Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 15-01-2011

 

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για ΑΕΚ
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος (5.15 μ.μ.) με την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γκόραν Ρούμπιλ, Σωκράτης Φυτανίδης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Ντάνιελ Ορόθκο, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Κρις, Κώστας Φορτούνης, Ροτζέριο Μάρτινς, Σάββας Τσαμπούρης, Τσικόντζι Ουντότζι, Τάσος Μπακασέτας, Σεμπάστιαν Καρέρα, Νεμάνια Αρσενίεβιτς και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της ομάδας ο Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο και ο Νεμάνια Αρσενίεβιτς, ενώ έμειναν εκτός ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι και ο Βλάντισλαβ Ιβάνοφ.

Ο Αστέρας πήρε τον Αρσενιέβιτς

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Σέρβου επιθετικού Νεμάνια Αρσενίεβιτς στον Αστέρα, ο οποίος μάλιστα συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή του αυριανού αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Αρσενίεβιτς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1986 στην πόλη Ούζιτσε, έχει ύψος 1.73, ζυγίζει 67 κιλά, ενώ έχει αγωνιστεί στις παρακάτω ομάδες με την εξής στατιστική:

2004-2006: ΟΦΚ Μπέογκραντ 43 αγώνες-7 γκολ
2006-2007: Μπόρατς Τσάτσακ 15 αγώνες-1 γκολ
ΟΦΚ Μπέογκραντ 8 αγώνες-2 γκολ
2007-2008: ΟΦΚ Μπέογκραντ 4 αγώνες-1 γκολ
Μλάντοστ Λουκάνι 8 αγώνες-
2008-2009: Χόνβεντ 5 αγώνες-
2009-2010: Σεβόινο 27 αγώνες-7 γκολ
2010-2011: Σλόμποντα 15 αγώνες-7 γκολ


 

 

Ερώτηση για το ΦΠΑ στα γεωργικά προϊόντα
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
11.01.2011
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Οικονομικών
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Όχι άλλη αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά προϊόντα

Ένας βασικός οικονομικός τομέας, ο αγροτικός, πλήττεται και πάλι και οι συνέπειες στην ανάπτυξή του θα είναι μεγάλες. Από την 1η Ιανουαρίου άρχισε να εφαρμόζεται η νέα αύξηση του ΦΠΑ, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε διάστημα 8 μηνών, εκτινάσσοντας προς τα πάνω τις τιμές των προϊόντων και επιβαρύνοντας τους καταναλωτές. Τρίτη αύξηση του ΦΠΑ είχαμε όμως και στα αγροτικά εφόδια, που μαζί με τις αυξήσεις στις τιμές τους, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες.

Αντί να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας, μέσα σε 8 μήνες έχουν επιβαρυνθεί τα αγροτικά εφόδια με τρεις αυξήσεις ΦΠΑ. Τον Μάρτιο του 2010 ο ΦΠΑ από 9% πήγε στο 10%, το Ιούλιο του 2010 αυξήθηκε σε 11% και τώρα σε 13%. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται συνεχώς το κόστος καλλιέργειας στερώντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον έλληνα παραγωγό σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές τους. Η αύξηση του ΦΠΑ προκαλεί περεταίρω αύξηση των λιανικών τιμών που πληρώνει ο καταναλωτής σε βασικά προϊόντα διατροφής επιβαρύνοντας τόσο τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή όσο και το ήδη προβληματικό ελληνικό νοικοκυριό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί η απώλεια των εσόδων του κράτους θα είναι μικρή, αφού ο συνολικός κύκλος εργασιών των αγροτικών εφοδίων στη χώρα δεν υπερβαίνει τα 700 εκ. ευρώ (γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, λοιπές εισροές) και άρα το ελληνικό δημόσιο χάνει δυνητικά έσοδα μόνο 32 εκ. ευρώ αν μειώσει το ΦΠΑ στο 6,5%. Η απώλεια αυτή αντισταθμίζεται από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων που φέρνουν έσοδα. Τις τελευταίες 30 μέρες υπήρξε αύξηση και στις τιμές πώλησης των λιπασμάτων που κυμαίνεται από 15% ως 20%.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να μην προχωρήσουν στην νέα αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής στα αγροτικά προϊόντα και να μην πληγούν οι καταναλωτές πληρώνοντας υψηλότερες τιμές;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

 

 

 
Νέα ληστρική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους αγρότες
Οι Έλληνες αγρότες λόγω της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται το 2010 σε σχέση με το 2009 κατά 4,5%, όταν την ίδια χρονιά στις 21 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. αυξήθηκε το αγροτικό εισόδημα. Και ενώ αυτή είναι η κατάσταση, η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ προχωράνε σε αύξηση των τιμολογίων κατά 8%.

Η αύξηση αυτή θα επιβαρύνει το κόστος παραγωγής και θα συμβάλει σε περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των αγροτών. Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης και οι φιέστες για το αγροτικό εισόδημα αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά κοροϊδία.

Καλούμε τον αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη να παρέμβει προς την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ και να ζητήσει να ανακληθεί η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους αγρότες.

Καλή η διαβούλευση για το αγροτικό ζήτημα, κ. περιφερειάρχη, αλλά οι αγρότες βιώνουν επείγοντα και άμεσα προβλήματα και οφείλετε να παρέμβετε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
Η Ελληνική Ομογένεια στη Γερμανία για το Δίστομο
Η Ελληνική Ομογένεια στη Γερμανία δεν μπορεί να επιδείξει κατανόηση για το γεγονός ότι ο γερμανός υπουργός εξωτερικών κ. Βέστερβελλε «δεν έχει κατανόηση» για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υπέρ των θυμάτων του Διστόμου.

Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται άσκηση πολιτικής πίεσης κατά της Ελλάδος, επειδή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των υπηκόων της στη Χάγη, όπου προσέφυγε η ίδια η Γερμανία. Αρνείται η Γερμανία, η χώρα με τον προηγμένο νομικό πολιτισμό, στην Ελλάδα ως και το δικαίωμα της άμυνας;

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα