Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 14-9-2006

 

 

 

 
14η Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04
Συνεδρίασε σήμερα η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη και ενέκρινε εννέα αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 4.210.877,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 1.802.599,80 ευρώ, που φθάνει το 42,80 % και συγκεκριμένα:

1) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν μετεγκατάσταση & εκσυγχρονισμό μονάδας επεξεργασίας μαρμάρου & εκσυγχρονισμό μονάδας τυποποίησης ελαιολάδου & ελιών συνολικού κόστους 1.001.757,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 360.082,80 ευρώ.

2) Στο Νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χιλιομοδίου του Δήμου Τενέας εγκρίθηκε ο εκσυγχρονισμός μονάδας βιολογικής καλλιέργειας αμπελιών & ελαιοδέντρων συνολικού κόστους 142.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 49.700,00 ευρώ, ενώ στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Μουλκίου του Δήμου Σικυωνίων & Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν εκσυγχρονισμό & ίδρυση μονάδας επεξεργασίας ξύλου συνολικού κόστους 670.120,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 234.542,00 ευρώ.

3) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γυθείου του Δήμου Γυθείου εγκρίθηκε η μετατροπή διατηρητέου μετά προσθήκης σε ξενοδοχείο κλασσικού τύπου Β΄ τάξης δυναμικότητας 9 δωματίων - 14 κλινών συνολικού κόστους 770.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 401.125,00 ευρώ.

4) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Λυκοτράφου του Δήμου Μεσσήνης & Φιλιατρών του Δήμου Φιλιατρών εγκρίθηκε ο εκσυγχρονισμός & μετεγκατάσταση δύο ελαιοτριβείων συνολικού κόστους 1.127.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 507.150,00 ευρώ, ενώ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρδαμύλης του Δήμου Λεύκτρου εγκρίθηκε ο εκσυγχρονισμός ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχείου Γ' τάξης δυναμικότητας 36 δωματίων - 58 κλινών συνολικού κόστους 500.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 250.000,00 ευρώ.

 

 

 

 
Μήνυμα Νομάρχη προς τους εκπαιδευτικούς
Φίλοι εκπαιδευτικοί,

Με την έναρξη του νέου σχολικού / ακαδημαϊκού έτους, επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας και παράλληλα με τις ευχές μου για καλή γόνιμη και αποδοτική χρονιά, να σας διαβεβαιώσω ότι με αγάπη, με ειλικρινές ενδιαφέρον και σεβασμό στο λειτούργημα που ευσυνείδητα επιτελείτε, θα βρίσκομαι κοντά σας και τη νέα χρονιά.

Πρέπει να γνωρίζετε, φίλοι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων, ότι τόσο εγώ όσο και οι γονείς και οι μαθητές, σας περιβάλλουμε με στοργή και εκτίμηση, αφού με το λόγο και το παράδειγμά σας νουθετείτε, κατευθύνετε, καθοδηγείτε.

Με την πνευματική σας ανωτερότητα με τις γνώσεις, με το ζήλο και τη συνέπειά σας, αποτελείται πρότυπο χιλιάδων μαθητών.

Είμαι βέβαιος ότι, όπως πάντα, θα σταθείτε και φέτος στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούν και οι προσδοκίες και απαιτήσεις γονέων και μαθητών επιβάλλουν.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας εύχομαι επίσης σε σας, φίλοι εκπαιδευτικοί, στους γονείς και μαθητές, δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο και ανηφορικό, αλλά ωραίο και γεμάτο συγκινήσεις δρόμο, που η εκπαιδευτική διαδικασία και η αναζήτηση της γνώσης σας επιφυλάσσουν.

Πορευθείτε το δρόμο του αγώνα και της ευγενούς άμιλλας με μεράκι και κέφι. Το τέλος αυτής της προσπάθειας, είμαι βέβαιος οδηγεί στη δικαίωση και την καταξίωση.

Καλή Σχολική Χρονιά.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
(11-9-06)

 

 

 
Ευχές Νομάρχη σε Αστέρα και Παναρκαδικό
Με αφορμή την έναρξη των αγώνων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' Εθνικής κατηγορίας, ο Νομάρχης Αρκαδίας, κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος βρήκε την ευκαιρία να δώσει τις ευχές του στη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, για καλή δύναμη, καλή πορεία της ομάδος και επιτυχία στους στόχους της.

Στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή της ομάδος εύχεται να έχουν καλή υγεία και να μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους.

Τέλος ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εύχεται στους φιλάθλους του Αστέρα Τρίπολης να πανηγυρίσουν και φέτος, μαζί με την ομάδα, άλλη μια άνοδο που θα φέρει τον Αστέρα Τρίπολης στην Α' Εθνική Κατηγορία.

Τις ίδιες ευχές στέλνει ο Νομάρχης και στο άλλο ιστορικό σωματείο της Τρίπολης τον ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ, για να έχει και εκείνος καλή και επιτυχημένη πορεία.

 

 

 
Επιστολή "ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ" προς τον Πρωθυπουργό
Τρίπολη, 14 -9 - 2006

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε λίγες μέρες εορτάζεται η άλωση της Τριπολιτσάς, κορυφαίο γεγονός του αγώνα της ανεξαρτησίας.
Η Αρκαδία πέρα από κάθε ιστορική αμφισβήτηση αποτέλεσε το επίκεντρο αυτού του μεγαλειώδους αγώνα που κατέληξε στην σύσταση του Νέου Ελληνικού κράτους.
Η πολιτεία εκατόν ογδόντα πέντε χρόνια μετά, δυστυχώς, δεν έχει εκπληρώσει ούτε στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις της στον τόπο που ανέδειξε δεκάδες ηγέτες αυτού του αγώνα και έδωσε χιλιάδες θύματα για τη λευτεριά. Η ιστορική μνήμη χάνεται και τα ελάχιστα μνημεία που απομένουν από αυτή τη σημαντική για το έθνος ιστορική περίοδο εγκαταλειμμένα, καταστρέφονται. Κάνουμε έκκληση σε εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες για την διάσωση της ιστορικής μνήμης ως απαραίτητου στοιχείου για την επιτυχή συνέχεια της εθνικής μας πορείας.

1. Τα Ταμπούρια στα Τρίκορφα κατασκευάσθηκαν με σχεδιασμό και επίβλεψη του Στρατηγού της Επανάστασης Θεοδώρου Κολοκοτρώνη όπως αναφέρει και ο ίδιος στα απομνημονεύματά του. Αποτέλεσαν το στρατηγείο του Αγώνα στην περίοδο Μαΐου - Σεπτεμβρίου του 1821. Στον ίδιο χώρο έγιναν σημαντικές μάχες στο διαχρονικό αγώνα για λευτεριά στα 1770, 1789, 1821, 1825. Τα Ταμπούρια δεν έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία και τα Τρίκορφα δεν έχουν ανακηρυχθεί ιστορικός τόπος. Πιστεύουμε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να πράξει η Πολιτεία το χρέος της.

2. Στην Αρκαδία που τόσα πρόσφερε στον αγώνα της Ανεξαρτησίας δεν υπάρχει μουσείο για αυτή την περίοδο. Χρόνιο αίτημα των Αρκάδων είναι η ίδρυση Μουσείου του Αγώνα στην Τρίπολη που θα συγκεντρώσει αφενός διάσπαρτο υλικό που χάνεται, αφετέρου θα βοηθήσει στη μελέτη της ιστορικής αυτής περιόδου.

3. Σας γνωρίζουμε επίσης ότι περίπου την ίδια ημερομηνία (30 Σεπτεμβρίου 1944) έγινε η απελευθέρωση της Τρίπολης από τα στρατεύματα κατοχής. Στα υπόγεια του Δικαστικού μεγάρου Τρίπολης που στην Κατοχή και τον Εμφύλιο χρησιμοποιήθηκαν ως φυλακές σώζονται δύο αίθουσες με ενθυμήματα (σημειώσεις, ζωγραφιές και μηνύματα) εκτελεσμένων πατριωτών από όλη την Πελοπόννησο. Θεωρούμε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να διατηρήσει αφενός την μνήμη της Εθνικής Αντίστασης, αφετέρου να μην ξεχαστούν τα τραγικά γεγονότα του Εμφυλίου. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε σας που με τις ενέργειές σας στον 'Αγιο Ευστράτιο δώσατε δείγματα μιας άλλης πολιτικής. Ελπίζουμε ότι με πρωτοβουλία σας θα κριθούν διατηρητέες οι αίθουσες και θα παρθούν μέτρα για την συντήρησή τους.

ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ

Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός

 

 
15η Σεπτεμβρίου, Πανευρωπαϊκή Ημέρα παθήσεων του προστάτη
 Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο προστάτη θα πραγματοποιούνται ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα σε όλες τις μεγάλες ουρολογικές κλινικές όλων των Νοσοκομείων που υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο προληπτικός αυτός έλεγχος για τον καρκίνο του προστάτη, που έχει γίνει μάστιγα για τους άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στο Δυτικό, θα πραγματοποιείται στα πλαίσια της 15η Σεπτεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Πανευρωπαϊκή Ημέρα παθήσεων του προστάτη.
Ο στόχος της ημέρας αυτής είναι να ευσθητοποιηθεί το κοινωνικό σύνολο σε θέματα που αφορούν τις παθήσεις του προστάτη και κυρίως του καρκίνου, που λόγω της συνεχώς αυξανόμενης συχνότητας είναι η δεύτερη αιτία θανάτου για τους άνδρες.

Στην ευρωπαϊκή αυτή προσπάθεια ενημέρωσης συμμετέχει και η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία Έτσι λοιπόν την 15η Σεπτεμβρίου και την επόμενη εβδομάδα οι Έλληνες ουρολόγοι θα συμμετέχουν με διάφορες μορφές στην ενημέρωση του κοινού. Η ενημέρωση θα γίνει με παρουσιάσεις στα Μ.Μ.Ε. σε όλη την Ελλάδα από μέλη της Εταιρείας, με ομιλίες σε πνευματικά κέντρα και ΚΑ.Π.Η. και με διανομή ενημερωτικών εντύπων που θα γίνει από τα Ουρολογικά Τμήματα των Πανεπιστημιακών, Περιφεριακών και Νομαρχιακών Νοσοκομείων.

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τον καρκίνο του προστάτη είναι η μείωση των ορίων του PSA, σαν ένδειξη για βιοψία προστάτη στα πλαίσια της προσπάθειας για εγκαιρότερη διάγνωση. Η πραγματική μετατώπιση των σταδίων στην πρώτη διάγνωση σε μικρότερα στάδια που πραγματικά μπορεί να ιαθούν και η εφαρμογή νεώτερων λογότερων επεμβατικών μεθόδων, όπως είναι η βραχυθεραπεία με εμφύτευση στον προστάτη ραδιενεργών κόκκων και η λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή που άρχισε να εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο και στην χώρα μας.

Υπολογίζουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε κάθε χρόνο 5000 νέους καρκίνους προστάτη, από τους οποίους περίπου το 50% είναι εντοπισμένου σταδίου και ιάσιμοι. Σημαντική πρόοδο έχει γίνει και στο πεδίο της πρόληψης μετά από τα αποτελέσματα μεγάλων επιδημιολογικών ερευνών που έχουν δείξει ότι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και η χορήγηση διαφόρων φαρμάκων μπορεί να προλάβουν την εμφάνιση καρκίνου προστάτη.

Το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης αποτελεί ο ετήσιος έλεγχος όλων των αντρών, ηλικίας άνω των 50 χρονών για καρκίνο προστάτη από ειδικό ουρολόγο.

Αν. Θάνος
Πρόεδρος Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας
 

Δες και το περσινό άρθρο »

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα