Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 3-10-2006

 

 

 

 

 
4η Περιφερειακή έκθεση ''ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ''
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανακοινώνει τη διοργάνωση της 4ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα», η οποία θα λάβει χώρα από 4 έως 9 Οκτωβρίου 2006 σε στεγασμένο χώρο της ΒΙ. ΠΕ. Τρίπολης. Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία των εταιρειών Άλφα Εκθεσιακή και Euroexpo, εταιρίες με πολυετή πείρα στην οργάνωση εκθέσεων, γεγονός που συμβάλλει στην φετινή μεγάλη επιτυχία.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου και θα τιμήσουν με την παρουσία τους πλήθος πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Περιφέρειας. Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 και στην εκδήλωση θα χορέψει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης. Περισσότερα...

 

 

 

 
Προεγκρίθηκαν συμβάσεις δύο έργων του ΠΕΠ Πελοποννήσου
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη προεγκρίθηκαν οι συμβάσεις δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 145.080 ευρώ και ειδικότερα:

Α) Για την «Ανάπλαση Πλατείας Δυρραχίου στο Δήμο Φαλαισίας» συνολικού προϋπολογισμού 76.230 ευρώ.

Β) Για την κατάρτιση τσιγγάνων του σχεδίου «Ανάκτηση, ανακύκλωση, εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων: Νέες δραστηριότητες της κοινωνικής οικονομίας για τους τσιγγάνους στο Δήμο Κορινθίων» συνολικού προϋπολογισμού 68.850 ευρώ.

 

 

 
Αναδασωτέες οι περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές
Με την αριθμ. 2973/15-9-2006 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη κηρύχθηκαν αναδασωτέες, οι δασικές εκτάσεις και το δημόσιο δάσος που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στις περιοχές Πύργου, Λυγιάς, Χελυδορίου, Στομίου, Καλλιθέας, Ελληνικού, Πιτσών, Λουτρού και Κορφιώτισσας στους Δήμους Ευρωστίνης και Ξυλοκάστρου στις 8 Αυγούστου 2006 συνολικής έκτασης 11.482.235,15 τετρ. μέτρων, εξαιρουμένων των εκτάσεων εντός οικισμών, αγροτικών εκτάσεων και υπαρχόντων δρόμων.

 

 

 
3 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση των κοινωνικών δομών
Στο πλαίσιο του μέτρου 5.3 «Ανάπτυξη της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και προώθηση της ισότητας των ευκαιριών των δύο φύλων» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000 – 2006, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη υπέγραψε την παράταση μέχρι τις 30/6/2007, συνολικά 39 ενεργειών που αφορούν σε μονάδες Βοήθειας στο Σπίτι, λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 3.030.816,69 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη δήλωσε: «Με βασικό γνώμονα την προώθηση των κοινωνικών πολιτικών, παρατείνουμε την χρηματοδότηση κοινωνικών δομών που αφορούν σε προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι, την λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Ενισχύουμε τα προγράμματα αυτά με επιπλέον 3,03 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να συνεχίσουν να είναι χρήσιμα για τις κοινωνικές ομάδες που εξυπηρετούν».

 

 

 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ '06 ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Αυτή την Παρασκευή, 6/10, θα πραγματοποιηθεί το «Φεστιβάλ ’06» της Νεολαίας Συνασπισμού στην Τρίπολη. Στις 6 Οκτωβρίου, στο γνωστό ζεστό θεατράκι στα Κλωνατζίδικα (σκάκι) θα διεξαχθεί το πρώτο φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού στην Τρίπολη στα πλαίσια των εναλλακτικών φεστιβάλ που διοργανώνει η Νεολαία Συν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε κάθε νέα, κάθε νέο, κάθε άνθρωπο που αναζητά ένα διαφορετικό τρόπο ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Σβήσε το χαζοκούτι και ζήσε μαζί μας στιγμές γεμάτες χρώμα, μουσική, ζωντάνια.
Διανύοντας μια έκρυθμη περίοδο στο χώρο της εκπαίδευσης, και συγκεντρώνοντας εμπειρίες από το 4ο Πανευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και τις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις σας καλούμε να συζητήσουμε για την παιδεία, τις επερχόμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν 7:00 το απόγευμα
Συζήτηση: «Ο καυτός Μάης ζεσταίνει το Φθινόπωρο»
Συζήτηση για τα εκπαιδευτικά με κεντρικούς ομιλητές τους :
Δημήτρη Τζανακόπουλο (Γραμματέα Κ.Σ Νεολαίας ΣΥΝ)
Σταύρο Γούτσο (μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ)

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσουν συναυλίες με:
FLOWJOB
ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE

 

 http://www.neolaiasyn.gr

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Δ' Εθνική

Ακράτητος - Λεωνίδιο  1-1
Ελλάς Βέλου - Πανθυρεατικός  3-0
Δόξα - Πέλοψ Κιάτου  1-0
 

                                        Βαθμολογία >>

Α' κατηγορία


Παναρκαδικός - Ηρακλής  2-0
Προοδευτική - Κορακοβούνιο  4-2
Απόλλων - Παγγορτυνιακός  1-4
Βρασιές - Μελιγού  0-1
Ορχομενός - ΑΕΚ  1-1
Νεστάνη - Ολυμπιακός  3-1

                                       Βαθμολογία >>


Β' κατηγορία

Ελαιοχώριο - Θρίαμβος  5-1
Μαντινειακός - Ελπίδα  2-2
Αρκαδικός - Νικηταράς  0-2
Δημητσάνα - Φορτούνα  0-2
Αχιλλέας - Κάψια  2-1
Πάρνων - Δόξα  0-1
Τεγέα - Κανδήλα  2-1

                                                 Βαθμολογία >>

 

 

 

 
Χρυσή επιτυχία της Βασιλικής Ιωαννίδη
Νέα μεγάλη διεθνή επιτυχία της Βασιλικής Ιωαννίδη, από το Λευκοχώρι του Δήμου Λαγκαδίων, η οποία τίμησε και πάλι την Γορτυνία, την Αρκαδία και την Ελλάδα, αφού κατά την διάρκεια του, ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ TAEKWONDO ITF ανδρών-γυναικών- εφήβων-νεανίδων, κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο αγώνισμα των TUL μαύρων ζωνών 2 Dan νεανίδων, το μοναδικό χρυσό για την ελληνική ομάδα στους έφηβους και τις νεάνιδες, καθώς επίσης και το Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα TUL νεανίδων.

 

 

 
Σχετικά με το ειδικό εποχικό επίδομα
Οι εργαζόμενοι σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις οι οποίες καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ, αλλά δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας, καλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να ελεγχθούν ως προς την τήρηση των προϋποθέσεων και να καταστούν δικαιούχοι του ειδικού εποχικού επιδόματος.

Η καταβολή του εποχικού επιδόματος θα ξεκινήσει μετά την τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, αφού σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας προωθείται η θέσπιση της δυνατότητας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να χορηγεί εφεξής το συγκεκριμένο βοήθημα και στους εργαζομένους σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ, αλλά δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία καταβολής του ειδικού εποχικού επιδόματος ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου 2006.
Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν σχετική αίτηση την οποία καταθέτουν μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά τους στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους. Η κατάθεση της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών είναι δυνατόν να γίνει και δια αντιπροσώπου ή δια του ταχυδρομείου ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Η καταβολή του βοηθήματος στους δικαιούχους γίνεται με πίστωση λογαριασμού τραπέζης και στην προκειμένη περίπτωση της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται ο ΟΑΕΔ δηλαδή την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Ε.Τ.Ε.).
Σε περίπτωση που κάποιος από τους ασφαλισμένους δεν έχει λογαριασμό στην ΕΤΕ θα πρέπει να απευθυνθεί στην υπηρεσία προκείμενου να του υποδειχθεί η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού όψεως. Το άνοιγμα του λογαριασμού όψεως γίνεται χωρίς προμήθεια από την τράπεζα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα