Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 05-01-2011

 

 

 

 
"ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ", έκθεση Ζωγραφικής Μαρίνου Βόμβα
Παρατείνεται τοπιο της αρκαδιαςστην Αθήνα η έκθεση ζωγραφικής ενός σπουδαίου πνευματικού ανθρώπου της Αρκαδίας, του συγγραφέα του πρόσφατου πολύ σημαντικού βιβλίου ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ Μαρίνου Βόμβα.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Ιωνικό Κέντρο, στην οδό Λυσίου 11, στην Πλάκα,
και η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 19-29 Δεκεμβρίου 2010, παρατείνεται λόγω του συνεχιζόμενου ενδιαφέροντος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Γνωστός πλέον για τις μελέτες του για την Αρκαδική ιστορία και μυθολογία, ο Μαρίνος Βόμβας, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, επέλεξε την Αρκαδία όχι μόνο ως αντικείμενο των πνευματικών του αναζητήσεων αλλά και ως τόπο πια της κατοικίας του. Και επέλεξε προφανώς επίσης την Αρκαδική γη ως τόπο έμπνευσης της άλλης του μεγάλης πηγής έκφρασης, της ζωγραφικής - άγνωστης στο κοινό μέχρι σήμερα. Έτσι, ξαφνιάζει η ευαισθησία και η μοναδικότητα του χρώματος με το οποίο εκφράζει ο Μ.Β. αυτή την εκτίμηση και την αγάπη του για τη φυσική ομορφιά του τοπίου της Αρκαδίας. Ξαφνιάζει όσο και ευχαριστεί.

Έργαχωραφια της αρκαδιας του όπως: Πλευρές του Ταϋγετου, ο λόφος Σφακοβούνι, Τοπίο στη Γορτυνία, το Λεοντάρι, το Δάρα, Σκορτσινού, το Γεωργίτσι, η Αρκαδία ξαναγεννιέται, αλλά και ο Μυστράς, ζωντανεύουν αλησμόνητα στιγμιότυπα από τη φύση και τη ζωή στην Αρκαδία, και γενικότερα στην Πελοπόννησο, κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων εποχών του χρόνου.

Ο Μαρίνος Βόμβας, που επαγγελματικά διακρίθηκε διεθνώς με το εμπόριο του παλιού και σπάνιου βιβλίου, ανέπτυξε από πολύ μικρός σχέσεις με Μυτιληνιούς λογίους και ζωγράφους, όπως τον Αξιώτη και τον Κανέλλη, που του προσέφεραν σημαντικά ερεθίσματα για τη μετέπειτα ενασχόλησή του με την τέχνη. Ιδιαίτερη επιρροή όμως άσκησε πάνω στην κλίση του αυτή η γνωριμία του με το σπουδαίο λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, τις επισκέψεις του οποίου στην Αγία Μαρίνα της Λέσβου εξιστορεί ο Μ.Β. σε ένα άλλο βιβλίο του, το Ο Ζωγραφιστής Θεόφιλος.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά απο τις 11.00 μέχρι τις 5.00 μμ.

Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, 105 56 Πλάκα τηλ. 210 3246614  www.ionic.gr

τοπιο της αρκαδιας

 

 

 

 
Σε λιγότερο από ένα μήνα κατάλαβαν οι αγρότες...
Σε λιγότερο από ένα μήνα οι αγρότες κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Πρωθυπουργός στο Ρέθυμνο μιλώντας τη σημασία του παραγωγικού, αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 11% στο 13% στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αποτελεί νέο σφοδρό πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα.

Προσθέτοντας την αύξηση κατά 5,5% στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, αλλά και τις αυξήσεις του ΦΠΑ των γεωργικών εφοδίων, η νέα εκτίναξη του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων οδηγεί την αγροτική οικονομία στον πλήρη μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η Κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Η συμπίεση των τιμών παραγωγού που θα επιβάλλουν οι κερδοσκόποι του αγροτοδιατροφικού τομέα, οι μεσάζοντες και τα καρτέλ, για να προστατέψουν την κερδοφορία τους καθώς και η μείωση της ζήτησης από τους καταναλωτές είναι η εικόνα της βαθύτατης ύφεσης στην οποία η Κυβέρνηση βουλιάζει και τον αγροτικό τομέα.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Την Κυριακή χωρίς διόδια
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες- μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται...

Σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος
Νέες αυξήσεις μετά από 40 ημέρες επέβαλλαν οι εταιρείες στα διόδια της Ασέας, της Νεστάνης, του Σπαθοβουνίου και της Κορίνθου. Την ίδια στιγμή τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες αυξάνονται και το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο κλείνει.

Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος
Οι δημόσιες συγκοινωνίες τεμαχίζονται και ξεπουλιούνται σε όφελος των ιδιωτικών μεταφορών, οι ήδη ελαστικές -για τις εταιρείες- συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών καταργούνται για τις υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων αλλά ισχύουν για τις υποχρεώσεις του δημοσίου, τα χρέη και τα ελλείμματα που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις στις ΔΕΚΟ μεταφέρονται στους εργαζόμενους ενώ ιδιωτικοποιούνται τα κερδοφόρα φιλέτα (βλ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Ως εδώ!

Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου την Κυριακή 9/1/2011 στις 3 μ.μ. να ανοίξουμε τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου από την Ασέα μέχρι την Κόρινθο.

Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας ανοίγουν τα διόδια της Ασέας. Οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια της Νεστάνης και οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική αντίδραση που γίνεται την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα απ’ όλες τις επιτροπές, ανοίγοντας όλους τους σταθμούς διοδίων από τη Θεσσαλονίκη ως την Καλαμάτα και ένα νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον μας.

 

 

 
Απαγορευτικό το κόστος του συνόλου των μετακινήσεων
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 05/01/11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς α) τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
β) τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

«Απαγορευτικό το κόστος του συνόλου των μετακινήσεων»

Αυξημένο πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι είναι το κόστος των μετακινήσεων με οποιοδήποτε συγκοινωνιακό μέσο, καθώς η τιμή της βενζίνης σε σχέση με πέρυσι έχει αυξηθεί κατά 60%, τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αυξήθηκαν την νέα χρονιά, ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ έχουν αναγγείλει αυξήσεις στα δρομολόγια τους, ενώ στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά των νοικοκυριών, προστέθηκαν και νέες αυξήσεις στις ήδη υψηλές τιμές των διοδίων.

Συγκεκριμένα για τη βενζίνη, από το 1,550 € που είχε η μέση τιμή του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, στις 3 Ιανουαρίου η μέση τιμή του λίτρου διαμορφώθηκε στα 1,576 €. Το ανησυχητικό για το καταναλωτικό κοινό, είναι πως στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και, συγκεκριμένα, στην Πελοπόννησο η μέση τιμή έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το 1,5 ευρώ και κινείται κοντά ή και πάνω από το 1,6 ευρώ. Ενώ συγχρόνως υπάρχουν περιοχές όπου η μέση τιμή του λίτρου έχει ξεπεράσει το 1,7 ευρώ. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως σε σύντομο διάστημα η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης θα διαμορφωθεί κοντά στα 2 ευρώ.

Επιπλέον, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης από τη μια πλευρά να αυξηθούν τα έσοδα των εταιριών και από την άλλη να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθούν προς έγκριση δύο ειδών εισιτήρια, από τα οποία το ένα θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα ισχύει για μία μόνο διαδρομή και το άλλο θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα ισχύει για όλα τα μέσα και για χρονική διάρκεια μιάμισης ώρας, ενώ παράλληλα, αυξάνονται και τα εισιτήρια του ΟΣΕ. Τα εισιτήρια στις διαδρομές από Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ευζώνους αυξάνονται έτσι ώστε οι τιμές να φτάσουν από το 80% έως το 100% επί της τιμής των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ. Στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη οι τιμές των εισιτηρίων θα αυξηθούν έτσι ώστε να φτάσουν έως το 90% της τιμής των εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ, των οποίων οι αυτοκινητιστές έχουν εφαρμόσει αύξηση στα κόμιστρα κατά 5% - 7%, με τον καινούριο χρόνο.

Περαιτέρω, στα όρια της κοινωνικής πρόκλησης είναι οι απανωτές δυσθεώρητες αυξήσεις διοδίων όλων των εταιριών εκμετάλλευσης σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα, για το δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα τα διόδια έως το Σεπτέμβριο κόστιζαν 2,80 ευρώ αυξήθηκαν κατά 125% στις 22 Νοεμβρίου και τώρα θα φθάσουν τα 6,60 ευρώ με νέα αύξηση διοδίων μέσα σε λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινοπραξία ''Μορέας'' προχωρά σε αύξηση των διοδίων, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτης, στους σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη (Ασέας). Σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο, τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 2,40 € (από 2,30 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,30 € (από 2,20 €) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,90 € (από 1,80 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας. Για το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, μάλιστα, με βάση τη σύμβαση, θα εγκατασταθούν άλλοι τρεις σταθμοί, στην Πετρίνα και την Καλαμάτα, που θα τεθούν σε λειτουργία έως το τέλος του χρόνου, ενώ στον υπό κατασκευή κλάδο προς Σπάρτη προβλέπεται σταθμός στο Λεύκτρο. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1) Δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης του μέσου ελληνικού νοικοκυριού, σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις του αυξημένου κόστους στις μετακινήσεις;

2) Ποια είναι τα περιθώρια παρέμβασης της κυβέρνησης σε κάθε μία από τις παραπάνω αυξήσεις και με ποιο τρόπο σκοπεύει να τα αξιοποιήσει;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

 

 

 
Έκανε καλό ποδαρικό στο 2011... Αστέρας-Εργοτέλης 3-0
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Αστέρας το 2011, αφού στο πρώτο παιχνίδι του 2011 κέρδισε τον Εργοτέλη 3-0 στην Τρίπολη… ζεσταίνοντας με την απόδοση του, τους φίλους της ομάδας που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Αστέρα στην έδρα του από τις 11 Απριλίου 2010 (νίκη επί του Άρη 2-1), η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα μετά τις 31 Οκτωβρίου και τη νίκη επί της Κέρκυρας με 2-1, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στα τέσσερα χρόνια της Σούπερ Λιγκ.

Οι παίκτες του Αστέρα ήθελαν τη νίκη περισσότερο και αυτό φάνηκε από την αρχή του παιχνιδιού και σε όλες τις προσωπικές «μονομαχίες» που είχαν με τους αντιπάλους τους.

Ενδεικτικό της ομοψυχίας που επικρατούσε στον Αστέρα και της σοβαρότητας που αντιμετώπισαν όλοι το σημερινό παιχνίδι, είναι ότι όλοι όσοι κάθονταν στον πάγκο (παίκτες τεχνικό επιτελείο, παράγοντες) πήγαν στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και κανένας δεν έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση.

Το σκορ άνοιξε στο 16ο λεπτό ο Τσικόντζι Ουντότζι με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (1-0). Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Αστέρα για το 2011, αλλά και το πρώτο γκολ που βάζει ο Ουντότζι στην Τρίπολη (αφού μέχρι σήμερα σκόραρε μόνο εκτός έδρας)! Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες, με τις κυριότερες να είναι οι εξής:

Στο 26' αντεπίθεση του Αστέρα με τους Φρανκού, Φορτούνη να αλλάζουν συνεχώς την μπάλα. Στην τελική προσπάθεια, ο Φορτούνης πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά την τελευταία στιγμή ο Χίμπλινγκερ έβαλε την κόντρα παραχωρώντας κόρνερ σώζοντας την εστία της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Πουλίντο έκανε κατά μέτωπο επίθεση, αλλά το δυνατό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Δασκαλάκη να πέσει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούσει θεαματικά σε κόρνερ.

Στο 30' μετά από σέντρα του Βερπακόφσκις από τα αριστερά, ο Ορφανός έκανε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Πουλίντο, άλλαξε πορεία, αλλά ο Ντεγκρά έδειξε για μία ακόμα φορά φέτος τα πολύ καλά αντανακλαστικά του παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 42' μετά από κόρνερ του Ρομάνο από αριστερά, ο Μπούντιμιρ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ορφανός δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα ήθελε από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ πάνω από την εστία του Ντεγκρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να… καθαρίσει τη νίκη. Στο 48' μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Ουριμπάρι από δεξιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Εργοτέλη.

Στο 55' ο δραστήριος Φρανκού με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από την άκρη της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Δασκαλάκη κάνοντας το 2-0. Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Φρανκού στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Αστέρα.

Στο 72' ο Φρανκού "μαγεύει" ακόμα περισσότερο στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα, όταν με ψιλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής… κρέμασε το Δασκαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, σε ένα από τα καλύτερα τέρματα αγωνιστικής.

Ο Εργοτέλης αντέδρασε στο 79' όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λεάλ, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Ντεγκρά. Ο Αργεντινός πορτιέρο κράτησε για τρίτο σερί παιχνίδι απαραβίαστη την εστία του, συμπληρώνοντας 304 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης.
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ορόθκο, Πουλίδο, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Φορτούνης (86' Μπακασέτας), Ουντότζι (74' Ροτζέριο), Φρανκού (84' Κερ).
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Βίσιο, Ολίσε (59' Φραγκουλάκης), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ορφανός (68' Μπέτο), Βερπακόφσκις (59' Λεάλ), Μπούντιμιρ.


Β. Βλάχος: «Ήταν δικαίωση των παικτών»

Μία μέρα πριν τα 49ά γενέθλια του, ο Αστέρας κέρδισε τον Εργοτέλη 3-0 και αυτή τη νίκη, ο περί ου ο λόγος, προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος χαρακτήρισε ως ένα δώρο γενεθλίων. Τα κυριότερα σημεία της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του Έλληνας τεχνικού μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εργοτέλη έχουν ως εξής:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Χρονιά σε όλους τους φιλάθλους. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την πρώτη νίκη στην Τρίπολη με την έναρξη του νέου χρόνου. Εύχομαι να έρθουν και άλλες νίκες. Η σημερινή νίκη ήταν δικαίωση των παικτών.
Ταυτόχρονα ήταν ένα δώρο, γιατί αύριο έχω τα γενέθλια μου. Τους ευχαριστώ για το δώρο που μου έκαναν.

Θεωρώ τον Εργοτέλη πολύ καλή ομάδα. Είναι μία ομάδα που έχει πολλά χρόνια τους ίδιους παίκτες, είναι δεμένη και δεν περίμενα τόσο εύκολη επικράτηση.

Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι παίκτες. Για εμένα μετράει πάνω απ' όλα η ομάδα. Όταν κρίνω εγώ ότι ένας παίκτης θα βοηθήσει τότε θα πάρει φανέλα και θα παίξει. Σας το έχω αποδείξει τα δύο χρόνια που με γνωρίζετε. Προσπαθώ να είμαι σωστός και δίκαιος όσο μπορώ. Προσπαθώ να δω ποιοι είναι οι καλύτεροι. Πάνω απ' όλους είναι η ομάδα.

Εύχομαι να συνεχίσει έτσι ο Φρανκού, χρειαζόμαστε όμως και άλλους παίκτες στην επίθεση. Θέλω δύο επιθετικούς και το ζήτησα από τη διοίκηση. Είναι δύσκολο να βρεις ελεύθερους και καλούς παίκτες αυτή την περίοδο. Με ρίσκο πάντα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η λέξη χημεία. Μακάρι να βοηθήσει όποιος έρθει. Έχουμε βρει παίκτες. Στον Αστέρα σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε καλά, δουλεύουμε συλλογικά, δουλεύει καλά το τμήμα σκάουτιγκ.

Έχουμε βρει παίκτες, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για να έρθει ένας παίκτης. Είναι το οικονομικό, αλλά και η θέληση του παίκτη να έρθει στην ομάδα μας.»

Η τυχερή του ποδηλάτου

Το ποδήλατο που κληρώνεται σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Αστέρα κέρδισε σήμερα η Ντανιέλα Κολλιού, που είχε εισιτήριο διαρκείας στη Θύρα 2, Σειρά 14, Θέση 26.

Ξέρετε ότι…
- Στην κερκίδα των φίλων του Αστέρα τοποθετήθηκαν οι σημαίες εθνικότητας των ποδοσφαιριστών της ομάδας (Ελλάδα, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία).
- Το γκολ του Ουντότζι είναι το πρώτο γκολ του Αστέρα για το 2011, αλλά και το πρώτο γκολ που βάζει ο Ουντότζι στην Τρίπολη αφού τα δύο χρόνια που παίζει στην ομάδα σκοράρει μόνο εκτός έδρας!

- Το γκολ του Ουντότζι εναντίον του Εργοτέλη είναι το πρώτο που σημειώνεται με σουτ, στα παιχνίδια του Αστέρα στην Τρίπολη, αφού τα προηγούμενα δύο γκολ είχαν σημειωθεί με ισάριθμες κεφαλιές ενός αμυντικού (Πουλίντο) και ενός χαφ (Μπαστία)!
- Τέλος, το γκολ του Ουντότζι είναι το πρώτο γκολ του Αστέρα στη Σούπερ Λιγκ από τις 28 Νοεμβρίου 2010 και αφού χρειάστηκαν 260 λεπτά, μετά το αντίστοιχο τέρμα που είχε σημειώσει ο Μπαστία εναντίον της Ξάνθης.

- Συνεχίστηκε η καλή παράδοση που έχει ο Αστέρας στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Εργοτέλη, αφού στα οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια μετράει πέντε νίκες, έναντι δύο του Εργοτέλη.
- Για πρώτη φορά φέτος παίκτης του Αστέρα σημειώνει δύο γκολ σε έναν αγώνα της Σούπερ Λιγκ. Ταυτόχρονα, ο… δράστης του επιτεύγματος αυτού Φρανκού, γίνεται ο τρίτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Αστέρα που το κατορθώνει μετά το Λούσιο Φιλομένο και τον Λούκας Βίλτσες.

- Χατ τρικ στην ιστορία της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ έχει πετύχει δύο φορές ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ενώ μία φορά σημείωσε δύο τέρματα και ο Βραζιλιάνος Μαρσελάο.
- Κεντρικό σημείο αναφοράς του αγώνα με τον Εργοτέλη είναι ο Βραζιλιάνος Ροτζέριο Μάρτινς, που είναι ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες (Ανδριαδάκης, Μίχος οι υπόλοιποι), αλλά ο μοναδικός που έχει φορέσει τη φανέλα των δύο ομάδων στη Σούπερ Λιγκ αντιμετωπίζοντας και τις δύο ομάδες ως αντίπαλος.
- Ακόμα ένα κεντρικό σημείο αναφοράς του παιχνιδιού, είναι ο γυμναστής του Εργοτέλη Γιάννης Ισπυρλίδης, που πέρσι ήταν στον Αστέρα Τρίπολης. Πριν τον αγώνα ο Θρακιώτης γυμναστής είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει όλους τους πρώην συνεργάτες του στον Αστέρα.

- Στη μεγάλη κερκίδα του γηπέδου, τοποθετήθηκε πριν τον αγώνα του Αστέρα με τον Εργοτέλη ένα πανό που έγραφε: ΑΡΚΑΔΙΑ-ΚΡΗΤΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, το οποίο είχαν τοποθετήσει οι φίλοι του Συνδέσμου Φίλων Εργοτέλη Τρίπολης (με πρόεδρο τον Κώστα Καρτσάκη). Τις παραμονές του αγώνα εξ άλλου, ο σύνδεσμος Φίλων Εργοτέλη υποδέχτηκε την αγαπημένη του ομάδα στο "Αρχοντικό Καλτεζιώτη" που κατέλυσε η αποστολή της Κρητικής ομάδας.


 

 

Τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς για τον Αρκαδικό
Η στατιστική λέει πώς ο Αρκαδικός ξεκινάει σχεδόν πάντα νικηφόρα τα πρώτα παιχνίδια του νέου χρόνου. Εξαίρεση αποτελεί το περσινό παιχνίδι στο κλειστό της Δάφνης, όπου ηττήθηκε με δραματικό φινάλε 67-66 από την ομώνυμη γηπεδούχο ομάδα.

Η ήττα στη Δάφνη σταμάτησε ένα αήττητο σερί έξι ετών, αφού προηγούμενη φορά που είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς ήταν στις 4 Ιανουαρίου 2004 από τη Νικόπολη στην Πρέβεζα.

Ο Αρκαδικός δεν χάνει πάντως, ποτέ στα εντός έδρας πρώτα του παιχνίδια στην Τρίπολη και αυτό είναι σίγουρα το στατιστικό που θέλει να διατηρήσει στον αγώνα του Σαββάτου με τον Αμύντα.

Αναλυτικά τα πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει ο Αρκαδικός στις εθνικές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια έχουν ως εξής:

9/1/2010: Δάφνη-Αρκαδικός 67-66
4/1/2009: Αρκαδικός-Αναγέννηση/Φλόγα 81-77
6/1/2008: Πειραϊκός-Αρκαδικός 67-70
7/1/2007: Αρκαδικός-ΠΑΟΚ Κρητικών 86-56
8/1/2006: Κορωπί-Αρκαδικός 63-75
4/1/2004: Νικόπολη-Αρκαδικός 72-69

- Δεν αναφέρεται το πρώτο παιχνίδι του Αρκαδικού για το 2005, γιατί έπαιζε στην Α’ Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (όπου κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα).

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα