Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 4-10-2006

 

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στην υπογραφή σύμβασης του Βιολογικού Καθαρισμού Τριπόλεως
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη παρέστη σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τριπόλεως, για την υπογραφή της σύμβασης για το Βιολογικό Καθαρισμό Τριπόλεως, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Τριπόλεως και ο προϋπολογισμός του είναι 4,4 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης «Με την υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση και τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Τρίπολης, θα εκτελεστεί ένα έργο ουσίας για την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ένα έργο υποδομής που συμβάλλει στην υγιεινή διαβίωση των πολιτών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην ύπαρξη ενός καθαρού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στη γειτονική Βιομηχανική Περιοχή που αποτελεί πόλο επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Η συνεργασία με το Δήμαρχο Τριπόλεως Δημοσθένη Σωτηρόπουλο και τη ΔΕΥΑΤ υπήρξε συνεχής για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Συνοχής»

 

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στο 4ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα συμμετέχει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο 4ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο, για την Περίοδο Προγραμματισμού 2007-2013, που διοργανώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Caravel» και θα παρουσιαστούν προτάσεις σχετικά με τους μηχανισμούς εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2007-2013, το βασικό πλαίσιο κριτηρίων διαχειριστικής επάρκειας των δυνητικών δικαιούχων της περιόδου 2007-2013 και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου.

Θα υπάρξει επίσης ενημέρωση για τα συμπεράσματα από το νέο κύκλο διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς χάραξης πολιτικής και τους Κοινωνικούς και Οικονομικούς Εταίρους, με αντικείμενο το σχεδιασμό του Πλαισίου Διαχείρισης, Παρακολούθησης και Ελέγχου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2007-2013 και τα κριτήρια διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων της περιόδου 2007-2013.

 

 

 
Αστέρας: Με το μυαλό στην Κομοτηνή
Το παιχνίδι με την Προοδευτική ανήκει στο παρελθόν και όλοι στον Αστέρα σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό εκτός έδρας, που θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 4.30 μ.μ.

Μετά το χθεσινό ρεπό η ομάδα επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις και φυσικά στην προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι, με τους Χατζόπουλο, Λαδάκη να μην κάνουν λόγω τραυματισμού, ενώ αντίθετα το παρόν έδωσε ο Κλοκίδης που ακολούθησε κανονικά όλο το πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας νέων του Αστέρα εν όψει της πρεμιέρας του Σαββάτου στην Καλαμάτα με την ομώνυμη ομάδα. Ο αγώνας θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο και θα αρχίσει στις 4 μ.μ.

 

 

 

 
Οι νέοι στα ηνία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως
Δύο νέοι Υπαρχηγοί τοποθετήθηκαν στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως. Η επιλογή έγινε με τι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την Εθελοντική Διοίκηση των Περιφερειακών τμημάτων Σαμαρειτών ανά την Ελλάδα.

Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου 2006 η κα. Παπαοικονόμου Βασιλική και ο κ. Συψής Δημήτριος αποτελούν τους νέους Εθελοντές Υπαρχηγούς του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Τριπόλεως.
Η κα. Παπαοικονόμου είναι Εθελοντής Σαμαρείτης με Προαγωγή Γ’ Τύπου από το 1999, με πληθώρα εθελοντικής δράσης σε υγειονομικές αποστολές και σε αποστολές διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συμμετείχε με επιτυχία στην 5η Πανελλήνια Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου και έλαβε, μετά από εξετάσεις, πτυχίο Παροχής Πρώτων Βοηθειών (Level 1 – 2) σε μαζικά ατυχήματα.

Ο κ. Συψής είναι Εθελοντής Σαμαρείτης από το 2001 με πληθώρα εθελοντικής δράσης σε υγειονομικές αποστολές και σε αποστολές διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει συμμετάσχει σε δύο Πανελλήνιες Εκπαιδεύσεις Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ το 2004 μετά από φοίτηση και εξετάσεις στη Σχολή Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έλαβε την ειδικότητα του Διασώστη.
Οι δύο νέοι Υπαρχηγοί, αποτελούν και τους νεότερους σε ηλικία, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές για την Σχολή Δοκίμων Σαμαρειτών, για νέους και νέες με ηλικίες από 18 έως 45 ετών. Οι Δόκιμοι Σαμαρείτες εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες, στη Διάσωση, στην Αντιμετώπιση Καταστροφών, στην Επιβίωση και Προσανατολισμό και σε βασικές αρχές Ναυαγοσωστικής. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 21:00 με 22:00 στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τριπόλεως. Οι εγγραφές συνεχίζονται έως 31 Οκτωβρίου.

Εγγραφές συνεχίζονται έως 31 Οκτωβρίου και για την Σχολή Εφήβων Σαμαρειτών για παιδιά 1ης, 2ης και 3η Τάξης Γυμνασίου. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν σε απλουστευμένη μορφή την ύλη της Σχολής Δοκίμων Σαμαρειτών και πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τριπόλεως.
Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τριπόλεως στην οδό Καρακάλου 2, καθημερινά από τις 07:30 – 14:30 και 18:00 – 21:00 ή στο τηλέφωνο 2710222550
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα