Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 7-8-2006

 

 

Επειδή το ελεύθερο πρόγραμμα των νέων, που χρησιμοποιούσαμε έως σήμερα, δεχόταν συνεχώς επιθέσεις από χάκερ αναγκαστήκαμε και διακόψαμε τη λειτουργία του.

Λόγω και των θερινών διακοπών  θα δημοσιεύουμε έως 31 Αυγούστου, με διαφορετικό τρόπο, μόνο τα σημαντικότερα δελτία τύπου που φτάνουν σε μας.  Από 1 Σεπτεμβρίου θα είμαστε και πάλι μαζί με αναβαθμισμένο πρόγραμμα.

Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη χαθεί το αρχείο νέων, που είχαμε δημιουργήσει από 1-1-2003, με σχεδόν 5000 θέματα.

 

 
Συνέδριο για τα Ιαματικά Λουτρά
Ο Δήμος Ηραίας, με τη συμμετοχή της Νομαρχίας Αρκαδίας και του Δήμου Ανδρίτσαινας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνει συνέδριο για τα ιαματικά λουτρά Ηραίας στις 10 και 11 Αυγούστου 2006. Θέμα του Συνεδρίου είναι "Τα ιαματικά λουτρά και ο άνθρωπος"

Περισσότερα στο site του Δ. Ηραίας >>

 

 

 
Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στη Μεγαλόπολη
 Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» αποτελεί –εδώ και 32 χρόνια- ένα μοναδικό πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός, ένα σταθμό για τη νεολαία. «Αγκαλιάζει» εκατοντάδες συνοικίες, εργασιακούς χώρους, σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.
Αποτελεί μια ευκαιρία για δεκάδες χιλιάδες νέους να συναντήσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να γνωρίσουν πως εκεί, στην πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για το Σοσιαλισμό, βρίσκεται η διέξοδος, η προοπτική. Αλλά και μια ευκαιρία να γνωρίσουν πως ο πολιτισμός, η ερασιτεχνική δημιουργία, η μόρφωση, είναι το «οξυγόνο» σ΄ αυτόν τον αγώνα που δίνουμε.
Το Φεστιβάλ τόσα χρόνια συγκινεί και εμπνέει γιατί τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι νέοι που το επισκέπτονται, βρίσκουν κάτι από όλα αυτά που τους στερεί το σύστημα στην καθημερινότητά τους: τη συλλογικότητα, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα, την πραγματική ψυχαγωγία, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς. Σε τελική ανάλυση, συναρπάζει γιατί δείχνει πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

To N.Γ. Αρκαδίας της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ στην Μεγαλόπολη, προφεστιβαλική εκδήλωση με θέμα: εργατικά ατυχήματα και συνθήκες εργασίας – ασφαλιστικό σύστημα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

8.30 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ.

8.30μ.μ. Χαιρετισμό από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παγανό Κώστα και τον υποψήφιο Νομάρχη Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Βαγγέλη Γούργαρη.

8.50μ.μ. Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ.

9.10μ.μ. Προβολή ταινίας.


Ν.Γ. Αρκαδίας της ΚΝΕ
 

 

 

 
Ο Λουντάλα στον Αστέρα
Μία ενδεκάδα μεταγραφών συμπληρώθηκε από τον Αστέρα με την απόκτηση του Τρεζόρ Λουντάλα. Ο 24χρονος παίκτης υπέγραψε και πλέον στο φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης με την Παναχαϊκή θα είναι και με τη… βούλα παίκτης του Αστέρα.

Ο Τρεζόρ Λουντάλα γεννήθηκε στις 31 Μαίου 1982 και έχει αγωνιστεί δύο φορές με την εθνική ομάδα του Κογκό, ενώ είναι κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου.

Ο Λουντάλα έχει ύψος 1.75 και έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, αφού στη μέχρι τώρα καριέρα του, έχει αγωνιστεί σε σπουδαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τη Ρεν (1998-99), την Μπέρμιγχαμ (1999-2002), τη Γκινγκάμπ (2002-2003), τη Βιζέ (2004-2005) και τη Λα Λουβιέρ (2005-2006), από όπου ήρθε στον Αστέρα. Στη Βελγική ομάδα είχε 22 συμμετοχές στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας του Βελγίου.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), αλλά και… εκλογές για την ανάδειξη των τεσσάρων αρχηγών της ομάδας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Πρώτος αναδείχθηκε ο Κώστας Παπαδόπουλος και τον ακολούθησαν οι Κώστας Καλογιαννίδης, Ηλίας Αναστασάκος, Νίκος Λαζαρίδης.

 

 

 
Την Τετάρτη το φιλικό με την Παναχαϊκή (6-8-06)
Το επόμενο πρωινό από το φιλικό παιχνίδι με το Αιγάλεω βρήκε τους παίκτες του Αστέρα στο γήπεδο να κάνουν προπόνηση, όμως το απόγευμα ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας τους έδωσε ρεπό.

Επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα, οπότε οι παίκτες του Αστέρα θα μπουν στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για τα επόμενα φιλικά παιχνίδια.

Την Τετάρτη το απόγευμα (6 μ.μ.) ο Αστέρας θα υποδεχθεί στην Τρίπολη την Παναχαϊκή στο πέμπτο φιλικό του παιχνίδι προετοιμασίας. Μέχρι σήμερα ο Αστέρας κέρδισε στη Καλαμάτα την ομώνυμη ομάδα με 2-0 και έχει τρεις ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) με τον Ιωνικό στο Καρπενήσι, με Καλαμάτα και Αιγάλεω στην Τρίπολη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πώς τα πέντε τέρματα του στα παραπάνω φιλικά παιχνίδια έχουν σημειώσει πέντε διαφορετικοί παίκτες (Καλογιαννίδης, Αναστασάκος, Κανακούδης, Αλαιν, Τσουκαλίδης)!

Στο μεταξύ, τα εισιτήρια διαρκείας του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 κινούνται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και οι φίλαθλοι της ομάδας ολοένα και περισσότερο δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή τους.

 

 

 
Μοιράστηκαν τα γκολ Αστέρας-Αιγάλεω 1-1 (5-8-06)
Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Αστέρας Τρίπολης και Αιγάλεω, σε ένα φιλικό παιχνίδι που οι δύο προπονητές Γιάννης Παπακώστας και Γιώργος Χατζάρας δοκίμασαν διάφορα σχήματα και συστήματα παρατάσσοντας δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο.
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στη διάρκεια του παιχνιδιού, πίεσε σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου και δεν άφησε τους αντιπάλους να αναπτυχθούν στην επίθεση.
Το Αιγάλεω όμως ήταν η ομάδα που πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν μόλις στο 2ο λεπτό ο Μουστόγιαννης από δεξιά έκανε τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή και ο Κυβελίδης με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Μετά από αυτή τη φάση, ο Αστέρας πήρε τα «ηνία» του παιχνιδιού, κάνοντας αισθητή την παρουσία του δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά στην εστία των αντιπάλων του.
Στο 8ο λεπτό μακρινό σουτ του Τσουκαλίδη πέρασε λίγα μέτρα άουτ από την εστία του Τζενάμο, ενώ επτά λεπτά αργότερα μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Παπαδόπουλου από αριστερά, ο Πουρτουλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω σε καλή θέση απέκρουσε.
Στο 25ο λεπτό ο Αστέρας ισοφάρισε, όταν μετά από καλή εναλλαγή της μπάλας ο Ροζάριο έβγαλε την κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αιγάλεω στον Τσουκαλίδη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει τον Τζενάμο και να ισοφαρίσει (1-1).

Έτσι συνεχίστηκε και το σερί των τερμάτων που σκοράρουν διαφορετικοί παίκτες του Αστέρα στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια. Αυτό ήταν το πέμπτο τέρμα της ομάδας, που το πέτυχε πέμπτος διαφορετικός παίκτης!
Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας είχε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, με το σουτ του Παπαδόπουλου στο 32ο λεπτό που απέκρουσε ο Τζενάμο και στο 41ο λεπτό η κεφαλιά του Αλαιν που πέρασε λίγο άουτ.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, με τον Αστέρα να έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και να είναι η ομάδα που έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ωστόσο, σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.
Στο 55ο λεπτό μετά από σέντρα του Μασάρα, ο Κλοκίδης έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κίεζεκ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Αλνταίρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ λίγο πάνω από το δοκάρι του Κίεζεκ.
Το Αιγάλεω σε αυτό το διάστημα δε δημιούργησε κάποια ευκαιρία μπροστά στην εστία του Λυμπερόπουλου.

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου ο Αστέρας θα δώσει το επόμενο του φιλικό παιχνίδι στην Τρίπολη, όπου στις 6 μ.μ. θα υποδεχθεί την Παναχαική.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πορφύρης με βοηθούς τους Τσούκα, Αναστόπουλο.

Αστέρας (α’ ημιχρόνου): Συμεωνίδης, Μίχος, Γκόλιας, Καλογιαννίδης, Λαζαρίδης, Λουντάλα, Πουρτουλίδης, Τσουκαλίδης, Παπαδόπουλος, Αλαιν, Ροζάριο.
Αστέρας (β’ ημιχρόνου): Λυμπερόπουλος, Παπαθανασίου, Μασάρα, Σέζαρ, Χατζόπουλος, Κανακούδης, Λαδάκης, Αλνταίρ (75’ Χρηστάκος), Παντελιάδης, Ζουντί, Κλοκίδης.
Αιγάλεω (α’ ημιχρόνου): Τζενάμο, Τσιτσομήτσος, Ποπόφ, Κουμπαρούλης, Παπουτσής, Κομορτζί, Όμο, Σέζαρεκ (21’ Γιόριτς), Νικολόπουλος, Κυβελίδης, Μουστόγιαννης.
Αιγάλεω (β’ ημιχρόνου): Κίεζεκ, Εντουσέι, Γιάντσετιτς, Ψωμάς, Σίμανεκ, Μάριτς, Σκοπελίτης, Τσάτσος, Μανουσάκης, Πετρόπουλος, Αγρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα