Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 18-01-2011

 

 

 

 
Αύριο η μεγάλη ημερίδα του Επιμελητηρίου για τον τουρισμό
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, διοργανώνει ημερίδα για τον Τουρισμό Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Το θέμα της ημερίδας είναι: «Οικονομική ύφεση και Καλλικράτης. Η επόμενη ημέρα και το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο κος Γιάννης Μιχαηλίδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Hospitality & Tourism Consulting Ltd. που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και προβολή τουριστικών προορισμών. Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση νέων στρατηγικών ενεργειών για την αποτελεσματική τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Αρκαδίας δεδομένου και των νέων συνθηκών που διαμορφώνουν ο Καλλικράτης και η οικονομική ύφεση.

Με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής θα δοθεί η ευκαιρία στον επιχειρηματικό κόσμο, τους πολίτες και τους νέους της να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις, προγράμματα και δραστηριότητες μας με στόχο την βελτίωση της επιχειρηματικότητας της Αρκαδίας, παράλληλα δε να συζητηθούν και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

 

 

 
Περί συνενώσεων-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, συναντήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διοικητική οργάνωση και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου με αφορμή τις συνενώσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και τη δημιουργία Σχολικών Κέντρων και Πολυδύναμων Σχολικών Μονάδων, που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στις συνενώσεις σχολικών μονάδων θα ληφθούν υπόψη οι κτιριακές υποδομές στο σχολείο μετακίνησης, η απόσταση που θα διανύουν οι μαθητές σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, καθώς και τα δημογραφικά στοιχεία κάθε περιοχής.

Το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. θα θέσει αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των σχολικών μονάδων, που θα συνενωθούν και αυτών που θα εξαιρεθούν. Συγκεκριμένα, δε θα συνενωθούν σχολεία σε απομονωμένες και απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές, όπου οι συνθήκες δεν επιτρέπουν ασφαλή και άνετη μεταφορά μαθητών.

Το όλο εγχείρημα αποσκοπεί σε μια εξορθολογική αντιμετώπιση της διασποράς των σχολικών μονάδων, στην εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών μεθόδων και στον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων σχολικών υποδομών, επιτυγχάνοντας έτσι την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
-----------------------------------------------------------------

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


Θέμα: Συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και προβλήματα στη λειτουργία τους.
...
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
• Προτίθεται να σταματήσει τη διαδικασία συγχωνεύσεων-καταργήσεων των σχολικών μονάδων. Να προχωρήσει σε Σύγχρονο πρόγραμμα σχολικής στέγης υπαγμένο στο κράτος και κατάργηση των ΣΔΙΤ.
• Προτίθεται να επιχορηγήσει με έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες τις σχολικές επιτροπές για όλες τις ανάγκες των σχολείων. Να καταργήσει το ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτρόπων. Να είναι αποκλειστικά δωρεάν το πετρέλαιο, το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο στα σχολεία. Να μην επιβαρύνεται η λαϊκή οικογένεια για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων & καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λ.π.
• Να προχωρήσει στην πληρωμή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών;

Ο βουλευτής
Γιάννης Πρωτούλης
Περισσότερα...

 

 

 
Πρακτική άσκηση φοιτητών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
Με επιστολή του ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ¨Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, στον Πρόεδρο της Προσωρινής Γενικής Συνελεύσεως του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Μπαλτόπουλο – Αναπλ. Καθηγητή, εγκρίνει την πρακτική άσκηση των Φοιτητών 7ου εξαμήνου του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις σχετικές δομές του Νοσοκομείου μας. Η χρονική διάρκεια της άσκησης θα είναι τρεις (3) εβδομάδες και συγκεκριμένα:

Από 17.01.2011 έως και 22.01.2011 (14 Φοιτητές), από 24.01.2011 έως και 28.01.2011 (13 Φοιτητές) και από 31.01.2011 έως και 04.02.2011 (12 Φοιτητές).

Για την παραπάνω εξέλιξη ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, μεταξύ άλλων τονίζει:

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί πολύ την Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που επέλεξαν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι Φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

H συνεργασία αυτή θα συμβάλλει, ώστε οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να αποκτήσουν εμπειρία και γνώσεις που απαιτούνται στην άσκηση του μελλοντικού επαγέλματός τους.

Συγχαρητήρια στους Δ/ντές και το Ιατρικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας για τις άριστες σχέσεις και συνεργασία που διατηρούν με τους καθηγητές και το Επιστημονικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

 

 
Παραχώρηση μέρους της πτέρυγας του 411 Γ.Σ.Ν. στο Παναρκαδικό
Με το υπ’ αριθμ. Φ.000/1/175068/Σ.66/17-1-2011 έγγραφο της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστηρίξεως Στρατού – Δ/νση Υγειονομικού/1ο και μετά από ενημέρωση που μας έγινε από τον Δ/ντή του 411 Γ.Σ.Ν., κ. Σταμάτη Αρχαίο, μας γνωρίζουν ότι διαθέτουν μέρος της πτέρυγας νοσηλείας του 411 Γ.Σ.Ν. στο Νοσοκομείο μας.

Με την διάθεση αυτή δίνεται η δυνατότητα αποσυμφόρησης των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου μας και θα μπει επιτέλους ένα τέλος στην χρήση των ράντζων στο διάδρομο της Κλινικής που στεγάζονται οι δύο Παθολογικές.

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» θα προχωρήσει άμεσα, μετά από σχετική έγκριση από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής στην διαμόρφωση του χώρου με έξοδά του και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε η πραγματοποίηση των εργασιών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε σχέση με τα ανωτέρω, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων τονίζει:

Με την προαναφερόμενη απόφαση της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστηρίξεως Στρατού – Δ/νση Υγειονομικού/10, ικανοποιείται ένα αίτημα του Νοσοκομείου μας και δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε την Β΄ Παθολογική Κλινική και να βάλλουμε έτσι τέλος στα ράντζα.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Άμυνας, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας, του Υπουργού και Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Δημήτρη Ρέππα, του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (Π.Ο.Α.), των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της Αρκαδίας, του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, Καθηγητή κ. Πάνου Γκούμα, καθώς και του Υποδιοικητή της ιδίας Περιφέρειας, κ. Ιωάννη Λαουδιά.

 

 

 
Ο Ματούσιακ στον Αστέρα
Στη δεύτερη μεταγραφή του τη χειμερινή περίοδο προχώρησε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, αφού μετά τον Σέρβο Νεμάνια Αρσενίεβιτς συμφώνησε με τον Πολωνό επιθετικό Ράντοσλαβ Ματούσιακ για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Ματούσιακ γεννήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 1982, έχει ύψος 1.84 και είναι ένας από τους πιο γνωστούς Πολωνούς ποδοσφαιριστές και από την αρχή της καριέρας του θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Μάλιστα, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία σημείωσε 7 γκολ σε 15 συμμετοχές από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως το Μάιο του 2008.

Ο Ματούσιακ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της χώρας του όπως η Βίντζελ Λοντζ, η ΛΚΣ Λόντζ, η Βίσλα Πλοκ, η Μπελτσάτοφ, η Βίσλα Κρακοβίας και η Κρακοβία, ενώ έχει φορέσει ακόμα τη φανέλα της Ιταλικής Παλέρμο και της Ολλανδικής Χερενφέιν. Στον Αστέρα ο Ματούσιακ θα φοράει το Νο8.

Ο Ματούσιακ στη φετινή αγωνιστική περίοδο είχε δέκα συμμετοχές με τη φανέλα της Κρακοβίας σημειώνοντας δύο τέρματα. Αναλυτικά η στατιστική του Ματούσιακ τα τελευταία χρόνια έχει ως εξής:

1999-2002: Λοντς 4 συμ.
2002-2003: Σζκαζακοβιάνκα 11 συμ.
2003: Λοντζ 8 συμ. 3 γκολ
2003-2004: Βίσλα Πλοκ 14 συμ.
2004-2007: Μπέλτσατοφ 78 συμ. 30 γκολ
2007: Παλέρμο 3 συμ. 1 γκολ
2007-2008: Χέρενφεν 10 συμ. 1 γκολ
2008: Βίσλα Κρακοβίας 8 συμ. 1 γκολ
2008-2009: Βίντζεβ Λοντς 7 συμ. 1 γκολ
2009-2011: Κρακοβία 35 συμ. 8 γκολ

 

 

 
Κάλεσμα Αρκαδικού στους φιλάθλους
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον Απόλλων Πατρών και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Νίκησαν οι κορασίδες του Αρκαδικού

Χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, η ομάδα κορασίδων του Αρκαδικού κέρδισε εύκολα στη Μεγαλόπολη τον Πολύβιο 49-30 με κορυφαίες τις Λιακοπούλου (16π.), Πετροπούλου (12π), Κοσκινά (10π) που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από τον Πολύβιο ξεχώρισε για μία ακόμα φορά η Κουρουνιώτη που σημείωσε περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας της.

Διαιτητές: Παπαχαραλάμπους, Καρμοίρης
Δεκάλεπτα: 7-10, 13-21, 20-35, 30-49
Πολύβιος (Θεοδωρόπουλος): Αλεβίζου, Κρόκου 2, Μπουζαλά 2, Στρίγγλη 5, Κουρουνιώτη 16, Μπουγιούκου 3, Γιαννοπούλου, Αγγελονίδη, Ισκάκη 2, Αποστολοπούλου.
Αρκαδικός (Βολονάκη): Σκριμιζέα 2, Πανταζοπούλου, Λιακοπούλου 16, Ξενοδημητροπούλου 5, Καβελάρη 2, Σελίμη 2, Πετροπούλου 12, Κοσκινά 10.


 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΟΑΤ
Με οκτώ (8) αθλητές συμμετείχε ο ΚΟΑΤ Τρίπολης στο περιφερειακό πρωτάθλημα ορίων (13 ετών και άνω) που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Τρίπολης το Σαββατοκύριακο στις 15 – 16 Ιανουαρίου 2011.

Η αθλήτριά μας Κωστόγιαννη Μαρία – Ελένη έπιασε το όριο στο αγώνισμα 50 μέτρα ύπτιο και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Να σημειώσουμε ότι πλέον δύο αθλητές μας, ο Ασσιούρας Νικόλαος και η Κωστόγιαννη Μαρία –Ελένη, θα εκπροσωπήσουν με αξιώσεις τον Σύλλογο μας και την πόλη μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιποι αθλητές που έλαβαν μέρος βελτίωσαν τους χρόνους τους και ήταν στην πρώτη οκτάδα των αγωνισμάτων τους.

Το Δ.Σ, τους συγχαίρει και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Καραφώτη Δέσποινα

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα