Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 2-12-2006

 

 

 

 
Μήνυμα ΓΓΠΠ για την Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)
Τα 'Ατομα με Αναπηρίες Ισότιμα Μέλη της Κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλά και έχει συντελεστεί αξιόλογη πρόοδος στα θέματα των ατόμων με αναπηρία. Πρέπει και μπορούν να γίνουν περισσότερα. Μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου φιλικού και προσβάσιμου για τα άτομα με αναπηρία.
Δεν τους συναντάμε πολύ, γιατί δεν τους επιτρέπεται, γιατί δεν είναι τόσο βιώσιμο το περιβάλλον. Τα 'Aτομα με Αναπηρία δεν είναι αόρατοι πολίτες. Τα 'Ατομα με Αναπηρία είναι οι συγγενείς, οι φίλοι, τα παιδιά μας.. Και η φροντίδα για τους δικούς μας ανθρώπους δεν είναι απλά θέμα ανθρωπισμού και φιλανθρωπίας.
Τα 'Ατομα με Αναπηρία δεν χρειάζονται τις περισσότερες φορές τη φιλανθρωπία μας, γιατί διαπρέπουν με αυτήν την ίδια την αναπηρία τους ως επιστήμονες, αθλητές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες παρά τα εμπόδια, με τις εξαιρετικές ικανότητες, με ευφυΐα και θέληση.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί κύρια προτεραιότητα η προσβασιμότητα του περιβάλλοντος για τα άτομα με αναπηρία ως το «κλειδί» για την εξίσωση των ευκαιριών όλων των πολιτών.
Είναι βασικό στοίχημα για όλους τους πολίτες, για το κράτος, η διαμόρφωση ενός φιλικού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.
Στο πλαίσιο αυτό, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο διατίθενται οι πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να δημιουργηθούν οι προσβάσεις σε Δημόσιους Χώρους για την εξυπηρέτησή τους.

 

 

 
Προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους
Την προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και των δώρων Χριστουγέννων για το 2006 αποφάσισε για τρίτη συνεχή χρονιά το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., μετά από πρόταση του διοικητή, Γιώργου Βερναδάκη στο πλαίσιο της προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης της εξυπηρέτησης του πολίτη. Η απόφαση για την προπληρωμή των δώρων Χριστουγέννων και των επιδομάτων ανεργίας λήφθηκε με στόχο οι άνεργοι να τύχουν της καλύτερης δυνατής οικονομικής στήριξης ενόψει των εορτών.
Έτσι, από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2006 θα προπληρώνονται από όλες τις Υπηρεσίες του Οργανισμού:
Α) Τα επιδόματα τακτικής ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2007, καθώς και
Β) Τα «δώρα» εορτών Χριστουγέννων του έτους 2006. Περισσότερα...
 

 

 

 
Η Γενική Γραμματέας στο 1ο Forum Συνεργασίας για τον Τουρισμό
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη θα συμμετέχει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο 1ο Forum Συνεργασίας που διοργανώνει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη της Στρατηγικής Marketing και του Συστήματος Ταυτότητας (Branding) του Ελληνικού Τουρισμού».
 

 

 
Εκπαίδευση νέων κοινωνικών επιχειρηματιών από το «καλειδοσκόπιο»
Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007 η εκπαίδευση των 30 ατόμων που επιλέχτηκαν στο πλαίσιο του έργου CRESCENT που υλοποιεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «καλειδοσκόπιο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τίτλο: «Οργάνωση και λειτουργία βιώσιμης κοινωνικής επιχείρησης από ένωση νέων, με σκοπό την ολοκληρωμένη αξιοποίηση και προβολή του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα είχαν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής 73 άτομα (άνεργοι νέοι, γυναίκες, απασχολούμενοι με ελλιπείς δεξιότητες, κάτοικοι μειονεκτικών απομακρυσμένων περιοχών ή άτομα με ειδικές ανάγκες) από τους οποίους επιλέχτηκαν οι 30 που θα εκπαιδευτούν και θα υποστηριχτούν για να δημιουργήσουν μια κοινωνική επιχείρηση στον τομέα του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και εναλλακτικού τουρισμού.
Η διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης είναι συνολικά 370 ώρες και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στη Σπάρτη, στο Ναύπλιο, στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας, στο Κάψια Μαντινείας και στα Τρίκαλα Κορινθίας. Περισσότερα...
 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για τη σήραγγα "Ραψομμάτη"
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε στις 24-11-06 εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩΔ.Ε καταγγέλλοντας την αδιαφορία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή των απαραίτητων προστατευτικών έργων πλησίον της σήραγγας «Ραψομμάτη» της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας. Περισσότερα...

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Με το μυαλό στο παιχνίδι της Καλλιθέας

Ολοκληρώνεται αύριο η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι της Δευτέρας στην Καλλιθέα και αφού όλη την εβδομάδα η ομάδα προπονήθηκε με σοβαρότητα διατηρώντας χαμηλούς τόνους.
Η λίστα τραυματιών του Αστέρα για το παιχνίδι της Δευτέρας έχει ακόμα τα ονόματα των Αναστασάκου, Ροζάριο, Ζουντί, Μίχου, Εμεράν και τίποτα δεν είναι σίγουρο όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι της Δευτέρας.

Το παιχνίδι στην Καλλιθέα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού αντίπαλος του Αστέρα είναι μία ομάδα που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Α' Εθνική κατηγορία, ενώ φέτος βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίσω μόνο από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.
Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές νίκες, αφού ο Αστέρας κέρδισε την προηγούμενη Κυριακή τον Ηλυσιακό, ενώ την ίδια στιγμή η Καλλιθέα κέρδιζε το Λεβαδειακό.

Ο φίλαθλος κόσμος θα σταθεί και πάλι στο πλευρό του Αστέρα, παρά την αλλαγή ημέρας (από Κυριακή σε Δευτέρα) και την τηλεοπτική μετάδοση που υπάρχει στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφού έχει «ζεσταθεί για τα καλά» από την όμορφη μπάλα που παίζει ο Αστέρας, αλλά και από τις νίκες επί δύο πολύ καλών ομάδων, όπως είναι ο Εθνικός και ο Ηλυσιακός.

Οι δύο «μονομάχοι» της Δευτέρας δεν έχουν βρεθεί πάλι αντίπαλοι και αυτό είναι το πρώτο τους παιχνίδι στις εθνικές κατηγορίες, σε ένα γήπεδο που φέρει το όνομα του μεγάλου ειρηνιστή και αθλητή από την Τεγέα Γρηγόρη Λαμπράκη.

Αυτός είναι ο δεύτερος τηλεοπτικός αγώνας του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, αφού το Σάββατο 27 Οκτωβρίου η ΕΡΤ-3 είχε μεταδώσει τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τη νίκη του Αστέρα με 1-0 (Ζουντί).

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Χαραλαμπίδης από το σύνδεσμο Καβάλας, ενώ βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Σταματόγλου (Καβάλας), Σηπάκης (Πέλλας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιωαννίδης του Συνδέσμου Πειραιά.

Τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ο Λεβαδειακός κέρδισε με 2-1 το Χαιδάρι και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς. Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τα παιχνίδια:
Προοδευτική-Θρασύβουλος
Καστοριά-Νίκη Βόλου
Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραικός
Εθνικός-ΠΑΣ Γιάννενα
Μεσσηνιακός-Βέροια
Ηλυσιακός-Πανθρακικός
Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα

Νέα «τεσσάρα» από τους Νέους
Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος 4-2 (2-1)


Η ομάδα νέων του Αστέρα Τρίπολης κέρδισε εύκολα το Θρασύβουλο με 4-2 και παρέμεινε αήττητη για τέταρτο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε στο 26' ο Αστέρας, όταν μετά από μπαλιά-τρύπα του Χρηστάκου, ο Μπαρουτσάκης πρόλαβε την έξοδο του Γιαννακόπουλου και με πλασέ έκανε το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα και μετά από φάουλ του Γκόλια από δεξιά, ο Μπαρουτσάκης με προβολή διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα.
Ο Θρασύβουλος μείωσε σε 2-1 στο 41ο λεπτό μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάγιου.
Στο 59' ο Γκόλιας έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά και στο πρώτο δοκάρι «πετάχθηκε» ο Λάγιος που με έξυπνο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1. Δύο λεπτά αργότερα και μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Γκόλια, ο Βλαχοκυριάκος με κεφαλιά πέτυχε το τέταρτο γκολ του Αστέρα.
Ο «χορός των τερμάτων» έκλεισε στο 64' όταν μετά από σέντρα του Περδικίδη, ο Λάγιος με κοντινό πλασέ δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ψυχογιού.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τασιγιαννάκης.
Αστέρας: Ψυχογιός, Τόκος, Γκόλιας, Κουλούρης, Αναγνωστόπουλος, Βλαχοκυριάκος, Πετρόπουλος (70' Τσουκάνι), Πριόβολος (62' Φωτόπουλος), Μπαρουτσάκης, Χρηστάκος, Μέλλος (65' Ηλιόπουλος).
Θρασύβουλος: Γιαννακόπουλος, Προκόπης (88' Λιγμός), Αποστόλου (62' Μεμάς), Αβράμης, Τσίμος, Κατσάνος, Καπουράνης, Χαραλάμπους, Περδικίδης, Λάγιος, Σερελής (83' Βασιλείου).

Νίκη χωρίς να ιδρώσουν

Οι παίδες του Αστέρα Τρίπολης δε χρειάστηκε να ιδρώσουν για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης, αφού η παιδική ομάδα της Προοδευτικής δε συμπλήρωσε ενδεκάδα και δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Έτσι, το παιχνίδι κατακυρώθηκε υπέρ του Αστέρα, που παραμένει αήττητος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα