Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 27-01-2011

 

 

 

 
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τις καταργήσεις σχολικών μονάδων
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας ομόφωνα τάσσεται, σύμφωνα με πάγια θέση του, εναντίον των καταργήσεων σχολικών μονάδων στο νομό μας. Έχει ήδη αποστείλει σειρά εγγράφων και έχει προβεί σε σειρά ενεργειών από το 2005, όταν για πρώτη φορά ανέκυψε τέτοιο θέμα στην περιοχή μας. Ο νομός μας είναι «ορεινός» και ως εκ τούτου διαφωνούμε με αυτή τη συζητούμενη προοπτική.

Επειδή όμως κάθε άποψη είναι σεβαστή, ζητάμε να μας κατατεθούν οι γνώμες και οι πιθανές αιτιολογημένες προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων (εκπροσώπων διοίκησης της εκπαίδευσης, δημοτικών συμβουλίων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συλλόγων διδασκόντων εκπαιδευτικών, μαθητικών κοινοτήτων).

Θεωρούμε πως επειδή το θέμα μάς αφορά όλους, οφείλουν οι πάντες να τοποθετηθούν.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Καντζάβελος    Ιωάννης Κρατημένος

 

 

 
Το ΕΚΑ για τον αγώνα των φαρμακοποιών
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΔΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Τρίπολη 27 - 1 - 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Οι εργαζόμενοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των φαρμακοποιών απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και της τρόικα που με το νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση επιδιώκει να κάνει τους φαρμακοποιούς υπαλλήλους στα ίδια τα φαρμακεία τους, να δώσει τη δυνατότητα σε ορισμένους που επιθυμούν και σε αυτό τον κλάδο να κερδοσκοπήσουν. Να ανοίξουν σούπερ μάρκετ φαρμακεία, σε κάθε γωνιά της χώρας, κάνοντας στην πραγματικότητα τους επαγγελματίες φαρμακοποιούς να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο να κερδοσκοπεί.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας στέκεται δίπλα στον αγώνα κάθε επαγγελματικού κλάδου που διεκδικεί τα αυτονόητα.

Δεν θεωρούμε ότι οι επαγγελματίες που αγωνίζονται για τα δίκαια τους είναι συντεχνίες. Δεν μπορεί να υπάρχει η αντίληψη ότι κάθε ένας που αγωνίζεται έχει συντεχνιακά συμφέροντα, καθένας που διεκδικεί το δίκιο του, διεκδικεί το χάος.

Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με στόχο να βρεθεί λύση.

Να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα που κρατάνε σε απαγορευτικές τιμές το φάρμακο, τα κυκλώματα συνταγογράφησης, με αυτούς οι οποίοι κερδίζουν και βεβαίως σε κάθε περίπτωση την πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι που δίνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους προκειμένου να έχουν φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη.

 

 

 
Το ιστολόγιο του Φιλοτεχνικού
O Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης στην προσπάθεια του να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό, αλλά και να γνωστοποιήσει τις εκδηλώσεις του, δημιούργησε ιστοσελίδα στο διαδικτυακό χώρο (internet), την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε στη διεύθυνση http://filotexnikostr.blogspot.com .

Η σελίδα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις και ό,τι πληροφορία χρειάζεστε για αυτές βιογραφικά σημειώματα, φωτογραφίες και video.

Θα υπάρχει ακόμα αναδρομή στα 45 χρόνια ιστορίας του Ομίλου και αναφορά στη δράση του, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει.

H σελίδα ενημερώνει για τη σύνθεση του Δ.Σ. και τα τηλέφωνα των μελών του για εύκολη επικοινωνία.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μαζί μας, στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filotexnikostr @ yahoo.gr

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 
ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των επιχειρήσεων του νομού μας, ζητά σε επιστολή του στην εταιρεία «ΜΟΡΕΑΣ» να αναθεωρήσει και να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις του κόστους των διοδίων, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αυτής της χώρας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη νέα αύξηση στις τιμές των διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, στην οποία προχωρήσατε, παρά την οργή και αγανάκτηση που εκφράζεται ήδη από μεγάλη μερίδα πολιτών και επαγγελματιών. Η νέα αύξηση εντείνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλους τους μετακινούμενους στο Εθνικό δίκτυο.

Ειδικά, όσον αφορά την Εθνική Αθηνών – Κορίνθου - Τρίπολης, η οποία βρισκόταν επί μακρό διάστημα υπό κατασκευή και δεν τηρούσε φυσικά τις προδιαγραφές εθνικής οδού, και ακόμα και σήμερα υπάρχουν τμήματά της, τα οποία δεν έχουν παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία. Πώς απαιτείτε λοιπόν από τα διερχόμενα οχήματα να πληρώνουν διόδια για ένα δρόμο που δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα που τόσο καιρό πληρώναμε για έναν τέτοιο δρόμο; Επιπλέον, στο τμήμα Τρίπολης – Καλαμάτας, το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμα πλήρες στην κυκλοφορία και μάλιστα για να πάει κανείς στη Μεγαλόπολη, αναγκάζεται να βγει 10 χλμ περίπου μακριά και να επιστρέψει από την παλαιά Εθνική, δεν είναι δυνατό να απαιτείται η πληρωμή διοδίων.

Είναι απαράδεκτο σε μια διαδρομή από την Τρίπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη να υποχρεούται κάποιος να πληρώνει διόδια ανά 30 χλμ, ήτοι 13 διαφορετικούς σταθμούς διοδίων! Η επιβάρυνση για κάθε μετακινούμενο, ιδιώτη ή επαγγελματία, είναι δυσβάσταχτη και επιπλέον παρακωλύεται και η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων με τόσες πολλές διακοπές στη ροή των αυτοκινήτων. Η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της Νεστάνης και του Σπαθοβουνίου έχουν αυξηθεί από το 2010 κατά ποσοστό 30% για τα επιβατηγά αυτοκίνητα και 70%!!! για τα οχήματα 2 ή 3 αξόνων με ύψος έως 2,2μ..

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των επιχειρήσεων του νομού μας, σας καλεί να αναθεωρήσετε και να προχωρήσετε σε γενναίες μειώσεις του κόστους των διοδίων, προκειμένου να στηρίξετε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αυτής της χώρας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Εμείς, ως φορέας, είμαστε υπέρ της νομιμότητας, θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, θα πρέπει όμως και αυτές οι υποχρεώσεις να μην ξεπερνούν τη λογική και να λαμβάνουν υπόψη τις εκάστοτε συνθήκες, στηρίζοντας την οικονομία και την κοινωνία και όχι επιδεικνύοντας άγνοια συνθηκών και αναλγησία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η παραπάνω παρέμβαση κοινοποιήθηκε:
1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα
2. Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
3. K.E.E.E.
4. Επιμελητήρια Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

 

 
ΔΗΛΩΣΗ Πετράκου: Περιφερειακή πολιτική ή Δημόσιες Σχέσεις;
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Πέτρος Τατούλης συνεχίζοντας την προσφιλή του τακτική των δημοσίων σχέσεων προσκαλεί «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πελοποννήσου στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης στην πρώτη ανοιχτή διαβούλευση για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο».

Για δεύτερη φορά ο κ. Τατούλης, στα πλαίσια της προσωπικής πολιτικής των δημοσίων σχέσεων και της, όπως προκύπτει από τις πράξεις του, αντίληψής του «η Περιφέρεια είμαι εγώ» ταλαιπωρεί τσάμπα τους πολίτες να μαζευτούν να πουν τα ίδια πράγματα που έχουν πει σε πάρα πολλές διαβουλεύσεις και συσκέψεις, η εξουσία να κάνει ότι τους ακούει και στην πράξη να μη λαμβάνει τίποτα υπ’ όψιν της. Περισσότερα...

 

 

 
ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ FITNESS ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Για πρώτη φορά η Τρίπολη θα φιλοξενήσει σεμινάριο fitness - aerobic με γνωστούς καθηγητές από το Studio - One. Στο Γυμναστήριο Body Art Gym το Σάββατο 29/1/2011 και την Κυριακή 30/1/2011 θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή του aerobic με τους καθηγητές να παρουσιάζουν καινούρια προγράμματα fitness που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του aerobic. Ζήστε άμεσα τη μοναδική εμπειρία του fitness με τους Instactors: Παπαδόπουλο Γιώργο, Παπάζογλου Αδαμαντία και Tahiraj Mirjan σε ένα μοναδικό διήμερο διασκέδασης και γυμναστικής. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.:2710.234346

 

 

 
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ KOAT
Με την συμμετοχή πλήθος μικρών αθλητών του ΚΟΑΤ, γονέων αλλά και αθλητών των αθλητικών συλλόγων «Ν.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ» και «ΕΥΡΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 5.00 το απόγευμα στον χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρίπολης, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Τομέα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κα. Χριστίνα Ζαμπαθά, ο αντιπρόεδρος του Τομέα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κος. Κουκάκης Σταύρος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τρίπολης κος. Μπόζος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κος. Κοσκινάς Δημήτριος και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΑΚ κος. Κούρος Ηλίας.

Μετά την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκαν κολυμβητικές επιδείξεις με την συμμετοχή όλων των αθλητών μας στην μεγάλη και στην μικρή πισίνα.

Χορηγός της εκδήλωσης αυτής ήταν το Ζαχαροπλαστείο «ΛΑΚΗΣ», ενώ την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά ο κος. Καναβός Γεώργιος ο οποίος πρόσφερε και το δώρο για το φλουρί της πίτας.

Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους και καλές επιτυχίες στους αθλητές μας

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΦΩΤΗ

 

 

 
Κοπή πίτας από τον όμιλο τένις της ΑΕΚ Τρίπολης
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΝΙΣ
ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 30/1/2011 στο κέντρο Μαίλαθρον και ώρα 18:30. Στην παρούσα εκδήλωση θα βραβευτούν όλοι οι αθλητές του ομίλου που έφεραν διακρίσεις την περασμένη αγωνιστική σεζόν, οι νικητές του εσωτερικού τουρνουά καθώς και οι αθλητές του ομίλου που κατάφεραν με τις μαθητικές επιδόσεις τους να εισαχθούν σε ακαδημαϊκές σχολές. Η διοίκηση του ομίλου και οι προπονητές θα σας περιμένουν σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση για το τμήμα.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα