Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 17-01-2011

 

 

 

 
Ερώτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες
Ερώτηση για το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από αγρότες, κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μαζί με ομάδα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προς στους Υπουργούς ΠΕΚΑ, και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Αθήνα, 12.1.2011

Προς:
1. Υπουργό ΠΕΚΑ
2. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Θέμα. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες

Κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Ερευνας, 1.11.2011, έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ επισημαίνει ότι σε δεκαέξη (16) νομούς της χώρας προκύπτει ότι η συνολική αιτηθείσα ισχύς, μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπερβαίνει την ταυτοχρονισμένη μέγιστη ζήτηση του νομού και θεωρεί ότι μετά βεβαιότητας θα υπάρξει κορεσμός δικτύων και αδυναμία ικανοποίησης αιτημάτων με εύλογο κόστος. Η επισήμανση αυτή της ΔΕΗ αφορά στους νομούς Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας. Η εξέλιξη αυτή καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την έγκριση αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Παράλληλα στην πλειοψηφία των νομών της χώρας η συνολικά αιτηθείσα ισχύς, μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπερβαίνει και το διπλάσιο της ταυτοχρονισμένης ελάχιστης ζήτησης στις ώρες 11-16, ώρες μέγιστης παραγωγής φωτοβολταϊκών σταθμών, ενώ σε αρκετούς νομούς η συνολική αιτηθείσα ισχύς, μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, πλησιάζει την ταυτοχρονισμένη μέγιστη ζήτηση του νομού.

Eπιπροσθέτως η ΔΕΗ αντιμετωπίζει δυσκολίες για την εξέταση των κατατεθεισών αιτήσεων λόγω της έλλειψης του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού για την πραγματοποίηση των αναγκαίων αυτοψιών. Eπισημαίνεται τέλος ότι οι αγρότες έχουν ήδη καταβάλει σημαντικά ποσά για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, τα οποία θα χάσουν σε περίπτωση που αυτές απορριφθούν. Το κόστος της αίτησης ανέρχεται σε 3.000 με 4.000 ευρώ, τιμές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το παράβολο (300 ευρώ + ΦΠΑ για σταθμούς ισχύος μέχρι 20 KW και 500 ευρώ + ΦΠΑ για σταθμούς ισχύος από 20 έως 100 KW) και το κόστος της μελέτης, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τη διαδικασία που επέλεξε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να ακολουθήσει.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

α) Ποια είναι η μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί από το ΥΠΕΚΑ, τη ΔΕΗ ή άλλο κρατικό φορέα για την αποτύπωση του βαθμού κορεσμού των δικτύων – ή των γραμμών τάσης - της ΔΕΗ στους νομούς της χώρας, ενόψει της νομοθέτησης της δυνατότητας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών γενικότερα αλλά και ειδικότερα από αγρότες; (αντίγραφο της μελέτης να κατατεθεί)
β) Ποια είναι η προοπτική επέκτασης των δικτύων στους νομούς στους οποίους τα δίκτυα είναι κορεσμένα, με ποιο χρονοδιάγραμμα και με δαπάνη ποιού μέρους;
γ) Ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συνολικά και χωριστά σε κάθε ένα από τους 16 παραπάνω νομούς;
δ) Ποια τα περιθώρια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από αγρότες σε καθένα από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας και πόσες αιτήσεις αγροτών μπορεί να ικανοποιήσουν;
ε) Ποιο το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ για την εξέταση των αιτήσεων των αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταικών στους νομούς που δεν έχουν πρόβλημα κορεσμού στα δίκτυα τους;
στ) Πόσες από τις αιτήσεις των αγροτών (ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών) προετοιμάστηκαν, ως προς την αναγκαία τεχνική μελέτη, μέσω των μελετητικών γραφείων με τα οποία συνεργάσθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ;
ζ) Σε περίπτωση που δεν προκύψει δυνατότητα έγκρισης αιτήσεων τόσο στους δεκαέξη νομούς που αντιμετωπίζουν ήδη το πρόβλημα κορεσμού στα δίκτυα της ΔΕΗ όσο και στους υπόλοιπους νομούς, αν εξετάζεται η επιστροφή του παραβόλου που έχει κατατεθεί από τους αγρότες κατά την υποβολή των αιτήσεων τους στη ΔΕΗ;
η) Σε ποιες διορθωτικές ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους αγρότες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Κωνσταντίνος Καρτάλης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Σούλα Μερεντίτη
Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος
Νίκος Σαλαγιάννης
Γιάννης Αμοιρίδης
Σοφία Γιαννακά
Γιώργος Φλωρίδης
Μαρία Θεοχάρη
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Έκτορας Νασιώκας
Θανάσης Παπαγεωργίου
Τόνια Αντωνίου
Πάρις Κουκουλόπουλος
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Τζελέπης
Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου

 

 

 
Πορεία και Πρωτοχρονιάτικη πίτα με το ΣΑΟΟ
Την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Αλωνίσταινα στις 2 το μεσημέρι.
Θα προηγηθεί μια υπέροχη πορεία 4,5 ωρών στο Δυτικό Μαίναλο .

Η πορεία θα ξεκινήσει από τα Καννελάκια και θα καταλήξει στην Αλωνίσταινα. Θα ακολουθήσει το θαυμάσια σηματοδοτημένο μονοπάτι που διέρχεται από τα ελατοδάση και τα οροπέδια του Μαινάλου.

Η πεζοπορία προσφέρεται ακόμα και για μη έμπειρους ορειβάτες με στοιχειώδη χειμερινό εξοπλισμό. Είναι μια σχετικά εύκολη και αποκαλύψει ένα μοναδικό ήπιο ορεινό τοπίο.
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 8 πμ από την κεντρική πλατεία (Πλ. Αγ. Βασιλείου) και η επιστροφή νωρίς το απόγευμα.

Λεωφορείο επίσης θα αναχωρήσει από την κεντρική πλατεία (Πλ. Αγ. Βασιλείου) στη 1 μμ. για την Αλωνίσταινα.

Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα γραφεία του ΣΑΟΟ , 2710 234980

Σας ευχαριστούμε
Το ΔΣ

 

 

 
«Εt in Arcadia ego: H Aρκαδία στη δυτική τέχνη»
Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, το παρθενικό και άγριο τοπίο της Αρκαδίας θεωρείτο η έδρα του Πανός και της ακολουθίας του (δρυάδων και νυμφών), ένας επίγειος παράδεισος ή μια ευτοπία. Αργότερα, το όνομα της περιοχής έγινε συνώνυμο ενός ουτοπικού οράματος --της βουκολικής ζωής, της απόλυτης αρμονίας ανθρώπου-φύσης—που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες από τον ελληνορωμαϊκό κόσμο ως τη σύγχρονη εποχή.

Η άγρια ομορφιά του ορεινού αρκαδικού τοπίου και η πλούσια τοπική παράδοση κέντρισε το ενδιαφέρον κορυφαίων φυσιογνωμιών των τεχνών και των γραμμάτων. Από τα βουκολικά ειδύλλια του Θεόκριτου, τις Εκλογές του Βιργιλίου, τους αναγεννησιακούς πίνακες των Giorgione, Guercino και Poussin ως την Αμοργό του Νίκου Γκάτσου, η Αρκαδία δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί τον κατεξοχήν ποιητικό τόπο: σταθερό σημείο αναφοράς, αντικείμενο νοσταλγικής αναπόλησης, ποιητικό καταφύγιο, αλλά και πεδίο πειραματισμού και νέων αναζητήσεων.

Η μελέτη των μεταμορφώσεων της Αρκαδίας στο χώρο και το χρόνο μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε την ίδια την ιστορία του δυτικού πολιτισμού.

Για το ενδιαφέρον αυτό θέμα θα μιλήσει:
η κ. Εμμανουέλα Κάντζια
Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας
Πανεπιστημίου Harvard

Την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 
Η νοσηλευτική κίνηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για το Δεκέμβριο
Τα στατιστικά στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου 2010, που αφορούν τη νοσηλευτική κίνηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως αυτά έχουν αποσταλεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχουν ως εξής:

Περισσότερα...

 

 

 
Περί κατάργησης και συγχώνευσης σχολικών μονάδων
Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των σχολικών μονάδων που μεθοδεύει η κυβέρνηση και η τρόικα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία που έκανε η Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο λουκέτο που ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στα σχολεία της περιφέρειας, στον προϊστάμενο της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστα Βασιλόπουλο. Μετά την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε: « Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στην Περιφέρεια βάζοντας λουκέτο στα σχολεία με λιγότερους από 130 μαθητές και δημιουργώντας το μητροπολιτικό σχολείο. Δεκάδες κωμοπόλεις της Πελοποννήσου θα δουν τα σχολεία στις περιοχές τους να κλείνουν. Η πολιτική αυτή που μεθοδεύει το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην πλήρη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το Υπουργειο Παιδειας με τις έννοιες “αναδιοργάνωση”, “εξορθολογισμό” και “αναβάθμιση” δεν εννοεί τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την περαιτέρω περιστολή των δαπανών για την Παιδεία και, κυρίως, την αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα βασικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και λειτουργιών του.

Το πέρασμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιοτήτων και ευθυνών της κεντρικής Πολιτείας, χωρίς τους απαραίτητους πόρους σε συνάρτηση με το ποσοστό των δαπανών για την παιδεία, που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2011 - μόλις στο 2,75% για το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα και των τριών βαθμίδων- είναι δηλωτικό των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΠΔΒΜΘ και της κυβέρνησης.

Το υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τη δραστική μείωση των κονδυλίων, των διορισμών και των προσλήψεων τη χρονιά 2011-2012, προσανατολίζεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις.

Τίποτα από τα παραπάνω και πρωτίστως καμία περικοπή λογιστικού τύπου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον εκπαιδευτικό κόσμο.
Μπροστά σε αυτές τις επιδιώξεις, η απάντησή δεν μπορεί να είναι άλλη από τον καθολικό, ενωτικό και συντονισμένο αγώνα. Δεν μπορεί να είναι άλλη από το δυνάμωμα του μαχητικού και μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος, που θα προβάλλει και θα διεκδικεί αγωνιστικά, την επίλυση των μικρών και των μεγάλων προβλημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στέκεται αλληλέγγυα στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανατροπής των σχεδιασμών της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε, καθώς και τη διεκδίκηση μιας εκπαίδευσης δημόσιας και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένης, σύγχρονης, για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

15 Ιανουαρίου 2011

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
Προσωρινός προπονητής του Αστέρα ο Γκονσάλβες
Προσωρινός προπονητής του Αστέρα αναλαμβάνει ο Πορτογάλος τεχνικός Οράσιο Γκονσάλβες, που από το 2008 είναι ο υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προπόνηση της ομάδας υπό την τεχνική επίβλεψη του Στάικου Βεργέτη, με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να κάνουν χαλάρωμα, ενώ ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα οι υπόλοιποι.

Θεραπεία έκαναν σήμερα ο Χρήστος Πιπίνης και ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι. Αύριο η ομάδα έχει ρεπό, ενώ την Τετάρτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.


 

 

Η διάθεση των εισιτηρίων με Ολυμπιακό
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ανακοινώνει ότι εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 19ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, θα προπωλούνται από:

α) το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού: 11.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. από την Τρίτη 18/1/2011 έως και το Σάββατο 22/1/2011.
β) τα εκδοτήρια του γηπέδου την ημέρα του αγώνα από τις 11.00 π.μ. έως τις 5.15 μ.μ.

Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο σε κατόχους εισιτηρίου Διαρκείας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Συγκεκριμένα, κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο (2) εισιτήρια αγώνα προσκομίζοντας το εισιτήριο διαρκείας του ή την ταυτότητά του.

Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 25€. Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται και φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.
Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.

Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ – Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.00μμ

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα