Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 20-01-2011

 

 

 

 
Οι απαντήσεις για τη ρύθμιση των χρεών
Οι απαντήσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης στην υπ' αριθ. 8021/20.12.2010 ερώτηση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με την καταστρατήγηση του Ν.3869/2010 για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τις τράπεζες.

Απάντηση Υπ. Οικονομικών >>>>>>>>
Απάντηση Υπ. Εργασίας >>>>>>>>>

 

 

 
Νέα δεδομένα στον τουρισμό της Αρκαδίας
Με θέμα «Οικονομική ύφεση και Καλλικράτης. Η επόμενη ημέρα και το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης», το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network, πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τουριστική ημερίδα.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Για δέσμευση να γίνει η Πελοπόννησος ο προορισμός που της αξίζει έκανε λόγο η κα. Νικολάκου, η οποία αφού συνεχάρη το Επιμελητήριο για αυτή την πρωτοβουλία ανέφερε ότι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Πελοπόννησο είναι ο τουρισμός μαζί με τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Αντώνης Μαλλιάρας, υπεύθυνος της ημερίδας και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε ότι «ο τουρισμός με τον Καλλικράτη ανοίγει τον δρόμο για ένα αναβαθμισμένο και αποκεντρωμένο σύστημα διοίκησης. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συνεργαστεί άμεσα με τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών ώστε να αποφασίσουν από κοινού τι είδους ανάπτυξη θέλουν για τον τόπο τους. Πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα υπηρεσίες Τουριστικής Ανάπτυξης σε κάθε Δήμο, όπου θα είναι αρμόδιες να αξιοποιήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους ώστε να αναπτύξουν και να προβάλουν τις ανάλογες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως για παράδειγμα αθλητικό, θρησκευτικό, αγροτουρισμό και πολλές άλλες μορφές ώστε η τουριστική σεζόν να μην περιορίζεται σε εποχικά διαστήματα.»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης κατά την τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι η κατεύθυνση του Δήμου Τρίπολης είναι να γίνουν πράγματα παρά τις δυσχερείς οικονομικές δυσκολίες

Ο κ Γιάννης Μιχαηλίδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Hospitality & Tourism Consulting Ltd. που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και προβολή τουριστικών προορισμών, κύριος ομιλητής της ημερίδας παρουσίασε έρευνα που αφορά στον τουρισμό, η οποία έγινε με βάση τα νέα δεδομένα της διοικητικής μεταρρύθμισης, «Καλλικράτης».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη το βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με τις υπάρχουσες συνθήκες θα πρέπει να στηριχτεί στην ανάληψη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε επιχειρηματικό και συλλογικό επίπεδο και στην ανάπτυξη συνεργειών με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων και αποτελεσματικών ενεργειών για τη βελτίωση των υπηρεσιών και την τουριστική προβολή του προορισμού.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε:
• στις προοπτικές και τα προβλήματα του Καλλικράτη
• στο ρόλο των τουριστικών επιχειρήσεων και των συλλογικών φορέων
• στις νέες τάσεις στο σύγχρονο τουριστικό marketing

Σημαντικότατο κεφάλαιο της έρευνας, ήταν εκείνο που αναφερόταν στην «επόμενη μέρα» του τουρισμού.

Την εισήγησή του κ. Μιχαηλίδη παρακολούθησαν σημαντικοί φορείς από την Αρκαδία και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μπούρας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιδήμαρχοι των νομών Αρκαδίας και φορείς από όλη την Αρκαδία.

Η ημερίδα έκλεισε με τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις φορέων και επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων.

 

 

 
Επιχειρηματική συνάντηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο 'Αστρος
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας με όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και την επιτόπου συζήτηση των προβλημάτων που τις απασχολούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποίησε επιχειρηματική συνάντηση τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 στις 7.00 μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος Ζαφείρη στο Άστρος.

Κατά την έναρξη της συνάντησης οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας κ.κ Μανόλης Σκάντζος και κ. Ιωάννης Μαρνέρης αντίστοιχα, αφού καλωσόρισαν το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασαν τα προβλήματα και τις δυνατότητες της περιοχής και αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία που έχουν από την αρχή της θητείας τους με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Μπουντρούκας ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τους Δημάρχους και τους Αντιδημάρχους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Δημήτρη Γκαύρο και Εμμανουήλ Δολιανίτη αντίστοιχα για την ενεργό συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση της επιχειρηματικής συνάντησης. Περισσότερα...

 

 

 
Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν,
την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, στις 8 το βράδυ, στα Εντευκτήρια του Ομίλου.
Τη ζωή και το έργο του μεγάλου ηθοποιού θα παρουσιάσει η Πρόεδρος του Φ.Ο.Τ. Εύη Μεντή.
Στο πιάνο θα παίξει και θα τραγουδήσει αξέχαστες επιτυχίες, που ερμήνευσε ο Δημήτρης Χορν, ο μουσικός Βαγγέλης Σταυρόπουλος.

Ένα μικρό απόσπασμα από το «Αυγό» - έργο στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Χορν – θα αποδώσει το μέλος της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης Θοδωρής Αρτόπουλος.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για μας
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 
Ερώτηση για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Οικονομικών

Θέμα: Η κατάργηση, υπό το πρόσχημα των ζημιών, του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, του οποίου ο εκσυγχρονισμός έχει χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε!

Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του ν. 3891/10 που αφορά τον Ο.Σ.Ε., προχώρησε ήδη στη δραστική περικοπή δεκάδων περιφερειακών δρομολογίων και στην ανακοίνωση της συρρίκνωσης κατά 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου. Σε αυτό συμπεριέλαβε και το τμήμα Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, στο οποίο μάλιστα έγιναν πρόσφατα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους ύψους 75 εκ. ΕΥΡΩ!
Η περικοπή των περιφερειακών δρομολογίων του ΟΣΕ γίνεται στη βάση του ότι η κυβέρνηση θεωρεί τα δρομολόγια αυτά ζημιογόνα!

Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, όμως, περιλαμβάνουν και διατηρούν αυτό που έχει καθιερωθεί να λέγονται «περιφερειακές» (regional) ή «επαρχιακές» (rural) γραμμές. Στο πλαίσιο, μάλιστα, μιας υγιούς, ισορροπημένης και κυρίως κοινωνικά προσανατολισμένης πολιτικής μεταφορών, οι σιδηροδρομικές εταιρείες λειτουργούν επιχορηγούμενες από το δημόσιο. Η κρατική αυτή επιχορήγηση αφορά και τα περιφερειακά δρομολόγια.

Ενδεικτικά τονίζουμε ότι, οι κρατικοί Γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) επιδοτούνται με περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να εκτελούν περιφερειακά δρομολόγια.

Οι 100% κρατικοί Αυστριακοί σιδηρόδρομοι επιδοτούνται με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως από τη κυβέρνηση για περιφερειακά δρομολόγια.

Οι Σιδηρόδρομοι της Δανίας (DSB), από όπου κατάγεται ο κ. Π. Τόμσεν της τρόικας, επιδοτούνται με 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (με δίκτυο σε μέγεθος αντίστοιχο του ΟΣΕ)

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Προτίθενται, έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσουν τις διαδικασίες υλοποίησης των διατάξεων του Ν.3891/2010 που διαλύει τον σιδηρόδρομο και εξοντώνει τους εργαζόμενους σ’ αυτόν, με άμεσες συνέπειες στην κοινωνία και τη χώρα;

2. Είναι σε γνώση της κυβέρνησης ότι παραβιάζει τον ευρωπαϊκό κανονισμό συγχρηματοδοτούντων έργων με την κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, στο οποίο έγιναν πρόσφατα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους ύψους 75 εκ. ΕΥΡΩ, γεγονός το οποίο θα επισύρει μια σειρά από πρόστιμα σε βάρος της χώρας;

3. Θα σταματήσουν άμεσα τη συρρίκνωση του σιδηροδρομικού δικτύου και την περικοπή των περιφερειακών δρομολογίων, ώστε να μην νεκρωθεί η περιφέρεια και η χώρα γενικότερα;

4. Προτίθενται, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε σύνταξη νέου σχεδίου νόμου, που θα περιφρουρεί το μέλλον του ΟΣΕ, ως δημόσιας επιχείρησης -ώστε να λειτουργεί μακριά από πελατειακές σχέσεις, σκάνδαλα και βολέματα-, η οποία οφείλει να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της χώρας, με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, προσιτού και γρήγορου σιδηροδρομικού δικτύου;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

 

 

 
Δηλώσεις Πετράκου, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»
ΔΗΛΩΣΗ

«Ο κ. Τατούλης οδηγεί το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε απαξίωση»

Ο κ. Τατούλης και η περί αυτόν ηγετική ομάδα ευτελίζουν και υπονομεύουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και γενικότερα τον νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αν δεν αλλάξουν ριζικά αντίληψη, τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση.

Οι αιτίες για την άσχημη κατεύθυνση που έχουν πάρει τα πράγματα, βρίσκονται στην αλαζονεία της εξουσίας που επιδείχνει ο κ. Τατούλης,στη μεωμενη δημοκρατικη αντιληψη που επιδεικνυουν ,στις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις του «Καλλικράτη», αλλά και στην προχειρότητα και την έλλειψη σοβαρότητας, με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα και ο κ. Τατούλης και η περί αυτόν ηγετική ομάδα.

Τα αποτελέσματα των πρώτων συνεδριάσεων του Π.Σ. είναι γνωστά και επιβεβαιώνουν τις κρίσεις μας.

Ο κ. Περιφερειάρχης και η ηγετική ομάδα οφείλουν να αντιληφθούν ότι βασική δημοκρατική αρχή είναι η αναγνώριση του ρόλου των μειοψηφιών εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Αυτό σημαίνει ουσιαστική διαβούλευση του Περιφερειάρχη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας πριν την εισαγωγή στο Π.Σ. σοβαρών θεμάτων.

Επίσης οφείλουν να κατανοήσουν και να παραδεχτούν όλοι ότι ο «Καλλικράτης» έχει πολλές υπέρ το δέον αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις. Μία βασική τέτοια ρύθμιση είναι ότι ενώ η πλειοψηφία έχει το 60% του σώματος και οι μειοψηφίες το 40%, στην Οικονομική Επιτροπή ο νόμος δίνει στην πλειοψηφία το 67% και περιορίζει τις μειοψηφίες στο 33%, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκπροσωπηθούν όλοι.

Προτείναμε δημοκρατική διέξοδο για τις υπόλοιπες δύο επιτροπές (5 μέλη η πλειοψηφία και 4 οι μειοψηφίες ή 6 η πλειοψηφία και 5 οι μειοψηφίες), διαβλέποντας ότι δημιουργούνται κίνδυνοι αδιεξόδου. Ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία με την αλαζονεία της εξουσίας αρνήθηκαν να αντιληφθούν το αυτονόητο, να αποκατασταθεί η αρχή του 60-40 στο σύνολο των επιτροπών. Αποτέλεσμα, πάλι αδιέξοδο.

Την πρότασή μας θα την επαναφέρουμε και οφείλουν να αντιληφθούν ότι μόνο η εφαρμογή της κοινής λογικής που προτείνουμε ξεμπλοκάρει τα πράγματα.

Εμείς, παρά τη ριζική μας διαφωνία με το συγκεκριμένο νόμο, επειδή είμαστε οι πρώτοι που αγωνιζόμαστε για αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θέλουμε ο νέος θεσμός να παίξει θετικό ρόλο στην προοδο του τόπου, στη διεύρυνση της δημοκρατίας και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού.

Γι’ αυτό θεωρούμε ότι είναι θλιβερό να αρχίζει να απαξιώνεται ο νέος θεσμός, πριν ακόμη κάνει τα πρώτα του βήματα. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Τατούλη και την περί αυτόν ηγετική του ομάδα.

Με την παρέμβασή μας αυτή κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και τους καλούμε να αλλάξουν ριζικά τακτική και να αντιληφθούν ότι μόνο η δημοκρατία και η επικρατηση της κοινης λογικης δίνει λύση στα αδιέξοδα. Διαφορετικά ο θεσμός θα απαξιωθεί τάχιστα. Είναι τραγικό το Π.Σ. να έχει συνεδριάσει δυο φορές και να έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο επειδή η πλειοψηφία αρνείται το αυτονόητο.

Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτο να μην έχει συζητηθεί κανένα θέμα που απασχολεί την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της Πελοποννήσου. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στα προβλήματα, καλώντας τον κ. Περιφερειάρχη να ασχοληθεί με τα φλέγοντα θέματα τα οποία είναι πάρα πολλά.

19/1/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
------------------------------------------------------------------------------
Δ Η Λ Ω Σ Η

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του κ. Τατούλη να εκδώσει απαγορευτική απόφαση να μην έχουν γραφεία οι παρατάξεις στις περιφερειακές ενότητες που έχουν εκπροσώπηση επιβεβαιώνει την αντιδημοκρατική του νοοτροπία αλλά έρχεται και σε αντίθεση με το πνεύμα του «Καλλικράτη» ο οποίος αναφέρει σαφώς ότι στις μειοψηφίες πρέπει να δοθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να μπορούν να ασκούν το ρόλο τους.

Δεν πρόκειται λοιπόν να «συμμορφωθούμε» στις απαγορευτικές αποφάσεις.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το γραφείο 623 στον έκτο όροφο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας για να μπορεί να ασκεί το ρόλο και τις ευθύνες που της ανέθεσε με την ψήφο του ο λαός.

Ας έρθει ο ίδιος ο κ. Τατούλης να μας κάνει έξωση.

Καλαμάτα 20 Ιανουαρίου 2011

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


 

 

Ο Μπακασέτας στην εθνική νέων
Δύο φιλικούς αγώνες με την Ουγγαρία θα δώσει στο γήπεδο Αλκαζάρ στις 25 & 27 Ιανουαρίου 2011 (ώρα 16:00) η Εθνική Νέων (ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 1993) και μεταξύ των παικτών που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Λεωνίδα Βόκολο είναι και ο Τάσος Μπακασέτας του Αστέρα.

Συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα

Συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, με τον προπονητή Οράσιο Γκονσάλβες να δίνει έμφαση σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης παιχνιδιού, έχοντας σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης παιχνίδια με μπάλα. Πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησαν σήμερα οι Μπαρτολίνι, Πιπίνης και Κουρμπέλης.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα (3.30 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, όπου θα γίνει γνωστή η αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι της Κυριακής.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα