Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 18-7-2006

 

 

Επειδή το ελεύθερο πρόγραμμα των νέων, που χρησιμοποιούσαμε έως σήμερα, δέχεται συνεχώς επιθέσεις από χάκερ αναγκαζόμαστε να διακόψουμε τη λειτουργία του.

Λόγω και των θερινών διακοπών  θα δημοσιεύουμε έως 31 Αυγούστου, με διαφορετικό τρόπο, μόνο τα σημαντικότερα νέα.  Από 1 Σεπτεμβρίου θα είμαστε και πάλι μαζί με αναβαθμισμένο πρόγραμμα.

Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη χαθεί το αρχείο νέων, που είχαμε δημιουργήσει από 1-1-2003, με σχεδόν 5000 θέματα.

 

 

 
Διαγωνισμός Δημοτικού τραγουδιού
Το Σάββατο 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων ο 33ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαγκαδίων.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 20.00 και στους διαγωνιζόμενους θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρία ακόμα ιδιαίτερα βραβεία για παιδιά και νέους κάτω των 17 ετών.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και τις 28 Ιουλίου στο Δήμο Λαγκαδίων και στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

 

 
Φωτεινοί σηματοδότες στο 18μετρο
Η υλοποίηση του έργου Εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στους κόμβους του δεκαοχτάμετρου ξεκίνησε από το Δήμο της Τρίπολης στα πλαίσια της προσπάθειας για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των δημοτών και των επισκεπτών.
Με το έργο προβλέπεται η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στους τρεις κόμβους της νέας λεωφόρου σύνδεσης της περιοχής Μπασιάκου, Σταδίου και Σεχίου. Το έργο πραγματοποιείται στα πλαίσια της αποσυμφόρησης του κέντρου που υλοποιείται με την κατασκευή των περιφερειακών οδών.

 

 

 
Κλειστή λόγω μεταστέγασης
Κλειστή θα παραμείνει την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουλίου η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Τρίπολης, λόγω της μεταστέγασης της υπηρεσίας σε νέα γραφεία που βρίσκονται επί της οδού Τρίπολης Σπάρτης και συγκεκριμένα στο 2ο χλμ.
Η υπηρεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει κοινοποιηθεί θα λειτουργήσει κανονικά από την Δευτέρα 24 Ιουλίου.

 

 

 
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Κάψια Αρκαδίας, υπό την Προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κώστα Μουσουρούλη.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 11.00 π.μ. και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

1. Πορεία υλοποίησης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2000-2006

2. Έγκριση προσχεδίου για τη Δ’ Προγραμματική Περίοδο

3. Κοινοτικές Πρωτοβουλίες-INTERREG

 

 

 

 
Λειτουργία των Πολεοδομικών Γραφείων κατά την καλοκαιρινή περίοδο
Εγκύκλιο με θέμα: «Λειτουργία των Πολεοδομικών Γραφείων κατά την καλοκαιρινή περίοδο» υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:

Έχει διαπιστωθεί, από ελέγχους που διενεργούν σε τακτική βάση όργανα εσωτερικού ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και από καταγγελίες πολιτών, ότι τα Πολεοδομικά Γραφεία της Χώρας «κατά παράδοση» και χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική διάταξη νόμου, κλείνουν ολοσχερώς σχεδόν επί ένα μήνα, συνήθως μετά την 20η Ιουλίου, ενόψει των θερινών διακοπών. Η χορήγηση κανονικής άδειας κατά την περίοδο του θέρους είναι δικαίωμα των υπαλλήλων. Τούτο όμως, σε καμία, απολύτως, περίπτωση δεν σημαίνει την παύση λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών. Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν σε κάθε περίπτωση συνεχώς και ανεξαρτήτων των αδειών του προσωπικού.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι Προϊστάμενοι των Πολεοδομικών Γραφείων της Χώρας οφείλουν να μεριμνήσουν για τη χορήγηση της θερινής άδειας των υπαλλήλων με τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού και οι υπηρεσίες αυτές να παραμένουν συνεχώς σε λειτουργία, ώστε να δέχονται τις αιτήσεις των πολιτών, να διεκπεραιώνουν εμπρόθεσμα όλες τις υποθέσεις τους και γενικώς να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, ιδίως σε ό,τι αφορά τη συναλλαγή με το κοινό.

 

 

 
Σχετικά με τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε στις 17 Ιουλίου 2006 την εκλογική εγκύκλιο για τη διενέργεια των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου 2006 ως προς την ανάδειξη των αρχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Προηγήθηκε η εκλογική εγκύκλιος για την ανάδειξη των δημοτικών και κοινοτικών αρχών, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η εγκύκλιος με τις οδηγίες προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Πρωτοδικεία, Νομαρχίες κ.λ.π.) και προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους για την άρτια διοργάνωση και διενέργεια των εκλογών. Με την τρίτη αυτή εγκύκλιο ολοκληρώνεται, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, το πλαίσιο των οδηγιών που είναι αναγκαίες για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών, κοινοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι εγκύκλιοι αυτές θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα σε ειδικές εκδόσεις του Εθνικού Τυπογραφείου, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούνται ευχερέστερα τόσο από τους αιρετούς, όσο και από τους πολίτες. Οι εκδόσεις αυτές περιλαμβάνουν παράρτημα όλων των κρίσιμων προθεσμιών και της συναφούς νομοθεσίας, καθώς και αναλυτικά και εύληπτα παραδείγματα εξαγωγής αποτελεσμάτων για όλες τις κατηγορίες των εκλογών.

Για τις νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 επισημαίνονται ειδικότερα και τα εξής:
- Εφαρμόζεται, για πρώτη φορά, ο ν. 3202/2003 για τις εκλογικές δαπάνες.
- Επιτυχών συνδυασμός αναδεικνύεται από την πρώτη Κυριακή αυτός που θα συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 42% επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.
- Με το άρθρο 4 παρ. 6 του ν. 3345/2005 έχει καταργηθεί το κώλυμα επανεκλογής του Νομάρχη που έχει εκλεγεί ήδη δύο φορές.
- Σημειώνεται ότι για την ανάδειξη των νομαρχιακών αρχών δεν ψηφίζουν οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Ο βομβαρδισμός υποδομών κοινής ωφέλειας του Λιβάνου έρχονται να προστεθούν στον πολύ μακρύ κατάλογο πράξεων κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ. Παράλληλα, η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται αμείωτη. Στο στόχαστρο της πανίσχυρης ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής έχει τεθεί το σύνολο των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.
Όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή δεν είναι ένα ακόμα «επεισόδιο της αραβοϊσραηλινής διένεξης» αλλά ένα μεγάλης κλίμακας έγκλημα με θύματα τους Άραβες, μια ακόμα πράξη κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ.
Και ενώ το Ισραήλ δολοφονεί με τα made in USA υπερσύγχρονα όπλα του, η παγκόσμια σιωπή γύρω από το θέμα αποθρασύνει τους επιδρομείς.

Δυστυχώς, η πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Υπάρχει πια απειλή γενικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.
Στα συντελούμενα εγκλήματα συνένοχη είναι και η λεγόμενη διεθνής κοινότητα, η οποία - με προεξάρχουσες πάντα τις ΗΠΑ - στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Στο δίκαιο αγώνα τους οι λαοί της Παλαιστίνης και του Λιβάνου το μόνο στήριγμα που έχουν είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη των κινημάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, τόσο στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να σταματήσουν αμέσως αυτές οι επιθετικές και επικίνδυνες, για όλους μας, ενέργειες της Ισραηλινής κυβέρνησης.

Καλούμε κάθε φορέα και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα συνεχιζόμενα ισραηλινά εγκλήματα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 20 Ιουλίου στην Τρίπολη στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 8:30 το βράδυ.

Να σταματήσει αμέσως η Ισραηλινή επιδρομή σε Λίβανο και Παλαιστίνη.
Να αποχωρήσει το Ισραήλ από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη.
Να αποκτήσουν επιτέλους οι Παλαιστίνιοι ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του '67.
Να δοθεί λύση στο ζήτημα των προσφύγων.

Σ.Ε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα