Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 14-01-2011

 

 

 

 
Επιχειρηματική Συνάντηση στο Άστρος
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας με όλες τις επιχειρήσεις του Νομού αλλά και την επιτόπου συζήτηση των προβλημάτων που τις απασχολούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίασή του τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 στις 7.00 μ.μ στο Άστρος, στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗ

Τα θέματα της συνεδρίασης θα είναι:
1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
3. ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

 
Διαβάστε αυτό το μήνα στο περιοδικό «ΕΠΙ»
Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (τεύχος 96 Ιανουαρίου) θα διαβάσετε:

ΧΟΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΗ, ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΠΕΡΓΗ

Μια βραδιά με πολύχρωμες νότες για όλους, μια ευκαιρία να βγούμε από τη γκρίζα καθημερινότητα. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό για την κοπή της πίτας του στις 7 Φεβρουαρίου στο Sunset.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα τη δημιουργία μίας πρωτότυπης επιχείρησης ή την παρουσίαση και προώθηση μίας επιχείρησης ή ενός τοπικού προϊόντος ή υπηρεσίας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Επιβράβευση των εργοδοτών που είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στα Ταμεία, εξαγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας βάζοντας ένα διπλό στόχο.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Νικόλαος Γκλίνος μιλάει για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Έξυπνοι τρόποι για… έξυπνους επιχειρηματίες

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ Η ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟ 2011

Ποιες είναι οι διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας (Ο.Ε.Β.Α.) , ζητούν από τα μέλη τους και από τον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα, να διαθέσουν εφόσον το επιθυμούν, μηχανήματα που δεν χρησιμοποιούν, για τη δημιουργία Μουσείου Μηχανημάτων.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Σε σειρά παρεμβάσεων προέβει το Επιμελητήριο Αρκαδίας για δύο σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν στην προστασία των επιχειρηματιών και συγκεκριμένα στις επικείμενες αλλαγές σχετικά με το πάγωμα των δανείων από τον ΟΕΚ και στην κατάργηση περιφερειακών Δ.Ο.Υ.

ENTERPRISE EUROPE NETWORK
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε νέα στρατηγική ίσων ευκαιριών για την περίοδο έως το 2014, με σκοπό να αξιοποιήσει και να αναπτύξει περαιτέρω τη σημαντική πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

 

 

 
Δήλωση Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για Ρέππα
Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ο «Πελοποννησιάρχης» κ. Ρέππας έχοντας αναλάβει το έργο να διαλύσει και να ξεπουλήσει τον σιδηρόδρομο είναι γνωστό ότι έχει αρνηθεί από τον Ιούνιο να απαντήσει στο αίτημα να δεχθεί την «Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Σιδηροδρόμου». Χθες όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση το απαράδεκτο γεγονός με εντολή του, προφανώς, να «εξαφανίζονται» οι υπάλληλοι του πολιτικού του γραφείου για να μην παραλάβουν το ψήφισμα της χθεσινής συγκέντρωσης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και οι σιδηροδρομικοί της Αρκαδίας διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, την διάλυση του ΟΣΕ και των εργασιακών σχέσεων των σιδηροδρομικών.

Ο κ. Ρέππας και η κυβέρνηση συνολικά να είναι βέβαιοι ότι θα έρθει γρήγορα η ώρα που θα πληρώσουν ακριβά γι’ αυτή τους την πολιτική.

14/1/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
Ανακοίνωση Συνασπισμού για την ισοπέδωση επαγγελμάτων
Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Σ Μ Ο Σ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για δικηγόρους και μηχανικούς απαξιώνουν το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και υποβαθμίζουν την παροχή των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Με την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών οι μισθοί μειώνονται δραστικά, όπως και η ποιότητα και η ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι δημιουργείται ένα σύγχρονο εξαθλιωμένο επιστημονικό προλεταριάτο. Μόνοι κερδισμένοι είναι από τη μία πλευρά οι μεγάλες επιχειρήσεις που μειώνουν πλέον το κόστος τους για τις ίδιες υπηρεσίες και, από την άλλη, οι μεγάλες εταιρίες των δύο κλάδων που θα βγουν ωφελημένες από τον ανταγωνισμό, οδηγώντας χιλιάδες επιστήμονες στην ανεργία και την επισφάλεια.

 

 

 
Περί αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών
«Εντός του πρώτου εξαμήνου του ’11 η εκδίκαση των υποθέσεων απαλλοτριώσεων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών»

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Καστανίδης, σε απάντησή του στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και τα αίτια της έκδοσης διαδοχικών αναβολών εκδίκασης των υποθέσεων των απαλλοτριώσεων, με αποτέλεσμα την τραγική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Συγκεκριμένα, με ερώτηση της προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 26/11/10, η κ. Γιαννακοπούλου ζητούσε να μάθει τις εκτιμήσεις του αρμόδιου Υπουργείου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων απαλλοτριώσεων και τα αίτια έκδοσης διαδοχικών αναβολών εκδίκασης των σχετικών υποθέσεων. Στην απάντηση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι εκκρεμούν συνολικά οκτώ υποθέσεις απαλλοτριώσεων, που εισήχθησαν προς εκδίκαση μετά από αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και αφορούν τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης των απαλλοτριωθεισών ιδιοκτησιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών. Για τις πέντε εξ αυτών των αιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες κατατέθηκαν από 12/10/10 έως 30/11/10 προσδιορίστηκε η συζήτησή τους εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2011. Για τις λοιπές τρεις αιτήσεις, ο κ. Καστανίδης γνωστοποίησε ότι η συζήτηση – εκδίκασή τους αναβάλλεται επανειλημμένα, λόγω αποχής των πληρεξούσιων δικηγόρων των διαδίκων με νέα ημερομηνία αναβολής για τη δικάσιμο της 9ης Φεβρουαρίου 2011, για τις δύο από αυτές, και την 23η Μαρτίου 2011 για την τρίτη αίτηση.

 

 

 
Συγκέντρωση ενημέρωσης-διαμαρτυρίας Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, 11.00 π.μ. Αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης", Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Με αφορμή τις εξελίξεις του τελευταίου έτους, που πλήττουν σοβαρά το κύρος, την αξιοπρέπεια και γενικά την κοινωνική μας υπόσταση, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, απευθυνόμενη σε όλους τους απόστρατους και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, ανεξαρτήτως Κλάδου και προέλευσης, διοργανώνει με αίσθημα ευθύνης συγκέντρωση ενημέρωσης – διαμαρτυρίας.

Ο σκοπός της συγκέντρωσης είναι διπλός:

Να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για το μείζον πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που είναι προάγγελος για την κατάληξη και των υπολοίπων Μετοχικών Ταμείων, στις πραγματικές του διαστάσεις, μέσα από μία ολοκληρωμένη ενημέρωση – συζήτηση, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων του εργατικού και ασφαλιστικού Δικαίου, διακηρύττοντας παράλληλα την αρραγή διεκδικητική μας ενότητα.

Να διαμαρτυρηθούμε για:

Την άδικη επίθεση σε βάρος του κύρους, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικοοικονομικής μας υπόστασης, καθώς επίσης και για τους πειραματισμούς της κυβερνητικής πολιτικής στη πλάτη μας, προκειμένου στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μας σαν «παράδειγμα» να εφαρμόσει αντίστοιχα τυραννικά μέτρα σε βάρος και του υπόλοιπου ελληνικού Λαού.

Τις συκοφαντικές και αήθεις επιλεκτικές επιθέσεις σε βάρος της υπόληψης και των εννόμων συμφερόντων μας, καθόσον κάποιοι μας θεωρούν εύκολο και ανυπεράσπιστο στόχο.

Την αντιμετώπισή μας ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες, τόσο στην ενέργεια όσο και στην αποστρατεία.

Στην Συγκέντρωση έχουν κληθεί να παραστούν:
Ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
Η στρατιωτική ηγεσία όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων
Οι πρόεδροι όλων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων
Εκπρόσωποι κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου
Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Οι Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν., Ε.Α.Α.Α., Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ., ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ, ΠΕΑΛΣ
Λοιποί φορείς, Ενώσεις, Σύνδεσμοι, Κινήσεις Αποστράτων

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλα τα μέλη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Όλους τους συναδέλφους απόστρατους, ανεξάρτητα προέλευσης και βαθμού, που πιστεύουν στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες μας, να παραστούν και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Όσους από τους σε ενεργεία συναδέλφους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που τους επηρεάζουν άμεσα.

Για την οργανωτική επιτροπή
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Υποστράτηγος ε.α.

 

 

 
Δηλώσεις Βλάχου για τον αγώνα με ΑΕΚ
Μιλώντας για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος (17.15) με την ΑΕΚ στην Τρίπολη, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε σήμερα:

«Είμαστε πανέτοιμοι για μία ακόμα μεγάλη μάχη και στόχος της ομάδας είναι η νίκη απέναντι σε ένα σύλλογο που θα επιδιώξει το ίδιο στην Τρίπολη. Οι δυσκολίες του αγώνα είναι γνωστές, λόγω του ονόματος, της ταυτότητας και των ποδοσφαιριστών που διαθέτει η ΑΕΚ.

Η ομάδα είναι σε καταπληκτική κατάσταση και εύχομαι σε ένα συνδυασμό καλής απόδοσης και νίκης, προκειμένου να γιορτάσουμε την Κυριακή.»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης το τεχνικό τιμ του Αστέρα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί από τον Έλληνα τεχνικό η αποστολή για τον Κυριακάτικο αγώνα.

Εντός έδρας παίζουν νέοι, έφηβοι

Με εντός έδρας αγώνες θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ οι ομάδες νέων (Κ-20) και εφήβων (Κ-17) του Αστέρα.

Η ομάδα νέων θα φιλοξενήσει το Σάββατο το μεσημέρι την αντίστοιχη της ΑΕΚ (12.00) και η εφηβική ομάδα την Κυριακή την αντίστοιχη ομάδα του Ατρόμητου (11.30).


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα