Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 10-11-2006

 

 

 

 
Από τη σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας κ. Αγγέλας Αβούρη, με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για την περίοδο 2006-2007 και τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Αντώνης Χωνιανάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγος κ. Χρήστος Δρακόπουλος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, ο Διευθυντής Ελέγχου και Συντήρησης Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αργύρης Χαραλαμπόπουλος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λακωνίας Δημήτρης Γομάτος, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας Κώστας Ταλούμης, ο αντινομάρχης Λακωνίας Παναγιώτης Δήμας, ο τμηματάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Τάσος Παπαδόπουλος, οι προϊστάμενοι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Ν. Αργολίδας κ. Δημήτρης Κοδέλας, Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Μεσσηνίας κ. Παντελής Δούδας και ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Θάνος Ανδρουτσόπουλος.

Μιλώντας η Γενική Γραμματέας για τη σημερινή σύσκεψη δήλωσε: "Πραγματοποιήθηκε σήμερα μία συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να υπάρξει ένας πλήρης συντονισμός εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Σημασία έχει να υπάρχει πρόβλεψη και ήδη μπορώ να σας πω, πώς το σχέδιο αντιμετώπισης είναι έτοιμο, αλλά και οι υπηρεσίες με τη σειρά τους είναι έτοιμες για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.

Πριν δύο χρόνια καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο συντονισμός και η συνεργασία ΔΕΣΕ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το σχέδιο μας λειτούργησε αποτελεσματικά, έτσι ώστε να μην κλείσει ούτε για μία στιγμή το εθνικό οδικό δίκτυο.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταβληθεί και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα."

 

 

 

 
Χαιρετισμός ΓΓΠΠ κ. Αγγέλας Αβούρη στην εκδήλωση για την επίδοση οριστικών αποφάσεων
Κυρίες και κύριοι,

Είναι μεγάλη η χαρά μου να χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση. Μια εκδήλωση που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Περιφέρειά μας και για την αναπτυξιακή προοπτική της.

Σήμερα θα έχω τη μεγάλη χαρά να σας επιδώσω τις οριστικές αποφάσεις ένταξης των 133 επενδυτικών σχεδίων σας.

Είναι μια στιγμή, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό νέο ξεκίνημα για τους δικαιούχους, αλλά και για την Περιφέρειά μας συνολικά.

Από σήμερα ξεκινά η υλοποίηση των 133 επενδυτικών σχεδίων του Μέτρου 2.2.4. «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Ανάπτυξης ειδικών μειονεκτικών Αγροτικών Περιοχών ΟΠΑΑΧ» που εγκρίθηκαν.
Πρόκειται για επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 23,046 εκ. Ευρώ, από τα οποία η Κοινοτική συμμετοχή ανέρχεται σε 8,2 εκ. Ευρώ, η Εθνική συμμετοχή σε 5,4 εκ. Ευρώ. Περισσότερα...


 

 

 

 
Ανακοίνωση ΥπΕσ για το θέμα των συμβασιούχων
Σχετικά με την ανακοίνωση του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Π. Κουκουλόπουλου για το θέμα των συμβασιούχων, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σημερινή ανακοίνωσή του, και όταν πλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις 32.924 συμβασιούχων, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. κ. Κουκουλόπουλος θεωρεί ότι «το π.δ. 164/2004 δικαίωσε μικρό αριθμό συμβασιούχων και αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα», και ανακοινώνει ότι «η ΚΕΔΚΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση». Ευλόγως, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα: Ποια ήταν η θέση του κ. Κουκουλόπουλου το 2003 – επί Κυβέρνησης Σημίτη - όταν με το προεδρικό διάταγμα Ρέππα – Σκανδαλίδη (π.δ. 81/2003) – το οποίο, ως γνωστόν, κρίθηκε αντίθετο προς την κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΔΕΚ - δεν μετατράπηκε ούτε μια σύμβαση σε αορίστου χρόνου και, κατά συνέπεια, δεν τακτοποιήθηκε ούτε ένας συμβασιούχος; Και ποια πρωτοβουλία, αντίστοιχη με αυτήν που σήμερα ανακοινώνει, ανέλαβε τότε ο κ. Κουκουλόπουλος για την αντιμετώπιση του προβλήματος προς την κατεύθυνση της αλλαγής του π.δ. 81/2003;».
 

 

 
Η Αγωνιστική Συνεργασία για το ασφαλιστικό
Οι κυβερνητικοί παράγοντες το τελευταίο διάστημα γράφουν το σενάριο της αύξησης των ορίων ηλικίας.

Μετά τον κ. Αναλυτή, ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Τσουτσοπλίδης, προσπαθούν να εναρμονιστούν με την γραμμή της ταύτισης του πραγματικού χρόνου συνταξιοδότησης με τα γενικά όρια ηλικίας.
Βάζουν έτσι στο κρεβάτι του Προκρούστη όσους συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας, 35ετία, βαρέα - ανθυγιεινά ή ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που έχουν άνδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι ανεξάρτητα αν είναι στο ΙΚΑ ή σε άλλους φορείς.

Η λεγόμενη ενεργός γήρανση και τα λεγόμενα κίνητρα ή αντικίνητρα είναι ευφυολογήματα που κρύβουν την αλήθεια.

Η κυβέρνηση έχει ένα σαφή σχεδιασμό: Από την μια μεριά λεηλατεί με διαδοχικές ρυθμίσεις το ΙΚΑ, ώστε να εμφανίσει εικόνα αδιεξόδου και από την άλλη έχει αναθέσει στην επιτροπή σοφών τον ρόλο του «λαγού», για να βγάλει πολύ σκληρές θέσεις αντίστοιχες με της Επιτροπής Σπράου ώστε να διευκολυνθεί η αντιασφαλιστική κυβερνητική επέλαση.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιες λογικές. Θα αντισταθεί και θα υπερασπίσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 9/11/06 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΜΑΛΑΜΑ Π. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική, 8η αγωνιστική
 

Αστέρας - Καστοριά

Δ' Εθνική, 8η αγωνιστική

Δόξα Μεγαλόπολης- Ολυμπιακός Λουτρακίου

Πανελευσινιακός- Πανθυρεατικός

ΠΑΣ Κόρινθος- Λεωνίδιο

 

Τοπικό Α' κατηγορία, 5η αγωνιστική

Σ 11-11-2006 15:00' Παναρκαδικός - Βρασιές
    '' ΑΕΚ - Ηρακλής
    '' Μελιγού - Κορακοβούνιο
Κ 12-11-2006   '' Παγγορτυνιακός - Φαλαισία
    '' Ορχομενός - Απόλλων
    '' Ολυμπιακός - Προοδευτική
   

Δεν αγωνίζεται η Νεστάνη

 

Τοπικό Β' κατηγορία, 5η αγωνιστική

Σ 11-11-2006 15:00' Τεγέα - Αρκαδικός
    '' Φορτούνα - Νικηταράς
    '' Κανδήλα - Μαντινειακός 
Κ 12-11-2006 11:00' Ελαιοχώριο - Αχιλλέας
    '' Δόξα - Θρίαμβος
    '' Κάψια - Ελπίδα
  15:00' Πάρνων - Δημητσάνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα