Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 19-01-2011

 

 

 

 
Πρόταση Επιμελητηρίου για δημιουργία Γ.Γ. Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Για τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προτείνει, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, η οποία, όπως αναφέρει, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας.

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας και τη δυσμενή κατάσταση που αυτή αντιμετωπίζει, έχει καταστεί πλέον σε όλους μας -κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, επιχειρήσεις και πολίτες - προφανές και κατανοητό ότι η αλλαγή πορείας προς την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την καινοτομία είναι μονόδρομος για να βγούμε από την κρίση. Η οικονομία της χώρας μας, έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές, στηρίζεται κατά πολύ μεγάλο βαθμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αποτελούν ζωτικό παράγοντα για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για την ανάπτυξη, για την παραγωγή πλούτου, αλλά και για την συνοχή της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και πρέπει να χαίρουν ανάλογης προσοχής και στήριξης.

Οι διάφορες προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη των ΜΜΕ, αλλά και για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, προέρχονται κάθε φορά από διαφορετικές αρμόδιες υπηρεσίες είτε του Υπουργείου του οποίου προΪστασθε (Γ.Γ. Εμπορίου, Γ.Γ. Βιομηχανίας κ.λπ.), είτε άλλων Υπουργείων (Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.λπ.). Δεν υπάρχει δηλαδή μία υπηρεσία η οποία να ευθύνεται για τη χάραξη στρατηγικής, την επεξεργασία προτάσεων και το συντονισμό της δράσης για την ανάπτυξη των ΜΜΕ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να μην ξέρουμε, για παράδειγμα, σε ποιον να απευθυνθούμε για τα προβλήματα των μελών μας, ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για το θέμα που μας απασχολεί, ενώ παράλληλα από την άλλη πλευρά, ακόμα και αν εκπονηθεί μία πρωτοβουλία σχετική με τις ΜΜΕ με μία συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν αυτή θα καταφέρει να υλοποιηθεί στην πορεία της μεταξύ συναρμοδιοτήτων και συναποφάσεων.

Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία που έχετε αποδώσει στην προσπάθεια ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από διάφορους φορείς, και από εμάς με τη σειρά μας, για τη δημιουργία μίας μονάδας στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία θα συγκεντρώσει τις διάσπαρτες αρμοδιότητες για τις ΜΜΕ, θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα των ΜΜΕ και θα έχει τον πρώτο λόγο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη και ανάπτυξη τους, καθώς και στην επεξεργασία και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Αυτή η μονάδα θα μπορούσε να είναι μία Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, Γενική Γραμματεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η οποία θα μπορέσει, με την κατάλληλη θεσμική εξουσιοδότηση, να σας επικουρήσει ουσιαστικά και συντονισμένα στην προσπάθειά σας για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας, τόσο με την επεξεργασία προτάσεων και με την ανάληψη υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου για τις ΜΜΕ, όσο και με την άμεση συνεργασία με τους φορείς της επιχειρηματικότητας για την εξεύρεση λύσεων και εναλλακτικών πρακτικών. Από την πλευρά των επιχειρήσεων, θα υπάρχει επιτέλους ένας φορέας ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα θέματα που τις απασχολούν και στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται, γεγονός που θα καταστήσει την πληροφόρηση, την ανατροφοδότηση, τη συνέργεια και συνεργασία όλων των εταίρων της επιχειρηματικότητας, που απαιτείται για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, εφικτή και αποτελεσματική.

Θέτουμε την πρόταση αυτή υπόψη σας και ευελπιστούμε σε θετική ανταπόκριση.
Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η παραπάνω παρέμβαση κοινοποιήθηκε:
1. Κ.Ε.Ε.Ε.
2. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

 

 
Πρόταση Επιμελητηρίου για ενίσχυση Πελοποννησιακών προϊόντων
Τις προτάσεις του για την ενίσχυση στην εξωστρέφεια των πελοποννησιακών επιχειρήσεων και την προώθηση των παραδοσιακών μας προϊόντων παρουσιάζει σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρο Τατούλη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Γνωρίζοντας ότι στον προγραμματισμό της δράσης της Περιφέρειας βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση προτεραιότητας η στήριξη και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο επιβεβαιώθηκε και στις μεταξύ μας συναντήσεις με τα Επιμελητήρια και τους φορείς της Περιφέρειας, και δεδομένου του άμεσου ενδιαφέροντος των Επιμελητηρίων για το συγκεκριμένου θέμα, παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας υποβάλουμε κάποιες προτάσεις σχετικά με το θέμα, ευελπιστόντας στην ανάπτυξη ενός κοινού στρατηγικού σχεδίου Περιφέρειας και φορέων. Συγκεκριμένα οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δράσεις:

1. Διοργάνωση Έκθεσης Πελοποννησιακών (ή Μοραϊτικων) προϊόντων:

Κάθε χρόνο οργανώνονται στην Αθήνα, σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους εκθέσεις με περιφερειακά προϊόντα (όπως για παράδειγμα το «Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού»), οι οποίες συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρουν από πλευράς επισκεπτών, που προέρχονται είτε από το χώρο των επιχειρήσεων είτε είναι απλοί επισκέπτες που ενδιαφέρονται για ποιοτικά προϊόντα ή για την οργάνωση των διακοπών τους σε μία περιοχή. Μία τέτοια έκθεση Πελοποννησιακών Προϊόντων και όχι μόνο, θα δώσει την ευκαιρία στις πελοποννησιακές επιχειρήσεις να προβάλουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, αλλά και την ευκαιρία να προβληθεί παράλληλα το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας. Αυτή η ιδέα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στη σκέψη των Επιμελητηρίων, χρειάζεται όμως συντονισμένη προσπάθεια και πόρους που μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να εξασφαλίσει, πάντα φυσικά και με τη δική μας συμμετοχή.

2. Δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου Πελοποννησιακών προϊόντων στον Ισθμό:

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές ο Ισθμός αποτελεί την «πύλη» της Πελοποννήσου και είναι πολύ σημαντικό ο επισκέπτης που περνάει αυτήν την πύλη να λαμβάνει αμέσως μία θετική και όμορφη εικόνα της Πελοποννήσου και όσων αυτή έχει να προσφέρει. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου Πελοποννησιακών προϊόντων στον Ισθμό, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει μία στάση και να πάρει μία ιδέα των προϊόντων και των υπηρεσίων που έχει να του προσφέρει ο τόπος που πρόκειται να επισκεφθεί ή ακόμα και να πάρει κάποιες ιδέες, αν δεν έχει σχεδιάσει ακριβώς πού και τι θέλει να κάνει.

3. Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις:

Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών τους, με τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό και τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Αυτή η προσπάθεια, όμως, είναι συνήθως μεμονωμένη, δηλαδή οργανώνεται από το Επιμελητήριο κάθε νομού για τις επιχειρήσεις μέλη του, και συνεπώς μικρής εμβέλειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη παρουσία των αντίστοιχων επιχειρήσεων και των προϊόντων τους. Η οργάνωση μίας στρατηγικής προώθησης της εξωστρέφειας σε Περιφερειακό επίπεδο θα προσδώσει άλλη δύναμη στην παρουσία των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους, δεδομένου ότι θα είναι εμπλουτισμένη με πολυάριθμα ποιοτικά προϊόντα και θα έχουν μία αξιόλογη παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις (π.χ. Anuga, Sial κά). Επιπλέον, τις περισσότερες φορές οι επιχειρήσεις μας, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο των παραγγελιών πελατών από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να χάνεται η ευκαιρία για το ζητούμενο «άνοιγμά» τους προς μεγαλύτερες αγορές. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δημιουργία clusters μεταξύ των ομοειδών πελοποννησιακών επιχειρήσεων και αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ καλύτερα μέσω της Περιφέρειας.

Με τους παραπάνω τρόπους μπορεί να δοθεί μία νέα πνοή στην εξωστρέφεια των πελοποννησιακών επιχειρήσεων και στην προώθηση των παραδοσιακών μας προϊόντων, που πραγματικά υπερτερούν ποιοτικά από πολλά άλλα που καταφέρνουν να διεισδύσουν στις αγορές με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό δεν είναι στην ύπαρξη αυτών των προϊόντων, που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν, αλλά στο συντονισμό των προσπαθειών μας για την ανάδειξή τους, μία προσπάθεια που από κοινού θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα με αντίστοιχο καταμερισμό τους κόστους για όλους τους συμμετέχοντες.

Είμαστε βέβαιοι για τη θετική σας ανταπόκριση στις παραπάνω προτάσεις και είμαστε στη διάθεσή σας για να τις συζητήσουμε αναλυτικά και να ξεκινήσουμε από κοινού τον απαραίτητο σχεδιασμό.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η παραπάνω παρέμβαση κοινοποιήθηκε:
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 

 
Έναρξη νέων προγραμμάτων από το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας το Φεβρουάριο
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για :
1) Πρόγραμμα Πληροφορικής ΙΙ ( word , internet , windows , Βασικές έννοιες ), διάρκεια 50 ώρες
2) Πρόγραμμα Πληροφορικής ΙΙΙ ( excel , power point , access ) , διάρκεια 50 ώρες
3) Πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας ( διάρκεια 50 ώρες )
4) Πρόγραμμα Γαλλικής Γλώσσας ( διάρκεια 50 ώρες )
5) Πρόγραμμα Κινηματογράφου ( διάρκεια 25 ώρες )
6) Πρόγραμμα Σωματικής & Ψυχικής Υγεία ( διάρκεια 25 ώρες )

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν, ενώ η παρακολούθησή τους οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" .

Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων, Παρασκευή 28/01/2011

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού, Τρίπολη, Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 20:00, τηλ. 2710 – 232524 ), με μια Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, για περισσότερες πληροφορίες και για συμπλήρωση της απαραίτητης αίτησης.

 

 

 
Αποκατάσταση του δρόμου Παραλογγοί - Τριπόταμα
Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε το σημείο του δρόμου Παραλογγοί – Τριπόταμα όπου είχε σημειωθεί κατολίσθηση βράχων. Ο δήμαρχος επέβλεψε τις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου, επισκέφθηκε τα χωριά Παραλογγοί, Βελημάχι και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «η πρόσβαση προς τον οδικό άξονα Τρίπολης – Πάτρας (111) αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Γορτυνίας και η νέα Δημοτική Αρχή θα ενεργοποιηθεί για την επανένταξη του δρόμου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα απ΄όπου το έργο απεντάχθηκε λόγω της μη ολοκλήρωσής του μέσα στα χρονικά περιθώρια που προέβλεπε το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης».

Την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθεί την περιοχή αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα για να συντονιστούν οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του Δήμου ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα.

 

 

 
Εκδηλώσεις και εκπαίδευση 3ου Συστήματος Προσκόπων
Εορταστικές εκδηλώσεις 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης για την γιορτή του Αγίου Ευθυμίου

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης για την γιορτή του Αγίου Ευθυμίου, στο μαγευτικό εξωκκλήσι του Αγίου.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στις 18.00μμ θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Επσερινός με αρτοκλασία. Τις βραδινές ώρες θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι με παραδοσιακή μουσική, χορό και νόστιμους μεζέδες. Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 στις 7.30πμ θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί.
3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκπαίδευση Βαθμοφόρων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο Ροεινό

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μια πολύ ιδιαίτερη Προσκοπική δραστηριότητα έλαβε χώρα στο Ροεινό Αρκαδίας. 14 Ενήλικα Στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από την Τρίπολη, τη Κόρινθο, το Άργος, το Αίγιο, τη Σπάρτη, την Πάτρα, το Αργοστόλι και την Αττική είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα διαβίωσης στο ύπαιθρο ξεκινώντας από το Ροεινό.

Ξεκινώντας, ναι... γιατί η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα 1750m περίπου στο πλάτωμα που βρίσκεται λίγο πριν την κορυφή Αιντίνη. Η Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε ήταν η 27η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής στην οποία οι Βαθμοφόροι του Σ.Ε.Π. κλήθηκαν να αποδείξουν ότι μπορούν να διαβιώσουν στο ύπαιθρο με ασφάλεια, γνωρίζοντας καλά το περιβάλλον στο οποίο κατασκηνώνουν. Την Εκπαίδευση διηύθυνε ο Έφορος Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Περιοχής Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Μποζίκης ενώ ανάμεσα στους εκπαιδευτές ήταν και ο Έφορος Περιοχής Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. κ. Ηλίας Λαδάς.

Η Σχόλη γνώρισε μεγάλη επιτυχία αφού οι εκπαιδευόμενοι ανταπεξήλθαν σε όλες τις δοκιμασίες που τους ζητήθηκαν αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κάναμε νέους φίλους από όλες τις γωνιές της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Μιχάλης Μίχαλος
Αρχηγός Κοινότητας Ανιχνευτών
3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης

 

 

 
Κοπή πίτας Συλλόγου Απανταχού Κοτυλίων
Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί στην συνεδριακή αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστερίου, Εθνάρχου Μακαρίου 1 στο Περιστέρι, την Κυριακή 30/01/2011 και ώρα 12.00 πμ. Εκεί, ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα όπως κάθε χρόνο στους μικρούς μας φίλους και θα προσφερθούν πρωινά εδέσματα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Ετήσια Χοροεσπερίδα του Συλλόγου στην αίθουσα των εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ.

Θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους νέους αποφοιτήσαντες και τους φαντάρους μας (στοιχεία επικοινωνίας: Μιχαλοπούλου Δήμητρα 210 2704023, 694 8541628 και στο email του Συλλόγου kotylio1937 @ hotmail.com).

Σας περιμένουμε όλους εκεί για να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για ένα ελπιδοφόρο και δημιουργικό 2011!

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΤΥΛΙΩΝ

 

 

 
Η πρώτη προπόνηση με Γκονσάλβες
Η πρώτη μέρα με τον Πορτογάλο τεχνικό Οράσιο Γκονσάλβες περιελάμβανε δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα), που σήμαναν ουσιαστικά και την έναρξη προετοιμασίας του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για το οποίο δεν υπολογίζεται ο Τσικόντζι Ουντότζι που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του σε αυτόν τον αγώνα.

Ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο χορτάρι ακολούθησε το πρωί ο νεοαποκτηθείς Πολωνός επιθετικός Ράντοσλαβ Ματούσιακ, που όμως το απόγευμα συμμετείχε κανονικά στο «οικογενειακό διπλό» της ομάδας, ενώ συνέχισαν σήμερα τη θεραπεία τους οι Χρήστος Πιπίνης, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι.

Στη πρωινή προπόνηση οι παίκτες του Αστέρα χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ και έκαναν ασκήσεις ταχυδύναμης με μπάλα, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε και παιχνίδια με τη μπάλα σε μικρό χώρο.

Στην απογευματινή προπόνηση και μετά από λίγα παιχνίδια με μπάλα για προθέρμανση, ακολούθησε το «οικογενειακό διπλό» με τους «πράσινους» να κερδίζουν 2-1 τους «πορτοκαλί».

Τα δύο γκολ των νικητών σημείωσαν οι Ιβάνοφ, Αρσενίεβιτς με κοντινά πλασέ, ενώ για τους «πορτοκαλί» σκόραρε ο Ουριμπάρι με απευθείας χτύπημα φάουλ. Δοκάρια για τους «πράσινους» είχαν οι Φρανκού, Λαδάκης με δυνατά σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στην απογευματινή προπόνηση έδωσαν το παρόν περίπου 50 φίλαθλοι των ASTERAS FANS, που ενθάρρυναν με την παρουσία και τα συνθήματά τους, την αγαπημένη τους ομάδα.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αναστασόπουλος, Ρούμπιλ, Αργυρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σκόνδρας, Λαδάκης, Κερ (Κρις), Αρσενίεβιτς (Ροτζέριο), Ιβάνοφ, Φρανκού (Ματούσιακ), Τσαμπούρης (Ριμκεβίτσιους).
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίντο, Κρις (Κερ), Μπαστία, Καρέρα, Φορτούνης, Ροτζέριο (Αρσενίεβιτς), Ματούσιακ (Φρανκού).

Την Πέμπτη (3.30 μ.μ.) θα συνεχιστεί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.


 

 

Τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10

Ο Αρκαδικός έχει τέσσερις παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών κατηγοριών, με τον Δημήτρη Κατιάκο, τον Γιώργο Μπρόζο και τον Μύρωνα Παπαδάκη να έχουν παρουσία σε δύο, ενώ ο Βασίλης Γιαννουλάκος έχουν σε ένα.
Αναλυτικά οι παίκτες του Αρκαδικού που συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 της Α2 κατηγορίας μετά τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
- Ο Δημήτρης Κατιάκος είναι 2ος στην ευστοχία των ελευθέρων βολών με 36/41 (88%) και 5ος στα κοψίματα με 8.
- Ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 9ος στα ποσοστά ευστοχίας διπόντων με 38/60 (63%) και 10ος στα κλεψίματα με 13 (1,3 μο)
- Ο Γιώργος Μπρόζος είναι 7ος στα κοψίματα με 7 και 9ος στην ευστοχία τριπόντων με 11/27 (41%).
- Ο Βασίλης Γιαννουλάκος είναι 9ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex με 0.571

Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών μετά τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 έχουν ως εξής:
Σκόρερς
1. Κακιούζης 173 (Λαύριο)
2. Γκιζογιάννης 170 (ΑΕΚ Άργους)
3. Μίχαλος 168 (Παγκράτι)

Τρίποντα
1. Κακλαμάνος 31 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 27 (ΑΓΟΡ)
3. Βασιλόπουλος 24 (Παγκράτι)

Ριμπάουντ
1. Καρτέλο 90 (ΑΕΚ Άργους)
2. Κουτρούλιας 84 (Ολυμπιάδα)
3. Μαχαίρας 83 (Παγκράτι)

Ασίστς
1. Νίκου 50 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 42 (ΑΓΟΡ)
3. Ζούπας 42 (Αμύντας)

Κλεψίματα
1. Ν. Μακρής 19 (Ολυμπιάδα)
2. Γιαννακόπουλος 17 (Λαύριο)
3. Μίχαλος 17 (Παγκράτι)
10. Παπαδάκης 13 (Αρκαδικός)

Κοψίματα
1. Πάντελιτς 23 (Απόλλων Πατρών)
2. Καρτέλο 22 (ΑΕΚ Άργους)
3. Γιοβάνοβιτς 17 (ΚΑΟΔ)
5. Κατιάκος 8 (Αρκαδικός)
7. Μπρόζος 7 (Αρκαδικός)

Παίκτης-Οικονομία
1. Σουρλής 40 (ΚΑΟΔ)
2. Κούμουλος 39 (ΑΓΟΡ)
3. Νίκου 34 (Ελευσίνα)
4. Κατσαρές 34 (ΚΑΟΔ)

Ποσοστό ευστοχίας 1π.
1. Ροδόστογλου 29/32 91% (Αρχέλαος/Πιερικός)
2. Κατιάκος 36/41 88% (Αρκαδικός)
3. Αργυρόπουλος 53/62 85% (Απόλλων Πατρών)

Ποσοστό ευστοχίας 2π.
1. Πάντελιτς 37/55 67% (Απόλλων Πατρ.)
2. Καρτέλο 37/55 67% (ΑΕΚ Άργους)
3. Μαναβόπουλος 33/50 66% (Ελευσίνα)
9. Παπαδάκης 38/60 63% (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 3π.
1. Μάρτζος 14/23 61% (Ελευσίνα)
2. Ράλλης 19/38 50% (Ερμής Λαγκαδά)
3. Βασιλόπουλος 24/51 49% (Παγκράτι)
9. Μπρόζος 11/27 41% (Αρκαδικός)

Σύστημα αξιολόγησης Tendex
1. Συμεωνίδης 0.686 (Ίκαροι Σερρών)
2. Γιοβάνοβιτς 0.676 (ΚΑΟΔ)
3. Καρτέλο 0.641 (ΑΕΚ Άργους)
9. Γιαννουλάκος 0.571 (Αρκαδικός)

Αστόχησε μετά από δύο μήνες!

Αστόχησε σε ελεύθερη βολή ο Κατιάκος και αυτό θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στατιστική είδηση της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Μετά από δέκα αγωνιστικές, ο πάουερ φόργουορντ του Αρκαδικού έχει αστοχήσει σε μόλις πέντε από τις 41 βολές που έχει εκτελέσει και με ποσοστό 88% είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος!

Από τις πέντε άστοχες βολές του, ο Κατιάκος αστόχησε στις τέσσερις (8/12) λόγω κούρασης στον αγώνα του Λαυρίου στις 27 Νοεμβρίου και την πέμπτη στην Κατερίνη (1/2) το προηγούμενο Σάββατο. Πέρασαν δηλαδή σχεδόν δύο μήνες με συνεχόμενες εύστοχες βολές από τον Κατιάκο.

Η στατιστική ανάλυση αυτού του μεγάλου ρεκόρ που έχει πετύχει ο Κατιάκος, σημαίνει πώς δεν έχει αστοχήσει στους αγώνες της Τρίπολης, όπου είναι απόλυτα εύστοχος με 15/15, ενώ σε ένα παιχνίδι (στο Μετς με το Παγκράτι δεν εκτέλεσε ελεύθερη βολή). Αναλυτικά τα ποσοστά του Κατιάκου σε κάθε παιχνίδι έχουν ως εξής:

Αρκαδικός-ΑΕΚ Άργους 5/5
Ελευσίνα-Αρκαδικός 10/10
Αρκαδικός-Ολυμπιάδα 2/2
Λαύριο-Αρκαδικός 8/12
Αρκαδικός-Ν. Ήστ 4/4
Κόροιβος-Αρκαδικός 2/2
Αρκαδικός-Ίκαροι 2/2
Αρκαδικός-Αμύντας 2/2
Αρχέλαος/Πιερικός-Αρκαδικός 1/2

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα