Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 24-02-2011

 

 

 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI
Κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση
(PLM-People in Labour Market)

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει στα πλαίσια του Leonardo Da Vinci το πρόγραμμα με τίτλο:
«ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ».
Αριθμός Δικαιούχων: 20
Διάρκεια αποστολής: 2 εβδομάδες
Πιθανή ημερομηνία: 16-29 ΜΑΪΟΥ 2011

Η αποστολή θα υλοποιηθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Φλωρεντία και την ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς ιταλικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.

Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.

Το Επιμελητήριο καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Leonardo da Vinci «Εξειδίκευση στον Οικοτουρισμό και τα Παραδοσιακά Προϊόντα» από 23 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2011.

Κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη και αντίστοιχα δικαιολογητικά για την επιλογή των συμμετεχόντων:
Περισσότερα...

 

 

 
ΨΗΦΙΣΜΑ Απεργιακής Συγκέντρωσης 23 Φλεβάρη 2011
Εμείς οι εργαζόμενοι του Ν. Αρκαδίας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 23 Φλεβάρη 2011 σε Απεργιακή Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης, αφού ακούσαμε τους ομιλητές αποφασίσαμε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Εκφράζουμε την ριζική μας αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια για την μείωση των μισθών, την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα, ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων, δεν έχει τελειωμό.

Τα αλλεπάλληλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται στα πλαίσια του μνημονίου και για χάρη των δανειστών της χώρας και της κερδοφορίας των αγορών, όχι μόνο δεν ανακόπτουν την ύφεση, αλλά την τροφοδοτούν και την ενισχύουν.

Η τρομοκρατία του χρέους χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την επιβολή μιας διαρκούς λιτότητας και την πειθάρχηση των εργαζομένων στις επιταγές του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου.

Με το νέο μνημόνιο για το 2012 - 2015, προωθούνται ακόμα πιο κατεδαφιστικές πολιτικές και νέες θυσίες ύψους 14 δις ευρώ σε βάρος των εργαζόμενων, την ίδια στιγμή που δίνονται στις τράπεζες άλλα 30 δις ευρώ, ενώ η χώρα μπαίνει σε αιώνια επιτήρηση από την τρόικα και τους δανειστές της.

Με το προωθούμενο από την κυβέρνηση και την τρόικα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ μέχρι το 2015 πωλείται ολόκληρη η χώρα και λεηλατείται βάρβαρα από το κεφάλαιο ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της.

Παράλληλα στις χώρες της Ευρωζώνης, το πρόβλημα του χρέους και η βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που εξαπλώνεται, οδηγούν στην υλοποίηση νέων αντιδραστικών μέτρων.

Η υπογραφή ενός «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», η αιώνια λιτότητα με την αποσύνδεση των μισθών από τον πληθωρισμό, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 τουλάχιστον χρόνια, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, είναι οι βασικοί άξονες αυτού του νέου επιθετικού σχεδίου που επιχειρείται να επικυρωθεί με την σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης, στη Σύνοδο των μελών της Ευρωζώνης που πρόκειται να συγκληθεί στα τέλη αυτού του Μάρτη.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιστάσεις εξαπολύει ένα τσουνάμι αυταρχισμού με την καταπάτηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών, με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, με τη γενίκευση της κρατικής καταστολής.

Η επιχείρηση για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, η προσπάθεια για ποινικοποίηση των αλληλέγγυων στους μετανάστες απεργούς πείνας, η ποινικοποίηση του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και η κατ’ εξακολούθηση απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων και πρόσφατα η απαγόρευση συγκεντρώσεων στο νομό Σερρών και η άσκηση του στρατού στο Κιλκίς για καταστολή διαδηλωτών, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού του επικίνδυνου και εντεινόμενου κρατικού αυταρχισμού.

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε:

· Τη συρρίκνωση των μισθών και των εισοδημάτων μας.
· Το ξεπούλημα και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
· Την επιβολή της ακρίβειας και τον πληθωρισμό.
· Το κλείσιμο και τον αφανισμό των μικροεπιχειρήσεων.
· Τη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών.
· Τη βαρβαρότητα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των απολύσεων.
· Την επελαύνουσα μάστιγα της ανεργίας.
· Τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
· Την αντεργατική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των εργατικών δικαιωμάτων.
· Τη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
· Την ολόπλευρη επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
· Την κυβέρνηση του μνημονίου και κάθε κυβέρνηση που θα επιχειρεί να το υπηρετεί.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Την κυβέρνηση να αλλάξει η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο και να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και των εργαζομένων.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τη Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας να στείλει το παρόν ψήφισμα στους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τα κόμματα, τη Γ.Σ.Ε.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ και να το δημοσιεύσει στον Τύπο.

 

 

 
Συνάντηση φορέων και κατοίκων της τοπικής κοινότητας Στενού
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Στενού Νικολάου Αγ. Μιτζήθρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα του καφενείου του καταστήματος «Μέδουσα» στο Στενό, συνάντηση φορέων και κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Στενού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο Ιερέας του Στενού Θεόδωρος Μποτσώνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στενού Νικόλαος Αγ. Μιτζήθρας, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Στενού Ευάγγελος Σταματέλος και Επαμεινώνδας Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Στενού Δημοσθένης Δήμος, το μέλος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Στενού Σταύρος Λεβέντης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Στενού Δημήτριος Ακουρής, ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΘΙΟΥ» Αλέξανδρος Τσεκούρας, ο ψάλτης του Στενού Μιχάλης Τσουκάτος και μεγάλος αριθμός κατοίκων.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικόλαος Αγ. Μιτζήθρας ενημέρωσε τους κατοίκους σχετικά με τα προβλήματα του χωριού και τον Προγραμματισμό των Έργων της Τοπικής Κοινότητας.

Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνει το Τοπικό Συμβούλιο, στην άμεση επικοινωνία με τους δημότες και στις διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων.

Δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των κατοίκων και το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα της Τοπικής Κοινότητας και απάντησε σε θέματα που τέθηκαν από τους φορείς και τους κατοίκους.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να συμπαρίστανται με συστηματική δουλειά και ενδιαφέρον στο έργο του Τοπικού Συμβουλίου.


Αλέξανδρος Κ. Τσεκούρας

 

 

 
Παραδοσιακά χοιροσφάγια στη Βλαχέρνα
Το Τοπικό Συμβούλιο και η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας,

σας προσκαλούν στην αναβίωση του εθίμου παραδοσιακά χοιροσφάγια στη Βλαχέρνα, (έθιμο γουρουνίσματος) που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια στο χωριό μας, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 και ώρα 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δωρεάν φαγητό-ποτό (κρασί-αναψυκτικά) και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Καλούμε μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικες στολές (Μασκαράδες) για να ξεφαντώσουμε!!!

Η παρουσία όλων σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

 

 
Ερώτηση για τα κριτήρια συγχωνεύσεων σχολείων
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αθήνα, 23/02/11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

«Κριτήρια συγχωνεύσεων σχολείων»

Έχοντας ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για τις επικείμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Διευθύνσεων Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης έχει ανακοινώσει σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων σε κάποιες περιοχές της χώρας. Όπως ανακοινώνεται στον Τύπο, μέσα από άτυπες συνεννοήσεις μεταξύ των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και των τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης προωθείται σχέδιο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και των μεσαίων σχολικών μονάδων.

Κάποια σχέδια, όπου αυτά έχουν ανακοινωθεί, και μια εντεινόμενη φημολογία σχετικά με τα υπό κατάργηση – συγχώνευση σχολεία, έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δε συμφωνούν σε συνενώσεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα επιχειρήματα που προβάλλονται είναι σχετικά, α) με τις προβλέψεις για αύξηση του αριθμού των μαθητών στο άμεσο μέλλον, β) με την αποτροπή εγκατάστασης νέων οικογενειών, γ) με την ανεπάρκεια των διατηρούμενων υποδομών να ενσωματώσουν τον αριθμό των υπό κατάργηση σχολείων, δ) με την εγκατάλειψη αξιόλογων κτιριακών υποδομών αν και φιλοξενούν ικανοποιητικό αριθμό μαθητών, ε) με το γεγονός ότι μαθητές σε ορισμένες περιπτώσεις καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, στ) με την κάλυψη του μεταφορικού κόστους των μαθητών κ.α.

Είναι γεγονός ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιβάλει το «συμμάζεμα» των δημοσίων δαπανών και στο χώρο της παιδείας. Η ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πάρει σκληρές, αλλά και γενναίες, αποφάσεις στα πλαίσια της περιστολής δαπανών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δεσμευτεί για την μέριμνα όσον αφορά τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των σχολείων, τις διδακτικές υποδομές, τα σχολεία σε δύσβατες και ορεινές περιοχές. Επιπλέον, τόσο το ζήτημα της περιστολής δαπανών, όσο και η δημιουργία του νέου πολυδύναμου σχολείου, του «ψηφιακού σχολείου», απαιτεί το σχηματισμό εστιών διαπαιδαγώγησης με πολλούς μαθητές και κεντρικό σχεδιασμό, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών, την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με κάποιες αρχικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, οι βασικές παράμετροι που θα συνυπολογίζονταν από το Υπουργείο είναι:

· Αντιστοιχία οργανικότητας και λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων σε συνάρτηση με το μαθητικό δυναμικό και τη δυνατότητα ανάπτυξης και λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας.

· Η εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού την τελευταία 5/ετία, ο ρυθμός αύξησης ή μείωσης και ο προσδοκώμενος αριθμός φοιτώντων μέχρι το 2013.

· Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη κάθε τύπου σχολείου (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου κ.λ.π.) λαμβάνοντας επίσης υπόψη και τη φοίτηση αδελφών σε αντίστοιχα σχολεία.

· Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις περιπτώσεις ίδρυσης, προαγωγής ή υποβιβασμού Σχολικών Μονάδων.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Ποια είναι τα ακριβή κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία γίνεται ο σχεδιασμός για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων;

2. Πότε θα βγει στη δημοσιότητα το σχέδιο αυτό; Όταν δημοσιευτεί, θα αποτελέσει βάση συζήτησης, θα επανεξεταστεί ή θα είναι οριστικό - τελικό;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

 

 

 
Π. Δερμιτζάκης: «Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος»
Την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος μιλώντας για το παιχνίδι της Κυριακής στις Σέρρες τόνισε πώς πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών και πώς όλοι μαζί είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για την παραμονή του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκ. Τα κυριότερα σημεία της σημερινής συνέντευξης έχουν ως εξής:

Είναι μία δύσκολη εβδομάδα για μας και αυτό έχει να κάνει με το αρνητικό αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα από όλες τις πλευρές.

Ήταν αγωνιστικά, αφού είχαμε πει πώς είναι ένα ματς-τελικός, αλλά δεν είχαμε το ανάλογο πάθος λόγω άγχους και πίεσης. Είχαμε ένα καλό ημίχρονο, το δεύτερο, όπου δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, δεχτήκαμε δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε αρκετούς παίκτες που δεν έπιασαν την αναμενόμενη απόδοση, ήμασταν μακράν καλύτεροι σε όλα τα στατιστικά από τον αντίπαλο.

Βαθμολογικά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, για να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ψυχολογικά, το αρνητικό αποτέλεσμα δημιουργεί –χωρίς να το θέλεις- μία ανασφάλεια και αυτό δεν συμβαίνει μόνο μέσα στην ομάδα, αλλά και στους φίλους της ομάδας που στενοχωρούνται.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας σε κάθε ομάδα είναι διοίκηση, αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και κόσμος. Στενοχωρήσαμε τον κόσμο και δεν το θέλαμε. Θεωρώ ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για την παραμονή στην κατηγορία.

Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, όπως όλα που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Για μένα δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος. Ο αντίπαλος μας παίζει το τελευταίο του χαρτί, αλλά η ομάδα μας έχει δείξει πώς ανταποκρίνεται καλύτερα εκτός έδρας και πιστεύω πώς μπορούμε να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το στόχο μας.

Από τα στατιστικά που μας έρχονται, στο ματς με τον Ατρόμητο είχαμε την 9η καλύτερη επίθεση με 188 τελειώματα και αυτή τη στιγμή έχουμε την 7η καλύτερη επίθεση με 228 τελειώματα, αλλά με 1/16 σουτ γίνεται γκολ.

Η ομάδα δημιουργεί φάσεις. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια δημιουργούμε διπλάσιες φάσεις από τον αντίπαλο. Δεν κάνουμε όμως το γκολ, που το γκολ είναι τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, η τελευταία μας αντίπαλος, η Κέρκυρα, είναι η χειρότερη επίθεση με 151 τελειώματα, αλλά έχει μόλις 1/7 σουτ.

Αμυντικά και ενώ ήμασταν στη 12η θέση πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο, με 1/11 να γίνεται γκολ από τους αντιπάλους μας, σήμερα είμαστε 10οι με 1/11 και πάλι, που σημαίνει ότι έχουμε περιορίσει τα τελειώματα για γκολ των αντιπάλων.

Αυτό σημαίνει ότι διορθωνόμαστε, τόσο στην επιθετική, όσο και στην αμυντική τακτική παιχνίδι με παιχνίδι. Δυστυχώς όμως, όσο και αν προσπαθείς, αν δε βάζεις γκολ, που το γκολ είναι νίκες, βαθμοί και ψυχολογία, τότε δεν έρχονται τα αποτελέσματα.»

Άπαντες στην προπόνηση

Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στις Σέρρες με τον Πανσερραικό και ο προπονητής της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης είδε όλους τους ποδοσφαιριστές να μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς και να βγάζουν χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα της προπόνησης.

Στο πρώτο μέρος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα μαζί με τους συνεργάτες του το αφιέρωσαν σε ασκήσεις ταχυδύναμης, ενώ το δεύτερο μέρος αφιερώθηκε στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στις Σέρρες και ολοκληρώθηκε με «οικογενειακό διπλό». Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το πρωί (11.00 π.μ.).


 

 

Την Παρασκευή παίζει και χορεύει ο Αρκαδικός
Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου πλησιάζει στο τέλος της και ο Αρκαδικός αρχίζει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις σε αυτόν με Πελοποννησιακό ντέρμπι, αφού θα αντιμετωπίσει στο κλειστό γυμναστήριο του Άργους την τοπική ΑΕΚ.

Το παιχνίδι αυτό προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αφού πρόκειται για μία…. μάχη με πολλά κοινά σημεία αναφοράς!

Κεντρικά σημεία αναφοράς στο Πελοποννησιακό ντέρμπι της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου θα είναι, ο Γιώργος Κοψαύτης και ο Κώστας Πολυζωγόπουλος που ως… οικοδεσπότες θα υποδεχθούν την αποστολή του Αρκαδικού, συνεχίζοντας την… αλυσίδα παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα των δύο ομάδων (Τρυφωνόπουλος, Δημητρόπουλος, Βαλτάς, Νόντας, Παπανικολάου, Ψάλτου).

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Άργους βρίσκονται δύο προπονητές που έχουν περάσει:
- ο πρώτος (Οικονομάκης) από την τεχνική ηγεσία του Αρκαδικού πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία (2001).
- ο δεύτερος (Νόντας) συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ στην ιστορία του Αρκαδικού, συμμετέχοντας και στην κατάκτηση του αήττητου τοπικού πρωταθλήματος (2005) και στα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι δύο ομάδες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρέθηκαν αντιμέτωπες σε δεύτερο εθνικό πρωτάθλημα, μετά από αυτό της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και το παιχνίδι της Παρασκευής είναι ιδιαίτερα σημαντικό (και για τις δύο) για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η… κλεψύδρα μετράει αντίστροφα λοιπόν για το Πελοποννησιακό ντέρμπι, με τον Αρκαδικό να έχει ως «σύμμαχό του» την ευνοϊκή παράδοση που έχει δημιουργήσει στα παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΚ Άργους, αφού παραμένει αήττητος σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος στην Τρίπολη, ενώ συνολικά μετράει έξι νίκες σε επτά παιχνίδια με την Αργείτικη ομάδα, τα οποία έχουν ως εξής (με πρώτο τον Αρκαδικό):
2005-2006: 83-69, 74-58
2006-2007: 72-60, 66-59
2007-2008: 88-83, 63-73
2010-2011: 80-71

Η σύμπτωση είναι πώς το πρώτο παιχνίδι μεταξύ Αρκαδικού και ΑΕΚ Άργους στις εθνικές κατηγορίες έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2005, δηλαδή πριν ακριβώς πριν πέντε χρόνια από την ημέρα της φετινής πρεμιέρας. Ο Αρκαδικός μάλιστα κέρδισε στα δύο παιχνίδια με περίπου ίδιο σκορ (τότε 83-69, φέτος 80-71).

Την Παρασκευή χορεύει ο Αρκαδικός

Λίγη ώρα μετά τον αγώνα στο Άργος με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ (9 μ.μ.) το Αποκριάτικο πάρτι του Αρκαδικού στο μαγαζί Central στον Πεζόδρομο της Δεληγιάννη.

Οι προετοιμασίες των διοργανωτών έχουν μπει στην τελική ευθεία και αναμένονται πολλές εκπλήξεις σε όσους παρευρεθούν. Όσοι πιστοί προσέλθετε!!

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Έναρξη νέων προγραμμάτων από το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας το Μάρτιο
Λήξη 3-3-11

 

Σχολή Γονέων

 

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα