Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 01-02-2011

 

 

 

 
Εγκαίνια έκθεσης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
 «Διάλογοι με την αρχαιότητα» της Όλγας Αναστασιάδου,
στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την έκθεση με υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου, με τίτλο «Διάλογοι με την αρχαιότητα», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας. Τα έργα, εμπνευσμένα από θέματα της αρχαιοελληνικής τέχνης, δίνουν πνοή σε μορφές όπως αυτές μιας Καρυάτιδας, της Αφροδίτης ή της Νίκης της Σαμοθράκης. Η λιτότητα των γραμμών, η καθαρότητα του σχεδίου αλλά και η διαφάνεια του χρώματος, συνιστούν τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνικής της Ο. Αναστασιάδου. Ωστόσο, o συνεχής διάλογος που αναπτύσσεται μεταξύ των αέρινων υδατογραφιών και των φημισμένων πρωτοτύπων τους, μας οδηγεί να ανακαλύψουμε λεπτομέρειες της αρχικής τους προέλευσης: αγάλματα, κεραμικά, τοιχογραφίες, κοσμήματα. Ο επισκέπτης της έκθεσης συχνά θεωρεί ότι εισέρχεται στο ατελιέ της ζωγράφου καθώς περιδιαβαίνει ανάμεσα σε καβαλέτα και πίνακες, παρελθόν και παρόν. Θεοί, μαινάδες, νίκες, σώματα, βλέμματα και λεπτομέρειες πλέκουν ένα χορό σχημάτων και χρωμάτων.

Ο Κώστας Σουέρεφ, Δρ Ιστορίας – Αρχαιολογίας, γράφει ότι «η ζωγράφος Όλγα Αναστασιάδου συσπειρώνει με διακοσμητικές λεπτομέρειες εικόνες του αρχαίου κόσμου, τις οποίες οικειοποιείται. Οι εμπνεύσεις της από το προχριστιανικό ελληνικό παρελθόν υπερβαίνουν το υπαρκτό των απεικονίσεων και εκτοξεύονται στα όρια του εξωτικού και του ονειρικού. Ο καλλιτεχνικός σκοπός της αναδύεται εύστοχα από τη διαχρονική γοητεία του ανθρωποκεντρικού πνεύματος της τέχνης των αρχαίων. Αλλεπάλληλες αναγεννήσεις μορφών από τα μινωικά, τα μυκηναϊκά, τα γεωμετρικά, τα αρχαϊκά, τα κλασικά και τα ελληνιστικά χρόνια παρελαύνουν στους ζωγραφικούς πίνακες με χρώματα ακουαρέλας, δίχως το πέπλο του χρόνου και του πρωτογενούς πλαισίου τους σε ότι αφορά τα τυπολογικά στοιχεία. Ίσως απολαμβάνουμε μια κορυφαία φωτεινή ηλιαχτίδα στην παγιωμένη συλλογική αίσθηση περί αρχαίου.»

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 12:00.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης,
Κεφαλάρι Αϊ – Γιάννη, Δημητσάνα
Τηλ.: 27950 31630, 210 3256921 – 3.

 

 

 
Ενεργή η παρουσία του Επιμελητηρίου στη διαβούλευση για τον τουρισμό
Με εντυπωσιακή προσέλευση φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, η πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.

Ενεργή ήταν η παρουσία, στην διάρκεια της διαβούλευσης, των εκπροσώπων του Επιμελητήριου των κ.κ Ιωάννη Μπουντρούκα Αντώνη Μαλλιάρα, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού στο Επιμελητήριο αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, για συνεχή επικοινωνία με εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου κατέθεσαν τις θέσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για την προώθηση και την στήριξη ενός επιχειρησιακού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ CHARTER – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
...
ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (ΑΡΓΟΣ – ΑΣΤΡΟΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ / ΟΛΥΜΠΙΑ – ΒΥΤΙΝΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ
...
ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
...
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
...
Περισσότερα...

 

 

 
Ετήσιος χορός Επιμελητηρίου με τον Στέλιο Διονυσίου
μια βραδιά με πολύχρωμες νότες για όλους
μια ευκαιρία να βγούμε από την γκρίζα καθημερινότητα

Με το Στέλιο Διονυσίου και το Γιώργο Μαρίνη
και μια ομάδα ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό για την κοπή της πίτας του στο χώρο δεξιώσεων «SUNSET» (περιοχή Νέου Καρδαρά) τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 8.00 το βράδυ.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2710 227141-2

 

 

 
Από τη συνάντηση Διοικητή Παναρκαδικού με νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους
Σήμερα στις 1.02.2011 και ώρα 12:30 μ.μ., στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Γ.Π.Ν. Τρίπολης (κτίριο Σχολής), πραγματοποιήθηκε συνάντηση – γνωριμία – καλωσόρισμα του κ. Παπαδόπουλου Παναγιώτη - Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», με νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και λοιπού Προσωπικού του Νοσοκομείου μας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Καθηγητής κ. Πάνος Γκούμας, Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και ο κ. Ιωάννης Λαουδιάς, Υποδιοικητής της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου στο σύντομο χαιρετισμό τους, καλωσόρισαν τους νέους υπαλλήλους και εξέφρασαν τη βαθειά ικανοποίησή τους για την πορεία των θεμάτων που αφορούν το Νοσοκομείο μας.

Το νεοπροσληφθέν Προσωπικό είναι το παρακάτω: Περισσότερα...

 

 

 
2 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
«Οι ελληνικές κυβερνήσεις δέσμιες ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης και των αδυναμιών λειτουργίας του Κράτους στην προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορούν να προστατεύσουν τους Υγροτόπους της χώρας μας. Χρειάζονται άμεσες ενέργειες στον τομέα αυτό όπως η αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την επέκταση του κτηματολογίου και του δασολογίου. Η εφαρμογή χωροταξικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με το ότι οι υγρότοποι συνήθως είναι σε περιοχές φιλέτα για τη δόμηση, νόμιμη και αυθαίρετη, χαρακτηριστικό παράδειγμα στον ΜΠΑΤΑΡΟΛΑ ή ΠΑΛΗΟΧΑΝΟ στο Αστρος.

Στο άμεσο μέλλον το στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη θα παιχτεί κυρίως σε τρεις τομείς: στην πολιτική γης, στην αυτάρκεια των υδατικών πόρων και στην ενέργεια. Το πόσο θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τους υγροτόπους θα είναι ενδεικτικό αν μπορέσουμε να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε την βιώσιμη ανάπτυξη.»

Φέτος, ένα χρόνο μετά, η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και το δασολόγιο καρκινοβατούν, το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό (Σουφλιά), παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για κατάργησή του, αποτελεί το πλαίσιο για fast track τσιμεντοποίηση υγροτόπων και η Ελλάδα όχι μόνο χάνει είκοσι εκατομμύρια ευρώ, αλλά και σύρεται κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας.

Οι περισσότεροι υγρότοποι είναι αφημένοι στην τύχη τους, αλλά και αυτοί που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, natura, ramsar, δέχονται πιέσεις. Η κυβέρνηση αδυνατεί να εγγυηθεί την εξειδίκευση, υλοποίηση και παρακολούθηση των μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας για τους υγροτόπους. Συγκεκριμένα οι Φορείς Διαχείρισης είναι υπό κατάρρευση. «…απλήρωτο προσωπικό για διάστημα έως και 14 μήνες, αδρανοποίηση κάθε διαχειριστικής δράσης, αναστολή της επόπτευσης φύλαξης λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων φύλαξης λόγω έλλειψης καυσίμων, διακοπή τηλεφωνικών γραμμών, έξωση σε φορέα από το κτήριο που ενοικίαζε, αδυναμία να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και γενική απαξίωση των Φ.Δ….» (Επιστολή Πανελλαδικού Συλλόγου ΅Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών- Ελληνική Φύση, 27-1-2011).

Η συνέχιση αυτής της καταστροφικής για το περιβάλλον πολιτικής δεν δημιουργεί καμιά προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τις σχετικές διακηρύξεις της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Ανοιγμα διοδίων στις 6 Φεβρουαρίου
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται
Ανοίγουμε όλα τα διόδια - Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
στις 3 το μεσημέρι

Συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων στις 6 Φεβρουαρίου 2011.

• Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες.
• Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
• Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια καλεί
όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου
την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 3 το μεσημέρι
να ανοίξουμε τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου
από το Μάναρι μέχρι την Κόρινθο.

Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας ανοίγουν τα διόδια στο Μάναρι.
Οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια στη Νεστάνη.
Οι Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου.
Οι Κορίνθιοι τα διόδια Κορίνθου.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Προσυγκέντρωση: Στις 2:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο
---------------------------------------------------------------------
Πόσα πορτοκάλια μας κοστίζουν τα διόδια; >>>>>>>>>


 

 

Νέα Αστέρα
Παπάζογλου: «Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό»

Τον Θανάση Παπάζογλου από τον ΠΑΟΚ απέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο Παπάζογλου γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1988, έχει ύψος 1.95 και αγωνίζεται στη θέση του φορ. Ο Παπάζογλου ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Άρη και συνέχισε στην επαγγελματική ομάδα με κορυφαία στιγμή τα δύο γκολ που πέτυχε στο 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα.

Το καλοκαίρι του 2009 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια πρωταθλήματος, κυπέλλου και ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέχρι σήμερα σημειώνοντας 6 γκολ.

Ο Παπάζογλου διετέλεσε μέλος των Εθνικών ομάδων Νέων (Κ-21) και Ελπίδων (Κ-19), με την οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα της Αυστρίας το 2007.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αστέρα ο Παπάζογλου επεσήμανε: «Ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει ο Αστέρας τους στόχους του και εύχομαι να πετύχω όσα περισσότερα γκολ γίνεται»

Λύθηκε η συνεργασία με Ρίος, Αποστολίδη

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας κοινή συνεναινέσει με τον Λιονέλ Ρίος και τον Γαβριήλ Αποστολίδη, ενώ παραχώρησε ως δανεικό τον Τάσο Μπακασέτα στο Θρασύβουλο.

Την Τετάρτη η συνέντευξη του Δερμιτζάκη

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τον προσεχή αγώνα με τη Λάρισα. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα