Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 13-11-2006

 

 

 

 
Ξεκίνησε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων για το μήνα Νοέμβριο
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ , ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΩΝ .

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το Κ.Ε.Ε. συνιστά καινοτομία στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης και της ισότητας των ευκαιριών στη μάθηση. Τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες της χώρας (18 ετών και άνω) και στοχεύουν στη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των επαγγελματικών προοπτικών, την προσωπική ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Έργο των Κ.Ε.Ε. και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) κατά 75% ( Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β).

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας συνεχίζοντας την δυναμική παρουσία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού σας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 01/11/2006 έως 10/11/2006 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οκτώ ( 8 ) νέα προγράμματα. Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

1. Σωματική & ψυχική Υγεία : ( 25 Ω ) [ 2 τμήματα ]
2. Βασικά Αγγλικά : ( 50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
4. Πληροφορική ΙΙΙ : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
5. Πληροφορική ΙV : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ]
6. Φωτογραφία : ( 25 Ω ) [ 1 τμήμα ]

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

1. Πληροφορική ΙΙ : ( 50 Ω ) [ 1 τμήμα ] Λεβίδι

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ

2. Πληροφορική ΙV : (50 Ω ) [ 1 τμήμα ] Τρόπαια

Οι επιμορφωνόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά προγράμματα θα λάβουν «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Ε.Ε./.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.)


Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
- συμπλήρωση αίτησης (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου) , η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας .
- συνέντευξη - κατάταξη από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.

Καινούργια προγράμματα θα αρχίζουν τις πρώτες 10 ημέρες κάθε μήνα . Τα θεματικά αντικείμενα , εξαρτώνται από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων εκπαιδευόμενων . Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενός τμήματος είναι η συμμετοχή 12 ατόμων.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία, αλλά και τις Δημοτικές αρχές των Δήμων στους οποίους υλοποιούνται τα προγράμματα του Κ.Ε.Ε., καθώς και τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π., η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την έναρξη των τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 22 ( Υπεύθυνος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας , Σύμβουλος Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή ), Τηλ.: 2710– 232524, Ώρες Λειτουργίας: 9.00 - 20.00)., στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee, καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.
 

Κ.Ε.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική, 8η αγωνιστική
 

Αστέρας - Καστοριά  1-2

Πρωτάθλημα ΠΑΕ Νέων

Παναιτωλικός-Αστέρας  2-2

Δ' Εθνική, 8η αγωνιστική

Δόξα Μεγαλόπολης- Ολυμπιακός Λουτρακίου  1-0

Πανελευσινιακός- Πανθυρεατικός  2-0

ΠΑΣ Κόρινθος- Λεωνίδιο  2-1

 

Τοπικό Α' κατηγορία, 5η αγωνιστική

Παναρκαδικός - Βρασιές  1-2
ΑΕΚ - Ηρακλής  1-2
Μελιγού - Κορακοβούνιο  2-1
Παγγορτυνιακός - Φαλαισία  2-2
Ορχομενός - Απόλλων  1-1
Ολυμπιακός - Προοδευτική  2-1

Δεν αγωνίστηκε η Νεστάνη

 

Τοπικό Β' κατηγορία, 5η αγωνιστική

Τεγέα - Αρκαδικός  2-1
Φορτούνα - Νικηταράς  1-1
Κανδήλα - Μαντινειακός  0-1
Ελαιοχώριο - Αχιλλέας  1-0
Δόξα - Θρίαμβος  8-0
Κάψια - Ελπίδα  1-3
Πάρνων - Δημητσάνα  4-0

Περισσότερα αθλητικά >>

 

 

 
Εικαστικό δρώμενο «No Clowns For Chess!» στη Στεμνίτσα
Εικαστικό δρώμενο, με τίτλο «No Clowns For Chess!» και αντικείμενο την εμπλοκή σε εξισορροπητικές για τη φαντασία παρτίδες σκακιού και πολεμικές σε δημόσιους χώρους, συνεχίζει να παρουσιάζει ο ζωγράφος, γλύπτης κι ακροβάτης Σπίθας Γεώργιος.

Το εικαστικό δρώμενο «No Clowns For Chess!» θα λάβει χώρα, αυτή τη φορά, στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Στεμνίτσας Αρκαδίας, την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2006.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια αγώνων σκακιού οργανωμένων από τη Σκακιστική Ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, με την υποστήριξη του Δήμου Τρικολώνων Αρκαδίας και με τη συμμετοχή του Ακροβατικού Χώρου, του εργαστηρίου του δημιουργού.

Το δρώμενο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε ως εικαστικό γεγονός στα Νεώρια του Ενετικού Λιμανιού Χανίων Κρήτης, κατά τη διάρκεια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης των φοιτητών του Προγράμματος Σπουδών Επιλογής Καλών Τεχνών και Σύγχρονης Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 1999.
 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα