Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 15-02-2011

 

 

 

 
Συναντήσεις Γενικού Γραμματέα στην Τρίπολη
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Δεσινιώτη είχε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της πολιτικής προστασίας καθώς και η παραπέρα συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το Πυροσβεστικό Σώμα στην Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η οργανωτική δομή της πολιτικής προστασίας μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνονται συχνές συναντήσεις τόσο για τα θέματα της χειμερινής περιόδου, όσο και για την προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο.

Συζήτηση του Γενικού Γραμματέα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ

Τα έργα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εντάσσονται στον τομέα των υποδομών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ήταν το θέμα που απασχόλησε τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Τρίπολη. Στον τομέα αυτό προβλέπονται δράσεις με σκοπό την ανάπτυξη σύγχρονου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού μονάδων εργαστηρίων και βιβλιοθηκών.

Ακόμη ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συζήτησαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, τις αναγκαίες υποδομές καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το Πανεπιστήμιο.

Σύσκεψη για το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Η πορεία των έργων επισκευής και αναβάθμισης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, καθώς και οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τη συμμετοχή του Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Λαουδιά, του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τη σύσκεψη απασχόλησε ιδιαίτερα το έργο «Επέκταση, αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης», το οποίο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 17.500.000 ευρώ, αλλά οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του δεν αποπερατώθηκαν στη διάρκεια της προκαθορισμένης χρονικής περιόδου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ο Γενικός Γραμματέας πρότεινε την συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από μηχανικούς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Παναρκαδικού νοσοκομείου, η οποία σε χρονικό διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να υποβάλει πόρισμα για την πρόοδο των εργασιών που προβλέπονται από την μελέτη του έργου και την υπογραφείσα σύμβαση. Με βάση το πόρισμα αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου.

Τη σύμφωνη γνώμη τους στην πρόταση αυτή εξέφρασαν ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Λαουδιάς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι οποίοι σε δηλώσεις τους, μετά το τέλος της σύσκεψης, ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για το ενδιαφέρον του σχετικά με την άμεση επίλυση των προβλημάτων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και τόνισαν ότι με την αποπεράτωση των εργασιών το νοσοκομείο θα γνωρίσει καλύτερες μέρες.

 

 

 
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Σύλλογο Τριτέκνων Μεγαλόπολης
Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα με εκπροσώπους του Συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης "Ο ΑΡΚΑΣ". Εκ μέρους του Συλλόγου, τέθηκαν τα προβλήματα και υπήρξε θετική ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα ανυπαρξίας παιδιάτρου, κάνοντας παρέμβαση στον Πρόεδρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και ζητώντας του προτεραιότητα για την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, με δεδομένο ότι υπάρχει υπογεννητικότητα στη χώρα μας και θα πρέπει οι σύλλογοι αυτοί να έχουν την ανάλογη στήριξη με κάθε τρόπο. Επίσης η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη για την αδελφοποίηση με την κινέζικη αντιπροσωπία έγινε αποδεκτή από τον σύλλογο.

Τέλος, τόνισε ότι είναι πάντα πρόθυμος να δεχτεί οποιαδήποτε στιγμή αιτήματα και προβληματισμούς και να προσπαθήσει με τον καλύτερο τρόπο για την ικανοποίησή τους.

 

 

 
Εκδηλώσεις Ένωσης Συλλόγων Ηραίας και Συνδέσμου Περδικοβρυσιωτών
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΗΡΑΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Πρόσκληση!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας της Ένωσης που θα γίνει το Σάββατο 19.2.2011 στο Δημαρχείο Ιλίου που βρίσκεται επί της οδού Κάλχου 48 -50 Ίλιον. Ώρα :18:30

Περιμένουμε λοιπόν την προσέλευση όλων των συμπατριωτών και φίλων μας, για να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις σε μια ελεύθερη συζήτηση για την Ηραία και την ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσία όλων είναι πολύ επιθυμητή!

Με εκτίμηση
Για το Δ. Σ
Ο Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Κομνηνός  Νικόλαος Δημητρακόπουλος
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΙΩΤΩΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
« Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ »

Αγαπητοί συμπατριώτες και μέλη του Συλλόγου Περδικοβρυσιωτών,

Σας ευχόμαστε εκ μέρους όλου του Δ.Σ. του συλλόγου μας να είστε όλοι υγιείς και χαρούμενοι και να έχετε μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί για το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 χοροεσπερίδα, με την ευκαιρία της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μεντής» (Εθνικής Αντιστάσεως 50, Παλλήνη, τηλ: 210-6032060), ώρα προσέλευσης 20.30μμ. Η πρόσκληση, αξίας € 25, περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με πολυμελή ορχήστρα και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά.

Δεδομένου ότι η χοροεσπερίδα μας δεν έχει πραγματοποιηθεί για αρκετά χρόνια πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ξανανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Ζητάμε τη δική σας παρουσία και συμμετοχή στη φετινή μας συγκέντρωση. Ο σύλλογος μας είναι ζωντανός και πρέπει να παραμείνει ζωντανός.

Για πληροφορίες και προσκλήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ: 693 2983605
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΗΣ: 694 9120662
TONIA ΜΑΡΙΝΑΚΗ: 693 4365209.

Με αγάπη και εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ.,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ    ΤΟΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

 

 
Ανακοινώσεις σχετικά με την απεργία της 23ης Φεβρουαρίου
Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης >>>>>>>>

Σύσκεψη Διοικήσεων Σωματείων & Εργαζομένων
Εργατικού Κέντρου - ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας
Θέμα:
Ενημέρωση & Προετοιμασία της 24ώρης Πανεργατικής
Απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ της 23ης Φλεβάρη  >>>>>>>>>>>

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών >>>>>>>>>>

 

 

 
Το άδυτο, άρθρο του 'Ακη Χουζούρη
Με έκπληξη διαβάζουμε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές που διαρρέουν τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ της χώρας μας. Μα καλά δε βλέπουν ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα τελευταία όρια υπομονής έναντι όλων των πολιτικών; Το σύνταγμα ορίζει σαφώς πότε γίνονται πρόωρες εκλογές. Η καταστρατήγηση του είναι ένα από τα πολλά που «ξεχαρβαλώνουν» την πολιτική τάξη της Ελλάδας. Γιατί να πάμε σε πρόωρες εκλογές; Δεν πιστεύουμε πλέον σε αγαθές προθέσεις κανενός. Μετά την αθώωση όλων των σκανδάλων της τελευταίας δεκαετίας ( Χρηματιστήριο, Ομόλογα, Ζίμενς, Βατοπαίδι) ο λαός είναι πολύ αυστηρός σε θέσεις και απόψεις που εκφράζουν παλιές λογικές.

Τρανό παράδειγμα δημοκρατικού «ξεχαρβαλώματος» είναι η αντιμετώπιση των ανθρώπων που ξεκίνησαν το «Δεν πληρώνω». Σε μία νύχτα η παράβαση των διοδίων, έγινε παράβαση Κ.Ο.Κ. με πολύ τσουχτερά πρόστιμα. Για άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα οι αποδείξεις για τις δηλώσεις του 2010 ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς θα γίνει η υποβολή τους. Τι έγινε; Είναι τόσο γρήγορος ο υπουργός κ. Ρέππας και τόσο αργός ο Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου;

Άλλο παράδειγμα ότι κοιτάμε μάλλον ανάποδα τα πράγματα είναι η σύσσωμη και παλλαϊκή κατακραυγή εναντίον της Τρόικας. Ενώ λοιπόν συνεδρίαζε η κυβέρνηση 7 ώρες να βγάλει ανακοίνωση, που την έβγαλε στις 01:00 το πρωί, φάνηκε εκ των υστέρων ότι επί της ουσίας το Καλοκαίρι η Ν.Δ. είχε κατεβάσει αντίστοιχη πρόταση, ενώ το ΠΑΣΟΚ μέσω του ινστιτούτου του (ΙΣΤΑΜΕ) είχε κάνει και ειδική μελέτη. Από τη μία μας κοροϊδεύουν, ενώ από την άλλη μας πουλούν ιδεοληψίες.

Δύσκολα τα πράγματα κυρίες και κύριοι. Δεν έχουμε εναλλακτικές επιλογές σήμερα. Θα πορευτούμε μέσα στο κάδρο που μας έχουν επιβάλλει στην Ε.Ε. Σήμερα δε συζητάμε αν το κάδρο είναι καλό ή κακό, αλλά πώς θα πετύχουμε περισσότερα πράγματα για μας στο συγκεκριμένο πλαίσιο που υπάρχει. Δεν είμαστε διαμορφωτές παγκόσμιων ιδεών στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιβιώσουμε.

Η επιβίωση ενός Έθνους εξαρτάται από το Κράτος ή την κρατική μηχανή που διαθέτει. Βασικά στοιχεία της κρατικής μηχανής είναι η ανεξαρτησία, η ουδετερότητα και η αποτελεσματικότητα της. Προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Να δώσουμε χώρο και θέματα στην αυστηρή Δημόσια Διοίκηση και να την αφήσουμε να διοικήσει. Ο πολιτικός δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για θέματα καθημερινότητας ή θεμάτων γραφειοκρατικής φύσης. Είναι άχρηστος από τον ορισμό ως πολιτικός. Ο Διοικητής παίρνει αποφάσεις.

Όπως στον ιδιωτικό τομέα η ιεραρχία έχει 3 επίπεδα (Ιδιοκτησία, μεσαία στελέχη – managers, υπάλληλοι) έτσι και στο Δημόσιο τομέα έχουμε 3 επίπεδα (Πολιτικοί, Στελέχη διοίκησης, υπάλληλοι). Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα υποφέρει διότι όλα αυτά τα 60 χρόνια Δημοκρατίας με διαλείμματα 1950-2010, δε δημιούργησε μεσαία στελέχη στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο Τομέα που να τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Όλα τα θέματα έμπαιναν σε μία πολιτική για το Δημόσιο τομέα ή στη σπέκουλα για τον Ιδιωτικό τομέα, σε μία χύτρα και παίρνονταν αποφάσεις χωρίς μελέτη και γνώση των θεμάτων. Έτσι φτάνουμε σε λίγο στην κοινωνία χωρίς μεσαία τάξη.

Αν η Δημόσια διοίκηση γίνει ανεξάρτητη απ’ όλες τις πολιτικές παρεμβάσεις, τότε θα ακολουθήσει και ο Ιδιωτικός τομέας και θα αναδειχθούν και σ’ αυτόν στελέχη που είναι εξειδικευμένα, που έχουν γνώσεις και δουλεύουν, παράγουν. Αν παραμείνει το άδυτο των θεμάτων που αναλαμβάνει μόνος να αποφασίζει κάθε πολιτικός, Υπουργός, Βουλευτής, Δήμαρχος ή Ιδιοκτήτης, Κεφαλαιούχος, Επιχειρηματίας και αποφασίζει όπως θέλει ό,τι θέλει σύμφωνα με το πολιτικό κόστος, το πολιτικό του μέλλον, το προσωρινό κέρδος ή επειδή το λέει η παράδοση, τότε η Ελλάδα θα παραμείνει για πολύ καιρό στην κρίση.

Τότε η γενιά μου θα είναι όντως η πρώτη γενιά που θα περάσει πιο άσχημα από την προηγουμένη γενιά. Και αν δεν αλλάξουμε προς το καλύτερο σε 10 χρόνια θα έχουμε και άλλη μία γενιά να παλεύει για τα αυτονόητα.

Άκης Χουζούρης

 

 

 
Μπήκαν Φορτούνης, Ματούσιακ, Κρις, Πιπίνης
Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με την Κέρκυρα (17.15) και ο προπονητής της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης είδε τους Φορτούνη, Ματούσιακ, Κρις και Πιπίνη να μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς και να βγάζουν χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα της προπόνησης. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε σήμερα μόνο ο Σαλίμ Αράς.

Ο προπονητής του Αστέρα έκανε σήμερα ανάλυση του αγώνα στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, ενώ στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν παιχνίδια κατοχής και κυκλοφορίας μπάλας. Η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου θα συνεχιστεί αύριο το πρωί (11.00 π.μ.)

Όσον αφορά τις κίτρινες κάρτες, ο Ντάνιελ Ορόθκο δεν θα αγωνιστεί με την Κέρκυρα, ο Αντριάν Μπαστία με την Καβάλα και ο Μπρούνο Ουριμπάρι δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια με Καβάλα και Πανσερραικό.

Την Τετάρτη η συνέντευξη του Δερμιτζάκη

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 3.30 μ.μ. ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Λήξη 22-2-11

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα