Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 28-01-2011

 

 

 

 
Αποφάσεις συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Γορτυνίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Ιανουαρίου 2011
Περισσότερα...
----------------------------------------------
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26η Ιανουαρίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας εξέδωσε τα παρακάτω ψηφίσματα:
1. Ψήφισμα με αφορμή προτάσεις – εισηγήσεις και φήμες για κατάργηση υπηρεσιών
2. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
Περισσότερα...

 

 

 
Από τη συνέντευξη τύπου του κ. Μισθού
 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου σήμερα, 28-1-2011.

Αρχικά, ο Περιφερειακός Διευθυντής ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου και με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών έστειλε εγκάρδιες ευχές σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις, που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε και τις οποίες πρέπει να βλέπουμε χωρίς φόβο, καχυποψία και μεμψιμοιρία. Έκανε λόγο για την προσπάθεια που γίνεται με στόχο την ποιοτική και παιδαγωγική αναβάθμιση της εικόνας του σχολείου και για τις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όσο και από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου.

 Ήδη, το ψηφιακό σχολείο είναι μια πραγματικότητα, οι διαδραστικοί πίνακες και τα υπολογιστικά συστήματα αξιοποιούνται στη μαθησιακή διαδικασία, ενώ τα 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών διαψεύδουν καθημερινά όσους τα αμφισβήτησαν. Τα μικροπροβλήματα, που παρουσιάζονται αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά.
 
Αναφορικά με τις συγχωνεύσεις, ιδρύσεις, καταργήσεις σχολικών μονάδων, ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ο κ. Μισθός ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος μία πάγια εγκύκλιος του Υπουργείου, που από το 1985 αποστέλλεται στις Δ/νσεις Εκπ/σης, να γίνεται μείζον θέμα συζήτησης. Τα κριτήρια, που θα ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση, θα είναι κατεξοχήν παιδαγωγικά και όχι οικονομικά. Σε όσους έχουν εικόνα της κατάστασης είναι φανερό πως συμφέρει οικονομικά να μεταφέρουμε το δάσκαλο του μονοθεσίου ή διθεσίου σχολείου προς αυτό και όχι τους μαθητές του προς μια μεγαλύτερη γειτονική σχολική μονάδα. Άρα το επιχείρημα πως οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων γίνονται για καθαρά οικονομικούς λόγους είναι σαθρό και δεν έχει καμία σχέση με την πρόθεση του Υπουργείου που στηρίζεται σε αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια.

Σε καμία περίπτωση δεν επαγγελλόμεθα τα σχολεία «μαμούθ», όπου η παραβατικότητα βρίσκει πρόσφορο έδαφος, αλλά ούτε και τα μικρά σχολεία π.χ. Δημοτικά με 8 ή 10 μαθητές ή Γυμνάσια και Λύκεια με 20 ή 30 μαθητές, αφού είναι σαφές πως το παιδαγωγικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο μεγάλων σχολικών μονάδων με ισχυρούς συλλόγους διδασκόντων και ανάπτυξη καινοτόμων σχεδίων και προγραμμάτων. Αυτή τη στιγμή οι κατά τόπους Δ/ντές Εκπ/σης συνεργάζονται με τους Δημάρχους, τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, τις Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο διαβούλευσης μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. Οι προτάσεις θα είναι απολύτως τεκμηριωμένες και κανείς μαθητής δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθεί. Μέσα από αυτές θα προκύψει ο νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων, την οποία έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι κ. Δήμαρχοι συνεργάζονται μαζί μας, αλλά δέχονται αρκετές πιέσεις, πολλές φορές όχι από γονείς αλλά από φορείς με διάφορες σκοπιμότητες, που διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα. Θέλουμε να δουν την παιδαγωγική οπτική του θέματος και να μην εγκλωβιστούν σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα. Από την άλλη δε δεχόμαστε τις θέσεις που εκφράζουν παράγοντες που θέλουν να υποκαταστήσουν τα Συνδικαλιστικά Όργανα. Σεβόμαστε τα Συνδικαλιστικά Όργανα και τις δομές της Πολιτείας και ακούμε τις προτάσεις τους.

Ο κ. Μισθός τόνισε πως το σχολείο πρέπει να γίνει ελκυστικό, ευέλικτο και να είναι ανοικτό σε όλους. Οι όποιες αλλαγές σχεδιάζονται προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών και αποσκοπούν στο να χτυπηθεί η γάγγραινα της παραπαιδείας, να επιμορφωθούν οι 150.000 εκπαιδευτικοί, να ενισχυθεί το Δημόσιο Σχολείο και να αναβαθμιστεί ποιοτικά. Η προσπάθεια δε γίνεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αλλά για ουσιαστική αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου.

 

 

 
Συνάντηση - γνωριμία με νεοπροσληφθέντες στο Παναρκαδικό
Την προσεχή ΤΡΙΤΗ, 1η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:30 μ.μ., στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Σχολής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση – γνωριμία – καλωσόρισμα του Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παπαδόπουλου Παναγιώτη, με νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και λοιπού Προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στην εν λόγω συνάντηση θα παρευρεθούν επίσης ο Καθηγητής κ. Πάνος Γκούμας, Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Ιωάννης Λαουδιάς, Υποδιοικητής της ιδίας Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Νοσοκομείου.

 

 

 
Προγράμματα Εκπαίδευσης Eκπαιδευτών
«Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ»
«ΕΚ. Ε. Σ. ΑΠ.» 2010 -2011

Το Έργο «Ο Σχεδιασμός και η Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Στελεχών Διά Βίου Μάθησης» απευθύνεται σε εκπαιδευτές ενηλίκων και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στους Άξονες: «ΑΠ 7», «ΑΠ 8», «ΑΠ 9» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και από εθνικούς πόρους.

Βασικός σκοπός του Έργου είναι η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών και των στελεχών της διά βίου μάθησης με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για εκπαιδευτές ενηλίκων και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Προγράμματα Εκπαίδευσης Eκπαιδευτών και Στελεχών Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων
1. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων (διάρκειας 100 ωρών)
2. Επιμόρφωση Στελεχών Διοίκησης (διάρκειας 25 ωρών)
3. Επιμόρφωση Στελεχών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (διάρκειας 25 ωρών)
4. Επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (διάρκειας 25 ωρών)
5. Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΣΔΕ (διάρκειας 25 ωρών)
6. Επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών στη Διαδικτυακή Μάθηση (διάρκειας 25 ωρών)

Κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο (Φεβρουάριος - Ιούνιος 2011) θα πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω προγράμματα. Περισσότερα...

 

 

 
Η Δημοτική Ραδιοφωνία έκοψε την πίτα της
Σε μια σεμνή εκδήλωση στα γραφεία της, η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 fm πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτάς της, για πρώτη φορά υπό τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου το απόγευμα.
Το παρών στην εκδήλωση του ραδιοφώνου μας έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του διευρυμένου πλέον δήμου Τρίπολης και οι εργαζόμενοι των πρωινών και απογευματινών ζωνών του σταθμού. Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ο οποίος ευχήθηκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο να συνεχίσει να πρωτοπορεί και διατηρεί υψηλές ακροαματικότητες και καλές εκπομπές, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ταλούμης, Καρλής και Μπισιούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπόζος, ο επικεφαλής της μείζονας μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παυλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Ζαμπαθά, Δημήτρης Κοσκινάς, Σταύρος Κουκάκης, Ηλίας Τζανής, Τάσος Κακλαμάνος και Νίκος Τσιαμούλος. Από το ΔΣ της ΔΕΠΕ παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος Πέρρυ Τρουπή, η Τζίνη Αντωνίου, η Βασιλική Καλοθέου και ο Χρήστος Μποβέρος, ενώ στην εκδήλωση παρούσα ήταν και η υπεύθυνη του Γραφείου τύπου του Δημάρχου Τρίπολης Φαίη Πετράκη.
Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο ηχολήπτης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Γιώργος Φωτόπουλος, ο οποίος βρήκε το φλουρί της πίτας.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε: «Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο το προσωπικό να έχει υγεία, η χρονιά αυτή να φέρει επιτυχίες στην επιχείρηση, για το καλό και του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής. Η επιχείρηση αυτή σκοπό έχει να ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου μας και ευρύτερων περιοχών, όπου ακούγεται, αλλά και παγκοσμία, μέσω του διαδικτυακού του τόπου».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρλής ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό της Δημοτικής ραδιοφωνίας να έχει επιτυχίες και να αναδεικνύει τα προβλήματα της πόλης και όλου του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ταλούμης είπε ότι «χρόνο με το χρόνο πάμε καλύτερα στο Ραδιόφωνο κι αυτό οφείλεται στους προηγούμενους αλλά και στο προσωπικό του ραδιοφώνου οι οποίοι μοχθούν και προσπαθούν για ό,τι καλύτερο». Ευχήθηκε καλύτερες εκπομπές, καλύτερη ποιότητα και στη μουσική και στην ενημέρωση και να δημιουργούν για το καλύτερο της πόλης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπόζος ευχήθηκε το 2011 να έχει εκπομπές με ανάλογη ποιότητα, τόνισε ότι σύμφωνα με το νόμο η επιχείρηση θα παραμείνει αυτόνομη και ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι συμπαραστάτης και θα βοηθήσει όσο μπορεί.
Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι ήταν μία ωραία γιορτή, ευχήθηκε καλές εκπομπές, χρηστή διοίκηση και υπογράμμισε τη μεγάλη ακροαματικότητα που έχει η Δημοτική Ραδιοφωνία.
Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι είναι το πιο πλήρες ενημερωτικό μέσο και ευχήθηκε να γίνει μία σωστή και καλή διοίκηση ώστε να γίνουν καλύτερες εκπομπές και να επιτευχθεί μεγαλύτερη ακροαματικότητα.
Η βασιλόπιτα ήταν προσφορά του Ζαχαροπλαστείου του κ. Θεόδωρου Ντεγιάννη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.


 

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στηρίζουν τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων στην επίθεση που δέχονται.

Η απελευθέρωση των υπηρεσιών και επαγγελμάτων εξυπηρετεί τα γενικότερα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου για την ελεύθερη κερδοφόρο δράση του σε όλη την έκταση της ενιαίας εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, χωρίς συνοριακά, τοπικά και κάθε είδους εμπόδια. Είναι ενταγμένη στη «στρατηγική της Λισαβόνας» και της «Ευρώπης -2020» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, για το ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα της τιμής της εργατικής δύναμης. Γι΄αυτό και υποστηρίζεται τόσο θερμά από τον ΣΕΒ.

Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα επαγγελμάτων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι συνέχεια παρόμοιων για την άρση του καμποτάζ στα λιμάνια, στις μεταφορές και άλλα και δεν πρόκειται να σταματήσει στα επαγγέλματα που αναφέρεται. Το σχέδιο για το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» ήταν στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την δεκαετία του 90.

Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης προκειμένου να δώσουν ζωτικό χώρο στο μεγάλο κεφάλαιο να διοχετεύσει τα υπερσυσσωρευμένα κέρδη του ετοιμάζουν το βίαιο ξεκλήρισμα για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Με το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που έχει γενική εφαρμογή καταργούνται όλοι οι περιορισμοί (γεωγραφικοί, πληθυσμιακοί, αμοιβές κ.τ.λ) Οι όποιες διαφοροποιήσεις του Υπ. Υγείας αποτελούν μεθοδεύσεις εξαπάτησης αφού έρχονται ευθέως σε αντίθεση με το βασικό νόμο ( του Υπ. Οικονομικών) που αποτελεί την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία των οδηγιών της ΕΕ. Η διαδικασία της «απελευθέρωσης» σύμφωνα με το ΙΟΒΕ που είναι θεσμικό όργανο του ΣΕΒ θα αποφέρει ετήσιο όφελος στο κεφάλαιο 2,5 δις ευρώ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στους αυτοαπασχολούμενους όπως οι φαρμακοποιοί και θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στις υπηρεσίες και τα φάρμακα. Κανείς να μην ξεγελαστεί, υπάρχει πείρα από «απελευθερώσεις ». Όλες είχαν την ίδια κατάληξη, συσσώρευση και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, απολύσεις, λουκέτα, ακρίβεια για το λαό.

Σήμερα, περισσότερο από πριν, προβάλλει η ανάγκη της οργανωμένης πάλης, σε σύγκρουση με την στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην ΕΕ, την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Τρίπολη 28/01/2011
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

 

 

Μπήκε και ο Πουλίντο στην προπόνηση
Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προπόνηση του Αστέρα, με τον τεχνικό της ομάδας Παύλο Δερμιτζάκη να δίνει έμφαση σε θέματα τακτικής σε όλη τη διάρκεια της.

Στα ευχάριστα της σημερινής ημέρας είναι ο Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο ακολούθησε κανονικά όλο το πρόγραμμα προπόνησης, ενώ αντίθετα ο Χρήστος Πιπίνης συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Στο μεταξύ επέστρεψαν οι δύο διεθνείς του Αστέρα, με τον Τάσο Μπακασέτα να κάνει θεραπεία, ενώ ο Δημήτρης Κουρμπέλης –που ήταν πολύ καλός στο δεύτερο παιχνίδι της εθνικής νέων με την Ουγγαρία- ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί αύριο (3 μ.μ.) και αμέσως μετά ο Παύλος Δερμιτζάκης θα ανακοινώσει την αποστολή για τον Κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Πολύ καλός ο Κουρμπέλης με εθνική νέων

H Εθνική Νέων (ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 1993) αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας, στο δεύτερο φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Αλκαζάρ. Το τέρμα της ελληνικής ομάδας πέτυχε ο Μεντίζης στο 48ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που αντικατέστησε τον Κατίδη. Ο παίκτης του Αστέρα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κερδίζοντας τα κολακευτικά σχόλια όλων των φίλων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Την αναμέτρηση με την Ουγγαρία στη Λάρισα παρακολούθησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, που συνοδευόταν από τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών Ομάδων Τάκη Φύσσα.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα