Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 22-02-2011

 

 

 

 
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σχετικά με τη γρίπη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων κατά τη διάρκεια της 3ης εβδομάδας του 2011, 15 Ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν ευρεία εξάπλωση της γρίπης. Βάση τωρινών δεδομένων του τμήματος επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την Ελλάδα, αναμένεται η συνέχιση της δραστηριότητας της γρίπης για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες.

Για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης συστήνονται τα εξής μέτρα:

I. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

II. Ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ο οποίος θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματικός και συστήνεται για όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Σημειώνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς με γρίπη που νοσηλεύτηκαν έως τώρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας δεν είχαν εμβολιαστεί.

III. Η σωστή χρήση των αντιικών φαρμάκων κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών.

Αναφορικά με τα σχολεία επισημαίνουμε ότι δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους λόγω εμφάνισης κρουσμάτων εποχικής γρίπης.

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και σε συνεχή επαγρύπνηση πρωτίστως για την πρόληψη και δευτερευόντως για τη λήψη απαραίτητων μέτρων στην αντιμετώπιση της νόσου.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συστήνει στους πολίτες την εγρήγορση και την άμεση αντιμετώπιση στην περίπτωση ύποπτου κρούσματος από το οικείο τους περιβάλλον.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ

 

 

 
Παρέμβαση Επιμελητηρίου για τις διατάξεις του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έχει επισημάνει πολλές φορές προς του αρμόδιους φορείς, ότι μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι τεράστιες οφειλές του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., του ευρύτερου δημοσίου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ προς αυτές.

Στην επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας θέτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα σχετικά με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Πώς το κράτος ζητά από τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς και πώς θα οδηγήσει στο αυτόφωρο έναν επιχειρηματία που ναι μεν οφείλει στο κράτος, αλλά το κράτος από την πλευρά του του οφείλει τα διπλάσια;

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα αυστηρά μέτρα που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κινούνται σαφώς στη σωστή κατεύθυνση, καθώς όλοι θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους να πληρώσει ο καθένας αυτό που του αναλογεί και κυρίως όλοι αυτοί που χρόνια τώρα πλουτίζουν εις βάρος του κράτους και των ειλικρινών και συνεπών φορολογουμένων. Όμως, μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν υπάρχουν και κάποια που θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξετάσετε, καθώς έρχονται να βάλουν για άλλη μία φορά στο στόχαστρο μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις διατάξεις που προβλέπουν την επιβολή αυτόφωρου για την μη καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο για διάστημα πάνω από τέσσερις μήνες, για την παράλειψη ή μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ και τη δημοσίευση των ονομάτων οφειλετών του δημοσίου.

Με την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα επιβληθούν μέτρα σε κάποιους που πραγματικά εξαπατούν το κράτος, όμως θα θιγούν και κάποιοι επαγγελματίες που βρίσκονται σε μία πρόσκαιρη δυσχερή οικονομική κατάσταση και η οποία πολλές φορές οφείλεται και στο ίδιο το δημόσιο. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» για τις ελληνικές ΜΜΕ, που τις στερεί από σημαντικούς πόρους και ρευστότητα, είναι οι τεράστιες οφειλές του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., του ευρύτερου δημοσίου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ προς αυτές. Έχουμε ζητήσει επανειλλημένως να προβλεφθεί ο συμψηφισμός των οφειλών αυτών με τις οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, όμως δεν έχουμε εισακουστεί. Πώς λοιπόν τώρα ζητά το κράτος από τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς και πώς θα οδηγήσει στο αυτόφωρο έναν επιχειρηματία που ναι μεν οφείλει στο κράτος, αλλά το κράτος από την πλευρά του του οφείλει τα διπλάσια; Και γιατί να δημοσιοποιηθούν μόνο τα ονόματα των επιχειρήσεων που οφείλουν στο κράτος και να μη δημοσιοποιηθούν αντιστοίχως τα στοιχεία των φορέων του δημοσίου που οφείλουν στις επιχειρήσεις και τι ύψους είναι αυτά τα ποσά;

Κύριε Υπουργέ,
Το κράτος ζητά από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες να είναι συνεπείς και είναι έτοιμο να τους οδηγήσει στη φυλακή για την ασυνέπειά τους, όμως αυτό δεν μπορεί να μη συνοδεύεται από την αντίστοιχη συνέπεια του κράτους προς τις επιχειρήσεις και πολύ συγκεκριμένα την οικονομική συνέπεια. Εμείς, ως δημόσιος φορέας, οφείλουμε να συμβουλεύουμε τα μέλη μας να ακολουθούν τη νόμιμη οδό, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όμως και ως φορέας που εκπροσωπεί και στηρίζει την επιχειρηματικότητα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε την αδικία που συντελείται εις βάρος τους και να επισημάνουμε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν όλοι στο ίδιο «τσουβάλι» και δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περίπτωσης, αν θέλουμε να μιλάμε για ένα αυστηρό μεν, δίκαιο δε φορολογικό σύστημα.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 
Ενημερωτική συνάντηση Δήμου Γορτυνίας με κτηνοτρόφους και γεωργούς
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας καλεί σε ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει ο Δήμος Γορτυνίας τους κτηνοτρόφους και γεωργούς του Δήμου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων, με θέμα την αγροτική ανάπτυξη της Γορτυνίας.

Η συνάντηση αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη στην Τρίπολη, για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου», σε συνεννόηση με εκπροσώπους του Υπουργείου και τον βουλευτή κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ομιλητές:

• Ο κ. Νικόλαος Μανέτας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (υπεύθυνος του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών)
• Ο κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων
• Ο κ. Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος της Ενωσης Νέων Συνεταιρισμένων Αγροτών

 

 

 
ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης θα διοργανώσει αποκριάτικο πάρτυ και για δεύτερη φορά θα το κάνει σε συνεργασία με το χορευτικό συγκρότημα της «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ».

Πρόκειται για μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στους δύο ομίλους, που ξεκίνησε πέρυσι και έφερε σε συνάντηση πολλά παιδιά από την Τρίπολη τα οποία διασκέδασαν, χόρεψαν και έπαιξαν με την ψυχή τους μέχρι αργά το βράδυ.

Το πάρτυ θα ξεκινήσει την Κυριακή 27/2/2011 στις 6:00 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης με γενική είσοδο των 5ε για να καλυφθούν οι ανάγκες τις γιορτής. Στα παιδιά θα μοιραστούν πολλά δώρα καθώς και ένα δώρο έκπληξη το οποίο και θα κληρωθεί.

Οι δύο όμιλοι θα συνεργαστούν επίσης για πρώτη φορά και στο καρναβάλι που θα διοργανώσει ο Δήμος Τρίπολης την τελευταία γιορτή των Αποκριών.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.!!!!!!!!

 

 

 
Ανακοινώσεις για την απεργία
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ (Σ.Ο.Σ) Δ.Ε.Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ >>>>>>>

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ >>>>>>>>

 

 

 
Στα αζήτητα 28,5 εκατ. ευρώ
Χθες έγινε η αποκάλυψη στη Βουλή ότι παρ’ υπάρχουν 28,5 εκατ. ευρώ για οδικά έργα της Πελοποννήσου ούτε οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Πελοποννήσου μέχρι 31/12/2010 ούτε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δύο μήνες τώρα από την ανάληψη των καθηκόντων της έχουν καταθέσει προτάσεις για να ενταχθούν και να κατασκευαστούν οδικά έργα.

Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν πρώην και νυν οι οποίοι όχι μόνο δεν διεκδικούν πόρους, αλλά εμφανίζονται και ανίκανοι να απορροφήσουν και τους υπάρχοντες.
Περισσότερα...

 

 

 

 
Την Πέμπτη η συνέντευξη του Δερμιτζάκη
Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 3.30 μ.μ. ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανσερραικό στις Σέρρες. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Σέρρες

Μετά το χθεσινό ρεπό, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στις Σέρρες με τον Πανσερραικό (3.00 μ.μ.) και ο προπονητής της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Ο προπονητής του Αστέρα μίλησε στους ποδοσφαιριστές σήμερα για τον αγώνα με την Κέρκυρα, ενώ στη συνέχεια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν παιχνίδια κατοχής και κυκλοφορίας μπάλας. Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το πρωί (11.00 π.μ.)

Όσον αφορά τις κίτρινες κάρτες, ο Μπρούνο Ουριμπάρι δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια με Πανσερραικό και Καβάλα, ο Αντριάν Μπαστία δεν θα αγωνιστεί με Καβάλα, ενώ τέλος, ο Σωκράτης Φυτανίδης δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

Σχολή Γονέων

 

Πρόσκληση Συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Γορτυνίας

Λήξη 23-2-11

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Λήξη 22-2-11

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα