Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 28-02-2011

 

 

 

 
Ένταξη έργου 'Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Τεγέας' στο ΕΣΠΑ
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και μετά τη θετική αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής, εντάχθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) το  έργο: «Εκτέλεση εργασιών συντήρησης τοιχογραφιών Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παλαιά Επισκοπή) Τεγέας Αρκαδίας»

Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 230.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τη συντήρηση των τοιχογραφιών του συνόλου του Ναού, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας και συγκεκριμένα τον καθαρισμό της ζωγραφικής επιφάνειας, την αποκάλυψη του συνόλου των τοιχογραφιών στην κατώτερη ζώνη του Ναού και την αισθητική αποκατάσταση στα σημεία απωλειών του ζωγραφικού στρώματος.

 

 

 
Συνάντηση Γ. Γραμματέα με Δήμαρχο Τρίπολης και εκπροσώπους Συνδέσμου Φιλικών
Θέματα που απασχολούν τον Δήμο Τρίπολης συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στην Τρίπολη, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Καρλή.

Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα ο εξοπλισμός του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης που βρίσκεται στην Τρίπολη και αποφασίστηκε να ζητηθεί να παραμείνει στην αρκαδική πρωτεύουσα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης των υπαλλήλων της αποκεντρωμένης διοίκησης και των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών.

Επίσης τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Τρίπολη ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Φιλικών της Τρίπολης κ. Νίκος Τσιαμούλος, συνοδευόμενος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, προκειμένου να θέσουν το θέμα της άρσης των αδικιών που, σύμφωνα με την άποψη του συλλόγου, προέκυψαν από την επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Τρίπολης το 2005 και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διευθέτησή του.

 

 

 
Σχετικά με τη μεταφορά μαθητών
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας αφού πληροφορήθηκε τη μη πραγματοποίηση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών σε σχολικές μονάδες του νομού κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχίσουν να μεταφέρονται απρόσκοπτα οι μαθητές. Η μάθηση είναι δικαίωμα όλων, όσο μακριά και αν κατοικούν και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Καντζάβελος     Ιωάννης Κρατημένος

--------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ
Τρίπολη, 27 Φλεβάρη 2011

Μεθοδεύεται νέο χαράτσι στις πλάτες των γονιών…

Την Τρίτη 1 Μάρτη 2011 σταματά η δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλο το νομό Σύμφωνα με έγγραφο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας (23/2/2011- Αρ. Πρωτ.35) αναστέλλεται το έργο της μεταφοράς των μαθητών διότι η Νομαρχία πριν και η Περιφέρεια τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας Α.Ε.
Περισσότερα...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ
ΘΕΜΑ: «Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ενέργειες για να μη σταματήσει η μεταφορά μαθητών της Αρκαδίας»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τα ΜΜΕ από αύριο 1η Μαρτίου, οι μαθητές της Αρκαδίας δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο τους, διότι το ΚΤΕΛ και τα ταξί που τους μεταφέρουν σταματούν τη μεταφορά, αφού το κράτος δεν έχει καταβάλει ό,τι τους οφείλει από πέρσι, αλλά και για τη φετινή χρονιά μέχρι σήμερα.
Επίσης επειδή στο έγγραφο του ΚΤΕΛ αναφέρεται ότι έχει ήδη γίνει συνάντηση και με τον κ. Περιφερειάρχη και με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και οι συναντήσεις όπως τονίζουν δεν απέδωσαν καρπούς και πήραν μόνο υποσχέσεις.
Περισσότερα...

----------------------------------------------------------------------------------------------

KKE

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στο Νομό Αρκαδίας.
Περισσότερα...

 

 

 
ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Άλλο ένα στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ενημερωτικά ραδιόφωνα της χώρας, αποτελούν οι μετρήσεις του «eradio.gr».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2011 (ημέρα Τρίτη), η Δημοτική Ραδιοφωνία ήταν μέσα στα πρώτα 11 ραδιόφωνα της Ελλάδας, με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Το σημαντικότερο είναι ότι «σκαρφάλωσε» σε αυτή τη θέση, προσπερνώντας πολύ μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως τον «Αθήνα 984», τον Αντένα Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Δημοτική Ραδιοφωνία «πιάνει» μεγάλα ποσοστά ακροαματικότητας. Στο παρελθόν, η Δ.Ρ.Τ. είχε φτάσει ακόμα και στην 3η θέση στον πίνακα ακροαματικότητας, ανάμεσα στα ενημερωτικά ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι –πέρα από την ακροαματικότητα που εμφανίζει η Δημοτική Ραδιοφωνία στους χρήστες του διαδικτύου- ο σταθμός έχει αναδειχθεί πρώτος στην Αρκαδία και σε έρευνα που έγινε για την ακροαματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών της Αρκαδίας με εντολή του Υπουργείου Επικρατείας και τη διενέργησε η κοινοπραξία MRB – VPRC – METRON ANALYSIS.
Το δείγμα της έρευνας στο νομό Αρκαδίας ήταν 650 άτομα.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης 91,5 κέρδισε την πρωτιά της ακροαματικότητας και στην επίσημη έρευνα που παρήγγειλε το Υπουργείο Επικρατείας και η Ελληνική Κυβέρνηση. Οι ακροατές ρωτήθηκαν από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ποιον ραδιοφωνικό σταθμό έχουν ακούσει έστω και για λίγα λεπτά την τελευταία εβδομάδα στην Αρκαδία και η Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης έρχεται πρώτη και με διαφορά!

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας, που την φέρνει στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας μεταξύ των μεγάλων ραδιοσταθμών της χώρας!

 

 

 

 
Αργυρό μετάλλιο η Μπερδούση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Στο Μαρκόπουλο της Αττικής και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας διεξήχθη την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, όλων των κατηγοριών.

Η πρωταθλήτριά μας Κατερίνα Μπερδούση που αγωνίζεται φέτος στην κατηγορία Νεανίδων, μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση κατάκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο . Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

4000 Μ ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΤΕΛΙΚΟΣ (27/02/2011)

A/A ΝΟ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΓ ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΧΩΡΑ ΧΡΟΝΟΣ

1. 873 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 1992 ΓΕΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 14:04.0
2. 954 ΜΠΕΡΔΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 1993 ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 15:03.0
3. 916 ΜΙΧΑΗΛΟΒΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ 1992 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ 15:12.0
4. 882 ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 1993 ΑΣ ΚΑΖ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ 15:25.0
5. 973 ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 1992 ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ 15:35.0


ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


 

 

Από το χορό της "ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ" και του τμήματος τένις "ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ"
......ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!
Ήταν μια υπέροχη βραδιά αυτή που έζησαν την Κυριακή 27/2/2011 τα παιδιά των ομίλων "ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ" και τμήματος τένις "ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ". Το πάρτυ μασκέ των δύο συλλόγων που για δεύτερη φορά συνδιοργανώθηκε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης τα παιδιά έπαιξαν, γλέντησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους σε μια υπέροχη βραδιά απόλυτα σχεδιασμένη για τους μικρούς φίλους των 2 αυτών ομίλων της πόλης μας. Ο ντι τζέι Νίκος έδωσε ρεσιτάλ με την μουσική του παρασύροντας μικρούς αλλά και μεγάλους σε ξέφρενο χώρο και ξεφάντωμα.

Σειρά έχει τώρα το Καρναβάλι της πόλης μας, που οι εν λόγο όμιλοι θα συνεργαστούν για ακόμη μια φορά με θέμα "ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ"!!!!!!

 

 

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΟΑΤ
Με πολύ κέφι, χορό, παιχνίδια και πλούσια δώρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο «COUNTRY INN», ο ετήσιος Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου μας.

Ήταν πολύ όμορφη βραδιά γεμάτη παιδικά γέλια και χαρούμενες φατσούλες, δίνοντας σε όλους εμάς που την οργανώσαμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αλλά και δύναμη για την σχεδιάσουμε και πάλι την επόμενη χρονιά.

Το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς που προσέφεραν δώρα για την εορταστική κλήρωση.

Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά και τους γονείς να έχουν καλές αποκριές.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΦΩΤΗ

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα