιολογητικά για την είσπραξη του επιδόματος του Δ.ΛΟ.Ε.Μ. (για τις περισσότερες κατηγορίες δικαιούχων απαιτείται ένα ή σε ελάχιστες περιπτώσεις δύο δικαιολογητικά) υποβάλλονται μέσω και Ταχυδρομείου ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, οποιαδήποτε ημερομηνία, με τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών, για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων, την 31η Ιανουαρίου 2007.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι η πραγματοποίηση 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος (2005) ή δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή δίμηνη συνεχή ανικανότητα για εργασία. Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει α) να είναι ηλικίας μέχρι 18 ετών ή 22 ετών εφόσον σπουδάζουν, β) αν είναι ανίκανα για εργασία, όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα να είναι άγαμα και να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν δικαιούνται επιδόματος παιδιών οι μισθωτοί, που βάσει συλλογικής σύμβασης εργασίας, νόμου, κανονισμού επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, λαμβάνουν από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο ποσό επιδόματος παιδιών από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ.

Το ποσό του οικογενειακού επιδόματος για το 2006 ξεκινά από τα 98,64 ευρώ ετησίως για δικαιούχους με ένα παιδί, φθάνει στα 843,72 ευρώ για δικαιούχους με 4 παιδιά (μαζί με το επίδομα 3ου παιδιού) και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά από απόφαση της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ., εφαρμόστηκε ένα νέο μηχανογραφικό σύστημα, μέσω του οποίου έχει επισπευσθεί ο χρόνος καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων. Το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί στις 70 από τις 115 Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού και επεκτείνεται ώστε να καλύψει το σύνολο των Υπηρεσιών στη χώρα. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου μηχανογραφικού συστήματος, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με τα επιδόματα έχει περιοριστεί στις 25 ημέρες το ανώτατο.
 

 

 

 
Σκουπίδια. Πώς κοροϊδεύουν οι αρχές τους πολίτες και γιατί αυτοί αντιδρούν.
Πριν περίπου ένα χρόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίαζε την πρόταση για οριστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών. Η λύση πρότεινε δύο Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), τον ένα στον Δήμο Σκυρίτιδας κοντά στο χωριό Μάναρη και τον άλλον στον Άγιο Ευθύμιο Θάνα. Είχαν μάλιστα μετά από προμελέτη επιλέξει με κριτήρια την πρώτη θέση. Ο δε Δήμαρχος Τρίπολης δήλωνε ότι από τον Δεκέμβρη του 2005 θα απέθετε τα σκουπίδια στον νέο ΧΥΤΑ. Η αντίδραση των κατοίκων του Δήμου Βαλτετσίου και Σκυρίτιδας υποχρέωσε τον Δήμο Βαλτετσίου να αναθέσει στο ΙΓΜΕ την εκπόνηση μελέτης για την συγκεκριμένη θέση (Σουρτή κάμπος).

Το ΙΓΜΕ μετά από λεπτομερή μελέτη και αφού έλαβε υπόψη τα «γεωλογικά, γεωτεχνικά, τεκτονικά, υδρογεωλογικά, υδρολογικά, κλιματολογικά και περιβαλλοντικά στοιχεία καθώς και την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ΧΥΤΑ Νομού Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και οι δύο θέσεις βρίσκονται σε πετρώματα στα οποία «απαγορεύεται» η κατασκευή ΧΥΤΑ. Η μελέτη απορρίπτει τις προτάσεις λέγοντας μεταξύ άλλων «εκτός εάν θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε διεθνώς» και πιο κάτω ρητά «είμαστε της γνώμης ότι θα πρέπει να επιλεγούν νέες θέσεις».
Οι πρόχειρες προτάσεις και «μελέτες» που γίνονται κάθε φορά κοστίζουν, δεν λύνουν το πρόβλημα και οδηγούν τους πολίτες στην άρνηση.
Οι αρχές κρύβουν με επιμέλεια από τους πολίτες ότι οι ΧΥΤΑ είναι ξεπε-ρασμένη λύση πλέον διεθνώς και καταργούνται. Άλλωστε και στη νομοθεσία μας είναι η τελευταία αποδεκτή λύση.

Το ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ παρουσίασε τον περασμένο Δεκέμβρη μία ολοκληρωμένη πρόταση για τα σκουπίδια. Τονίζαμε ότι: Το πρόβλημα είναι επιτακτικό, όλοι μας παράγουμε σκουπίδια, και πρέπει τώρα να βρεθεί λύση με βάση την κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Πρέπει να γίνεται διαλογή στην πηγή των χρήσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, μέταλλα, οργανικό κλάσμα, κτλ) και δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) για ότι απομένει. Άλλωστε οι πολίτες πληρώνουν την συσκευασία από κάθε προϊόν που παράγεται ή εισάγεται συσκευασμένο προκειμένου να γίνει ανακύκλωση. Οι πολίτες έχουν επιδοτήσει τις εταιρείες που κάνουν ανακύκλωση και σε λίγο θα πληρώνουμε και πρόστιμο επειδή δεν γίνεται ανακύκλωση και δεν καταργούνται οι χωματερές.
Η ίδρυση φορέα διαχείρισης από την ΤΕΔΚΑ είναι καθαρά προεκλογική κίνηση αφού: δεν ξεκινά η διαλογή στην πηγή, παραμένει μετέωρος ο τρόπος διαχείρισης, και δεν χωροθετείται ο επιστημονικά αποδεκτός ΧΥΤΥ.

ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ, Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός
http://www.arkadonkoinon.gr/

 

 
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Η Διεύθυνση Πιστοποίησης της γνώσης Ξένων Γλωσσών ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις του ΚΠγ για τις 18 και 19 Νοεμβρίου 2006, δεν θα παραταθεί πέραν της 22ας Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που έχει ήδη ανακοινωθεί ως καταληκτική για τις αιτήσεις των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα δικαιολογητικά συμμετοχής για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας . Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν για τα επίπεδα Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Ιταλική, Γερμανική και Γαλλική στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2006.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στις αρμόδιες επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών των Διευθύνσεων ή Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αυτοπροσώπως ή μέσω του κηδεμόνα τους ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους ή με εκπρόσωπο α) εκπαιδευτικού φορέα, β) κέντρου ξένων γλωσσών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά :
1) Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους
2) α. Ένα παράβολο δημοσίου των 50 ευρώ για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» από οποιαδήποτε εφορία
β. Ένα παράβολο δημοσίου των 60 ευρώ για το επίπεδο Γ1 «πολύ καλή γνώση» από οποιαδήποτε εφορία
3) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλο νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.
4) Aίτηση που χορηγείται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
5) Αφορά μόνο υποψηφίους που επιθυμούν να εξετασθούν με την ειδική κατηγορία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 της Υ.Α. 120786/ΚΒ/1-11-2005 :
α, Οι υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων (προβλήματα όρασης ή ακοής ή λόγου) θα πρέπει να υποβάλουν – εκτός από τα δικαιολογητικά 1 έως 4 - και βεβαίωση δημοσίου νοσοκομείου από την οποία να προκύπτει η συγκεκριμένη πάθηση την οποία επικαλούνται καθώς και η αδυναμία τους να εξετασθούν με άλλους υποψηφίους.
β. Οι υποψήφιοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κτλ) θα πρέπει να υποβάλουν – εκτός από τα δικαιολογητικά 1 έως 4 – και ειδική διαγνωστική έκθεση από Κέντρο Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) ή από Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που έχει πιστοποιηθεί από το ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Το πρόγραμμα εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

Αγγλική γλώσσα
ΕΠΙΠΕΔΟ Β2 « ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (πρωί)
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1 «ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (πρωί)

Γαλλική γλώσσα
ΕΠΙΠΕΔΟ Β2 « ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (πρωί)
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά (πρωί)

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1 «ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά (πρωί)
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (πρωί)

Γερμανική γλώσσα
ΕΠΙΠΕΔΟ Β2 « ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (απόγευμα)
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά (πρωί)

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1 «ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά (πρωί)
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (απόγευμα)

Ιταλική γλώσσα
ΕΠΙΠΕΔΟ Β2 « ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (απόγευμα)
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά (πρωί)

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1 «ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»:
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2006 Προφορικά (πρωί)
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 Γραπτά (απόγευμα)

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ www.ypepth.gr/kpg  (Νέα και Ανακοινώσεις) και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Επίσης από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι, επειδή δεν έχουν αναπτυχθεί οι προδιαγραφές του επιπέδου Γ2 «άριστη γνώση» για τις γλώσσες που εξετάζονται από το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, το επίπεδο αυτό δεν θα εξετασθεί στις προσεχείς εξετάσεις του Νοεμβρίου 2006.

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στο Ναύπλιο
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα συμμετέχει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο Βουλευτικό, στην εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των έργων «Ψηφιακή ξενάγηση στο Δήμο Ναυπλίου» και «Καταγραφή, ψηφιοποίηση και συσχετισμός υπάρχοντος υλικού για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου-κοιτίδα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα