Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 08-02-2011

 

 

 

 
ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αλλά και τις δυσκολίες ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για τις γυναίκες της ελληνικής υπαίθρου και ιδιαίτερα των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίες στερούνται εύκολης πρόσβασης σε κέντρα προληπτικού ελέγχου. Έτσι, ανέλαβα την πρωτοβουλία με την από 7.10.2010 επιστολή μου, να ζητήσω από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) να διοργανώσει μια δεύτερη περιοδεία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Αρκαδία η οποία να συμπεριλαμβάνει και κάποιες περισσότερο απομακρυσμένες περιοχές του νομού.

Η πρωτοβουλία μου αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση και έτσι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που με την ευγενική χορηγία του «Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ» βοηθά τη γυναίκα της υπαίθρου να προστατευτεί ενάντια σε αυτήν την ασθένεια, θα περιοδέψει στην Αρκαδία από τις 16 έως 22-2-2011 για την πραγματοποίηση προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου γυναικών ηλικίας 40 ετών και άνω, σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε οργανωμένα Κρατικά Νοσοκομεία είτε είναι δύσκολη είτε δεν διαθέτουν μαστογράφο. Ευελπιστούμε ότι η κινητή μονάδα θα μπορέσει σε επόμενη φάση να καλύψει όλο το νομό Αρκαδίας ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί από κοινού να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το σκοπό της: να σώσει ζωές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το συμπατριώτη μας και Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ιατρό κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, την κ. Χαρά Ρέτσα, μέλος της Ε.Α.Ε, καθώς και το παράρτημα της Ε.Α.Ε. στην Τρίπολη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα και γι’ αυτήν την μεγάλη κοινωνική προσφορά. Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Αρκαδία έχει ως εξής:
Περισσότερα...

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ιατρός Ακτινολόγος
Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ

 

 

 
Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011
Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η υποβολή των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας θα γίνεται από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-25 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης κατά περίπτωση είναι :
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2009 ή 2010 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Β΄)
Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

ΣΤ) Από φέτος Αίτηση-Δήλωση υποβάλλουν και όσοι από τους:
- μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄ ,
- αποφοίτους – κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ ,
- κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων
επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄).

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος τις προσεχείς ημέρες, μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ως άνω υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (μαθητές και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 25 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

 

 

 
Σύσκεψη όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΗΛ. 222218
22100 ΤΡΙΠΟΛΗ
FAX: 2710 - 238755
Αρ. πρωτ:7174/ Φ44
Τρίπολη 8-2-2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Διοικήσεις Σωματείων Ε.Κ.Α
Αντιπροσώπους στο Ε.Κ.Α
Εργαζόμενους/ες

Συνάδελφοι / ισσες ,

Επειδή η αντεργατική πολιτική περικοπών και ανατροπών των εργατικών δικαιωμάτων συνεχίζεται.

Επειδή οι μισθοί μας, οι Συλλογικές συμβάσεις , οι θέσεις εργασίας, τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης γίνονται βορά των τραπεζών και του κεφαλαίου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας σας καλεί να πάρετε μέρος στη Σύσκεψη όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του
(Διοικήσεις - Αντιπρόσωποι στο Ε.ΚΑ και εργαζόμενοι)
την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

με θέματα συζήτησης:

Οργάνωση - Προετοιμασία της 24ώρης Πανελλαδικής - Πανεργατικής Απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 23 Φεβρουαρίου 2011.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.       ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩ.

 

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ηρακλή
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, με τον προπονητή της ομάδας Παύλο Δερμιτζάκη και τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο να χωρίζουν την προπόνηση σε δύο μέρη.

Το πρώτο περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και το δεύτερο τακτική στο γήπεδο με μπάλα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Χρήστος Πιπίνης, Σαλίμ Αράς και Κρις, ενώ ο Ράντοσλαβ Ματούσιακ για δεύτερη μέρα δεν προπονήθηκε, γιατί είχε πυρετό και παρέμεινε κλινήρης στο σπίτι του.

Από τη σημερινή προπόνηση του Αστέρα απουσίασαν ακόμα, λόγω των κλήσεων τους στις εθνικές ομάδες, ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος, ο Κώστας Φορτούνης και ο Νίκος Σκόνδρας.

Ο Αργυρόπουλος και ο Φορτούνης θα αγωνιστούν αύριο με την εθνική ελπίδων, στο φιλικό παιχνίδι που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την Γερμανία (19.00) στο γήπεδο του Πανιωνίου.

Ο Σκόνδρας θα αγωνιστεί αύριο με την εθνική νέων στο φιλικό παιχνίδι που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την Ελβετία (16.00) στο Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών.

Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα θα γίνει την Τετάρτη το πρωί (11.00 π.μ.).

Την Πέμπτη η συνέντευξη του Δερμιτζάκη

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου.


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα