Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 09-02-2011

 

 

 

 
Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του ΣΝΕΑ για την οικονομική κρίση
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network και ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ), στο πλαίσιο των δράσεων για την επιχειρηματικότητα σας προσκαλούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21)

Θέμα της εκδήλωσης είναι: «Στρατηγική για την κρίση»

Κύριοι ομιλητές θα είναι:

- ο Δρ. Κόκκορης Θεόδωρος, Καθηγητής Διεθνούς Marketing στο ΤΕΙ Αθηνών, στέλεχος στον ΕΟΜΜΕΧ και σύμβουλος Αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναπτύξει το θέμα «Στρατηγική για την κρίση»
- Γαλιώτος Κωνσταντίνος, Πολ. Μηχ. ΕΜΠ, Σύμβουλος Περιφερειακής Ανάπτυξης (M.Sc.,U.K.), θα αναπτύξει το θέμα «Πολιτικές ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας και της Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουν οι επαγγελματίες ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.
Πώς πρέπει να οργανωθούν, να γίνουν εξωστρεφείς, να αναθεωρήσουν τη φιλοσοφία για το επιχειρείν.

Η παρουσίαση αυτή είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά σεμιναρίων-κατάρτισης σε εξειδικευμένα πρακτικά θέματα επιχειρηματικότητας (πωλήσεις-marketing-εξαγωγές- συνεργασίες-επικοινωνία-κλπ) τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της επιχείρησης και του επαγγελματία ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση κατά τον καλύτερο τρόπο.

 

 

 
Τα πρώτα δείγματα γραφής από Εθελοντές Σαμαρείτες του νεοσύστατου Κλιμακίου Βυτίνας
«Κλιμάκιο Σαμαρειοτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Βυτίνας: Στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας»

Στις πρόσφατες σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή, μετά από αίτημα του Δήμου Γορτυνίας, 10 Εθελοντές Σαμαρείτες του Κλιμακίου Βυτίνας κινητοποιήθηκαν και παρείχαν πολύτιμες υπηρεσίες. Διασφάλισαν σκηνή τροχαίου ατυχήματος στην Εθνική Οδό όπου οχήματα είχαν εκτραπεί της πορείας τους και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης νέου τροχαίου ατυχήματος, ενώ ταυτόχρονα βοήθησαν τους οδηγούς να τοποθετήσουν αλυσίδες.

Εντός της Βυτίνας, άνοιξαν δίοδο σε κατοικίες ηλικιωμένων κατοίκων, βοήθησαν στον εκχιονισμό καίριων σημείων του χωριού και υποστήριξαν της εργασίες των εργατών του Δήμου για την απομάκρυνση κλαδιών που είχαν πέσει σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

«Η χιονόπτωση ήταν πολύ σφοδρή» τονίζει ο Υπαρχηγός του Κλιμακίου Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Βυτίνας κ. Λεωνίδας Σμέρος και συνεχίζει «αμέσως τεθήκαμε σε επιφυλακή και δράσαμε υποστηρικτικά σε διάφορα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση στην Βυτίνα. Επιπλέον, είμασταν έτοιμοι να παρέχουμε πρώτες βοήθειες αν χρειαζόταν και απεγκλωβίσαμε οχήματα τα οποία είχαν εκραπεί της πορείας τους. Ευτυχώς στην διάρκεια της κακοκαιρίας δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός πολίτη».

Το Κλιμάκιο Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Βυτίνας, δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2010 ενώ για την λειτουργία του ο Δήμος Γορτυνίας παραχώρησε στην Βυτίνα χώρο για την στέγαση και επιχειρησιακή του λειτουργία.

Η ύπαρξη και λειτουργία Κλιμακίων Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι μια καινοτομία που δίνει την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να διαθέτουν πιστοποιημένους με ISO 9001:2008 εθελοντές οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης υποστηρίζοντας σημαντικά τις τοπικές ανάγκες τόσο σε καιρό ηρεμίας όσο και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Για να δημιουργηθεί κλιμάκιο Σαμαρειτών και Διασωστών σε κάποιο Δήμο, πρέπει να υπάρχει αίτημα του ενδιαφερόμενου Δήμου προς την Διεύθυνση Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, ο Δήμος να παραχωρήσει για τουλάχιστον 10 έτη χώρο στον οποίο θα λειτουργεί το Κλιμάκιο και να καλύπτει τα πάγια έξοδα του χώρου (φώς, νερό, τηλέφωνο και διαδίκτυο).

Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται να αιτηθούν για Κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Κυριάκο Κανέλλο (Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) στο 6973.495.248 ενώ αναλυτικές πληροφορίες για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μπορούν να βρίσκουν στον ιστότοπο www.samarites.gr 

 

 

 
Σχετικά με τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Τρίπολης στις 31/01/2011


Προς αποφυγή σχολίων που πιθανόν δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις, η παράταξη νοιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει σχετικά για τις θέσεις της στην ανωτέρω συνεδρίαση επί συγκεκριμένων θεμάτων.

1) Επί του θέματος για παράταση προθεσμίας έργου: «Ανάπλαση Πλατείας Άρεως», ο Δήμαρχος πρότεινε να δοθεί παράταση μέχρι τις 29/04/2011, και όχι μέχρι τις 30/06/2011 που ζητούσε ο εργολάβος.
Ο κος Παυλής πρότεινε να δοθεί παράταση μέχρι τις 30/05/2011 και να γίνει σαφές στον εργολάβο ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση. Τόνισε δε, ότι οι αιτιολογίες του εργολάβου για κακοκαιρία και απεργία των φορτηγών δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση, καθ’ ότι από πουθενά δεν προέκυπταν οι ωφέλιμες μέρες παρ’ ότι δηλώθηκε βιβλίο έργου. Στο τέλος ψηφίστηκε παράταση μέχρι τις 29/04/2011, αποδεχόμενοι την πρόταση του Δημάρχου για να προχωρήσουν οι εργασίες και να
κερδηθεί το Πάσχα.

2) Επί του θέματος: Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας δύο μηνών.
Η παράταξη συμφώνησε να γίνουν προσλήψεις λόγω των αναγκών που προκύπτουν από την μετάβαση στον Καλλικρατικό Δήμο, με την προϋπόθεση στο μέλλον να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες υπάλληλοι του νέου Δήμου που έχουν προσληφθεί με τις ειδικότητες που ζητούν σήμερα οι νέες προσλήψεις, και όχι να χρησιμοποιούνται σε θέσεις άσχετες με αυτές που έχουν προσληφθεί. Εάν τότε, προκύψει ανάγκη νέων προσλήψεων αυτές να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ με σαφή προσδιορισμό και αιτιολογία των αναγκών, εξυπακούεται ότι για κάθε πρόσληψη σε οποιαδήποτε θέση θα ισχύουν τα ανωτέρω αφού η δέσμευση του συνδυασμού μας είναι διαφάνεια σε όλα.

3) Στη συζήτηση για τη συγκρότηση των διάφορων επιτροπών του Δήμου, παρενέβη ο κος Παυλής λέγοντας, ότι παρόλο που έχει συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής των Δήμων που συνενώθηκαν θα έπρεπε η παραλαβή να γίνει μετά από έλεγχο ορκωτών ελεγκτών-λογιστών ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι παραλαμβάνουμε. Αυτό θα είχε ως συνέπεια και την κατοχύρωση των τέως Δημάρχων.
Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση του κου Παυλή και δήλωσε ότι αυτό θα γίνει από τον μήνα Μάρτιο αφού προηγουμένως τελειώσει η απογραφή που κάνει ο Δήμος.
Η ενημέρωση των δημοτών μας θα γίνεται συνεχώς ώστε να είναι πάντα ενήμεροι στα δημοτικά θέματα και ειδικά στις θέσεις της παράταξης μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

 
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘAI»
Η αγωνία, που είχαν οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου, για τη συμμετοχή τους στους δύσκολους αγώνες στο Ο.Α.Κ.Α. για το 7ο Κύπελλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘAI» το Σαββατοκύριακο 5-6 Φεβρουαρίου 2011, που λάμβαναν μέρος 1100 αθλητές από 85 συλλόγους της Κ.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ μετά από το τέλος έγιναν χαμόγελα αισιοδοξίας και χαράς διότι όχι μόνο κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους αλλά και να πιάσουν τα όρια σε δύο ακόμη αθλήματα για την συμμετοχή του συλλόγου μας στο Χειμερινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η Κωστόγιαννη Μαρία Ελένη θα συμμετέχει σε τρία αγωνίσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού κατάφερε εκτός από τα 50 μ. ύπτιο, να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα 100μ ύπτιο και 200 μ. ύπτιο.

Με τα αποτελέσματα αυτά φαίνετε με τον καλύτερο τρόπο η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, από τα τμήματα υποδομής μέχρι να φτάσουν τα παιδιά σε τέτοιο επίπεδο αγώνων.

Το Δ.Σ εύχεται σε όλους τους αθλητές του συλλόγου πάντα επιτυχίες σε ότι και αν κάνουν.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Καραφώτη Δέσποινα


 

 

Κάλεσμα Αρκαδικού στον κόσμο του
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Λαγκαδά και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ξεχωρίζει ο Κατιάκος στα στατιστικά της Α2
Τρεις παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10


Ο Αρκαδικός έχει τρεις παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών κατηγοριών, με τον Δημήτρη Κατιάκο να είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει περισσότερο από όλους, αφού είναι σε τρία διαφορετικά ΤΟΡ-10, ενώ ο Γιώργος Μπρόζος και ο Μύρωνας Παπαδάκης βρίσκονται αντίστοιχα σε ένα.

- Ο Δημήτρης Κατιάκος είναι 2ος στην ευστοχία των ελευθέρων βολών με 58/64 (91%), 6ος στα κοψίματα με 9 και 8ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex με 0.575.
- Ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 10ος στα κλεψίματα με 17 (1,3 μο).
- Ο Γιώργος Μπρόζος είναι 5ος στα κοψίματα με 11.
Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών μετά τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 έχουν ως εξής:

Σκόρερς
1. Κακιούζης 230 (Λαύριο)
2. Γκιζογιάννης 229 (ΑΕΚ Άργους)
3. Βαρδαβάς 217 (Αμύντας)

Τρίποντα
1. Κακλαμάνος 36 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 34 (ΑΓΟΡ)
3. Βασιλόπουλος 34 (Παγκράτι)

Ριμπάουντ
1. Καρτέλο 113 (ΑΕΚ Άργους)
2. Πάντελιτς 108 (Απόλλων Πατρών)
3. Κουτρούλιας 107 (Ολυμπιάδα)

Ασίστς
1. Νίκου 72 (Ελευσίνα)
2. Ζούπας 59 (Αμύντας)
3. Καμπερίδης 54 (Ίκαροι Σερρών)

Κλεψίματα
1. Μίχαλος 24 (Παγκράτι)
2. Ν. Μακρής 23 (Ολυμπιάδα)
3. Πέττας 22 (Κόροιβος)
4. Βουκαντίνοφ 22 (ΚΑΟΔ)
10. Παπαδάκης 17 (Αρκαδικός)

Κοψίματα
1. Καρτέλο 30 (ΑΕΚ Άργους)
2. Πάντελιτς 29 (Απόλλων Πατρών)
3. Γιοβάνοβιτς 22 (ΚΑΟΔ)
5. Μπρόζος 11 (Αρκαδικός)
6. Κατιάκος 9 (Αρκαδικός)

Παίκτης-Οικονομία
1. Νίκου 54 (Ελευσίνα)
2. Κούμουλος 53 (ΑΓΟΡ)
3. Ζούπας 47 (Αμύντας)

Ποσοστό ευστοχίας 1π.
1. Ψηλέας 36/39 92% (Λαύριο)
2. Κατιάκος 58/64 91% (Αρκαδικός)
3. Λάππας 35/41 85% (Ολυμπιάδα)
4. Κακλαμάνος 35/41 85% (Ελευσίνα)

Ποσοστό ευστοχίας 2π.
1. Πάντελιτς 49/72 68% (Απόλλων Πατρ.)
2. Κακιούζης 92/141 65% (Λαύριο)
3. Τότσιος 64/99 65% (Ίκαροι Σερρών)

Ποσοστό ευστοχίας 3π.
1. Βασιλόπουλος 34/68 50% (Παγκράτι)
2. Δ. Μακρής 14/29 48% (Ολυμπιάδα)
3. Κορωνίδης 15/34 44% (Απόλλων Πατρών)

Σύστημα αξιολόγησης Tendex
1. Γιοβάνοβιτς 0.683 (ΚΑΟΔ)
2. Αμάτο 0.641 (ΑΕΚ Άργους)
3. Πάντελιτς 0.633 (Απόλλων Πατρών)
8. Κατιάκος 0.575 (Αρκαδικός)

Η απόλυτη ευστοχία του Κατιάκου
Δεν έχει αστοχήσει σε βολές στην Τρίπολη!


Μπορεί η 13η αγωνιστική να αποδείχθηκε… γρουσούζικη για τον Αρκαδικό, αλλά αυτό δεν είχε συνέπεια για τον πάουερ φόργουορντ της ομάδας Δημήτρη Κατιάκο που συνέχισε και απέναντι στον ΑΓΟΡ τις πολύ καλές εμφανίσεις, κερδίζοντας για μία ακόμα φορά τα κολακευτικά σχόλια όσων παρακολουθούν το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Το μεγάλο επίτευγμα του Κατιάκου, ρίχνοντας μία στατιστική ματιά των όσων έχει καταφέρει μέχρι σήμερα είναι η σχεδόν απόλυτη ευστοχία του από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Δύο αγωνιστικές πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, ο Κατιάκος έχει αστοχήσει σε μόλις έξι από τις 64 βολές που έχει εκτελέσει και με ποσοστό 90,6% είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης στην Α2 κατηγορία!

Από τις έξι άστοχες βολές του, ο Κατιάκος αστόχησε στις τέσσερις (8/12) λόγω κούρασης στον αγώνα του Λαυρίου στις 27 Νοεμβρίου και από κει και πέρα αστόχησε σε μία βολή στην Κατερίνη (1/2) και άλλη μία πριν δέκα ημέρες στην Δράμα.

Η ιδιαίτερη αναφορά που γίνεται σήμερα στον Κατιάκο, είναι γιατί σπάνια βρίσκει κανείς ψηλό που να έχει τέτοια υψηλά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Η περίπτωση του Κατιάκου ωστόσο, γίνεται σπανιότερη, καθώς λίγο πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας δεν έχει αστοχήσει στους αγώνες του Αρκαδικού στην Τρίπολη, όπου είναι απόλυτα εύστοχος με 26/26! Τρεις φορές ευστόχησε σε δύο βολές, δύο από φορές ευστόχησε σε πέντε βολές, μία φορά σε τέσσερις βολές και μία φορά σε έξι βολές.

Αναλυτικά τα ποσοστά του Κατιάκου σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος έχουν ως εξής:
Αρκαδικός-ΑΕΚ Άργους 5/5
Ελευσίνα-Αρκαδικός 10/10
Αρκαδικός-Ολυμπιάδα 2/2
Λαύριο-Αρκαδικός 8/12
Αρκαδικός-Ν. Ήστ 4/4
Κόροιβος-Αρκαδικός 2/2
Αρκαδικός-Ίκαροι 2/2
Αρκαδικός-Αμύντας 2/2
Αρχέλαος/Πιερικός-Αρκαδικός ½
Αρκαδικός-Απόλλων Πατρών 6/6
ΚΑΟΔ-Αρκαδικός 11/12
Αρκαδικός-ΑΓΟΡ 5/5

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Λήξη 22-2-11

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011

Λήξη 25-2-11

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Λήξη 25-2-11

Σχολή Διαιτησίας 2011

Λήξη 28-2-11

Έκθεση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Λήξη 12-6-11

"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα

Λήξη 28-2-11

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Λήξη 25-2-11

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα