Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 31-01-2011

 

 

 

 
Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) και το Δικηγορικό Σύλλογο Τριπόλεως
σας προσκαλούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
(25ης Μαρτίου & Πανός 21)

Θέμα της εκδήλωσης είναι:
"Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν.3869/2010"
Ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται
Η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες

Ομιλητές :

- κος Δημήτρης Σπυράκος, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
- κα. Ευθυμία Κινινή, (Δικηγόρος) Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθήνας
- κα. Μαρία Λιακοπούλου, Αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ
- κα. Αναστασία Γκιτάκου, Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2

 

 

 
Έργα οδοποιίας Συνολικού Υψους 6,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Γορτυνίας
Την εβδομάδα αυτή πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα και των Δημάρχων Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου και Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα (για το 3ο ΕΑΠ).

Στις συσκέψεις αυτές εξετάστηκαν, με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας, τα έργα που εκτελούνται ή είναι υπό κατασκευή στους δύο Δήμους, από διάφορες πηγές χρηματοδότησης (Π.Δ.Ε., Τ.Ε.Ο., Πόροι Ν.Α., ΥΠΕΣ-2009, ΚΑΠ-2010 και 3ο ΕΑΠ).

Η πρώτη αφορούσε ειδικά το πρόβλημα στους Παραλογγούς και έγινε με συμμετοχή γεωλόγων, ώστε να δοθεί οριστική λύση για τον δρόμο Παραλογγοί - Τριπόταμα. Το έργο αυτό απεντάχθηκε τον Δεκέμβριο από το Γ' ΚΠΣ, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχει πλέον ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τον Δήμο Γορτυνίας εγκρίθηκαν και συνεχίζονται έργα οδοποιίας συνολικού ύψους 6.484.159 ευρώ, το σύνολο των έργων που είχαν ενταχθεί στα τεχνικά προγράμματα της Νομαρχίας και σε άλλα προγράμματα. Πρόκειται για 20 έργα, με σημαντικότερο τον δρόμο Παραλογγοί - Τριπόταμα, ύψους 2,4 εκ. ευρώ. Όλα τα έργα, που βρίσκονται είτε στο στάδιο της Μελέτης, είτε της υπογραφής της Σύμβασης, είτε της Εκτέλεσης, έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Γορτυνίας είμαστε κοντά στην οριστική λύση για τη σύνδεση με τον άξονα Τρίπολης - Πάτρας στα Τριπόταμα. Οσον αφορά τα υπόλοιπα έργα, εξασφαλίζουμε ότι, κατά την μετάβαση από τον "Καποδίστρια" στον "Καλλικράτη", δέν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις εγκεκριμμένες πιστώσεις.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γορτυνίας

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στην ορεινή Κορινθία
Την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων εξορμά στην ορεινή Κορινθία στο χιονισμένο Μαυροβούνι (1694μ) θα γίνει διάσχιση από το διάσελο της Καστανιάς έως το χωριό Μάτι, με υπέροχη θέα προς το Φενεό και την λίμνη Στυμφαλία. Οι ώρες της διαδρομής είναι 5,5 και κατηγορίας Β.

Αναχώρηση 8π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ και στο
τηλ. 2710 234980.

 

 

 
Τρόποι και χειρισμοί για καλύτερη συντήρηση και ασφάλεια των τροφίμων
Τα τρόφιμα είναι οργανική ύλη ζωικής ή φυτικής προέλευσης που υφίσταται μεταβολές. Οι μεταβολές αυτές οδηγούν σε αλλοίωση των τροφίμων και ένας από τους τύπους αλλοίωσης είναι η μικροβιακή. Επομένως οι μικροοργανισμοί (εκτός από τους ωφέλιμους) μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στα τρόφιμα, προκαλώντας τροφογενείς ασθένειες στον άνθρωπο. Η συντήρηση των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο για αποφυγή της αλλοίωσης και εξασφάλιση της υγείας. Οι μέθοδοι συντήρησης μπορεί να είναι φυσικές, χημικές και βιολογικές.

Για τις καθημερινές πρακτικές και χειρισμούς στο σπίτι και την σωστή συντήρηση των τροφίμων και προπάντων την αποφυγή τροφογενών ασθενειών, θα μας μιλήσει η Δρ. Χρυσούλα Τάσσου Μικροβιολόγος Τροφίμων- Ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ)

Την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7.00μμ
στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΟΧΑΛΚΟ

 

 

 
Εκδηλώσεις για κοπή βασιλόπιτας
Ο Σύλλογος Καρυτινών ο \"Θ. Κολοκοτρώνης\" πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια Κοπή της Πίττας

Tην Κυριακή το απόγευμα 30 Ιανουαρίου 2011 ο Σύλλογος Καρυτινών ο \"Θ. Κολοκοτρώνης\" πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια Κοπή της Πίττας με επιτυχία στο ανακαινισμένο Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Πεδίον τους 'Αρεως).

Στην κατάμεστη αίθουσα αντάμωσαν οι συγχωριανοί και ευχήθηκαν για την νέα χρονιά που διανύουμε...
Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα μαζί με γαλλικό καφέ ή τσάι και έγινε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Οι συζητήσεις στράφηκαν γύρω από το μέλλον του ιστορικού Συλλόγου \"Θ. Κολοκοτρώνης\" αλλά και της Καρύταινας στην οποία τα τελευταία δώδεκα χρόνια διετέλεσαν Δήμαρχοι ο οραματιστής Γεώργιος Παλαμήδης που έβαλε το λιθαράκι της αλλαγής με πολλά έργα στο χωριό και το έργο του συνέχισε ο Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, δίνοντας μια νέα πνοή στο παραδοσιακό χωριό μας.

Ανάμεσα στους Αρκάδες πολιτικούς που ήρθαν να ευχηθούν και να δώσουν τον καθιερωμένο χαιρετισμό τους ήταν ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο τ. υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πολιτευτές του νομού μας Γεώργιος Παπαηλιού και Φίλιππος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και οι τέως Δήμαρχοι Γόρτυνος Γεώργιος Παλαμήδης και Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.

Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης πραγματοποίησε με επιτυχία η γραμματέας του Συλλόγου Αικατερίνη Παλαμήδη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με χιούμορ έκλεισε τη βραδιά κόβοντας την παραδοσιακή πίττα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δάσκαλος και συγγραφέας Γιάννης Α. Αντωνόπουλος προσέφερε στο Σύλλογο 1000 ευρώ αλλά και τα δικαιώματα από την πώληση του τελευταίου του βιβλίου, κάνοντας την αρχή για να μαζευτούν χρήματα για την αναπαλαίωση της οικίας του μεγάλου Καρυτινού νομομαθούς Νικολάου Δημητρακόπουλου.

Ο Αρκαδικός Τύπος εκπροσωπήθηκε με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Καλύβα από την εφημερίδα \"ΓΟΡΤΥΝΙΑ\", τον Κώστα Φίλανδρο εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας τα \"ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ\", τον Ηλία Τσσρμπόπουλο, εκδότη του \"ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ\", αλλά και τους αδελφούς Πέτρο, Παρασκευά και Πάνο Αϊβαλή, από το \"ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ\" που είχαν μια καλή παρουσία στην είσοδο της αίθουσας με το νέο φύλλο της εφημερίδας που είχε αφιέρωμα \"Στα μονοπάτια του Παυσανία: Καρύταινα, Ανδρίτσαινα, Λούσιος\".

Να αναφέρουμε ακόμα ότι παραβρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων όμορων χωριών της Καρύταινας, όπως και ο Νίκος Κωστόπουλος από τις Ανω Καριές, που για πολλά χρόνια δουλεύει ακατάπαυστα για τους αγώνες των Λυκαίων.

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε.

δείτε και www.karytaina.blogspot.com

---------------------------------------------------------------------------

Από το γραφείο τύπου και επικοινωνίας του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά», ανακοινώνεται ότι στις 30 Ιανουαρίου 2011, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Καρώνης Γ.& κος Τσιαμούλος Ν. παρευρέθηκαν το πρωί, στην κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΝΟΣΤΕΑ» στο τοπικό διαμέρισμα της Νεστάνης.
Το απόγευμα, στην κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΦΙΛΟΔΕΝΔΡΩΝ» Ζευγολατιού, παρευρέθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού κος Δημήτρης Παυλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Κοσκολός Γ, κος Καρώνης Γ., κος Τσιαμούλος Ν. και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ζευγολατιού κος Παπαδάτος Ι..
Αργότερα, το ίδιο απόγευμα στην κοπή πίτας του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, το παρών έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος κος Τσιαμούλος Ν..

 

 

 
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για το Καλλικρατικό σχολείο
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτροπή Εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

Αυτοί φτιάχνουν το Καλλικρατικό σχολείο της Αγοράς

Τα σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων έχουν κύριο στόχο από τη μία να δημιουργήσουν πολυδύναμα σχολεία που θα είναι ικανά να προσελκύουν χορηγούς που θα επενδύουν σε αυτά αφού θα παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους και από την άλλη να απαλλαγεί το κράτος ακόμη και από στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει και να επιβαρυνθούν έμμεσα ή άμεσα οι γονείς. Οικοδομείται το Καλικρατικό σχολείο της αγοράς με όχημα την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου. Αυτός είναι και ο λόγος που προχωρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Αυτή την πολιτική ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Μισθός. Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους. Για παιδαγωγικούς λόγους στοιβάζονται οι μαθητές σε 30αρια και 25άρια τμήματα σε σχολεία νομού και κυρίως της Τρίπολης; Για παιδαγωγικούς σκοπούς θα χαθούν περαιτέρω οργανικές θέσεις και θα αποσπώνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί από νομό σε νομό (ακόμη και στα μέσα της χρονιάς) και από περιφέρεια σε περιφέρεια; Προσπαθεί ο κ. Μισθός να θολώσει τα νερά και δηλώνει δήθεν ότι όσα λαμβάνουν χώρα γίνονται για το καλό της εκπαίδευσης, με παιδαγωγικά κριτήρια και ταυτόχρονα αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό όταν ομολογεί σε άλλο μέρος της συνέντευξής του τους πραγματικούς σκοπούς του. Εκβιάζει τους Δημάρχους να «συνεργαστούν» διότι αν δεν το πράξουν θα επωμισθούν το κόστος λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή τους. Από την άλλη τους λέει ευθέως ότι αν κλείσουν τα σχολεία θα χρεωθούν το κόστος μεταφοράς των μαθητών!!! Ομολογεί λοιπόν ότι όπως και να έχει το πράγμα το κόστος της μόρφωσης θα επιβαρύνει τους γονείς μέσω της φορολογίας των Δήμων.

Υπερθεματίζει τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, λες και είναι αυτό που λείπει από την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν παίρνει θέση ακόμη και για στοιχειώδεις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σχολεία, όπως π.χ. σε κιμωλίες, μαρκαδόρους, πετρέλαιο θέρμανσης κ.α. Καυχιέται για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων όταν για παράδειγμα είναι γνωστό ότι η διεύρυνση του ωραρίου χωρίς τις κατάλληλες υποδομές έχει εξουθενώσει τους μαθητές ιδιαίτερα των μικρότερων τάξεων. Διδάσκεται από την Α Δημοτικού η Αγγλική γλώσσα και η Πληροφορική πριν ο μαθητής εξοικειωθεί με την μητρική του γλώσσα, την Ελληνική. Όταν είναι γνωστό μέσα από αυτό το θεσμό ανατράπηκαν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αναπληρωτές ΕΣΠΑ κ.α.

Αυτό είναι το Καλλικρατικό Σχολείο της αγοράς που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Αυτό το σχολείο είχαν καταγγείλει σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 14 Γενάρη οι επιτροπές εκπαιδευτικών Πελοποννήσου του Π.Α.ΜΕ στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Στο ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων για το Σχολείο και την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών που κατατέθηκε από το Π.Α.ΜΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Μάλιστα στην πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε έκπληκτος για αυτές τις αντιδράσεις και έκανε λόγο για σκοπιμότητες! Φυσικά η Δημοκρατία του φθάνει μέχρι των εκβιασμό των Δημάρχων και μέχρι τη διαβούλευση με αυτούς που είναι σύμφωνοι ή συναινούν με το βασικό πυρήνα της πολιτικής του όπως είναι ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός (στις 12 Γενάρη είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας. Που κατέληξε άραγε;) του οποίου εξέχων στέλεχος ήταν και ο ίδιος μέχρι πρόσφατα.

Εμείς να οικοδομήσουμε το Σχολείο και την Κοινωνία των Σύγχρονων λαϊκών αναγκών

------------------------------------------------------

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ…ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Περισσότερα...


 

 

Σε δύο γκρουπ η προπόνηση...
Σε δύο γκρουπ χώρισε σήμερα τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα ο προπονητής της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας.

Το πρωί, όσοι αγωνίστηκαν με τον Ατρόμητο ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν χθες έκαναν το απόγευμα κανονικά προπόνηση στο γήπεδο.

Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν σήμερα ο Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, ο Τάσος Μπακασέτας και ο Χρήστος Πιπίνης. Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα θα γίνει το πρωί της Τρίτης (11.00 π.μ.), όπου ουσιαστικά ξεκινάει και η προετοιμασία για τον Σαββατιάτικο αγώνα με τη Λάρισα.

Όλες οι προπονήσεις του Αστέρα αυτή την εβδομάδα θα γίνονται το πρωί, με εξαίρεση την Παρασκευή που η προπόνηση θα γίνει το μεσημέρι και αμέσως μετά οι ποδοσφαιριστές θα αποσυρθούν στο ξενοδοχείο.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα