Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 10-01-2011

 

 

 

 
Συνάντηση Δημάρχου Γορτυνίας με τοπικούς συμβούλους
Την Τρίτη 11/1 και την Τετάρτη 12/1 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου με τους Τοπικούς συμβούλους και τους Τοπικούς Εκπροσώπους του Δήμου Γορτυνίας για τα τοπικά θέματα και ενημέρωση σχετικά με τα καθήκοντά τους.

Την Τρίτη η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό κέντρο Τροπαίων, για τους Τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους των Δημοτικών Ενοτήτων Τροπαίων, Κοντοβάζαινας, Ηραίας και Λαγκαδίων.

Tην Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό κέντρο Βυτίνας για ενημέρωση των Τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων των Δημοτικών Ενοτήτων Βυτίνας, Δημητσάνας, Τρικολώνων και Κλείτορος.

 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ», ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
Περισσότερα...

 

 

 
ΔΗΛΩΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Δήλωση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο δημοσιογράφο Τάσο Παππά, στις 9.1.2010:

«Υπάρχει μια γνωστή παροιμία που λέει η «φτώχεια φέρνει γκρίνια». Και όταν ξεκινάει η γκρίνια, το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο φταίχτης. Και δυστυχώς σε περιόδους μεγάλων κρίσεων εάν δεν υπάρξουν φωτεινά παραδείγματα που να δείξουν το δρόμο για το «καλώς πράττειν», το πρώτο σύμπτωμα είναι η διχόνοια.

Σε μια εποχή που τα σλόγκαν κυκλοφορούν αβίαστα, όπως ότι οι πολιτικοί είναι «κλέφτες», οι δημοσιογράφοι «ρουφιάνοι», οι δημόσιοι υπάλληλοι «κοπρίτες», οι ελεύθεροι επαγγελματίες «λαμόγια» και οι νέοι «απολιτίκ», τίθεται ένα βασικό ερώτημα: με ποιους θα προχωρήσει τελικά αυτή η χώρα για να υπερβεί την κρίση;

Αρκετά με την εύκολη κριτική της εκτόνωσης, που διχάζει και εγκλωβίζει την κοινωνία.
Παραδείγματα χρειάζονται και συσπείρωση δυνάμεων. Των δυνάμεων που η ελληνική κοινωνία έχει και θα καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο να κινητοποιήσει. Μην της στερούμε αυτή τη δυνατότητα άλλο.»

 

 

 
Προτάσεις Αγωνιστικής Συνεργασίας
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, θα καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ. το παρακάτω κείμενο – θέσεις:

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Περισσότερα...

 

 

 
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

10 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών της Πελοποννήσου, στο κάλεσμα της Επιτροπής την Κυριακή 9 Ιανουαρίου σε όλους τους σταθμούς των διοδίων της Πελοποννήσου, να σηκώσουμε τις μπάρες.

Η μεγάλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αλλά και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης από τους διερχόμενους οδηγούς εκφράζουν την αγανάκτηση των πολιτών για τις τρομακτικές αυξήσεις των τιμών των διοδίων, αλλά και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου και της τρόικας. Πολιτική που έχει οδηγήσει στην τρομακτική αύξηση της ανεργίας και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να έχουν χάσει πάνω από 30% του εισοδήματός τους, την ίδια ώρα που η βενζίνη έχει αυξηθεί πάνω από 50%, τα τέλη κυκλοφορίας πάνω από 20%, τα εισιτήρια 20% και τα τιμολόγια της ΔΕΗ πάνω από 7%.

Το κίνημα κατά των διοδίων που εκδηλώθηκε σε όλη τη χώρα την Κυριακή, είναι πλέον ένα μεγάλο, μαζικό, αυθόρμητο και ακηδεμόνευτο κίνημα. Γι’ αυτό έχει ανησυχήσει και η κυβέρνηση και οι ιδιωτικές εταιρείες που εισπράττουν το χαράτσι.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια καλεί όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για να συγκροτήσουμε τη Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου και να καθορίσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας. Στη συγκέντρωση της 23ης Ιανουαρίου θα παραβρεθούν οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων μαζί με νομικούς.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν.
Αντιστεκόμαστε. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΝΗΣΟΥ
ΣΤΙΣ 14 ΓΕΝΑΡΗ – ΩΡΑ 12.30

Όχι στο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας.
Να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες εργασιακές-λαϊκές ανάγκες,
οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, των παιδιών μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
- Στο ολοήμερο σχολείο της αγοράς, της εξάντλησης των παιδιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ταξικής διαφοροποίησης.
- Στα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων. Στο πέταγμα στους δρόμους χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Αθλητικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.
- Στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς.
Αντεπίθεση και λαϊκή συμμαχία για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!
- Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Σύγχρονο πρόγραμμα σχολικής στέγης υπαγμένο στο κράτος και κατάργηση των ΣΔΙΤ.
- Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν: πλήρης σίτιση, χώροι κατάλληλοι για ξεκούραση, παιχνίδι, 15 μαθητές/τμήμα, όλα τα βασικά μαθήματα στις πρώτες διδακτικές ώρες.
- Έκτακτο κονδυλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
- Ούτε ένα € από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων & καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λ.π.
- Μέτρα για τους ανέργους γονείς και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς (επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού-μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ, θέρμανση).
- Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς. 1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
- Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Αυτονομία κι’ αποκέντρωση είναι μια απάτη
ρίχνουν τα βάρη στου λαού την πλάτη!»
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
- Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής.
- Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
- Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.

 

 

 

 
Η διάθεση εισιτηρίων με ΑΕΚ
Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 18ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΑΕΚ την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, θα προπωλούνται από:

α) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού: 11.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. από την Τρίτη 11/01/2011 έως και το Σάββατο 15/01/2011.

β) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ: 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. από την Τρίτη 11/01/2011 έως και την Παρασκευή 14/01/2011.

γ) Στο εκδοτήριο της Θύρας 2 του γηπέδου: το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 από τις 11.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ.

δ) Στα εκδοτήρια του γηπέδου την ημέρα του αγώνα από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 5.15 μ.μ.

Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 25€. Στη Θύρα 2 Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.

Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ – Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.15μμ


 

 

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά…

Παρά την πολύ καλή του εμφάνιση στην Τούμπα, ο Αστέρας δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και τελικά ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 32ο λεπτό με κεφαλιά μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Γκαρσία.

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού:

6' εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
12' μετά από κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Ντεγκρά μπλοκάρει.
13' σέντρα-σουτ του Ουριμπάρι, ο Χαλκιάς αποκρούει σε κόρνερ.
14' σουτ του Φρανκού έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.
31' σουτ του Μπαστία, αποκρούει ο Χαλκιάς δύσκολα με γροθιές.
40' εκτέλεση φάουλ του Φρανκού, αποκρούει και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
49' σουτ του Φρανκού με το αριστερό, μπλοκάρει ο Χαλκιάς.
53' κεφαλιά του Αθανασιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής, αποκρούει ο καλά τοποθετημένος Ντεγκρά.
55' ανάποδο - ψαλίδι Βιεϊρίνια, ο Ντεγκρά μπλοκάρει εύκολα.
56' μακρινό σουτ του Αθανασιάδη, ο Ντεγκρά αποκρούει
62' καλοχτυπημένο κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία, απευθείας σουτ του Τσιρίλο από το σημείο του πέναλτι, ο Ντεγκρά σώζει.
88' φάουλ του Τσαμπούρη, κεφαλιά του Φυτανίδη προς τα πίσω, ο Χαλκιάς δύσκολα αποκρούει κρατώντας το 1-0 υπέρ της ομάδας του
90' τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Τσουκαλάς προσπαθεί να πλασάρει τον Ντεγκρά με «σκαφτό» σουτ, αλλά ο Ντεγκρά απογειώνεται και αποκρούει εντυπωσιακά.

Διαιτητής: Μήτσιος
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (92' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (87' Κουτσιανικούλης).
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ορόθκο, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Λαδάκης (73' Ροτζέριο), Μπαστία, Ουντότζι (79' Μπακασέτας), Φορτούνης, Καρέρα (64' Τσαμπούρης), Φρανκού.

Β. Βλάχος: «Συγχαρητήρια στους παίκτες»

Μετά τη λήξη του αγώνα στην Τούμπα ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης αυτής έχουν ως εξής:

«Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, ήρθαμε και παίξαμε ανοιχτά, διεκδικήσαμε ό,τι γινόταν καλύτερο, παίξαμε καλά και είχαμε μια ακόμη καλή εμφάνιση, αλλά αυτή δεν έφτανε απέναντι σε αυτή την ομάδα με την ιστορία, τη δυναμική, τον κόσμο, όπως έχει ο ΠΑΟΚ.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου και συγχαρητήρια στους παίκτες μου.

Εξετάζουμε περιπτώσεις για μεταγραφές, είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή του Ιανουαρίου για να βρεις έναν παίκτη που να δέσει και να κολλήσει με την υπόλοιπη ομάδα. Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω μέχρι την επόμενη βδομάδα θα έχουμε εξελίξεις.

Θα είναι δύσκολο για κάθε ομάδα από αυτές που παλεύουν να σώσει τη κατηγορία. Με μια νίκη πας πολύ ψηλά, με μια ήττα πέφτεις χαμηλά. Θα παλέψουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Είναι ένα θέμα η βελτίωση της έδρας μας, αλλά και μεγαλύτερες ομάδες έχουν πρόβλημα. Στο κομμάτι αυτό υστερούμε.
Το να περιμένεις και να είσαι τακτικά καλός είναι πιο εύκολο από ότι να επιτεθείς. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή πορεία στον ΠΑΟΚ και το φίλο μου το Μάκη Χάβο»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα