Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 16-02-2011

 

 

 

 
Πρόσκληση Συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Γορτυνίας
Ο Δήμος Γορτυνίας σε εφαρμογή του άρθρου 76 «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» καθώς και της εγκυκλίου με αριθμό 59/Α.Π.74896/30-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Θεσμικές αλλαγές του προγράμματος Καλλικράτης», προσκαλεί τα διοικητικά συμβούλια:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) των τοπικών συμβουλίων νέων

να ορίσουν εκπροσώπους τους καθώς και όσους από τους Δημότες επιθυμούν να συμμετέχουν στο νέο θεσμό, να καταθέσουν εγγράφως τη βούληση τους.
Περισσότερα...

 

 

 
Εκδήλωση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21)

Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν είναι:
• Επιχειρησιακές συμβάσεις και τον τρόπο εφαρμογής τους, σχετικά με τις νέες διατάξεις του Ν. 3899/2010
• Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (Σ.ΕΠ.Ε.) Dr. Μιχαήλ Χάλαρης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας και ο τρόπος εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

 

 

 
Το ψωμί στη λαϊκή παράδοση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, 6.30 μμ.

Τη σπουδαιότητα του ψωμιού-άρτου στην ιεραρχία της διατροφής, τα είδη και τις ποικίλες ονομασίες του, καθώς και τις χρήσεις του στον κύκλο της ζωής (γέννηση, γάμος, θάνατος) και στον κύκλο του χρόνου (Πρωτοχρονιά, Πάσχα, κλπ.)
θα παρουσιάσει στην ομιλία της η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής παράδοσης σήμερα.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μαθήτριες του τμήματος μαγειρικής, με διαφορετικά είδη ψωμιού που θα παρασκευάσουν οι ίδιες.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας.
• Είσοδος ελεύθερη

 

 

 
ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ
Et in Arcadia Ego – Ήμουν κι εγώ στην Αρκαδία

Το διάστημα από 18 έως 27 Φεβρουαρίου, 42 νέοι από έξι μεσογειακές χώρες θα συναντηθούν στην Κυνουρία Αρκαδίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’. Η συνάντηση που φέρει τον τίτλο «Βιοποικιλότητα και Πολιτιστική Ποικιλομορφία» έχει ως στόχους, αφενός την ενημέρωση των νέων για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα της βιοποικιλότητας και αφετέρου την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων μέσα από τις παραδόσεις, τη μουσική και το φαγητό της κάθε συμμετέχουσας χώρας.

Οι νέοι του προγράμματος θα είναι μεταξύ 20 και 25 ετών (με μερικούς συμμετέχοντες να είναι μέχρι και 30 ετών) και θα προέρχονται από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ιορδανία, το Ισραήλ και φυσικά από την Ελλάδα. Τις πρώτες πέντε ημέρες του προγράμματος η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Πέτρο, στις κορυφές του Πάρνωνα, όπου μέσα από εκδρομές και τοπικές περιηγήσεις οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με προστατευόμενες περιοχές της Βόρειας Κυνουρίας όπως το Δάσος Δενδρόκεδρου, την Καστάνιτσα και τον Υγρότοπο Μουστού. Τις τελευταίες πέντε ημέρες η ομάδα του προγράμματος θα μεταφερθεί στο Λεωνίδιο της Νότιας Κυνουρίας και θα έρθει σε επαφή με την Τσακώνικη παράδοση αλλά και την ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει το μοναστήρι της Έλωνας και το γραφικό χωριό Άγιο Κοσμά.

Για την πληρέστερη ενημέρωση και γνωριμία των συμμετεχόντων με τα οικοσυστήματα της περιοχής, εκτός από τις επιμορφωτικές περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν και συζητήσεις με τους πλέον ειδικούς: την Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα, κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, το Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πάρνωνα, κο Μαρίνο Μπερέτσο και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας. Επιπλέον την Κυριακή 27/2 είναι προγραμματισμένη στο Λεωνίδιο ενημερωτική ημερίδα, ανοιχτή στο τοπικό κοινό, με τη συμμετοχή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κου Γιώργου Κόκκορη.

Τόσο μέσα από τις επιμορφωτικές εκδρομές, όσο και μέσα από τις συζητήσεις, οι νέοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με μέλη της τοπικής κοινωνίας, να μάθουν από «πρώτο χέρι» παραδόσεις και έθιμα της περιοχής, να δεχθούν ερεθίσματα και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τον ντόπιο πληθυσμό.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τη συνεργασία την Αναπτυξιακή Εταιρία Πάρνωνα, τον Φορέα Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Δήμο Νότιας Κυνουρίας. Η συνάντηση συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Νέα Γενιά σε Δράση’, το οποίο στην Ελλάδα συντονίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας.

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

Δες αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων >>>>>>>>>>>

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3α, 10440, Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 822 8795
Ιστοσελίδα: www.medsos.gr

 

 

 
Ανοιχτές επιστολές ΟΛΜΕ προς γονείς και εκπαιδευτικούς
Ανοιχτή επιστολή ΟΛΜΕ προς τους γονείς >>>>>>>>>>>

Επιστολή ΟΛΜΕ προς του εκπαιδευτικούς >>>>>>>>>

 

 

 
ΕΚΑ και Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΟΧΙ στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η Κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας προχωρά στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό μεθοδεύει το ξεπούλημα της ΔΕΗ με την εκχώρηση νέου πακέτου μετοχών της, της μεγαλύτερης Επιχείρησης στην χώρα μας προκειμένου να βρουν ζεστό χρήμα για την αποπληρωμή των δανειστών.

Τα σχέδια εκποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είναι καταδικαστέα από τους Έλληνες καταναλωτές. Μια τέτοια καταστροφική επιλογή θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να απορρίψει κάθε είδους πρόταση, επιλογή που στοχεύει στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας και το σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, έχουν ήδη λάβει θέση για τη νέα μάχη που κήρυξαν η κυβέρνηση, η Τρόικα και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η πρώτη μας απάντηση ήταν η δίωρη κατάληψη στη ΔΕΗ Περιοχή Τρίπολης σήμερα το πρωί και θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία των Σωματείων του χώρου.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στο Νομό μας να πάρουν μέρος στην απεργία και την συγκέντρωση στην Τριπολη - Πλατεία Αγ. Βασιλείου την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στις 10:30 το πρωί.
--------------------
Ανακοίνωση Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης >>>>>>>>>


 

 

Π. Δερμιτζάκης: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»
Την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος μιλώντας για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κέρκυρα κάλεσε τους φίλους της ομάδας να έρθουν στο γήπεδο και να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της ομάδας, τονίζοντας παράλληλα «ότι στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η νίκη».

Τα κυριότερα σημεία της σημερινής συνέντευξης έχουν ως εξής:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Χωρίς να παιχθεί καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, είχαμε μία αγωνιστική πειθαρχία και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι περιορίσαμε σε μεγάλο βαθμό την επικινδυνότητα των αντιπάλων, αφού είχαμε πολύ καλή αμυντική τακτική, αλλά και μία πολύ καλή συμπεριφορά από επίθεση στην άμυνα.
Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, λίγες και καλές για να πάρουμε ακόμα και τη νίκη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Πήραμε ένα βαθμό, που δεν ήταν αυτός ο στόχος μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που σίγουρα ήταν η νίκη, αλλά αυτός ο βαθμός μπορεί να μετρήσει στο τέλος του πρωταθλήματος».

Για το διάστημα που είναι στον πάγκο του Αστέρα: «Η ομάδα στα παιχνίδια που είμαι εγώ στον πάγκο, έχει μία ταυτότητα. Σίγουρα αυτή η ταυτότητα δείχνει ότι η ομάδα έχει προτερήματα, αλλά και αδυναμίες. Θέλουμε να κρατήσουμε τα προτερήματα και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες, προκειμένου να τις περιορίσουμε. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο και δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και ιδιαίτερα στο σημείο του πρωταθλήματος που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Για το ματς με την Κέρκυρα: «Έχουμε ένα καθοριστικό παιχνίδι με την Κέρκυρα. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη νίκη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, όπως το έχει δείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα με την πορεία και τα αποτελέσματά της.
Γνωρίζουμε τον αντίπαλο, υπάρχει μία πολύ καλή ενημέρωση και προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε όσο τίποτα άλλο, τη συμπαράσταση και την παρακίνηση του κόσμου για αυτό το σημαντικό παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλω πραγματικά ο κόσμος να είναι στο πλευρό μας, να βοηθήσει και να είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας»

Για τους τραυματίες: «Ο Αράς κάνει ένα μικρό κομμάτι της προπόνησης, ώστε να έχει επαφή με την μπάλα. Την άλλη εβδομάδα θα κάνει μία μέτρηση cybex, για να δούμε τη δύναμη του, για να είναι 100% και να μπει κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στις προπονήσεις. Εύχομαι τα αποτελέσματα να είναι καλά και από την άλλη εβδομάδα να μπει κανονικά, γιατί θεωρώ ότι είναι ένας καλός παίκτης και θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα στη δύσκολη συνέχεια που έχουμε.

Ο Πουλίντο θα μπει αύριο κανονικά στην προπόνηση και θέλω να πιστεύω πώς θα είναι καλά για το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Ματούσιακ μετά από μία εβδομάδα με ίωση κάνει κανονικά, έχει μπει σε ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε να τον προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται, προκειμένου να είναι ο παίκτης που είδαμε πριν κάνουμε τη μεταγραφή. Πρέπει να φτάσει σε ένα καλύτερο επίπεδο, από αυτό που είναι αυτή τη στιγμή.»

Η διάθεση των εισιτηρίων με Κέρκυρα

Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 23ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, θα προπωλούνται από το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού 11.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. από την Πέμπτη 17/2/2011 έως και το Σάββατο 19/2/2011.

Την ημέρα του αγώνα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου από τις 11.00πμ έως τις 5.15μμ.Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 20€. Στη Θύρα 2 Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.
Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ – Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.15μμ

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Λήξη 22-2-11

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα