Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, ΜΟΝΟ με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 17-9-2006

 

 

 

 
Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα Εθνικός Αστέρας-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (0-0)
Μετά από οκτώ μήνες αήττητου σερί σε αγώνες πρωταθλήματος, που μαζί με τα φιλικά προετοιμασίας φτάνουν στα 30 παιχνίδια, ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας χάνοντας 1-0 στο γήπεδο της Καισαριανής από τον Εθνικό Αστέρα.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν ο Κοτσιασβίλι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντιά σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και πάσαρε με κεφαλιά στο Μπενίσκο, που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει το Συμεωνίδη και να κάνει το 1-0.

Ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και ήταν η ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ελ Ασμάρ. Πρώτα το σουτ του Ιωάννου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που ανάγκασε το δίμετρο Μαροκινό τερματοφύλακα να πέσει στη γωνία του και να αποκρούσει σε κόρνερ. Ακολούθησαν τα σουτ του Ιωάννου (18’) και του Αλαιν (25’) μέσα από τη μεγάλη περιοχή, που πέρασαν λίγο άουτ.

Στη συνέχεια, ο Εθνικός Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι, βγήκε στην επίθεση και άρχισε να απειλεί την εστία του Γιάννη Συμεωνίδη από στημένες φάσεις. Αφού δύο κεφαλιές του Μπενίσκου στο 29’ και στο 31’ πέρασαν λίγο άουτ, ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδειξε τα καλά αντανακλαστικά του στο 39ο λεπτό, παραχωρώντας κόρνερ στη κεφαλιά του Αρχοντούλη.
Στο 50ο λεπτό δυνατό σουτ του Μπεναζίμπα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα. Αμέσως μετά «απάντησε» στην ευκαιρία ο Αστέρας, όταν ο Πουρτουλίδης με κεφαλιά από το ένα μέτρο δεν κατάφερε να σκοράρει!

Στο 55’ ο Εθνικός Αστέρας κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Φερεκίδης. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μιμήθηκε το συμπαίκτη του Μπενίσκο, που πριν μία εβδομάδα στη Λιβαδειά αστόχησε από τα έντεκα μέτρα, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι, άουτ.
Η τελευταία αξιόλογη φάση καταγράφεται στο 75ο λεπτό, όταν ο Παντελιάδης από τα δύο μέτρα δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Ελ Ασμάρ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σπάθας (Πειραιάς)

Εθνικός Αστέρας: Ελ Ασμάρ, Κουλίμπαλι, Αρχοντούλης, Ντία, Μπεναζίμπα, Βερβάλ (22’ Κρητικός, 59’ Μαστρογιάννης), Μπενίσκος, Φερεκίδης, Κοτσιασβίλι (84’ Ζουλιώτης), Παρασκευαίδης, Σιόντης.
Αστέρας: Συμεωνίδης, Παπαθανασίου, Σέζαρ (75’ Κλοκίδης), Λαζαρίδης, Μασάρα, Τσουκαλίδης, Λουντάλα, Πουρτουλίδης, Ζουντί (39’ Καλογιαννίδης), Αλαιν, Ιωάννου (65’ Παντελιάδης).

 

 

 
Οι δηλώσεις μετά το παιχνίδι στην Καισαριανή
Μετά τη λήξη του αγώνα στη Καισαριανή έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν για το παιχνίδι ο προπονητής του Αστέρα Γιάννης Παπακώστας, ο τερματοφύλακας Γιάννης Συμεωνίδης, ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα Καλέντ Καραμά και ο παίκτης του Εθνικού Αστέρα Γιάννης Αρχοντούλης.

Παπακώστας (προπονητής Αστέρα): «Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα, απέναντι σε μία πολύ έμπειρη ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το ρυθμό του αγώνα στο δικό μας στυλ παιχνιδιού, αλλά σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού χάσαμε σε όλες τις εναέριες μονομαχίες. Δεν είχαμε ηρεμία να κρατήσουμε τη μπάλα στο κέντρο και πώς να γίνει αυτό, τη στιγμή που κυνηγάγαμε τη μπάλα στη μεγάλη μας περιοχή. Ο Εθνικός Αστέρας ήταν πάντα επικίνδυνος στο παιχνίδι του. Παλέψαμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο κάναμε 1-2 καλές ευκαιρίες. Ήταν ένα καλό μάθημα σήμερα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας»

Καραμά (προπονητής Εθν. Αστέρα): «Νομίζω πώς κερδίσαμε δίκαια σήμερα απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Παίξαμε δυνατά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θέλαμε τη νίκη. Παρά την ήττα όμως, θέλω να πω πώς ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε καλύτερα από ότι ο Λεβαδειακός την προηγούμενη εβδομάδα»

Συμεωνίδης (ποδοσφαιριστής Αστέρα): «Γνωρίζαμε καλά τον τρόπο παιχνιδιού του Εθνικού Αστέρα, όπως ξέραμε πολύ καλά πώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις πιο έμπειρες ομάδες του πρωταθλήματος. Θέλαμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και την προσπάθεια που γίνεται. Εύχομαι στον Εθνικό Αστέρα καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα»

Αρχοντούλης (ποδοσφαιριστής Εθν. Αστέρα): «Πιστεύω πώς ήταν μία καλή νίκη για μας σήμερα. Ήμασταν καλύτεροι από τον Αστέρα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα της Τρίπολης καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα»

 

 

 

 
Β’ Εθνική κατηγορία
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Εθνικός Αστέρας-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Ηλυσιακός-Καλαμάτα 3-2
Θρασύβουλος-Νίκη Βόλου 2-1
Καλλιθέα-Χαιδάρι 2-0
Καστοριά-Πανσερραικός 1-1
Μεσσηνιακός-Πανθρακικός 1-0
Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννενα 0-0
Εθνικός-Βέροια 2-1
Λεβαδειακός-Προοδευτική 2-0

Η Βαθμολογία

1. Ηλυσιακός 6 5-2
2. Λεβαδειακός 6 3-0
3. Πανσερραικός 4 3-1
4. ΠΑΣ Γιάννενα 4 2-0
5. Καλλιθέα 4 2-0
6. Εθνικός 4 3-2
7. Πανθρακικός 3 3-2
8. Αστέρας 3 1-1
9. Εθν. Αστέρας 3 1-1
10. Μεσσηνιακός 3 1-1
11. Θρασύβουλος 3 2-3
12. Καστοριά 2 3-3
13. Βέροια 1 3-4
14. Καλαμάτα 1 3-4
15. Αγροτικός Αστέρ. 1 1-3
16. Προοδευτική 1 0-2
17. Νίκη Βόλου 0 1-4
18. Χαιδάρι 0 0-4

Η επόμενη αγωνιστική

Προοδευτική-Χαιδάρι
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός
Καλαμάτα-Καλλιθέα
Πανθρακικός-Εθν. Αστέρας
Βέροια-Ηλυσιακός
ΠΑΣ Γιάννενα-Μεσσηνιακός
Πανσερραικός-Εθνικός
Νίκη Βόλου-Αγροτικός Αστέρας
Θρασύβουλος-Καστοριά
 

Σταύρος Κουκάκης

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για το Νοσοκομείο
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή (ΑΠ 14128/14-9-06) προς τους κ. κ. Υπουργούς Υγείας & Κοινονικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
τους κ. κ. Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης αναγέρθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως με δαπάνες και ευθύνη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής στις αρχές του 1950, Έκτοτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο κτιριακό συγκρότημα και τον περιβάλλοντα χώρο ρυθμίζεται με σύμβαση παραχωρήσεως από το ελληνικό κράτος έναντι συμβολικού ποσού, Παρόμοιες συμβάσεις μισθώσεως μεταξύ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και της ελληνικής Κυβέρνησης έχουν συναφθεί, στο παρελθόν - η τελευταία το 2003 με δεκαπενταετή διάρκεια.

Τον Ιούλιο του 2006 η Διεύθυνοη Δασών Αρκαδίας, με έγγραφό της (1637/27.07.06), χαρακτηρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως προβληματικό.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
α) Έχουν λάβει γνώση αυτής της εξέλιξης;
β) Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και πώς σκέπτεται να δώσει λύση στο
θέμα που προέκυψε;

 

 

 

Εκλογές 2006: Παρουσίαση Αρκάδων υποψηφίων
ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι στέλεχος του Φυσικού Αερίου.
Σήμερα ο Κώστας Σπανόπουλος είναι.
Μέλος του Ελληνικού τμήματος THE INTERNATIONAL COMMITTEE FOR THE CONSERVATION OF THE INDUSTRIAL HERITAGE. (Διεθνής Επιτροπή για την διάσωση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς).
Υπεύθυνος της Εικαστικής Ομάδας ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.
Γεν. Γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΟ».
Συγγραφέας. Διδάσκει ως εισηγητής σε επιλεγμένα σεμινάρια Οικολογία και Ποιότητα ζωής σε μεγάλους οργανισμούς, όπως Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΕΟΤ, ΟΛΠ, κ.α. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα