Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 13-01-2011

 

 

 

 
Εκδήλωση στην Τεγέα
Et in Arcadia ego

Η Αρκαδία εθεωρείτο ένας επίγειος παράδεισος στην αρχαιότητα.
Το πόσο επηρέασε τη Δύση στην οικειοποίηση της ελληνικής κληρονομιάς και τη σημαντική θέση που κατέχει στις τέχνες, (μουσική, ζωγραφική, λογοτεχνία) από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας, Θα παρουσιάσει και θα αναλύσει με ομιλία της η Εμμανουέλλα Κάντζια, Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Harvard, στο Πολιτιστικό Κέντρο σταδίου Τεγέας την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, 7.00 μμ.

είσοδος ελεύθερη

 

 

 
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση για το ηλεκτρονικό εμπόριο
Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης και την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την παρουσίάση του προγραμμάτος του ΕΣΠΑ: «Digi-retail» την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Παγώνης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Αθανάσιος Αρβανίτης, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη αξιοποίησης του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ το οποίο είναι και το μοναδικό που απευθύνεται σε επιχειρήσεις λιανικής πώλησης με μικρό κόστος και μεγάλες πωλήσεις. Ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε επίσης στα άμεσα σχέδια του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία μιας θερμοκοιτίδας για νέους επιχειρηματίες σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας και στο μαθητικό διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει στα σχολεία της Αρκαδίας, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ώστε οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με την επιχειρηματικότητα.

Με σημαντικούς ρυθμούς (κατά 40%) αυξάνεται το ποσοστό των καταναλωτών στην Ελλάδα που προχωρούν σε ηλεκτρονικές αγορές στο διαδίκτυο, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 800.000 Έλληνες ψωνίζουν καθημερινά on line, ενώ 3.000.000 άτομα σχολιάζουν και κρίνουν προϊόντα και υπηρεσίες διαδικτυακά. Στο πλαίσιο αυτό σημαντική ενίσχυση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου για την υλοποίηση ψηφιακών επενδύσεων προσφέρει η δράση digi retail, που παρουσίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «Ψηφιακών Ενισχύσεων», κ. Γιάννης Λάριος. «Η Ελλάδα ζει σε καιρούς αλλαγών, σε καιρούς που απαιτούν επιτακτικά την υιοθέτηση νέων μεθόδων εργασίας καθώς και νέων τρόπων επιχειρηματικής σκέψης» αναφέρει κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του και τονίζει ότι ένα από τα πολύτιμα εργαλεία που θα ανοίξει νέα πεδία δράσης είναι το digi-retail, το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που έχει ως στόχο τη βελτίωση της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών από τις επιχειρήσεις του κλάδου λιανικής.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά καινοτομιών που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη δράση και διευκολύνει τη συμμετοχή όλων των λιανικών επιχειρήσεων, από τις πολύ μικρές μέχρι τις πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτου κύκλου εργασιών και απασχολούμενου προσωπικού.

Λίγα λόγια για τη δράση digi-retail»

Στόχος της δράσης digi retail είναι να επιχορηγήσει επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για την υλοποίηση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες. Μέσω των ψηφιακών επενδύσεων επιδιώκεται η μείωση του κόστους λειτουργίας, η αυτοματοποίηση διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων και αγορών, η αποτελεσματικότερη προβολή τους σε νέα κοινά καθώς και η δημιουργία συνθηκών εξωστρεφούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης. Η δράση συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης καθώς και των αλλαγών συμπεριφοράς των καταναλωτικών συνηθειών εξαιτίας αυτής.

Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ανέρχεται σε €500.000, και ο ελάχιστος προϋπολογισμός σε €10.000 (€5.000 για τις επιχειρήσεις χωρίς απασχολούμενο προσωπικό). Το όριο προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων μεταβάλλεται αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης.

Το ποσοστό επιχορήγησης ανά εγκεκριμένο έργο ξεκινά από 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης (για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις) και φθάνει έως το 60% (για τις πολύ μικρές).

Οι επιχειρήσεις λιανικής που επιθυμούν την επιχορήγηση του επενδυτικού τους σχεδίου σε νέες τεχνολογίες, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την πρότασή τους στον διαδικτυακό τόπο της Δράσης και κατατάσσονται βάσει αυτόματης αξιολόγησης, με αντικειμενικά και εκ των προτέρων γνωστά κριτήρια.

Η ενίσχυση καταβάλλεται στον επενδυτή σε δύο στάδια: α) με προκαταβολή ύψους 35% της συνολικής επιχορήγησης και β) το υπόλοιπο 65% της επιχορήγησης μετά την ολοκλήρωσή του.

Χρηματοδοτούμενες ενέργειες – Δαπάνες
Η επιχείρηση που συμμετέχει στη δράση, μπορεί να υποβάλει επενδυτική πρόταση με τις ακόλουθες υποχρεωτικές ενέργειες:
- Αναδιοργάνωση και εξοικονόμηση πόρων, με αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών
- Εξωστρέφεια - προώθηση - διεύρυνση κύκλου εργασιών με χρήση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών
Οι κατηγορίες δαπανών που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της δράσης, είναι οι ακόλουθες:
-Δαπάνες Προμήθειας Τεχνολογικού Εξοπλισμού
-Δαπάνες Προμήθειας Λογισμικού και Υπηρεσιών Λογισμικού με τη μορφή Software as a Service
-Δαπάνες Υπηρεσιών Υλοποίησης, προπληρωμένων και/ ή συνδρομητικών υπηρεσιών τεχνολογικού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών ενημέρωσης - προβολής της επένδυσης και την πιστοποίησή της από την 'Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.'.

 

 

 
Πρόσληψη Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού
Με τις υπ’ αριθμ. Υ10α/Γ.Π. 132320/20-12-2010, Υ10α/Γ.Π. 133801/20-12-2010 και Υ10α/Γ.Π. 136062/20-12-2010 αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκαν για το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης οι προσλήψεις των κάτωθι Επικουρικών Ιατρών, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Ορισμένου Χρόνου, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 22, του Ν. 2889/2001, όπως συμπληρώθηκε – τροποποιήθηκε με το άρθρο 10, παρ. 1, του Ν. 3329/2005, το άρθρο 2, παρ. 2, του Ν. 3868/2010, ήτοι:

1. κ. Βλάχου Γαρυφαλλιάς – Ειδικότητας Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας
2. κ. Τσαγκαράκη Αγγελικής - Ειδικότητας Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας, για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)
3. κ. Δημάκη Χρήστου – Ειδικότητας Νευροχειρουργικής

Κατ’ εφαρμογήν των προαναφερομένων αποφάσεων, υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Νοσοκομείου και των εν λόγω Ιατρών, οι οποίοι ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία στα αντίστοιχα Τμήματα.

 

 

 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την αναγκαία και χρήσιμη πρωτοβουλία για τη μεταρρύθμιση στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Η προσπάθεια αυτή για να οδηγήσει σε σύγχρονες και ποιοτικές συγκοινωνίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί τη συνεργασία όλων.

Το νομοσχέδιο δίνεται σήμερα προς δημόσια διαβούλευση. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους συγκοινωνιακούς φορείς, πέρα από την κατάθεση των απόψεών τους, να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.

Σκοπός μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη γι’ αυτό θέλουμε καλύτερες συγκοινωνίες. Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιακών φορέων και περιφρουρούμε το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των εργαζομένων. Ο σκοπός είναι κοινός, κοινή είναι και η ευθύνη».

 

 

 
14 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΜΕ
Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 86
http://www.pamehellas.gr

ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ
Αθήνα 11.01.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγέλλουμε τη σύλληψη του Δημάρχου Στυλίδας, που έγινε με απόφαση της κυβέρνησης η οποία εκτελεί εντολές της εταιρίας που ληστεύει το λαό με τα διόδια στην περιοχή.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό για να μη σηκώσει κεφάλι, για να μην παλέψει οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.

Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.

Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που υφίσταται ο λαός.

Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαντάμε σ΄ αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με κινητοποίηση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, για να περνάνε οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα χωρίς να πληρώνουν.

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση:
Για να καταργηθούν όλα τα διόδια και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο.
Κατά των αυξήσεων των τιμών στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα
Για να αποκρούσουμε τη μείωση των μισθών.
Για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών από τα χρέη στις τράπεζες.

Οι Γραμματείες
ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ

 

 

 
Με το μυαλό στην Κατερίνη ο Αρκαδικός
Το τρίτο κατά σειρά νικηφόρο παιχνίδι με τον Αμύντα ανήκει στο παρελθόν και όλοι πλέον στον Αρκαδικό σκέφτονται το εκτός έδρας παιχνίδι στην Κατερίνη με τον Αρχέλαο/Πιερικό.

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία της ομάδας, αλλά ο Γιάννης Σμυρνιώτης και οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας θέλουν να ρίξουν τους τόνους, ζητώντας από τους παίκτες να συγκεντρωθούν στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ισχυρό στην έδρα του Αρχέλαο/Πιερικό.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του αγώνα στην Κατερίνη θα είναι ο Βαγγέλης Μόρφης, που επιστρέφει ως αντίπαλος εναντίον της ομάδας που έπαιζε πέρσι. Ο νυν πλευμέηκερ του Αρκαδικού πανηγύρισε άνοδο με τον Αρχέλαο/Πιερικό στην Α2 κατηγορία, αλλά «επειδή η ζωή κύκλους κάνει» το Σάββατο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της Κατερίνης.

Στον αντίποδα, ο Αρκαδικός θα βρει στην Κατερίνη έναν πρώην παίκτη του, τον Αντώνη Σιβορότκα, που παίζει φέτος στον Αρχέλαο/Πιερικό, όμως όπως όλα δείχνουν δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα του Σαββάτου λόγω τραυματισμού.

Τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10


Μετά τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ο Αρκαδικός έχει τέσσερις παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών κατηγοριών, με τον Δημήτρη Κατιάκο και τον Μύρωνα Παπαδάκη να έχουν παρουσία σε δύο, ενώ ο Γιώργος Μπρόζος και ο Βασίλης Γιαννουλάκος έχουν σε ένα.

Ο Κατιάκος μάλιστα είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της κατηγορίας από την γραμμή των ελευθέρων βολών, αφού μετράει 35/39 που του δίνει ποσοστό 90%. Μάλιστα, ο πάουερ φόργουορντ του Αρκαδικού αστόχησε τις τέσσερις βολές στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο, λόγω κούρασης.

Αναλυτικά οι παίκτες του Αρκαδικού που συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 της Α2 κατηγορίας μετά τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
- Ο Δημήτρης Κατιάκος είναι 1ος στην ευστοχία των ελευθέρων βολών με 35/39 (90%) και 5ος στα κοψίματα με 7.
- Ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 7ος στα ποσοστά ευστοχίας διπόντων με 34/55 (62%) και 9ος στα κλεψίματα με 12 (1,3 μο)
- Ο Βασίλης Γιαννουλάκος είναι 8ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex με 0.607
- Ο Γιώργος Μπρόζος είναι 7ος στα κοψίματα με 6.
Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών μετά τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 έχουν ως εξής:

Σκόρερς
1. Κακιούζης 155 (Λαύριο)
2. Κουπίδης 154 (Ν. Ήστ)
3. Γκιζογιάννης 150 (ΑΕΚ Άργους)

Τρίποντα
1. Κακλαμάνος 28 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 25 (ΑΓΟΡ)
3. Κουπίδης 22 (Ν. Ήστ)

Ριμπάουντ
1. Καρτέλο 81 (ΑΕΚ Άργους)
2. Μαχαίρας 76 (Παγκράτι)
3. Αμάτο 76 (Ν. Ήστ)

Ασίστς
1. Νίκου 43 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 41 (ΑΓΟΡ)
3. Ζούπας 35 (Αμύντας)
4. Σουρλής 35 (ΚΑΟΔ)

Κλεψίματα
1. Ν. Μακρής 18 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 16 (Αμύντας)
3. Σουρλής 15 (ΚΑΟΔ)
9. Παπαδάκης 12 (Αρκαδικός)

Κοψίματα
1. Καρτέλο 20 (ΑΕΚ Άργους)
2. Πάντελιτς 19 (Απόλλων Πατρών)
3. Γιοβάνοβιτς 14 (ΚΑΟΔ)
5. Κατιάκος 7 (Αρκαδικός)
7. Μπρόζος 6 (Αρκαδικός)

Παίκτης-Οικονομία
1. Σουρλής 38 (ΚΑΟΔ)
2. Κούμουλος 37 (ΑΓΟΡ)
3. Ζούπας 29 (Αμύντας)
4. Νίκου 29 (Ελευσίνα)

Ποσοστό ευστοχίας 1π.
1. Κατιάκος 35/39 90% (Αρκαδικός)
2. Ροδόστογλου 25/28 89% (Αρχέλαος/Πιερικός)
3. Λάππας 35/41 85% (Ολυμπιάδα Πατρών)

Ποσοστό ευστοχίας 2π.
1. Κοσάνοβιτς 40/58 69% (Κόροιβος)
2. Πάντελιτς 35/51 69% (Απόλλων Πατρ.)
3. Καρτέλο 32/48 67% (ΑΕΚ Άργους)
7. Παπαδάκης 34/55 62% (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 3π.
1. Μάρτζος 12/19 63% (Ελευσίνα)
2. Ράλλης 17/35 49% (Ερμής Λαγκαδά)
3. Βασιλόπουλος 20/42 48% (Παγκράτι)

Σύστημα αξιολόγησης Tendex
1. Συμεωνίδης 0.717 (Ίκαροι Σερρών)
2. Ψαθάς 0.685 (Απόλλων Πατρών)
3. Καρτέλο 0.654 (ΑΕΚ Άργους)
8. Γιαννουλάκος 0.607 (Αρκαδικός)


 

 

Οι διαιτητές για τους αγώνες μπάσκετ
Τα μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου που οριστήκαν από την Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. να διευθύνουν τους παρακάτω αγώνες Εθνικών Κατηγοριών είναι οι εξής.:

Α1 Ανδρών Σάββατο 15/01/11 17:00 Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός Ταβουλαρέας Κυριάκος
Α2 Ανδρών Σάββατο 15/01/11 19:00 Κόροιβος Αμ.-Ολυμπιάδα Αναστόπουλος Αντώνης
Γ’ Εθνική Κυριακή 16/01/11 17:00 ΕΑ Πατρών-ΚΑΠ Νικολακέα Παν.-Κυριακόπουλος Ιωάν.
Γ’ Εθνική Κυριακή 16/01/11 17:00 Χολαργός-Ακράτα Λιότσιος 'Αγγελος

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα