inArcadia.gr

Εκδηλώσεις

 

Τρέχουσες

Αρχείο

 

 

 

 

Στη σελίδα αυτή, από 1-3-2011, δημοσιεύουμε εκδηλώσεις (πολιτιστικές-επιστημονικές) που γίνονται στην Αρκαδία ή έχουν σχέση με την Αρκαδία.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας με e-mail για τις εκδηλώσεις σας, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

Μετά την εκδήλωση μπορείτε να μας στέλνετε υλικό. Μας διευκολύνει να έχετε ενσωματώσει τις φωτογραφίες στο κείμενο του word με τον τρόπο και τις λεζάντες που θέλετε.

 

 

Αρχείο Επικαιρότητας
 2003-2ος/2011

 

 

 

 

 

 

 

 

9 Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

 

 

 

 

Με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703/99 καθιερώνεται η 9η Μαΐου ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, προκειμένου να αποδοθεί εμπράκτως η οφειλόμενη, από το έθνος, τιμή απέναντι στους νεκρούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (1941-44), οι οποίοι αγωνίστηκαν εναντίον των στρατευμάτων κατοχής του 'Αξονος, όπως, επίσης και απέναντι στα αθώα θύματα της περιόδου αυτής.

Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου
της 9ης Μαΐου 2011.
β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2011 μέχρι τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου 2011 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

 Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και του Λαού της Πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας -επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, το Δήμαρχο Τρίπολης, τα κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εορτή αυτή.
Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Ενδόξων Νεκρών - Εθνικός Ύμνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα