Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 12-9-2006

 

 

 

 
Στο Δήμο Κορυθίου η Γενική Γραμματέας
Στα πλαίσια των επισκέψεων της στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη βρέθηκε σήμερα στο Δήμο Κορυθίου, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο για την πορεία υλοποίησης των έργων που γίνονται στο Δήμο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε δύο από τα σημαντικά έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Πρόκειται για:
- την αντικατάσταση υδραγωγείου από αμίαντο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεοχωρίου, συνολικού προυπολογισμού 345.000 ευρώ και
- την αντικατάσταση υδραγωγείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παρθενίου, συνολικού προυπολογισμού 339.500 ευρώ.

Μιλώντας για την επίσκεψη της αυτή η Γενική Γραμματέας ανέφερε τα εξής:
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ μαζί με το Δήμαρχο Κορυθίου και τους συνεργάτες του, δύο σημαντικά έργα που χρηματοδοτούμε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με συνολικό προϋπολογισμό 684.500 ευρώ. Έργα που ήταν απαραίτητα στην περιοχή και είχαν άμεση σχέση με την υγεία των πολιτών και την ποιότητα ζωής τους.

Διαπίστωσα ότι εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά, θεωρώ πώς η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ήταν πολύ σωστά προετοιμασμένοι για να ενταχθεί το έργο στο Γ' ΚΠΣ τον Οκτώβριο του 2005 και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του έργου.

Πέρα από αυτό όμως, ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης έχει ενισχυθεί και στο Δήμο Κορυθίου γίνονται σημαντικά έργα μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ που ήδη υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, έργα που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό το 1,5 εκατ. ευρώ και είναι απαραίτητα για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που είχε η περιοχή»

 

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα συμμετέχει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο, για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, που διοργανώνει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Caravel» και θα παρουσιαστεί το κείμενο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση για τα συμπεράσματα από τη διαδικασία της πρόσφατης διαβούλευσης με τους Κοινωνικούς και Οικονομικούς Εταίρους.
 

 

 

 
Πολιτική Προστασία και Σεισμοί στα Ιστορικά Κέντρα
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια του έργου SISMA της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IIIB CADSES διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Πολιτική Προστασία και Σεισμοί στα Ιστορικά Κέντρα» που θα πραγματοποιηθεί στο Βουλευτικό Ναυπλίου την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 9.30 π.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

09.30 Εγγραφή συμμετεχόντων

10.00 Καλωσόρισμα Τοπικών Αρχών

10.30 Αναφορά προόδου - σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του έργου (Κος Alessandro Severi, Γενικός συντονιστής του έργου)

11.00 Παρουσίαση πιλοτικής περιοχής του Ναυπλίου

11.20 Αποτελέσματα εργασιών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Γιώργος Δρακάτος, Δ/ντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αννα Βαλαδάκη, Γεωλόγος)

11.40 Αποτελέσματα εργασιών «Ποιείν & Πράττειν» (Δρ. Αικατερίνη Αρβανιτάκη, Πολεοδόμος, Χωροτάκτης, Μηχανικός)

12.00 Η Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Παρουσίαση του σεναρίου της άσκησης της 15ης Σεπτεμβρίου (Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου)

12.15 Διάλειμμα για καφέ

12.30 W.P.1 ενέργειες και αποτελέσματα (Alfredo Manzi- Περιφέρεια Umbria)

12.40 W.P.2 ενέργειες και αποτελέσματα (Maurizio Tesorini - Περιφέρεια Umbria)

13.00 W.P.3 ενέργειες και αποτελέσματα (Paola Mazzotti- Περιφέρεια Marche)

13.20 W.P.4 ενέργειες και αποτελέσματα (Stefano Vannini & Αlice Casini- Περιφέρεια Emilia Romagna)

13.40 W.P.5 ενέργειες και αποτελέσματα (Βιργινία Κριτικού - Περιφέρεια Αθηνών)

14.00 Γεύμα (μπουφέ)

15.00 Αποτελέσματα γεωλογικής αποτύπωσης και εκτίμησης τρωτότητας της Banska Stiavnica (P. L'ubomir)

15.15 Παρουσίαση του λεξικού του SISMA (Pierluigi Soddu, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, Ιταλία)

15.30 Μείωσης σεισμικού κινδύνου στον πολεοδομικό σχεδιασμό (Cosmo Mercuri, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, Ιταλία)

15.45 Παρεμβάσεις εμπειρογνωμόνων

 

 

 
2ο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης υπηρεσιών Δήμου Τριπόλεως
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Τριπόλεως με την οργανωτική υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ διοργανώνει το 2ο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης υπηρεσιών και επιχειρήσεων του Δήμου Τριπόλεως. Το πρωτάθλημα γίνεται με την υποστήριξη όλων των ομάδων Καλαθοσφαίρισης με έδρα την Τρίπολη ( ΣΕΦΑ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ, Σ.Δ.Υ.Τ. τμήμα Μπάσκετ, και ΑΜΙΛΛΑ).

Όροι πρωταθλήματος »
Δήλωση συμμετοχής »
 

 

 
Εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος
 Για αθέτηση λόγων, υποσχέσεων και έργων σε ότι αφορά στην πλήρη εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος κατήγγειλε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου τον υπουργό Υγείας κ Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών κ Βαγγέλης Στουμπιάδης.
«Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τις εξαγγελίες-δεσμεύσεις του κ Αβραμόπουλου, οι μεταγγιζόμενοι θαλασσαιμικοί παίζουν καθημερινά τη ζωή τους ρώσικη ρουλέτα κινδυνεύοντας να μολυνθούν. Για το λογο αυτό τον περασμένο Μάιο κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Κι αυτό γιατί σήμερα, όπως συμπλήρωσε ο κ Στουμπιάδης, είναι άγνωστο εάν και σε ποια Κέντρα Αιμοδοσίας εφαρμόζεται πλήρως ο μοριακός έλεγχος. Το σίγουρο είναι ότι εφαρμόζεται πλημμελώς. Το γεγονός αυτό κάνει τους 3000 και πλέον θαλασσαιμικούς, αλλά και δεκάδες χιλιάδες άλλους μεταγγιζόμενους ασθενείς να ζουν με αβεβαιότητα και διαρκή αγωνία για την ασφάλεια της βασικής θεραπευτικής αντιμετώπισης της ασθένειας τους που είναι η μετάγγιση αίματος.
Πέρα από τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν αντιμετωπίζουν επιπλέον μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχική τους ισορροπία και την ποιότητα της ζωής τους... Περισσότερα »
 

 

 

 
Εκλογές 2006: ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ, Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός
Κλιμάκιο του Ανεξάρτητου Νομαρχιακού ψηφοδελτίου ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ με επικεφαλής τον υποψήφιο Νομάρχη κ. Παναγιώτη Βέμμο επισκέφθηκε τις τελευταίες μέρες τα χωριά Κολλίνες, Βλαχοκερασιά, Καστρί και Άγιο Πέτρο. Στις ομιλίες τους οι υποψήφιοι ανέλυσαν το πρόγραμμα του Συνδυασμού για την ανασυγκρότηση της Αρκαδίας, ιδιαίτερα δε τις προτάσεις για τα δάση της Σκυρίτιδας και του Πάρνωνα. Τονίστηκε ότι πρέπει να αρχίσουν οι δασικές καλλιέργειες και οι υλοτομίες με βάση τις διαχειριστικές μελέτες που υπάρχουν και σήμερα έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί, ενώ πρέπει να ξαναλειτουργήσει το δασικό φυτώριο στις Κολλίνες. Οι δράσεις αυτές θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες κατοίκους των περιοχών αυτών, θα συνεχίσουν τον αρχικό σχεδιασμό για βελτίωση των δασών και θα προστατέψουν αποτελεσματικά τα δάση από τις πυρκαγιές. Αναφέρθηκε ακόμη ότι το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους φυσικό περιβάλλον μπορεί με σχεδιασμό και προγραμματισμό να αξιοποιηθεί για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Τονίστηκε ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των αγροτικών επιδοτήσεων και να επιδοτείται το σύνολο της παραγωγής ως ένα κίνητρο για την ανάπτυξη και την παραμονή των αγροτών στον τόπο τους. Τέλος, η εφαρμογή προγραμμάτων για αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας (βιολογικά και γεωγραφικής προέλευσης), η ενημέρωση και η τεχνική υποστήριξη των δικαιούχων για τα διάφορα προγράμματα είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να έχουν οι αγρότες ικανοποιητικό εισόδημα.

Η μεγάλη συμμετοχή, ο πλούσιος διάλογος και η αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα ήσαν τα στοιχεία της Γενικής Συνέλευσης του ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης επικεντρώθηκαν στην προεκλογική περίοδο με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων της Αρκαδίας. Εγκρίθηκαν οι κατευθύνσεις του προγράμματος για την νέα τετραετία που σύντομα θα κυκλοφορήσει σε όλο το Νομό. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν παρεμβάσεις για την επαναλειτουργία του τρένου και την διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος με επίκεντρο την υπόθεση του λιμανιού του Λεωνιδίου.
Τέλος, δόθηκε στην δημοσιότητα το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου του Ανεξάρτητου Νομαρχιακού Συνδυασμού ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ που απαρτίζεται από συμπατριώτες μας με ανιδιοτελή προσφορά στην Κοινωνία της Αρκαδίας. Είναι ένας συνδυασμός με γνώση, όραμα, διαρκή επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες, και βέβαια ειλικρινή και τίμια αντιμετώπιση των προβλημάτων, κάτι που δυστυχώς απουσιάζει από τα κέντρα εξουσίας.

Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού είναι:

Αντωνάκος Λάμπρος, Καθηγητής Μ.Ε.
Δεληγιάννη Ράνια, Επιχειρηματίας – Οικονομολόγος
Ζαχαριάς Κώστας, Ιατρός
Ζαχαρόπουλος Ιωάννης, Οικοδόμος
Θεοδωροπούλου Γεωργία, Καθηγήτρια Γαλλικών
Θεοδωροπούλου Γρηγορία, Ιατρός
Καψάλης Νίκος, Διευθυντής ΑΤΕ
Κουνέλης Ιωάννης, Υπάλληλος ΟΣΕ
Κωλέτης Νίκος, Υπάλληλος ΔΥΟ
Μάντης Αθανάσιος, Υπάλληλος ΔΕΗ
Μπόζιου Κωνσταντίνα, Τεχν. Δασοπόνος – Ιδ. Υπάλληλος
Νικητόπουλος Γεώργιος, Καθηγητής Μ.Ε.
Πετσέλης Ιωάννης, Υπάλληλος ΟΤΕ
Πετράκη Νεκταρία, Πτυχιούχος ΤΕΙ – Ιδ. Υπάλληλος
Πετρονώτης Αργύρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Προκόπος Παναγιώτης, Υπάλληλος ΟΣΕ
Στρέμπα Φωτεινή, Κτηνοτρόφος
Τσίτουρα Χαρούλα, Υπάλληλος Τ.τ.Ε.
Τσούτσουβας Χρήστος, Επιχειρηματίας
Τσίρμπας Βασίλειος, Υπάλληλος ΔΕΗ
Ψαρολόγος Γεώργιος, Καθηγητής Μ.Ε.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα