Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 19-12-2006

 

 

 

 
Πελοπόννησος: Περιφέρεια της Καινοτομίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Στο μεγάλο και υλοποιήσιμο στοίχημα να γίνει η Πελοπόννησος Περιφέρεια της Καινοτομίας, της Ανταγωνιστικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Πελοποννήσου, κ. Αγγέλα Αβούρη στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης, σήμερα στην Τρίπολη.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας επισήμανε την προτεραιότητα τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της Περιφέρειας σχετικά με την καταγραφή των αναγκών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και το σχεδιασμό της Στρατηγικής για την ενίσχυση της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας σε Περιφερειακό επίπεδο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να καταστρώσουν τα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης (ΠΚΣΑ) και μέσω των φορέων τους και των συλλογικών τους οργάνων να σχεδιάσουν προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Χαρακτηριστικά, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι: «Τα Π.Κ.Σ.Α. θα πρέπει αφενός να στοχεύουν στην καινοτομία, αφετέρου στην εμπλοκή του ιδιωτικού το΅έα, συμβάλλοντας ΅ε νέες ιδέες στο σχεδιασμό προγρα΅΅άτων και στην δημιουργία νέων δομών για τη νέα προγρα΅΅ατική περίοδο. Θα ήθελα να επισημάνω», συνέχισε η Γενική Γραμματέας «ότι η προοπτική συμμετοχής πόρων του ιδιωτικού τομέα (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) είναι απαραίτητη, γιατί με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση του τοπικού δυναμικού, όχι μόνο ως κοινωνικού, αλλά και ως οικονομικού κεφαλαίου. Πάνω απ' όλα και πέρα από τις συμβατικές δράσεις, θα πρέπει οι εταίροι της πρότασης να ξεφύγουν από τις τρέχουσες και εύκολες ιδέες και προτάσεις και να στηρίξουν τη μετάβαση της περιοχής παρέμβασης σε μια νέα εποχή, ΅ε δράσεις πιο πρωτοποριακές».

Η Γενική Γραμματέας, κ. Αγγέλα Αβούρη αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην «Φιλοδοξία» να «αποτελέσουν τα ΠΚΣΑ μικρά Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης μέσα στο πλαίσιο της Δ' Προγραμματικής Περιόδου 2007 - 2013, τα οποία θα εκφράζουν τις ανάγκες της Περιφέρειας και θα οδηγήσουν στην:
• συνεχή, ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή των φορέων που θα παίρνουν μέρος στα εταιρικά σχήματα και την αναβάθμιση της ποιότητας στη συνεργασία τους,
• στη διαμόρφωση τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης,
• στην αξιοποίηση εργαλείων και μεθόδων για τη συστηματική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και επιπτώσεών τους στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης,
• στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πελοποννήσου,
• στη δημιουργία και ενίσχυση νέων μορφών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο
• σε περιβαλλοντικές δράσεις (χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, κλπ.),
• στην πραγματοποίηση τέλος του κοινού μας Οράματος για την Πελοπόννησο: Περιφέρεια της Καινοτομίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Βιώσιμης Ανάπτυξης».

 

 

 
Φιλική νίκη του Αστέρα επί του Ολυμπιακού
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Λουτρακίου 4-1 (2-0)

Χρησιμοποιώντας παίκτες από την ομάδα νέων και παίκτες που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες, ο Αστέρας κέρδισε με 4-1 σε φιλικό παιχνίδι τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Τρία γκολ σημείωσε στο παιχνίδι ο υπό δοκιμή Ντιμπάλα (20' 34' 75'), ενώ ένα πέτυχε ο νεαρός Μπαρουτσάκης (58'). Για τον Ολυμπιακό Λουτρακίου μείωσε με πέναλτι ο Παπανικολάου στο 90ο λεπτό.
 
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τασιγιαννάκης.

Αστέρας: Λυμπερόπουλος, Παπαθανασίου (54' Μπαρουτσάκης), Χατζόπουλος, Καλογιαννίδης, Γκόλιας, Λαδάκης, Μίχος, Καράκας, Ντιμπάλα, Ιωάννου, Κανακούδης (62' Τσουκάνι).
Λουτράκι: Βιγλάκης (46' Σιδεράκης), Μπαλάφας (46' Καράμπελας), Ρούσσος (46' Καλογήρου), Αυγέρης, Αμπαδιωτάκης (46' Ξύδης), Τσάτσος, Λαζάνας (46' Σέγγας), Μεσολόγγης, Κουσκουνάς, Μπασιώτης (46' Κομιώτης), Μαυρογονάτος (46' Παπανικολάου).

- Τέλος, λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Ρικάρντο Σέζαρ Ντε Λουσένα με τον Αστέρα.

 

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα