Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 7-12-2006

 

 

 

 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί και πάλι στον τομέα των νέων τεχνολογιών
Οι τηλεφωνικές συνδέσεις ανάμεσα στην Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας πραγματοποιούνται πλέον χωρίς κανένα κόστος.

Αυτή η σημαντική εξέλιξη, που συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια για αποτελεσματικότερη διοίκηση, οφείλεται στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει στις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα το Πρόγραμμα «Σύζευξις».

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το οποίο προβλέπει τη διασύνδεση περίπου 1.800 σημείων σε όλη τη χώρα (Υπουργείων, Περιφερειών, Διαχειριστικών Αρχών, Γενικών Γραμματειών, Νοσοκομείων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ο.κ.), προσφέροντας υπηρεσίες τηλεφωνίας, fax, τηλε-διάσκεψης, ασφαλούς internet, τηλε-εκπαίδευσης κλπ. υψηλών ταχυτήτων και πιστότητας και ελαχιστοποιημένου κόστους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πάντοτε στην πρωτοπορία της αξιοποίησης των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, κινητοποιήθηκε ταχύτατα από την πρώτη στιγμή για να εκμεταλλευτεί αυτές τις νέες δυνατότητες. Ήδη στην Περιφέρεια έχει εγκατασταθεί studio τηλεδιάσκεψης, μέσω του οποίου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με άλλους δημόσιους φορείς.

Η δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία είναι η δεύτερη υπηρεσία του «Σύζευξις» που αξιοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χθες ολοκλήρωσε τις απαραίτητες προσαρμογές και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.

Έτσι, Περιφέρεια και Νομαρχία Μεσσηνίας επικοινωνούν τηλεφωνικά δωρεάν με υψηλές ταχύτητες και πάρα πολύ καλό ήχο, ανοίγοντας το δρόμο και για τους άλλους δημόσιους φορείς που θέλουν να ωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Δήμων και Νομαρχιών της περιοχής και επιθυμεί να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο πληροφόρησης, ώστε να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα προς όφελος του συνόλου του Δημόσιου Τομέα, αλλά και των πολιτών συνολικά.
 

 

 
Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφ. Πελ-σου στην 1η «International Tourism Salon Athens 2006»
Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «International Tourism Salon Athens 2006», η οποία διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ στον Πειραιά από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση είχε πολλές συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, ενώ έτυχε της υποστήριξης όλων των φορέων τουρισμού της χώρας. Η Περιφέρεια συμμετείχε με περίπτερο, παρέχοντας στους επισκέπτες πληροφορίες και διανέμοντας το πλούσιο έντυπο υλικό που έχει υλοποιήσει για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις πολλές συμμετοχές που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συστηματικής και οργανωμένης προσπάθειας τουριστικής προβολής της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από την αρχή της χρονιάς, η Περιφέρεια έχει συμμετάσχει σε 5 κλαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό (στην Ουτρέχτη, στο Μιλάνο, στην Πράγα, στο Βερολίνο και στο Λονδίνο) και σε τέσσερις στο εσωτερικό (Τουριστικό Πανόραμα, Έκθεση Εκπαιδευτικού Τουρισμού στο Ζάππειο, Philoxenia και τώρα και στην International Tourism Salon).

Με την ευκαιρία της έκθεσης, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει πρωτεύοντα ρόλο στην προβολή του τουρισμού, στην προσπάθεια για την ανάδειξη, την ενίσχυση και την προβολή του αξιόλογου τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος που προσφέρει αμέτρητες επιλογές στον επισκέπτη, καθώς του δίνει την ευκαιρία να συνδυάσει την ξεκούραση με τη δράση, το βουνό με τη θάλασσα, ενώ παράλληλα είναι διάσπαρτος από σημαντικά ιστορικά μνημεία και μοναδικές ομορφιές. Μέσα από τη συμμετοχή μας σε κλαδικές εκθέσεις όπως η ITS, φροντίζουμε να ενισχυθεί η θέση της Πελοποννήσου στη διεθνή τουριστική αγορά και πλησιάζουμε ακόμη περισσότερο το στόχο της αύξησης της τουριστικής ροής προς την περιοχή μας».

 

 

 
Σημαντικές ελπίδες από τη χορήγηση βιολογικών φαρμάκων
Πολλά χρόνια ζωής, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, χαρίζουν σήμερα στους ασθενείς με καρκίνο οι επιστήμονες στη χώρα μας. Το επίτευγμα αυτό πραγματοποιείται με τη βοήθεια της βιολογικής θεραπείας, των νέων τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά κυρίως με την αλλαγή πολιτικής όσον αφορά στις ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης.
Τα νέα επαναστατικά αποτελέσματα έρχονται να ανατρέψουν το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ο μέσος χρόνος επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος έφτανε τους 4 με 5 μήνες, μετά την διάγνωση, ενώ με τα νέα δεδομένα έχει φτάσει στα 3 με 4 χρόνια!!!
Ταυτόχρονα, όταν οι εγχειρήσεις πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα κέντρα από εξειδικευμένους γιατρούς η θνησιμότητα είναι μικρότερη του 2%, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των ασθενών ζει περισσότερα από 5 χρόνια!!!
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής χειρουργικής κ. Νίκος Λυγιδάκης με την ευκαιρία της πραγματοποίησης στην Αθήνα του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου Χειρουργικής Ογκολογίας για τις «Νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πεπτικού συστήματος».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2006 στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συνδέσμου Χειρουργών, Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λυγιδάκης, τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της χειρουργικής, αλλά κυρίως στην αλλαγή της πολιτικής όσον αφορά στις ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης της νόσου. Περισσότερα...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΧΟΛΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συνδέσμου Χειρουργών, Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων ενεργοποιείται η Διεθνής Σχολή Χειρουργικής Ογκολογίας, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά το 1998 στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.
Η Διεθνής Σχολή Ογκολογίας δημιουργήθηκε για να προσφέρει ίσες δυνατότητες εξειδίκευσης στη νεότερη γενιά των χειρουργών, προκειμένου να καταστούν ικανοί να παράσχουν ίδιο επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών στις χώρες τους.
Από το 2007 και για τα πρώτα τέσσερα χρόνια η Διεθνής Σχολή Χειρουργικής Ογκολογίας θα λειτουργεί στην Αθήνα και τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο «Ιατρικό Κέντρο». Όταν ολοκληρωθεί η λειτουργία της σχολής, κάθε συμμετέχουσα χώρα θα έχει την ευκαιρία να διεξάγει τα σεμινάρια, στην επικράτεια της. Περισσότερα...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα