Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 17-02-2011

 

 

 

 
Περιοδεία Αντιπεριφερειάρχη σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη
Την Τρίτη 15/2/2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, έκανε περιοδεία στα χωριά του τέως Δήμου Γόρτυνος Καρύταινα, Ατσίχολο, Μάραθα, Κρυονέρι, Σαρακίνι και Παλαιόκαστρο, μίλησε με κατοίκους, άκουσε τα προβλήματά τους και είδε από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στους αρμόδιους μηχανικούς που τον συνόδευαν, ώστε να συνεχιστούν άμεσα τα έργα του δρόμου Ριζοσπηλιά - Παλαιόκαστρο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τα χωριά του τέως Δήμου Λυκόσουρας, μετά από αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Λυκόσουρας, για την οδική σύνδεση της Καρύταινας μέσω των χωριών Μαυριών - Ίσωμα Καρυών - Λυκόσουρας - Ίσαρη - Βάστα - Αγία Θεοδώρα, προκειμένου να ενωθούν τα τουριστικού ενδιαφέροντος σημεία, από τη γραφική Καρύταινα με το υπό ανέγερση Παλαιοντολογικό Μουσείο Ισώματος Καρυών, τις αρχαιότητες και το μουσείο της Αρχαίας Λυκόσουρας, τον παραδοσιακό οικισμό του Ίσαρη και το θρησκευτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος χώρο της Αγίας Θεοδώρας Βάστα.

Μετά από την επίσκεψη, ανακοίνωσε στους συνοδεύοντες προέδρους των συλλόγων και στον αντιδήμαρχο Μεγαλόπολης, ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο.

 

 

 
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό Αρκαδίας
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να:

• Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
• Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
• Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
• Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς
• Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου
• Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
• Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
• Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
• Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
• Βελτιωθεί η διαχείριση του οικογενειακού προγραμματισμού
• Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
• Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:

1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Περισσότερα...


Αίτηση >>>>>>>

 

 

 
Κινητοποίηση για τα διόδια
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται

Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Άνοιγμα των διοδίων στις 20 Φεβρουαρίου 2011
Ανοίγουμε τα διόδια στην Πελοπόννησο την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη των μεγαλοεργολάβων ψήφισε την ποινικοποίηση του κινήματός μας. Ενός κινήματος μαζικού, δίκαιου, ακομμάτιστου, ενός κινήματος που τολμά να τα βάζει με μεγαλοεργολάβους στοιχειοθετώντας καταγγελίες για το κερδοσκοπικό πάρτι που στήνεται σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.
Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ύπαρξη διοδίων γιατί πληρώνουμε για δρόμους υφιστάμενους, τους οποίους έχουμε προπληρώσει και γιατί πληρώνουμε, μέσω των τελών κυκλοφορίας που είναι πανάκριβα, αλλά και των ενσωματωμένων φόρων στα καύσιμα για να γίνονται δημόσια έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης του οδικού δικτύου.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τους πραγματικούς τζαμπατζήδες, τους megaλοεργολάβους, που εισπράττουν διόδια τόσο για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί, όσο και για εκείνους τους δρόμους που έχουν ήδη εξοφληθεί (Αττική οδός). Ακόμα και έτσι όμως, οι εν λόγω επενδυτές - τζαμπατζήδες συνεισφέρουν στην κατασκευή των έργων με ίδια κεφάλαια που κυμαίνονται μεταξύ 5-10% του κόστους. Τα υπόλοιπα είναι ενισχύσεις από το δημόσιο, την ΕΕ ή δάνεια από τράπεζες.
Περισσότερα...

 

 

 

 
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Τρίπολης
Λαϊκή Συσπείρωση
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Τρίπολης στις 15/02/2011 οι δημοτικές παρατάξεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου που πίνουν νερό στο όνομα του «Καλλικράτη» υπερασπίστηκαν για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του, το τσάκισμα εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Έτσι, οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:

- Αρνήθηκαν να θέσουν προς συζήτηση ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και που καταδικάζει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Εντύπωση προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου τον τελευταίο καιρό «έχουν βγει στα κεραμίδια» για αυτό το θέμα σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
- Με μεγάλη προθυμία συμφώνησαν στην μετατροπή του οργανισμού διαχείρισης Σπηλαίων του Κάψια σε Α.Ε. προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίησή τους.
- Χωρίς αντίρρηση υπερψήφισαν τις προτάσεις της πλειοψηφίας για επέκταση τελών και φόρων (παρεπιδημούντων και ακίνητης περιουσίας) όπου αυτοί δεν είχαν επιβληθεί ακόμη.

Γενικά με τη στάση τους ή τη σιωπή τους οι σύμβουλοι των παραπάνω παρατάξεων δείχνουν ότι ταυτίζονται με τις επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και κάνουν ότι μπορούν για να τις υπηρετήσουν σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους φτωχούς αγρότες να εγκαταλείψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα κόμματα της πλουτοκρατίας, να συμπαραταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ και να δώσουν ηχηρό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Πετρινού στις 10:30 πμ.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νικολάου
Τρίπολη 16/02/2011

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Πρόσκληση Συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Γορτυνίας

Λήξη 23-2-11

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Λήξη 22-2-11

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα