Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 9-12-2006

 

 

 

 
Δήλωση Γενικής Γραμματέως για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις
Πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο ημερίδα με θέμα «Πρόσκληση ενίσχυσης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Δράσεων Αστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Ναυπλίου» στην οποία παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη.

Μετά τη λήξη της ημερίδας η Γενική Γραμματέας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μία μεγάλη και κυρίως μοναδική ευκαιρία ανοίγεται σήμερα στους επαγγελματίες της περιοχής Πρόνοιας του Δήμου Ναυπλιέων, καθώς και σε άλλους πέντε Δήμους της Περιφέρειας (Αργους, Κορίνθου, Τρίπολης, Σπάρτης, Καλαμάτας), για να αναπτύξουν και να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια για τις επιχειρήσεις τους και να επιχορηγηθούν από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 60%

Ο προϋπολογισμός για τους επαγγελματίες των έξι Δήμων ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ. Θέλω να επισημάνω, ότι εφαρμόζουμε μία ορθολογική περιφερειακή πολιτική που έχει ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα των υποβαθμισμένων τμημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η Κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί εκείνο το περιβάλλον που οδηγεί σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για όλους τους πολίτες»

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για Χαιδάρι

Το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας θα δώσει την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης, αφού αντιμετωπίζει το ισχυρό και φιλόδοξο Χαϊδάρι.
Ο αντίπαλος του Αστέρα είναι μία ομάδα, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας στο Κύπελλο Ελλάδας την ΑΕΚ του Τσάμπιονς Ληγκ και αυτό το στοιχείο από μόνο του, μαρτυράει το βαθμό δυσκολίας του αυριανού παιχνιδιού.

Τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός στη βαθμολογία, ενώ ταυτόχρονα θέλουν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες τους σε Λιβαδειά και Καλλιθέα αντίστοιχα την προηγούμενη αγωνιστική.
Κεντρικό πρόσωπο του Κυριακάτικου ντέρμπι θα είναι αναμφισβήτητα, ο προπονητής του Αστέρα Γιάννης Παπακώστας, που την ημέρα των γενεθλίων του θα αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του.

Η προετοιμασία του Αστέρα για τον Κυριακάτικο αγώνα ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και το ευχάριστο για τον προπονητή του Αστέρα είναι πώς θα έχει τελικά στη διάθεσή του, τους Εμεράν και Γκόλια, ενώ αντίθετα Αναστασάκος, και Ιωάννου θα πρέπει να λογίζονται εκτός αποστολής από το αυριανό παιχνίδι.
Οι φίλαθλοι του Αστέρα, αναμένεται να δώσουν αύριο και πάλι δυναμικό παρόν στο γήπεδο του Χαϊδαρίου, αφού το παιχνίδι δεν έχει τηλεοπτική μετάδοση και δε γίνεται σε εργάσιμη ημέρα όπως αυτό στην Καλλιθέα πριν λίγες ημέρες.

Χαϊδάρι και Αστέρας Τρίπολης έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε αγώνες πρωταθλήματος την περίοδο 2003-2004 όταν έπαιζαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Το Χαϊδάρι είχε κερδίσει με 3-0 στην έδρα του, ενώ στον αγώνα της Τρίπολης οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1.
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και πέρσι στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, όταν ο Αστέρας κέρδισε 1-0 με γκολ του Αναστασάκου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.
Το καλοκαίρι του 2005, είχε πραγματοποιηθεί και ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας είχε κερδίσει με 2-0.

Διαιτητής του αυριανού αγώνα θα είναι ο Αθανασίου (Θεσπρωτίας), με βοηθούς τους Καρβούνη, Αρβανίτη του ιδίου συνδέσμου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σέγγος από την Εύβοια.

Με Ηλυσιακό παίζουν οι Νέοι

Την ίδια ώρα και μέρα με την ανδρική ομάδα του Αστέρα παίζουν για το δικό τους πρωτάθλημα οι νέοι του Αστέρα, που θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδο του Ζωγράφου την αντίστοιχη ομάδα του Ηλυσιακού.
Οι νέοι του Αστέρα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παραμένουν αήττητοι, αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο και ευελπιστούν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα και εναντίον του Ηλυσιακού.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γκόλιας του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Μάλλη και Μαλιώτη του ιδίου συνδέσμου.

Η βράβευση του Κλοκίδη

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα βραβευτεί ο Μιχάλης Κλοκίδης στην ετήσια γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο Κλοκίδης θα βραβευθεί ως ο κορυφαίος σκόρερ της Γ' Εθνικής κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 με τη φανέλα του Αστέρα σημειώνοντας 18 γκολ.

Πεντάρα από τους παίδες
Αστέρας Τρίπολης-Τεγέα 5-1


Η παιδική ομάδα του Αστέρα κέρδισε με 5-1 την Τεγέα και συνέχισε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα Αρκαδίας. Τα γκολ του Αστέρα σε αυτό το παιχνίδι σημείωσαν οι Γιαννόπουλος, Αποστολίδης, Τσίρος, Κατσαρός, ενώ σημειώθηκε και ένα αυτογκόλ
Αστέρας: Πασιαλής, Γούγαρης, Κοιντόσης, Κούρος, Μπεντεβής, Γιαννόπουλος, Ψαρρός, Τασουλής, Τσίρος, Αποστολίδης, Λένγκος, ενώ έπαιξαν ακόμα Τζιντής, Σβίγκος, Κατσαρός, Γιαννακόπουλος, Ρηγόπουλος.
Τεγέα: Γεωργούλιας, Γκιτζιάς, Κρίγκας, Δελής, Παρασκευουλάκος, Κρίγκας, Νικολόπουλος, Κολιόπουλος, Μυλωνάς, Μαλλίρης.

 

 

 
Διπλασιάζονται οι πόροι για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
για τις δράσεις τουρισμού και μεταποίησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη εγκρίθηκε η αύξηση της διατιθεμένης δημόσιας δαπάνης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Γ' κύκλου προκήρυξης στη μεταποίηση και τον τουρισμό, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση του συνόλου των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006. Η αύξηση της διατιθεμένης δαπάνης είναι στο διπλάσιο της αρχικής, από 27,5 εκατ. ευρώ στα 50 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες στην Πελοπόννησο, ήταν εξαιρετικά έντονο, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν να καλύψουν το σύνολο των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων οι προϋπολογισμοί δημόσιας επιχορήγησης που προκηρύχθηκαν στη θεματική ενότητα της μεταποίησης, για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Μέτρου 1.5. «Ενίσχυση των υποδομών και της ανταγωνιστικότητας του μεταποιητικού τομέα» όσο και στη θεματική ενότητα του τουρισμού, στο πλαίσιο του Μέτρου 3.3. «Εφαρμογή καινοτομικών δράσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών ΜΜΕ» του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.Αγγέλα Αβούρη έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
«Η βούληση της Περιφέρειας να ενισχύσει τα κονδύλια ώστε οι θετικά αξιολογημένες επενδυτικές προτάσεις να χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, αποτελεί απτή απόδειξη της στήριξης του «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»
Αυτό άλλωστε, έχει γίνει και κατά το παρελθόν, με ανάλογες αυξήσεις πόρων για τον Αγροτουρισμό και τις επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις στον αγροτικό τομέα.
Πιστεύουμε στις υγιείς δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και μέχρι στιγμής δε μας έχουν διαψεύσει.
Αλλωστε, η Περιφερειακή πολιτική ανάπτυξης που υλοποιούμε είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εθνική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας ως βασικού μοχλού ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών»

 

 

 

 
Εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Περιφέρειας Πελοποννήσου
Προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων (μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), που θα συμμετέχουν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι εκλογές θα γίνουν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και η ψηφοφορία μυστική.
Η ψηφοφορία για όσους ψηφίσουν αυτοπροσώπως θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 5 μ.μ.

Οι εκτός έδρας υπάλληλοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ψηφίσουν και δια αλληλογραφίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα