Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 26-01-2011

 

 

 

 
Ερώτηση για τα επιτόκια δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΘΕΜΑ: «Ρυθμίσεις στα επιτόκια δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων»

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, η κυβέρνηση έλαβε μια σειρά από μέτρα οικονομικής στήριξης των περιοχών αυτών, με στόχο την τόνωση των τοπικών κοινωνιών. Μεταξύ των μέτρων αυτών ήταν και η βούληση της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει με χαμηλά επιτόκια τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών και για το λόγο αυτό ορίστηκε ως επιβάρυνση το τρέχον επιτόκιο των Έντοκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) προσαυξημένο κατά 70% πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128. Ωστόσο, λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το επιτόκιο των ΕΓΕΔ έχει εκτιναχθεί σήμερα στα ύψη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να καλούνται τώρα να επιβαρυνθούν με επιτόκιο 8,8%, πολλές φορές υψηλοτέρα και από αυτά της αγοράς, κατά περιπτώσεις.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι επιχειρήσεις που είχαν την ατυχία να δανειστούν κατά τα τελευταία χρόνια και που έχουν ήδη επηρεαστεί αρνητικά από τις επιπτώσεις των πυρκαγιών, να αντιμετωπίζουν τώρα πρόβλημα επιβίωσης μέσα σε ένα περιβάλλον βαθιάς οικονομικής ύφεσης και ανύπαρκτης ρευστότητας. Μια πρόταση που διατυπώνεται από πολλούς κοινωνικούς εταίρους είναι το επιτόκιο των πυρόπληκτων περιοχών να διαμορφώνεται με βάση αυτό του EURIBOR, δηλαδή με το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς της ευρωζώνης και όχι με το αντίστοιχο Έντοκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ).

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών και που τώρα πλήττονται και από την γενικότερη οικονομική ύφεση;
2. Θα γίνει δεκτή η πρόταση για τροποποίηση του νόμου και για αλλαγή του επιτοκίου βάσης και την υποκατάστασή του επιτοκίου του ΕΓΕΔ με αυτό του ΕURIBOR;

Αθήνα, 25.1.2011

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
2. Γρηγοράκος Λεωνίδας
3. Περλεπέ- Σηφουνάκη Αικατερίνη
4. Καρτάλης Κωνσταντίνος

 

 

 
ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
Για την τροποποίηση του νόμου σχετικά με την αλλαγή του επιτοκίου βάσης και την υποκατάσταση του επιτοκίου του ΕΓΕΔ, με αυτό του EURIBOR, αναφέρει σε επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας προς τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κούσελα.

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

Κύριοι Υφυπουργοί,

Σε συνέχεια των επιστολών των συναδέλφων Προέδρων των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Ηλείας, κ.κ. Γ. Καραμπάτου και Α. Αγγελόπουλου, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με την οποία εκφράζουμε την απόλυτη συμφωνία μας στα όσα περιλαμβάνονται στις εν λόγω επιστολές σχετικά με τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών.

Όπως αναφέρεται και στις επιστολές των συναδέλφων, τα μέτρα που λήφθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών είχαν κάποια θετική επίδραση στην κατάσταση ανάγκης που βρίσκονταν τη χρονική εκείνη στιγμή.

Μεταξύ των συγκεκριμένων μέτρων ήταν και η χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών και για το λόγο αυτό ορίστηκε ως επιβάρυνση το τρέχον επιτόκιο των Εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) προσαυξημένο κατά 70%, πλέον εισφοράς 0,6 % του Ν.128. Ωστόσο, λόγω του γνωστού δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το επιτόκιο των ΕΓΕΔ έχει εκτιναχθεί σήμερα κοντά στο 5%, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να καλούνται τώρα να επιβαρυνθούν με επιτόκιο περίπου 8,8%.

Όμως η οικονομική κρίση που επακολούθησε και η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, καθιστούν δυσβάστακτο το βάρος των δανείων και περιορίζουν δραματικά τη δυνατότητα αποπληρωμής τους.

Επικροτούμε λοιπόν και στηρίζουμε την πρόταση των συναδέλφων για την τροποποίηση του νόμου για αλλαγή του επιτοκίου βάσης και την υποκατάσταση του επιτοκίου του ΕΓΕΔ, με αυτό του EURIBOR, δηλαδή με το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς της Ευρωζώνης.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά την πρόταση μας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις επιχειρήσεις-μέλη μας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:
Προέδρους Επιμελητηρίων Πυρόπληκτων Νομών

 

 

 

 
Παρουσίαση διαδραστικού πίνακα χαμηλού κόστους
Τον τελευταίο καιρό στην εκπαίδευση, ακούμε για νέους τρόπους και μέσα διδασκαλίας. Στόχος του Νέου Σχολείου είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και γενικότερα στη σχολική καθημερινότητα.

Βασικός πυλώνας του Νέου Σχολείου είναι το Ψηφιακό Σχολείο. Η χρήση των νέων τεχνολογιών θα γίνει ο καταλύτης για την αλλαγή της διδασκαλίας και της μάθησης, αλλά και του περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών και της σχολικής γνώσης. Παράλληλα, στοχεύει να αλλάξει τη σχέση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στην εποχή της επικοινωνίας και της εικόνας, οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι σε μεγάλο βαθμό με την εικόνα και τα νέα μέσα, αλλά και την επικοινωνία. Ο δάσκαλος – καθηγητής θα πρέπει να προσαρμοστεί στους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας με στόχο να βοηθήσει τη διαδικασία του μαθήματος.

Όλα τα σχολεία πλέον, έχουν ή θα έχουν στο μέλλον «διαδραστικούς πίνακες» των οποίων το κόστος είναι πάνω από 1000 ευρώ. Το μέσο αυτό βοηθάει το δάσκαλο όχι απλά να παρουσιάσει ένα μάθημα γραμμικά, όπως κάνει με τη βοήθεια ενός βιντεοπροβολέα και ενός υπολογιστή, αλλά και να χειριστεί την επιφάνεια προβολής διαδραστικά σαν να έχει μπροστά του έναν πίνακα. Να γράψει και να σβήσει προσφέροντας στους μαθητές του όχι εφέ όπως θα έλεγαν κάποιοι, αλλά ουσία. Πως θα σας φαινόταν, αν στο τέλος της διδασκαλίας ο καθηγητής αποθήκευε το μάθημα με τη μορφή αρχείου και το έστελνε στους μαθητές του με email για επιπλέον μελέτη;

Σε διάφορες χώρες οι ιδέες και τα μέσα βρίσκουν εφαρμογή γρήγορα. Στη χώρα μας τα πράγματα είναι «λίγο» διαφορετικά. Η οικονομική κρίση, έχοντας αγγίξει και την παιδεία, δεν αφήνει περιθώρια για πολλές σπατάλες. ΥΠΑΡΧΟΥΝ έξυπνες λύσεις!!!!

Οι ελλείψεις μετατρέπονται σε κίνητρο και αφορμή για δημιουργικότητα.
Το σχολείο αλλάζει. Το ίδιο και εμείς οι εκπαιδευτικοί

Σας καλούμε στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 3ου ΕΠΑ.Λ Τρίπολης την Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:15 μ.μ με τίτλο
«Κατασκευή Διαδραστικού Πίνακα και επίδειξη λειτουργίας του λογισμικού του — Μία έξυπνη λύση χαμηλού κόστους»


Γιώργος Μίχας
Πληροφορικός, καθηγητής 3ου ΕΠΑ.Λ Τρίπολης (εσπερινού)
Πτ. Παν. Πειραιώς

 

 

 
Εκδήλωση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) και το Δικηγορικό Σύλλογο Τριπόλεως
σας προσκαλούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, 6:00 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
(25ης Μαρτίου & Πανός 21)

Θέμα της εκδήλωσης είναι:
``Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν.3869/2010``
Ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και
προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται
Η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες

Ομιλητές :

- κος Δημήτρης Σπυράκος, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
- κα. Ευθυμία Κινινή, (Δικηγόρος) Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθήνας
- κα. Μαρία Λιακοπούλου, Αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ
- κα. Αναστασία Γκιτάκου, Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2

 

 

 
Εκδήλωση Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του ΣΝΕΑ για την οικονομική κρίση
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network και ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ), στο πλαίσιο των δράσεων για την επιχειρηματικότητα
σας προσκαλούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21).

Θέμα της εκδήλωσης είναι:  «Στρατηγική για την κρίση»

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Δρ. Κόκκορης Θεόδωρος, Καθηγητής Διεθνούς Marketing στο ΤΕΙ Αθηνών, στέλεχος στον ΕΟΜΜΕΧ και σύμβουλος Αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουν οι επαγγελματίες ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.
Πως πρέπει να οργανωθούν, να γίνουν εξωστρεφείς, να αναθεωρήσουν την φιλοσοφία για το επιχειρείν.

Η παρουσίαση αυτή είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά σεμιναρίων-κατάρτισης σε εξειδικευμένα πρακτικά θέματα επιχειρηματικότητας (πωλήσεις-marketing-εξαγωγές- συνεργασίες-επικοινωνία-κλπ) τα οποία θα συμβάλουν στην βελτίωση της επιχείρησης και του επαγγελματία ώστε να αντιμετωπίσει τις κρίση κατά τον καλύτερο τρόπο.

 

 

 
Συνέλευση Αλληλεγγύης
Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ καλεί την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μμ, στην Τρίπολη στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, σε "Συνέλευση Αλληλεγγύης", συλλογικότητες και άτομα, προς στήριξη των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας.

Διακινδυνεύουν τη ζωή τους για μια ανθρώπινη ζωή!
Οι 300 μετανάστες άρχισαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, μια κραυγή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, ενάντια στα τείχη του αίσχους που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία.

Οι μετανάστες και οι μετανάστριες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό ή για να πλουτίσουν. Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές, το ΔΝΤ και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!
Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης-Φρούριο, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων: Κατασκευάζει τείχος στον Έβρο, κάνει καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις-σκούπα και εκατοντάδες απελάσεις, καταργεί ουσιαστικά το πολιτικό άσυλο, παρουσιάζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν επικίνδυνους εισβολείς. Αυτή η κυβέρνηση που συμμετείχε και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που υποστηρίζει το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ, αρνείται να δώσει άσυλο στους ιρακινούς, αφγανούς και παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κοινωνίας, που καταστρέφει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που καταδικάζει στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Με την επίθεσή της κατά των μεταναστών θέλει να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των αλλοδαπών, ώστε να μας διαιρέσει και να μας φοβίσει, να συνεχίσει ανενόχλητη την καταλήστευση της ζωής όλων μας.

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία!
Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γι’ αυτό μας αφορά όλους και όλες, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, χρώμα και θρησκεία. Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


 

 

Την Πέμπτη η παρουσία του Δερμιτζάκη
Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Αστέρα η επίσημη παρουσίαση του προπονητή της ομάδας κ. Παύλου Δερμιτζάκη.

Μπήκε στην προπόνηση ο Μπαρτολίνι

Μετά το χθεσινό ρεπό που είχε δώσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης, ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα, ειδικής αντοχής και τακτικής.

Τα ευχάριστα της σημερινής προπόνησης ήταν ότι ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι ακολούθησε κανονικά όλο το πρόγραμμα και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του τεχνικού τιμ της ομάδας, ενώ ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο χορτάρι ακολούθησαν ο Χρήστος Πιπίνης και ο Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο.

Ο Ράντοσλαβ Ματούσιακ επιστρέφει σήμερα στην Τρίπολη, μετά τη διήμερη άδεια που είχε πάρει για να μαζέψει τα πράγματά του από την ιδιαίτερη πατρίδα του και θα είναι κανονικά στην αυριανή προπόνηση (11.00 π.μ.), ενώ τέλος, απουσίασαν οι δύο νεαροί διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Τάσος Μπακασέτας και ο Δημήτρης Κουρμπέλης που βρίσκονται στη Λάρισα για υποχρεώσεις με την εθνική νέων.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα