Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 04-01-2011

 

 

 

 
Έναρξη προγραμμάτων Φωτογραφίας & Η/Υ στην Τρίπολη
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι την επόμενη εβδομάδα από 10/01/2011 έως 14/11/2011 θα υλοποιήσει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Τρίπολη.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται :
1) για πρωινό πρόγραμμα Πληροφορικής ΙΙ ( word , internet , windows , Βασικές έννοιες ),
Τρίτη – Πέμπτη 09:30 – 12:30 ( διάρκεια 50 ώρες )
2) για απογευματινό πρόγραμμα Φωτογραφίας.
Δευτέρα – Τετάρτη 18:00 – 20:00 ( διάρκεια 25 ώρες )

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν, ενώ η παρακολούθησή τους οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης".

Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων Δευτέρα 10/01/2011

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ .

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού, Τρίπολη, Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 17:00 , τηλ. 2710 – 232524), με μια Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, για περισσότερες πληροφορίες και για συμπλήρωση της απαραίτητης αίτησης.

 

 

 

 
ΛΙΓΟ ΗΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; άρθρο Ι. Χουζούρη
Παρακολουθώντας χρονιάρες μέρες το νέο ξέσπασμα Πάγκαλου περί «κοπριτών» σκέφτηκα ότι δεν είναι σωστό να καθόμαστε να ασχολούμαστε με τις εμμονές του κ. Αντιπροέδρου. Όμως όταν πας από Δευτέρα στην εργασία σου διαπιστώνεις το γεγονός ότι τελικά αυτά που λέγονται γίνονται άποψη και του κάθε πολίτη της χώρας χωρίς ανταπάντηση.

Είναι γενική βούληση ότι ο Δημόσιος υπάλληλος της Ελλάδας είναι κοπρίτης, τεμπέλης, και αφιλότιμος. Επίσης όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας έχουν μπει με μέσο, με περίεργες διαδικασίες και σ’ αυτούς οφείλεται η Ελληνική κρίση. Τέλος ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Δημοσίων υπαλλήλων και ό,τι καλό γίνεται από τους πολιτικούς, τα συνδικάτα των Δημοσίων Υπαλλήλων στέκονται αντίθετα σε κάθε αλλαγή.

Δυστυχώς αυτή η γενική αποδοχή των παραπάνω ενισχύεται από τους ίδιους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, ή καλύτερα από την ηγεσία των Δημοσίων Υπαλλήλων, που δεν ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και δεν εξήγησαν γιατί και πώς έχουμε το Κράτος έτσι όπως είναι.

Από την άλλη όμως κ. Πάγκαλε, κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης πάλι δε μιλάτε με αριθμούς. Το μόνο που είπατε είναι ότι το 70% των εσόδων πάει σε μισθούς και συντάξεις. Απλά μπορείτε να μας απαντήσετε σε ποιους μισθούς; Βάζετε και τους μισθούς φυσικά των Βουλευτών, των Διοικητών, των συμβούλων και άλλων προσώπων που παίρνουν μεγάλους μισθούς. Ακόμα γιατί μιλάτε για το ποσοστό της Ελλάδας μόνο και δεν το συγκρίνετε με τα ποσοστά των άλλων χωρών της Ε.Ε.; Τι να γίνεται σ’ αυτόν το δείκτη σε άλλες χώρες;

Η ταμπακέρα άνοιξε κ. Πάγκαλε και έδειξε το εξής. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι 760000 και είναι σε χαμηλότατο ποσοστό σε σχέση με τις χώρες της Ε.Ε. αν σκεφτεί κανείς ότι στον παραπάνω αριθμό περιλαμβάνονται οι πολιτικοί, οι αιρετοί, οι σύμβουλοι, οι ιερείς, οι στρατιωτικοί και όλοι οι συμβασιούχοι. Ακόμα ότι οι Δαπάνες του Κράτους, ο πιο σημαντικός δείκτης όσον αφορά την επέκταση του Κράτους στην αγορά, βρίσκονται στο 48% ως προς το ΑΕΠ, δείκτης χαμηλότερος από το μέσο όρο των χωρών και της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Για να πάμε στα ενδότερα όμως. Τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2010 κυρίες και κύριοι και εσείς ειδικά κ. Πάγκαλε ήταν περίπου 15 δις με 8,5 δις από μισθωτούς και συνταξιούχους και 6,5 δις από τις επιχειρήσεις. Κύριε Πάγκαλε σε ποια χώρα τα έσοδα ενός Κράτους στηρίζονται στην εργασία και όχι στα κέρδη ή στην περιουσία; Δώσαμε 8,5 δις κ. Πάγκαλε από τα 15 δις. Πού είναι η ρητορική σας για τη διαφθορά που βρίσκεται σε υψηλά κλιμάκια, που μιλάμε για δις; Πού είναι η ρητορική σας να μαζέψετε και να φτιάξετε ένα σωστό φοροεισπρακτικό μηχανισμό;

Η Κυβέρνηση και η τρόικα δεν πίστευαν με αυτό που έγινε με την περαίωση. Ενώ περίμεναν συντηρητικά 500 εκατ. μάζεψαν 1,5 δις Ευρώ, 3 φορές παραπάνω από τις συντηρητικές εκτιμήσεις από, φυσικά, κυρίους που δεν είναι εργαζόμενοι, ούτε μικροί επιχειρηματίες. Μιλάμε για ανθρώπους που την σκαπούλαραν όταν χρώσταγαν από 1 εκατ. Ευρώ και πάνω. Ή κάνω λάθος;
 
Τσάμπα μάγκας λοιπόν. Διότι αν είναι εύκολο να πηγαίνεις με τη γενική διαστρεβλωμένη εικόνα τόσο δύσκολο είναι να λες την αλήθεια με στοιχεία. Τους υπαίτιους του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, που διέλυσε τη γενιά μου, του σκανδάλου του Βατοπαιδίου, της Ζίμενς δεν έχεις κάτι να πεις κ. Πάγκαλε; Πόσα χρήματα κόστισαν αυτά κ. Πάγκαλε; Να σας πω εγώ. 200 δις Ευρώ. Ναι κ. Πάγκαλε. Όλο το χρέος που είναι σήμερα περίπου 330 δις Ευρώ το 2000 ήταν περίπου 100 δις. Αν δεν υπήρχε διαφθορά και επέκταση των τραπεζών σε δάνεια και ομόλογα τότε θα ήμασταν μεν με λιγότερο ΑΕΠ αλλά θα χρωστάγαμε πολύ λιγότερα.

Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία που εκπροσωπείς κ. Πάγκαλε δε βοηθάει να μειώσουμε το χρέος, να φτιάξουμε ένα νέο Κράτος, αλλά να δικαιολογήσουμε γιατί 35 χρόνια κάναμε σκάνδαλα χωρίς κάποιος να είναι φυλακή. Περιμένω την αυτοκριτική σου. Με ηθική όμως.

Ιωάννης Χουζούρης

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Εργοτέλη
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος (3.00 μ.μ.) με τον Εργοτέλη στην Τρίπολη. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Σωκράτης Φυτανίδης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Χρήστος Πιπίνης, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Ντάνιελ Ορόθκο, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Κρις, Κώστας Φορτούνης, Ροτζέριο Μάρτινς, Σάββας Τσαμπούρης, Τσικόντζι Ουντότζι, Τάσος Μπακασέτας, Σεμπάστιαν Καρέρα και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας ο Χρήστος Πιπίνης, ενώ έμεινε εκτός ο Σαλίμ Αράς.

Βλάχος: «Οι παίκτες είναι αποφασισμένοι και πανέτοιμοι»

Μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη στην Τρίπολη, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε σήμερα: «Καταρχήν θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Ξεκινάμε αύριο τις υποχρεώσεις μας, αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που είναι πολύ καλή.

Όμως εμείς από την πλευρά μας, επιδιώκουμε να κάνουμε την πρώτη νίκη στην έδρα μας και από την εικόνα που έχω στις προπονήσεις, οι παίκτες είναι αποφασισμένοι και πανέτοιμοι για να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή.»

Φορτούνης, Σκόνδρας στην εθνική νέων

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Νίκος Σκόνδρας κλήθηκαν στην εθνική νέων, προκειμένου να μετάσχουν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τους διεθνείς φιλικούς αγώνες με την αντίστοιχη ομάδα της FYROM. Οι αγώνες της εθνικής ομάδας θα διεξαχθούν στην Καστοριά στις 11 και 13 Ιανουαρίου.


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα