Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 10-8-2006

 

 

 

 
99 νέες επενδύσεις στα ΟΠΑΑΧ για την αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη προεγκρίθηκε η υπαγωγή 99 ιδιωτικών επενδύσεων στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στο Μέτρο 2.2.4 του ’ξονα 2 «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου» συνολικού προϋπολογισμού 18.805.358,33 ευρώ.

Ο αριθμός των υποβληθείσων προτάσεων που προεγκρίθηκαν ανά δράση του μέτρου υλοποιούνται σε επιλεγμένες περιοχές, όπως είναι η περιοχή της Αλαγονίας, η ορεινή Αργολίδος-Κορινθίας, της Μάνης, της Νέδας και του Πάρνωνα (33 Δήμοι).

Με τις επενδύσεις αυτές πραγματοποιούνται δράσεις για την:
- Εμπορία γεωργικών προϊόντων. Προεγκρίθηκαν 12 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 318.000 ευρώ
- Προστασία και διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς. Προεγκρίθηκαν 18 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 751.189, 12 ευρώ.
- Διαφοροποίηση των γεωργικών δραστηριοτήτων για να παρασχεθεί η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών δραστηριοτήτων και η απόκτηση εναλλακτικών εισοδημάτων. Προεγκρίθηκαν 15 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 3.111.965 ευρώ
- Ενθάρρυνση των τουριστικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων. Προεγκρίθηκαν 54 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 13.863.547,20 ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 7.901.415,13 ευρώ.
- Επένδυση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. Προεγκρίθηκαν 2 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 749.657 ευρώ.

 

 

 

 
Νέες εγκρίσεις δημοπράτησης του «ΘΗΣΕΑ»
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη δόθηκαν νέες εγκρίσεις δημοπράτησης σε 46 οριστικές εντάξεις έργων και δράσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» συνολικού προυπολογισμού 5.982.721,26 ευρώ σε 25 Δήμους και δύο Κοινότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για έργα οδοποιίας, αναπλάσεων, υδρεύσεων, εγγειοβελτιωτικών έργων, αποχετεύσεων, που ενισχύουν τις υποδομές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες.
 

 

 

 

 
Δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια για τον Αστέρα
Μετά το φιλικό παιχνίδι με την Παναχαϊκή, ο Αστέρας θα παίξει δύο φιλικά παιχνίδια. Πρώτος αντίπαλος θα είναι το Σάββατο στο Περιστέρι ο Ατρόμητος και δεύτερος αντίπαλος την Κυριακή το Λεωνίδιο.

Στο μεταξύ, τοποθετήθηκαν τα νέα δημοσιογραφικά θεωρεία στο γήπεδο του Αστέρα, που πλέον κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά των εκπροσώπων του Τύπου και εξυπηρετούν την κάλυψη των αγώνων και του συνολικού ρεπορτάζ της ομάδας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα. Το πρωί η ομάδα είχε ρεπό, ενώ το απόγευμα διεξήχθη κανονικά η προπόνηση.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό το νούμερο που θα φοράει στη φανέλα, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Τρεζόρ Λουντάλα. Ο κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου παίκτης θα φοράει φέτος το Νο2.

Τέλος, η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται και παρουσιάζει μάλιστα αυξημένη διάθεση από τους φιλάθλους που με τη σειρά τους θέλουν να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της ομάδας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα