Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 5-10-2006

 

 

 

 
Καθεστώς ενισχύσεων για την ενθάρρυνση της Δημιουργίας Προτύπων Αγροκτημάτων
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη 2η περίοδο υποβολής φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς ενίσχυσης Μέτρο 1.1 του ΕΠΑΑ-ΑΥ 2000-2006 και τίτλο «Καθεστώς ενισχύσεων για την ενθάρρυνση της Δημιουργίας Προτύπων Αγροκτημάτων»

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Μπασιάκου προκηρύχθηκε η με αριθμ. 11194/15-9-2006 «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη 2η περίοδο υποβολής φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς ενίσχυσης: Μέτρο 1.1 του ΕΠΑΑ-ΑΥ 2000-2006 και τίτλο «Καθεστώς Ενισχύσεων για την ενθάρρυνση της Δημιουργίας Προτύπων Αγροκτημάτων»

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο «Καθεστώς ενισχύσεων για την ενθάρρυνση της Δημιουργίας Πρότυπων Αγροκτημάτων» να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σχετικό φάκελο υποψηφιότητας (σε δύο αντίγραφα) στη Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας στην οποία προγραμματίζουν τις επενδύσεις. Η προθεσμία υποβολής άρχισε στις 15-9-2006 και λήγει στις 30-10-2006

Με το καθεστώς αυτό ενθαρρύνονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και καινοτόμες ενέργειες που θα αποσκοπούν στη δημιουργία πρότυπων αγροκτημάτων, με στόχο κυρίως τη διάδοση των ορθών γεωργικών πρακτικών και τη γνωριμία, του αστικού πληθυσμού και ιδίως των νέων, με τη γεωργία.

1. Δικαιούχοι του καθεστώτος μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις των επόμενων εδαφίων:
2. Είναι νόμιμοι κάτοχοι και αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης ή γεωργικής έκτασης, η οποία πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:
- Έχει ενιαία ελάχιστη έκταση 50 στρεμμάτων
- Διαθέτει βασική υποδομή και κυρίως ευχερή οδική πρόσβαση
- Εφόσον πρόκειται για ήδη λειτουργούσα γεωργική εκμετάλλευση πληροί τα ελάχιστα κανονιστικά κριτήρια σε ότι αφορά το περιβάλλον και τις συνθήκες καλής διαβίωσης των ζώων
3. Εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο στη συστατική του πράξη αναφέρεται ότι μία από τις δραστηριότητες του είναι και η άσκηση γεωργικής εκμετάλλευσης.
4. Οι επενδύσεις, που προγραμματίζουν για την ανάπτυξη της γεωργικής εκμετάλλευσης ή της γεωργικής έκτασης, θα πρέπει:
- Να είναι καινοτόμες, να προβλέπονται σε σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης και να πραγματοποιηθούν μετά την έγκρισή του.
- Να συμβάλλουν στη δημιουργία εκμετάλλευσης ελαχίστων απαιτήσεων σε εργασία δύο (2) ΜΑΕ και ή οποία στη μελλοντική κατάσταση θα είναι κερδοφόρα (νομικά πρόσωπα) ή θα κατέχει το επίπεδο της βιώσιμης ανταγωνιστικής (φυσικά πρόσωπα). Επίσης να ικανοποιούν έναν από τους στρατηγικούς στόχους του άρθρου 10 της ΚΥΑ 637/05, κατά περίπτωση προσώπου.
- Το ύψος τους να μην υπερβαίνει:
α) Τα ποσά που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά περίπτωση επένδυσης
β) Τα 300.000 ΕΥΡΩ ανά ΜΑΕ
γ) Τα 600.000 ΕΥΡΩ ανά μελέτη
ενώ τα ποσοστά ενίσχυσης είναι τα οριζόμενα στο Άρθρο 13 της ΚΥΑ 637/05 και στην ΚΥΑ (505) 305875/8404/02, κατά περίπτωση επένδυσης.
δ) Δεν ενισχύονται επενδύσεις που έχουν ενισχυθεί από άλλα προγράμματα ή προβλέπεται η ενίσχυσή τους από το καθεστώς του ΚΕΦ Β της ΚΥΑ 637/05 ή από την ΚΟΑ
ε) Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου ισχύουν αναλογικά οι προυποθέσεις των άρθρων 10, 11, 12 του Κεφ.Β της ΚΥΑ 637/05 και της ΚΥΑ (505) 305875/8404/02 κατά περίπτωση επένδυσης.
5. Διαθέτουν οι ίδιοι ή ο νόμιμος εκπρόσωπος τους επαγγελματική ικανότητα

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα περιέχει:
Α) Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Β) Μελέτη ανάπτυξης ή Σχέδιο Βελτίωσης της εκμετάλλευσης, υπογεγραμμένο από Γεωπόνο, μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε διαπιστευμένο σε αυτό σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφ. Ζ της ΚΥΑ 637/05. Για τη σύνταξη της μελέτης θα χρησιμοποιηθούν οι φάκελοι υποψηφιότητας που χρησιμοποιήθηκαν κατά την υποβολή της 4ης προκήρυξης για την ενίσχυση των επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (αριθμός πρωτοκόλλου Υπουργικής Απόφασης προκήρυξης: 14686/14-12-2006). Κατά τη σύνταξη των μελετών θα ακολουθηθούν αναλογικά οι οδηγίες που εκδόθηκαν για τη σύνταξη των φακέλων υποψηφιότητας της ανωτέρω προκήρυξης (αρ. πρωτ. Εγγράφου οδηγιών: 14692/14-12-2005). Με ευθύνη του συντάκτη αιτιολογείται το πρότυπο και καινοτόμο της πρότασης.
Γ) Δικαιολογητικά όπως ορίζονται στην ΚΥΑ 637/05, στην Υ.Α 14609/12-12-2005, στην ΥΑ 779/27-1-2006 και την ΚΥΑ (505) 305875/8404/02, όπως τροποποιούμενη αυτή ισχύει.
Δ) Όλα τα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται με το φάκελο υποψηφιότητας θα πρέπει να είναι ευκρινή και ευανάγνωστα.

 

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στην Αργολίδα
Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 12.30 μ.μ. η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα έχει συνάντηση με το Νομάρχη Αργολίδας κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί σημαντικά έργα της περιοχής που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

 

 

 
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΝΑΖΙ
Την Τετάρτη το απόγευμα, 4 Οκτώβρη 2006, μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού, που μοίραζαν ανακοινώσεις στην πλατεία Άρεως, για το επερχόμενο φεστιβάλ που θα γίνει την Παρασκευή 6/10, δέχτηκαν επίθεση από φασιστικά στοιχεία.

Η παραπάνω επίθεση καθώς και η δραστηριότητα των νοσταλγών του Χίτλερ, νεοναζί αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Νομού μας, προκαλούν τα δημοκρατικά τους αισθήματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε τοπικό αρμόδιο κρατικό φορέα (Αστυνομία κ.λ.π) να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων φασιστικής βίας .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Φορείς, συλλόγους και πολιτικά κόμματα της Τρίπολης και του Νομού μας να καταδικάσουν με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την φασιστική αυτή πρόκληση καθώς και την δράση τους.

Οι φασιστικές και ρατσιστικές προκλήσεις δεν θα περάσουν.

Συναντούν την έντονη και κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων και της νεολαίας.

Οι παραπάνω απόπειρες τρομοκράτησης καθιστούν αποφασισμένους τους δημοκρατικούς πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την απόκρουση φασιστικών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών ενεργειών.
 

Η Π.Κ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Νεολαίας του ΣΥΝ
 

 

 

 
«Φεστιβάλ ’06» Νεολαίας Συνασπισμού
Την Παρασκευή, 6/10, θα πραγματοποιηθεί το «Φεστιβάλ ’06» της Νεολαίας Συνασπισμού στην Τρίπολη. Στις 6 Οκτωβρίου, στο γνωστό ζεστό θεατράκι στα Κλωνατζίδικα (σκάκι) θα διεξαχθεί το πρώτο φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού στην Τρίπολη στα πλαίσια των εναλλακτικών φεστιβάλ που διοργανώνει η Νεολαία Συν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν 7:00 το απόγευμα
Συζήτηση: «Ο καυτός Μάης ζεσταίνει το Φθινόπωρο»
Συζήτηση για τα εκπαιδευτικά με κεντρικούς ομιλητές τους :
Δημήτρη Τζανακόπουλο (Γραμματέα Κ.Σ Νεολαίας ΣΥΝ)
Σταύρο Γούτσο (μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ)

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσουν συναυλίες με:
FLOWJOB
ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE

 

 

 

 

 
Συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα
Συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό εκτός έδρας, με τον Αντώνη Λαδάκη και το Νίκο Χατζόπουλο να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν τις τελευταίες ημέρες

Παράλληλα, από την Παρασκευή θα επιστρέψει στις προπονήσεις και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Παπακώστας, που παρακολουθούσε το σεμινάριο προπονητών που διεξαγόταν στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή του στο σεμινάριο ήταν προγραμματισμένη από νωρίτερα, όπως και για πολλούς γυμναστές που θα έπρεπε να πάρουν την κάρτα προπονητή μετά τους νέους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, που εφάρμοσε η ΕΠΟ, με απόφαση που πήρε στη γενική συνέλευση του Αυγούστου.

 

 

 
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Με τους αγώνες ΔΕΗ - BODY ART και ΘΕΜΙΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στις 18:00 και στις 20:00 ξεκινάει το 2ο εργασιακό πρωτάθλημα υπηρεσιών και επιχειρήσεων του Δήμου Τρίπολης. Οι ομάδες είναι 9 και φέτος θα παρακολουθήσει 40 ντέρμπυ σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2006-2007. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα της ΔΕΗ, απ' τις πιο έμπειρες ομάδες, θα χτυπήσει το πρωτάθλημα φέτος, ενώ οι BODY ART είναι η μία από τις δύο ομάδες που δημιουργήθηκαν με το σύστημα του κοινού ενδιαφέροντος των ανθρώπων της ομάδας μέσα από μια επιχείρηση. Αμφίρροπο θα είναι και το άλλο ματς που θα γίνει μετά με τους ΘΕΜΙΣ και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα