Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 11-02-2011

 

 

 

 
ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σε έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στην οποία συμμετείχε το Επιμελητήριο Αρκαδίας δια του Προέδρου του κ. Ιωάννη Μπουντρούκα και του μέλους του Δ.Σ. και Προέδρου της ΟΕΒΑ κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, αποφασίστηκε η έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος σχετικά με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4/2/2011 με απόφασή της, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν την αυτόφωρη διαδικασία και τις ποινές φυλάκισης και ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών όχι μόνο την επαναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, αλλά την πλήρη απόσυρσή τους, αφού το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο είναι αυστηρό και το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή του.

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα οικονομική συγκυρία και η βαθιά ύφεση έχουν εγκλωβίσει τις επιχειρήσεις της χώρας σε κλοιό ανασφάλειας θέτοντας σε αμφιβολία την ίδια τους τη βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και κινήτρων με σκοπό την ανάκαμψη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, είναι αναγκαία η τροποποίηση της νομοθεσίας που σήμερα ουσιαστικά αποκλείει τον επιχειρηματία από την διεκδίκηση της οποιασδήποτε απαίτησής του, εφόσον για την προσφυγή του στα δικαστήρια προαπαιτείται η υπέρογκη προκαταβολή του 50% της οφειλής.

Απαιτούνται λοιπόν άμεσα μέτρα βελτίωσης της ρευστότητας στην αγορά, άμεση προκήρυξη των προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ για τις μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο που δεν θα αιφνιδιάζει της ΜΜΕ.»

 

 

 

 
Η ΟΛΜΕ για την απεργία 22 και 23 Φλεβάρη
Ο.Λ.Μ.Ε.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Βιώνουμε καθημερινά όλο και περισσότερο τις συνέπειες της παράλογης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Οι ιθύνοντες επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αμφισβητώντας δικαιώματα και ξεθεμελιώνοντας κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Η επιδρομή στις μισοάδειες τσέπες μας δε λέει να τελειώσει, ενώ ό,τι είναι δημόσιο πλασσάρεται ως επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο τη στιγμή που οι μίζες και η απληστία του κεφαλαίου καλά κρατούν.

Κι όμως, συνάδελφοι, αυτή η πολιτική της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της (εντός κι εκτός Ελλάδας) δεν είναι μονόδρομος ∙ τη στιγμή μάλιστα, που βασικοί της συντελεστές, επιχειρούν μάταια με παραπλανητικές εξεταστικές επιτροπές να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού για το δημοσιονομικό χάλι και τα σκάνδαλα. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι μονόδρομος η λογική που λέει ότι πρέπει η παιδεία, η υγεία, η συγκοινωνία, να πληρώσουν τις απαιτήσεις των δανειστών μας και να κορέσουν τις επιθυμίες των άπληστων τραπεζών και των πολυεθνικών.

Το Υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε μια εναγώνια προσπάθεια να μας πείσει για τον «παιδαγωγικό» χαρακτήρα των ρυθμίσεων, που προωθεί. Ισχυρίζεται ότι είναι παιδαγωγικά ορθός ο αριθμός των 30 μαθητών ανά τμήμα σε συγχωνευμένα μεγάλα σχολεία (κι ας προβλέπει ο ν.1566/85 σχολεία με 9 τμήματα το πολύ). Επιθυμεί καθηγητές με αυξημένο ωράριο, χωρίς αρμοδιότητες (πέραν βεβαίως της μετατροπής τους σε γραφιάδες), με περιορισμούς στο δικαίωμα της μετάθεσης, κακοπληρωμένους και χωρίς επιμόρφωση. Καθηγητές ευάλωτους στο ιδιαίτερο, αναγκασμένους να πληρώσουν βασικές ιατρικές εξετάσεις και υποχρεωμένους να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη που θα ταιριάζει σε εξαθλιωμένους. Εκεί άλλωστε οδηγούν η χρόνια καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων και το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμά μας να ζούμε αξιοπρεπώς.

Αν ένα τέτοιο σχολείο ονειρεύεται η κυβέρνηση, χωρίς επιπλέον δημόσια χρηματοδότηση και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τότε είναι δεδομένο ότι προετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες για έναν εφιάλτη. Οι ισχυροί χρειάζονται νέους χωρίς όνειρα και δικαιώματα για μια αξιοπρεπή ζωή.

Σ’ αυτόν τον ολισθηρό μονόδρομο δεν μπορούμε παρά να αντιτάξουμε το δικό μας μεγάλο «ΌΧΙ». Απαιτούμε λοιπόν να φύγει η τρόικα από τη χώρα μας (μαζί με όσους τη στηρίζουν) και ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους που μάχονται με τον ίδιο σκοπό. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στο νέο προσκλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας. Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα για να πουλιέται σε όσους μπορούν να το αγοράσουν. Είναι δικαίωμα, που αφορά όλα τα παιδιά, όποια κι αν είναι η κοινωνική και πολιτισμική τους προέλευση.

Για να μπορούμε να κοιτάμε τους μαθητές μας στα μάτια, ήρθε η ώρα ν’ αγωνιστούμε για το μέλλον μας αλλά και για το μέλλον της νεώτερης γενιάς.
Αξίζουμε μια καλύτερη τύχη – και εμείς και το Δημόσιο Σχολείο.
Είμαστε να αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.
Όλοι μαζί στον αγώνα που αρχίζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 22 – 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ.
ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

 

 

 
Η Ελληνική Κυβέρνηση χάνει εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο!
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο τύπου

• ΝΤΡΟΠΗ: τη στιγμή που κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και εκτινάσσεται η ανεργία η Ελληνική Κυβέρνηση χάνει εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Παγκοσμιοποίηση αφού δεν έχει κάνει ούτε καν αίτηση!
• Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή

Ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση ( ΕΤΠ), δίνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για στήριξη οικονομικών κλάδων και περιφερειών της ΕΕ που πλήττονται από φαινόμενα αποβιομηχάνισης αλλά και για εργαζομένους που χάνουν τη δουλεία τους εξαιτίας της χρηματοοικονομικής κρίσης, η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει καμία αίτηση για χρηματοδότηση από το 2007 που ξεκίνησε αυτό το ταμείο έως και σήμερα. Αυτό απάντησε ο Επίτροπος για την Απασχόληση κ. Andor στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ζητούσε να πληροφορηθεί για την χρήση του ΕΤΠ από την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι «Το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Προσαρμογή στην Παγκοσμιοποίηση, που υιοθετήθηκε από την ΕΕ το 2007, έχει ως στόχο την παροχή “στήριξης στους εργαζόμενους που απολύονται λόγω διαρθρωτικών αλλαγών στη μορφή του παγκόσμιου εμπορίου που οφείλονται στην παγκοσμιοποίηση, στις περιπτώσεις που οι απολύσεις αυτές έχουν σοβαρό ανεπιθύμητο αντίκτυπο στην περιφερειακή ή τοπική οικονομία»

Στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει «Από την έναρξη της ισχύος του το 2007, το ΕΤΠ δεν έχει λάβει αιτήσεις για ενίσχυση από την Ελλάδα.» Απαντώντας εξάλλου στην υποθετική ερώτηση αν γνωρίζει γιατί η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή του ταμείου, απαντά « Η Επιτροπή δεν προτίθεται να κάνει υποθέσεις σχετικά με τους λόγους που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το γεγονός αυτό και συνιστώ στον κ. βουλευτή να έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές …» !!!

Στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αποστέλλει σχετικούς πίνακες που δείχνουν τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και έχουν εγκριθεί από άλλες χώρες της ΕΕ ( Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Βουλγαρία κλπ) οι οποίες πλήττονται λιγότερο από την κρίση σε σχέση με την Ελλάδα και πίνακα ανά κλάδο, όπως κλάδοι για τους οποίους θα μπορούσε να έχει καταθέσει αιτήσεις και η Ελλάδα (μάρμαρα, λιανικό εμπόριο, κλωστοϋφαντουργία, οικοδομικές επιχειρήσεις, μέταλλα, κεραμικά, κρύσταλλα κλπ).
Δες παράρτημα με τους πίνακες >>>>>>>


 

 

3Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ
Μετά την 3η θέση στα κορίτσια ήρθε να προστεθεί και ένα ακόμα μετάλλιο, μια ακόμη θέση για ένα ακόμη αθλητή του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης. Ο Δελής Κωνσταντίνος στην πρώτη του φετινή συμμετοχή κατάφερε να πλασαριστεί στην τετράδα του πρώτου ενωσιακού της Πάτρας.

Ο Δελής ξεκινώντας από το Νο 3 της βαθμολογίας αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο τον Μπαρδούλη από το Ξυλόκαστρο του οποίου και επικράτησε με 8-2. Στον δεύτερο γύρο αντιμετώπισε τον Φωτόπουλο από τον ΣΑ Τρίπολης και τον κέρδισε με 8-0. Στον προημιτελικό ο αθλητής της ΑΕΚ συναντήθηκε με τον Τσιγκέλη από την ΑΕΤ Νίκη Πατρών και μετά από ένα δυνατό αγώνα επικράτησε του αντιπάλου του με 8-2. Στον ημιτελικό όμως αποκλείστηκε από τον αθλητή Μυλλονόπουλο από τον πύργο με 2-0 σετ (6-4, 6-1). Νικητής του τουρνουά αναδείχτηκε τελικά ο Φούζας από το Κιάτο.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Λήξη 22-2-11

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα