Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 07-02-2011

 

 

 

 
Εθελοντική αιμοδοσία ΣΑΟΟ
Την Πέμπτη 10/2/2011 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Παναρκαδικού νοσοκομείου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη όλη την ημέρα στο τμήμα αιμοδοσίας του Παναρκαδικού νοσοκομείου.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να ανταποκριθούν σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία του συλλόγου μας.

Σας ευχαριστούμε
Το ΔΣ

 

 

 
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών

Το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα», τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με συναφές γνωστικό αντικείμενο (π.χ. Τμημάτων Πληροφορικής και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τμήματα Θετικών Επιστημών - Μαθηματικών και Φυσικής, κλπ).

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας
έως τις 25 Φεβρουαρίου 2011

Πληροφορίες στο http://tst.uop.gr/msc, ή με email στο msc-tst@uop.gr, ή στην Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τέρμα Καραϊσκάκη, 22100, Τρίπολη, Τηλέφωνο: 2710 372165, Fax: 2710 372160.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
Καθηγητής Αντώνιος Χ. Μπουκουβάλας

 

 

 
Από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, υποδέχτηκαν την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου τους άμεσα ενδιαφερόμενους πολίτες και μέλη προκειμένου να ενημερωθούν για τις ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ και το Δικηγορικό Σύλλογο Τριπόλεως.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για την ένταξη δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του Νόμου 3869/2010 και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κος Δημήτρης Σπυράκος, η κα. Ευθυμία Κινινή, (Δικηγόρος) Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθήνας και η Αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ κα Μαρία Λιακοπούλου.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή αναφέρθηκε στο Ν. 3869/10 ο οποίος υποχρεώνει τα πιστωτικά ιδρύματα να χορηγούν τη σχετική βεβαίωση οφειλών κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα εντός πέντε εργασίμων ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης του οφειλέτη. Για κάθε παραβίαση της διάταξης αυτής προβλέπεται πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ. Κατέστησε, δε, σαφές ότι οποιαδήποτε άρνηση παραλαβής των αιτήσεων χορήγησης βεβαίωσης οφειλών ή χορήγησης της βεβαίωσης αυτής διαπιστωθεί στο μέλλον, θα συνεπάγεται πλέον την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων.

Ο κ. Σπυράκος υποστήριξε ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με ευθύνη απέναντι στους πολίτες, εποπτεύει, αναλαμβάνει δράσεις και αντιμετωπίζει άμεσα όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται, διασφαλίζοντας στους υπερχρεωμένους πολίτες την ευκαιρία για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα και τη ρεαλιστική προοπτική απεγκλωβισμού από τα χρέη που δίνει ο νόμος 3869/2010.

Στις ρυθμίσεις του νέου νόμου μπορούν να υπαχθούν ακόμα και εκείνοι που αδυνατούν να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό ως μηνιαία δόση, οι άνεργοι αλλά και όσοι έχουν περάσει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ και τονίζει ότι το ΙΝΚΑ μπορεί να συνδράμει τους καταναλωτές στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σύστησε δε στους παρευρισκομένους να επικοινωνούν με το ΙΝΚΑ για οδηγίες και βοήθεια για τη διεκπεραίωση των οφειλών τους με τους πιστωτές.

Η Γραμματέας του Δικηγορικού συλλόγου Τριπόλεως, κα Αναστασία Γκιτάκου, ανέφερε ότι στο Ειρηνοδικείο της Τρίπολης, ο δικηγορικός σύλλογος πέτυχε να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της Γενικής γραμματείας και του συλλόγου, σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται οι ελάχιστες αμοιβές από τους πολίτες που θα ζητήσουν τη βοήθεια προς τους Αρκάδες δικηγόρους. Στόχος η εκμετάλλευση του νόμου από εκείνους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους και κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία, ακόμα και το σπίτι τους.

Επακολούθησε μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση τους.

 

 

 
ΑΓΟΡΑ 31 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Α.Β.
ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Συνάντηση εργασίας είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Γκούμα, τον Διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόρη Μπαράκο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε και αποφασίστηκε, σύμφωνα και με τον κεντρικό προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η προμήθεια 31 ασθενοφόρων τύπου «Β» για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Πελοπόννησο, την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Η γεωγραφική κατανομή των ασθενοφόρων έχει ως ακολούθως:

• Πελοπόννησος: 10 ασθενοφόρα
• Δυτική Ελλάδα: 15 ασθενοφόρα
• Ιόνια Νησιά: 6 ασθενοφόρα

Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 2.170.000 ευρώ και το έργο θα υλοποιηθεί μέσω διαδικασίας Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού που θα διενεργήσει κεντρικά το Ε.Κ.Α.Β.

Πρόκειται για 31 οχήματα «VAN» κλειστού τύπου, τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789:2007 για ασθενοφόρα τύπου «Β». Τα εν λόγω ασθενοφόρα έχουν την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφορά του πάσχοντος, ενώ δυνητικά είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Προβλέπεται το ανάλογο ύψος του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, ώστε να επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, καθώς επίσης και κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμός του θαλάμου ασθενούς που να επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή εργονομική αξιοποίηση του χώρου. Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν ευέλικτα τα οχήματα και επιτρέπουν την διέλευσή τους από δρόμους στενούς ή ημιαποφραγμένους από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τέλος, διαθέτουν επαρκή σε ισχύ κινητήρα προκειμένου να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ο εξοπλισμός των οχημάτων αποτελείται ενδεικτικά από:
• Φορείο ασθενούς
• Ειδική ηλεκτρική βάση φορείου
• Εφεδρικό (σπαστό) φορείο ασθενούς
• Φορείο πολυτραυματία (scoop)
• Κάθισμα μεταφοράς ασθενούς
• Στρώμα κενού
• Σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία
• Σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων (αερονάρθηκες)
• Σάκος Γενικών Εφοδίων Πρώτων Βοηθειών
• Σετ συσκευών ακινητοποίησης αυχένος (αυχενικά κολάρα)
• Παροχές οξυγόνου
• Φορητή παροχή Οξυγόνου
• Συσκευή Τεχνητού Αερισμού (AMBU) με τα παρελκόμενά της
• Επιτοίχια Ηλεκτρική Αναρρόφηση
• Φορητή Ηλεκτρική Αναρρόφηση
• Πιεσόμετρο χειροκίνητο
• Παλμικό Οξύμετρο
• Στηθοσκόπιο
• Διαγνωστικός φωτισμός
• Αυτόματος Απινιδωτής
• Ειδική Βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών
• Αναρτήρες Ορών-Φιαλών αίματος
• Μάσκα C.P.A.P. τύπου Boussignac
• Νάρθηκας Τύπου Γιλέκου και Σακχαρόμετρο

Η παραπάνω δαπάνη αποτελεί τμήμα συνολικού οικονομικού αντικειμένου ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 13.600.000 ευρώ, το οποίο αφορά την προμήθεια 167 ασθενοφόρων αυτοκινήτων και 19 κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στο σύνολο της χώρας.

 

 

 
Εκδήλωση στον Φιλοτεχνικό

 

 

 
Ανακοινώσεις για την απεργία
1. Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το μήνα Φεβρουάριο.
- 4ωρη στάση εργασίας στις 10 Φεβρουαρίου 2011 από 11π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας
- 24ωρη Πανελλαδική/πανεργατική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου 2011.

2. Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας >>>>>>>>>

3. ΠΑΜΕ Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών >>>>>>>>>

4. ΠΑΜΕ Επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας >>>>>>>>>>


 

 

Εισήγηση Πετράκου για τα προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου
«ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
(ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ Π.Σ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 07/02/2011)

Κυρίες και κύριοι,
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αναδειχτεί ως κατ’ εξοχήν περιοχή παραγωγής αγροτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, ποιότητας αλλά και αναγνωρισιμότητας.

Αγροτικών προϊόντων που αποτελούν και συνθέτουν την ελληνική μεσογειακή διατροφή.
Θα μου επιτρέψετε μια σύντομη αναφορά- καταγραφή σε αυτό το μοναδικό υλικό και γευστικό πλούτο που παράγουν οι αγρότες μας.

- Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα
- Οι μοναδικές ελιές καλαμών,
- Τα αναγνωρίσιμα κρασιά (μοσχοφίλερο Μαντίνειας, αγιοργίτικο Νεμέας, ροδίτη και φίλερι Μεσσηνίας),
- Τα σύκα,
- Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια
- Η μαύρη σταφίδα και η σουλτανίνα γνωστή σε όλους τους αγγλοσάξωνες
- Τα μοναδικά μήλα «Πιλαφά Ντελίσιους» Τρίπολης, τα κεράσια, τις πατάτες.
- Τα κηπευτικά όλων των ειδών και ποικιλιών.
Άξια μνημόνευσης τα εξαιρετικά κτηνοτροφικά προϊόντα όπως η παραδοσιακή φέτα, η σφέλα το εύγεστο σκληρό τυρί των ορεινών όγκων της Αρκαδίας, τα αιγοπρόβειο κρέας από τις εκτατικές εκτροφές.

Περισσότερα...

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα