Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 3-11-2006

 

 

 

 
Πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων
 που απασχολούν 0 - 3 άτομα για την μερική απασχόληση ανέργων ηλικίας έως 50 ετών

Από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2006 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 0-3 άτομα για την μερική απασχόληση ανέργων ηλικίας έως 50 ετών». Το πρόγραμμα καταρτίστηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΟΑΕΔ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση). Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 5.520 άνεργοι από τα μητρώα των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. Περισσότερα...

 

 

 

 
43 νέες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη εγκρίθηκαν 43 αποφάσεις ένταξης επενδυτικών σχεδίων των «Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου» του Μέτρου 2.2.4 του ΠΕΠ Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 7.985.583,69 ευρώ με δημόσια δαπάνη 4.800.051,11 ευρώ.

Τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια υλοποιούνται σε επιλεγμένες περιοχές, όπως είναι η περιοχή της Αλαγονίας, η ορεινή Αργολίδος-Κορινθίας, της Μάνης, της Νέδας και του Πάρνωνα.

Με τις επενδύσεις αυτές πραγματοποιούνται δράσεις για την:
- Εμπορία γεωργικών προϊόντων. Εγκρίθηκαν δύο (2) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 54.000 ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 40.500 ευρώ.
- Προστασία και διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς. Εγκρίθηκαν πέντε (5) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 180.509,12 ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 143.262,43 ευρώ.
- Διαφοροποίηση των γεωργικών δραστηριοτήτων για να παρασχεθεί η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών δραστηριοτήτων και η απόκτηση εναλλακτικών εισοδημάτων. Εγκρίθηκαν δύο (2) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 213.580,24 ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 128.148,14 ευρώ.
- Ενθάρρυνση των τουριστικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων. Εγκρίθηκαν τριάντα τρεις (33) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 7.193.932,33 ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 4.316.359,54 ευρώ.
- Επένδυση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. Εγκρίθηκε μία (1) πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 343.562 ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 171.781 ευρώ.

 

 

 
Δηλώσεις Ζουντί για το Κυριακάτικο παιχνίδι του Αστέρα
Στο τέλος της φτάνει η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι στο Βόλο με την τοπική Νίκη και ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα Πατρίκ Ζουντί δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, αφού πρόκειται για μία δύσκολη έδρα και μία καλή ομάδα όπως είναι η Νίκη, αλλά θα πάμε στο Βόλο να παλέψουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της χρονιάς, μας παρέχει σήμερα όλα εκείνα τα εφόδια για να κάνουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να παίξουμε καλή μπάλα.
Το κλίμα είναι καλό στην ομάδα, ο κόσμος είναι στο πλευρό μας και θα ταξιδέψουμε στο Βόλο, αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο»

Ο αγώνας στο Βόλο θα αρχίσει στις 3 μ.μ. και διαιτητής θα είναι ο κ. Σταθόπουλος (Αθηνών), με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρό, Ελευθερίου του ιδίου συνδέσμου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Ντόβας του συνδέσμου Φθιώτιδας.

Το Σάββατο τέλος, η ομάδα νέων του Αστέρα θα υποδεχθεί στην Τρίπολη την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού Αστέρα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 3 μ.μ.

 

 

 
Στα Χανιά η Γενική Γραμματέας
Από σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα βρίσκεται στα Χανιά, όπου θα συμμετέχει στη 16η σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών της χώρας με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Την Παρασκευή το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το πρωί του Σαββάτου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρωτοπορία της ανάπτυξης»

Τέλος, την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τρίτη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, η οποία θα ολοκληρώσει τις εργασίες της 16ης Συνόδου.

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
 Στις 02/11/06 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΜΑΛΑΜΑ Π. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

>> Κύπελλο ανδρών

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική, 7η αγωνιστική

Νίκη Βόλου - Αστέρας

Δ' Εθνική, 7η αγωνιστική

Ελλάς Βέλλου- Δόξα Μεγαλόπολης
Πανθυρεατικός- Νέα Αρτάκη
Λεωνίδιο- Πέλοψ Κιάτου


Α' κατηγορία, 4η αγωνιστική

Σ  4-11-2006 (15.00')

Προοδευτική - Ορχομενός
Ηρακλής - Νεστάνη
Κορακοβούνιο - Ολυμπιακός
Φαλαισία - ΑΕΚ

Κ 5-11-2006 (15.00')

Απόλλων - Παναρκαδικός
Παγγορτυνιακός - Μελιγού

Δεν αγωνίζονται οι Βρασιές

 

Β' κατηγορία, 4η αγωνιστική

Σ  4-11-2006 (15.00')

Θρίαμβος - Τεγέα
Ελπίδα - Κανδήλα
Νικηταράς - Δόξα

Κ 5-11-2006 (11.00')

Μαντινειακός - Πάρνων
Φορτούνα - Κάψια (ώρα 15.00)
Δημητσάνα - Ελαιοχώριο (ώρα 15.00)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα