inArcadia.gr

Αρχείο

Επικαιρότητας

από 31-1-2003

έως 31-8-2013

 

Κεντρική σελίδα

 


 

 

 

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

  

Σχολικό έτος 2002-2003

Θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αρκαδίας

  

 Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αρκαδίας δημιούργησε κατά το σχολικό έτος 2002-03 τη Θεατρική του Ομάδα. Έκανε πρεμιέρα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με το έργο των Γιαλαμά - Πρετεντέρη ''Μιας πεντάρας νιάτα''. Οι παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 9,10,11,12,17 και 18  Ιουνίου 2003, σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία.
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων του Νομού Αρκαδίας ''Καλοκαίρι 2003'', το έργο παρουσιάστηκε στο Άστρος, στον Τυρό, στα Λαγκάδια και στο  Ελαιοχώρι και άφησε άριστες εντυπώσεις.

 

Περισσότερα για το έργο >>

 

Ιστορική αναδρομή Ολυμπιακών Αγώνων

  Τo 3ο και 10ο Δ.Σ. Τρίπολης στην προσπάθειά τους να προετοιμάσουν πολίτες ενημερωμένους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό· πολίτες με διάθεση για συμμετοχή και όχι παθητικούς θεατές· πολίτες με αρχές και διαχρονικές αξίες· οργάνωσαν πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στις οποίες έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές των Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων. Το περιεχόμενο αυτών των δραστηριοτήτων παρουσιάστηκε στο προαύλιο των σχολείων την 2-6-03 μπροστά στις Αρχές του τόπου, τους Γονείς, το Κοινό και τους Μαθητές σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

 

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των Σχολείων >>

 

1/θ Νηπιαγωγείο Δημητσάνας

  Οι μικροί μαθητές του  1/θ Νηπιαγωγείου Δημητσάνας, κατά τη Σχολική χρονιά 2002 - 03 στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, παρουσίασαν στο σχολείο τους την εργασία  με τίτλο ''Γνωριμία με το Λούσιο''.  Η Νηπιαγωγός  με τα τέσσερα μόλις νήπια που αριθμεί το νηπιαγωγείο της, επισκέφτηκαν πολλές γωνιές του φαραγγιού και με τη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων γνώρισαν το ποτάμι των Νυμφών, το Λούσιο.  Η εργασία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους. Είναι πραγματικά μια αξιόλογη εργασία που δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να γνωρίσει το όμορφο ποτάμι και να ευαισθητοποιηθεί στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Περισσότερα για την εργασία >>

 

 

Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης
 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας  Παιδικού βιβλίου το Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης οργάνωσε την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2003, εκδήλωση με την ακόλουθη θεματολογία:

  • Παρουσίαση της συγγραφέα παιδικού και νεανικού βιβλίου κ. Ελένης Σαραντίτη.

  • Ομιλία της Συγγραφέα με κεντρικό θέμα το παιδικό βιβλίο και το μυθοποιό Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

  • Συζήτηση - Διάλογος με τους μαθητές.

  • Έκθεση βιβλίων της συγγραφέα στη Σχολική βιβλιοθήκη του 4ου Ε. Λ. Τρίπολης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα >>

Επίσημο site Πειραματικού Γυμνασίου Τρίπολης >>

Εκδηλώσεις του Πειραματικού Γυμνασίου για την άνοιξη

  

 Μήνυμα ζωής από το 5ο Δ.Σ. Τρίπολης

  

Οι μαθητές της Στ' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών τους  στο θέμα του Υγιεινού τρόπου ζωής με την εφαρμογή Ισορροπημένης διατροφής. Το μήνυμα υγείας που θέλουν να στείλουν οι μικροί μαθητές είναι:

   

ΑΣΠΙΔΑ ΖΩΗΣ

 ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

τρώω απ' όλα
τις σωστές αναλογίες
τις κατάλληλες ώρες
πίνω πολύ νερό

 

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ 

"Νους υγιής εν σώματι υγιεί" 

Για το σκοπό αυτό πραγματοποίησαν εκδήλωση την Παρασκευή 18-4-2003. Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Κων/νος Γεωργακόπουλος, διαβητολόγος - διαιτολόγος. 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση >> 

Λεπτομέρειες εργασίας μπορείτε να δείτε στο επίσημο site του 5ου Δ.Σ. >> 

 

Δραστηριότητες 4ου Δ.Σ. Τρίπολης

  

Στις 24 Μαρτίου 2003 το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης γιόρτασε την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η γιορτή σημείωσε απόλυτη επιτυχία, χάρη στις προσπάθειες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, χορούς και το θεατρικό έργο του Β. Ρώτα "Να ζει το Μεσολόγγι".

Περισσότερες φωτογραφίες >>


Ετοιμάστηκε και φέτος το καθιερωμένο πλέον τα τελευταία χρόνια Άλμπουμ των μαθητών της ΣΤ' τάξης του 4ου Δ.Σ. Τρίπολης, των παιδιών που άνοιξαν τα φτερά τους για να εγκαταλείψουν τη ζεστή φωλιά του Δημοτικού για να πάνε στο Γυμνάσιο.
Φέτος του έδωσαν το όνομα "Η Διαδρομή μας". Κάθε παιδί ανέλαβε ένα θέμα το οποίο το επεξεργάστηκε και το ανέλυσε για να συμπεριληφθεί στο Βιβλίο. Έγραψε ακόμη και την αυτοβιογραφία του.
Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα σκίτσα που συμπεριλαμβάνονται στο άλμπουμ γράφτηκαν από τους ίδιους τους μαθητές στο εργαστήριο Πληροφορικής του Σχολείου.
Εμείς θα τους ευχηθούμε το τρένο τους να είναι καλοτάξιδο και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά τους.


 

Με πλήρη επιτυχία στέφτηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Δ.Σ. Τρίπολης με τη λήξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2002-03. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παιχνίδια, ασκήσεις γυμναστικής, σκετς εμπνευσμένα από θέματα της ευέλικτης ζώνης, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος στο σχολείο,  παρουσιάσεις εργασιών των μαθητών, τραγούδια  και  χορούς. Οι παρευρισκόμενοι καμάρωσαν τους μαθητές και τους επιβράβευσαν με το χειροκρότημά τους.

 

Οργανωμένες δραστηριότητες 4ου Ε.Λ. Τρίπολης

 

Ημερολόγιο 2003 εξέδωσαν οι μαθητικές κοινότητες της Γ΄ τάξης του 4ου Ε.Λ. Τρίπολης με τίτλο: 

 "Αφιέρωμα μνήμης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή".

  Την έκδοση επιμελήθηκε:

Η ομάδα βιβλιοθήκης των μαθητών της Γ΄ τάξης  του 4ου Ε. Λυκείου:

  • Κουτσιούμπη Κωνσταντίνα Γ2

  • Κρατημένου Δέσποινα Γ2

  • Ματσούρη Λεμονιά Γ

  • Τσιμπλάκου Σοφία Γ3

Η καθηγήτρια Πετροπούλου Μίλτα, φιλόλογος, υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης.


Το 4ο Ε.Λ. Τρίπολης εξέδωσε περιοδικό πεπραγμένων της Σχολικής του Βιβλιοθήκης με περιεχόμενο τις αφιερωματικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τη Σχολική Βιβλιοθήκη τη διετία 2000-2002. Τα αφιερώματα αφορούν τους λογοτέχνες Αγγ. Σικελιανό, Ανδρέα Εμπειρίκο, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και το μεγάλο μυθοποιό Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την επιμέλεια του περιοδικού ανέλαβε η υπεύθυνη της Σχολ. Βιβλιοθήκης κ. Πετροπούλου Μίλτα, φιλόλογος. Στόχος της έκδοσης αυτής, που αποτελεί καρπό συνεργασίας της Σχολ. Βιβλιοθήκης, των εκπ/κών και των μαθητών του 4ου Ε.Λ. Τρίπολης, είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γενικότερα στη σημασία και προσφορά των Σχολικών Βιβλιοθηκών. 


Το 4ο & 2ο Λύκειο Τρίπολης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας διοργάνωσαν εκδήλωση-έκθεση με θέμα: 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ

ΑΡΚΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 

η οποία έγινε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης από 26 - 28 Μαρτίου 2003. 

Υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής:

Λυμπέρη Ευσταθία & Μουργελά Ευαγγελία. 


Τόσο η έκδοση του  σχολικού ημερολογίου των μαθητών της Γ΄τάξης και η έκδοση του περιοδικού των πεπραγμένων της Σχολικής Βιβλιοθήκης όσο και η δράση του 4ου Ε. Λ. Τρίπολης  στα πλαίσια του προγράμματος της Ολυμπιακής Παιδείας, απεικονίζουν την προσπάθεια του σχολείου μας να αξιοποιήσει τη δημιουργική αυτενέργεια και συνεργασία των μαθητών εφαρμόζοντας στην πράξη την αρχή "μαθαίνω πώς να μαθαίνω" και εφοδιάζοντας τους μαθητές με δεξιότητες για τη δια βίου εκπαίδευση. 

Κουμαρέλα Ελένη

Δ/ντρια 4ου Ε.Λ.Τρίπολης.

Περισσότερες φωτογραφίες >> 

 

Περιοδικό "Παιδικοί Παλμοί"

22-3-03

    

Το περιοδικό "Παιδικοί Παλμοί" που γράφεται από τους μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κυκλοφορεί και πάλι, μετά από κάποια διακοπή. Μπράβο στο σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αρκαδίας που είχε την πρωτοβουλία να το επανεκδώσει και στους εκπαιδευτικούς που το αγκάλιασαν και παρότρυναν τους μικρούς μαθητές να καταγράψουν τις σκέψεις τους, να ζωγραφίσουν, να σκιτσάρουν, να ερευνήσουν. Ένα μεγαλύτερο μπράβο οφείλουμε να πούμε στους μικρούς μαθητές για τα όμορφα δημιουργήματά τους. Κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι σπουδαίοι συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι, σκιτσογράφοι. 

Το εξώφυλλο είναι έργο του Ραφαέλο ντε Σάντι. Ο Ραφαέλο ήταν Ιταλός ζωγράφος ένας από τους κορυφαίους του κόσμου. Γεννήθηκε το 1483 και πέθανε το 1520.   

 

 

 

 

 

 

 

  


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα