inArcadia.gr

Εκδηλώσεις

 

Τρέχουσες

Αρχείο

 

 

 

 

Στη σελίδα αυτή, από 1-3-2011, δημοσιεύουμε εκδηλώσεις (πολιτιστικές-επιστημονικές) που γίνονται στην Αρκαδία ή έχουν σχέση με την Αρκαδία.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας με e-mail για τις εκδηλώσεις σας, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

Μετά την εκδήλωση μπορείτε να μας στέλνετε υλικό. Μας διευκολύνει να έχετε ενσωματώσει τις φωτογραφίες στο κείμενο του word με τον τρόπο και τις λεζάντες που θέλετε.

 

 

Αρχείο Επικαιρότητας
 2003-2ος/2011

 

 

 

 

 

 

 

 

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

 

 

 

 

Η 19η Απριλίου έχει καθιερωθεί με το Π.Δ. 130/2008 ως ημέρα εορτασμού του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, αγωνίστηκε και θυσιάστηκε -αφιλοκερδώς- για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, ενώ, παράλληλα, απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 19ης Απριλίου 2011.


β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της 20ης Απριλίου 2011 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.


Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και του Λαού της Πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας και επιμνημόσυνη δέηση.


Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη του Λόρδου Βύρωνα και των φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας - Εθνικός Ύμνος.

 

 

 

 

 

 


 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2014 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα