Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 11-01-2011

 

 

 

 
Δημοσιεύθηκε η Ανακοίνωση για πρόσληψη 12 νέων εργαζομένων στο ΦΔΟΠΥΜ
Δημοσιεύθηκε η Ανακοίνωση για την πρόσληψη συνολικά 12 νέων εργαζομένων στην προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.

Εκδόθηκε η υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2010 ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού για την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δώδεκα (12) ατόμων για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού», που υπάγεται στον άξονα 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας» του ΕΠ ΠΕΡΑΑ. Συγκεκριμένα οι θέσεις ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα είναι ως εξής:
Περισσότερα...

 

 

 
Κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Η Δημοτική αρχή διαπιστώνοντας την τραγική κατάσταση που παρουσιάζει ο ποταμός Τάνος, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των αποβλήτων – απορριμμάτων (σκουπίδια – μπάζα – δομικά υλικά – άχρηστα αντικείμενα) σε όλη την έκταση της κοίτης του, αποφάσισε να προβεί άμεσα στον καθαρισμό του, κινητοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου και ζητώντας τη συμμετοχή των πολιτών.

Η τραγική κατάσταση του ποταμού Τάνου δεν προσβάλλει μόνο την αισθητική μας αλλά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, τη βιοποικιλότητα, την αειφορία και το οικοσύστημα της περιοχής.

Είναι βέβαιο πως όλος αυτός ο όγκος των σκουπιδιών, έπειτα από μια ισχυρή βροχόπτωση, θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των ακτών και των θαλασσών μας, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και τον τουρισμό μας.

Ο Δήμος μας σύντομα θα προχωρήσει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου διαχειριστικού προγράμματος για την προστασία των ποταμών μας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά κανένα πρόγραμμα και κανένα μέτρο δεν θα έχει την αποτελεσματικότητα χωρίς την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών και αν δεν εκλείψει η επικίνδυνη και ανεύθυνη συνήθεια κάποιων να πετούν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια οπουδήποτε και όχι στους χώρους όπου ο Δήμος έχει ορίσει.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011,
Καθαρίζουμε τον Τάνο.

Ορίζουμε σημείο συνάντησης την πλατεία της Λαϊκής Αγοράς Άστρους
Ώρα συνάντησης: 09:00 π.μ.

Συμμετέχουμε όλοι.- Αγαπώ τον τόπο μου…
νοιάζομαι και ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου…

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
Σκαντζός Εμμανουήλ

 

 

 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για ενημέρωση των επιχειρήσεων – μελών του, διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση σε συνεργασία με την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με θέμα:

Παρουσίαση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ:
«Digi-retail & Digi-content»
την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ.
στο Επιμελητήριο Αρκαδίας
(25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη, Αίθουσα συνεδριάσεων Επιμελητηρίου)

Σκοπός της Συνάντησης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες επιδότησής του μέσω των εν λόγω Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα digi-retail απευθύνεται στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ενισχύοντας την αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Παράλληλα, το Πρόγραμμα digi-content αφορά σε επενδύσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για ανάπτυξη ψηφιακού περιεχομένου.

Δες πρόγραμμα ημερίδας >>>>>>>>>>

 

 

 
Νοσηλευτική κίνηση Νοεμβρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης
Τα στατιστικά στοιχεία μηνός Νοεμβρίου 2010, που αφορούν νοσηλευτική κίνηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, όπως αυτά έχουν αποσταλεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Περισσότερα...

 

 

 
Πλήρωση τριάντα θέσεων Ιατρικού Προσωπικού στο Γ.Π.Ν.Τ.
Συνεδριάζει στις 13.01.2011 το Συμβούλιο Προσλήψεων & Κρίσεων Επιλογής Γιατρών Ε.Σ.Υ., του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, υπό την προεδρία του Διοικητή κ. Παπαδόπουλου Παναγιώτη, προκειμένου να προχωρήσει στην πλήρωση μίας (1) θέσης Ακτινοδιαγνωστικής, στον Βαθμό του Επιμελητή Β΄ για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου.

Το Συμβούλιο Κρίσης στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει στην πλήρωση τριάντα (30) θέσεων Ιατρικού Προσωπικού, διαφόρων Ειδικοτήτων.

Σε δήλωσή του ο Διοικητής, κ. Παπαδόπουλος, τονίζει:
Προχωρούμε στις διαδικασίες πλήρωσης των ανωτέρω θέσεων και ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2011 θα προσλάβουμε τριάντα (30) Ιατρούς για το Νοσοκομείο μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουμε.

 

 

 
Πρωτοβουλία του Ε.Κ. Αρκαδίας για να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος της Πελ/σου
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Κυβέρνηση με το Ν. 3891/2010 διαλύει το σιδηρόδρομο αφού συρρικνώνει κατά τα 2/3 το δίκτυο, καταργώντας εντελώς της γραμμή της Πελ/σου και ταυτοχρόνως μειώνει το προσωπικό με διαδικασίες ιδιαίτερα διάτρητες και προβληματικές.

Εμείς θεωρούμε ότι ο σιδηρόδρομος στην Πελ/σο πρέπει να διατηρηθεί, ως το πιο οικονομικό, ασφαλές και οικολογικό μέσο και για τους επιβάτες και για τα εμπορεύματα.

Δεν πρέπει επίσης εμείς οι Πελοποννήσιοι να δεχθούμε, όταν έχουμε και εμείς πληρώσει ως φορολογούμενοι πολίτες 75 εκατ. ευρώ, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, για να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο, σήμερα να αποφασίζει η Κυβέρνηση ότι θα το κλείσει.

Επιπλέον, τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν επιδοτούμενα δρομολόγια σε όλα τα λοιπά συγκοινωνιακά μέσα, πλοία, αεροπλάνα, οδικές μεταφορές και να κλείνουν το σιδηρόδρομο, άλλωστε σε όλα τα κράτη της Ε.Ε τα περιφερειακά δρομολόγια επιδοτούνται.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στο σιδηρόδρομο, τους φορείς του Νομού μας σε σύσκεψη την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (Ελ. Βενιζέλου 39, Τρίπολη) για τη διατήρηση του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο, για Ενιαίο, Δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ, στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ανάπτυξης της χώρας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.     ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και των σιδηροδρομικών να οργανωθεί Πελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη την Πέμπτη 13/1/2011 στις 10 π.μ. ενάντια στην κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου και στο ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Η παράταξή μας θα συμμετάσχει ενεργά με όλες της τις δυνάμεις σ’ αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες που είναι μέλη της «Παμπελοποννησιακής Επιτροπής για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου» να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία, την Πέμπτη 13/1/2011 στις 10 π.μ. στην Τρίπολη, μπροστά από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Ο επικεφαλής
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


 

 

Διορισμός Αιρετών Μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης
Αποσπάσματα από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Μισθού Πέτρου

ΘΕΜΑ: «Ορισμός σειράς εκλογής και Διορισμός Αιρετών Εκπροσώπων Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου »

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Έχοντας υπόψη:
...
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Ορίζουμε τη σειρά την οποία κατέλαβαν οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού, με βάση τις ψήφους που έλαβε ο καθένας ως εξής:
...
2. Διορίζουμε τα τακτικά και τα αναπληρωματικά αιρετά μέλη του ΑΠΥΣΔΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ως έξης:
• Α΄ τακτικό αιρετό μέλος τον κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ της Δ.Α.Κ.Ε./Δ.Ε., με Αναπληρωματικό τον κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝ/ΝΟ του ΧΡΗΣΤΟΥ της Δ.Α.Κ.Ε./Δ.Ε.
• Β΄ τακτικό αιρετό μέλος τον κ. ΚΛΩΝΙΖΑΚΗ ΜΑΡΚΟ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με Αναπληρωματική την κ. ΧΑΡΙΤΟΥ ΦΙΛΙΩ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Η θητεία των ανωτέρω είναι διετής με έναρξη την 01/01/2011.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ Δ. ΜΙΣΘΟΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΘΕΜΑ: «Ορισμός σειράς εκλογής και Διορισμός Αιρετών Μελών Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Αρκαδίας»

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Έχοντας υπόψη:
...
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Ορίζουμε τη σειρά την οποία κατέλαβαν οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού, με βάση τις ψήφους που έλαβε ο καθένας ως εξής:
...
2. Διορίζουμε τα τακτικά και τα αναπληρωματικά αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας ως έξης:
- Α΄ τακτικό αιρετό μέλος τον κ. ΚΑΡΝΕΖΗ ΧΡΗΣΤΟ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ της Π.Α.Σ.Κ., με Αναπληρωματική την κ. ΛΑΛΙΩΤΗ ΕΥΘΥΜΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ της Π.Α.Σ.Κ.
- Β΄ τακτικό αιρετό μέλος τον κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ της Δ.Α.Κ.Ε., με Αναπληρωματικό τον κ. ΚΑΝΤΖΑΒΕΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του ΜΙΧΑΗΛ της Δ.Α.Κ.Ε.

Η θητεία των μελών είναι διετής με έναρξη την 01/01/2011.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ Δ. ΜΙΣΘΟΣ

 

 

 

 

Νέα Αρκαδικού
Με το μυαλό στην Κατερίνη...
Τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας...
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10...
Οκτώ σερί νίκες στην Τρίπολη!...
Νίκησε τους πρώην συμπαίκτες του!...
Οι πρωτιές της χρονιάς...
Ο… Γιάο ξέρει να πασάρει!...
Γιαν. Προδρόμου: «Πεισμώσαμε μετά την Αμαλιάδα»...
Γιωρ. Μπρόζος: «Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στην άμυνα»...
Γιαν. Σμυρνιώτης: «Η άμυνα το κλειδί της επιτυχίας»...
Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα